Eddiii Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 to ja tak srednio w temacie ale powiem ze bardzo mi sie podobaly wczorajsze zajecia :p Quote
monisieczka Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Eddiii napisał(a):to ja tak srednio w temacie ale powiem ze bardzo mi sie podobaly wczorajsze zajecia :p tia... a mnie sie popórkowały godziny zajatek....i do tego jakos doopnie nam wszystko szło... może treserek był za lagodny ?:diabloti: Quote
Eddiii Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 monisieczka napisał(a):tia... a mnie sie popórkowały godziny zajatek....i do tego jakos doopnie nam wszystko szło... może treserek był za lagodny ?:diabloti: trza bylo zostac na jeszcze jedna godzine :eviltong: fajnie bylo :p tak powaznie :cool1: zadzwonie do cie, bo chetnie skorzystam z porady, tylko mi czasu brak. zadzwonie jutro w czasie dnia. dzieki. Quote
ayshe Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Eddiii-tez jestes masochistka.ciesze sie ze sie podobalo bo bedzie jeszcze gorzej:diabloti: :razz: :razz: Quote
ayshe Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 zajecia w sobote u glonkow.w niedziele umawiamy sie kolo karczmy zywieckiej.zajecia w oba dni o 11.30.w niedziele ja to bede na lace nad rzeka:cool3: :diabloti: .czyli umawiamy sie pod karczma a spotykamy nad rzeka tam gdzie ostatnio.:lol: Quote
Romas Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Aysha napisała cyt " no coz....zapraszam do podejscia do chity jak dostaje *******ca.jestem ciekawa jak bym ja zdjela z kurta jakby nie miala przezornie oe na szyii:diabloti: .po prostu zalezy od natezenia popedow.ipowcy wiedza o czym mowie." Ale widzisz roznice miedzy treningiem a codziennoscia ,prawda ? Ja nikomu juz nie staram sie udowodnic ,ze mu kolczatka niepotrzebna.Robta co chceta ,ale jak widze na ulicy te labeczki na kolcach i flexi... Rozmawiałysmy juz o tym.Trening i sport i wiedza szkoleniowca uprawniaja do stosowania roznych bodzcow ,byle tylko nie tych jednych .Natomiast wmawianie rzeszom ludzikow ,ze mozna tak psa na stałe tylko przykro bodcowac( i tylko to ) to chyba jakies nieporozumienie .Ludzie ktorzy nie chca stosowac tej awersji na codzien potem uciekaja od wszelkich rzeczy ktore sie z tym kojarza. A przeciez z pewnoscia IPO nie polega tylko na kolczatkach i o.e ,prawda ?Tylko gdzie takie znalezc tu u nas( no u Ciebie i gdzie jeszcze ) zeby mozna było z takim małym pieskiem isc i zeby na koniec szkolenia nie został z tego pieska robocopik. No przynajmniej sobie mozna teraz pogadac,bo jak pisałam kiedys opor materi był ogromny i ludzie nie chcieli nawet słyszec o jakiejs wymianie pogladow. Kiedy sie rozmawia z osoba wiedzac do czego stosuje awersje i jak naprawde ona działa, i kiedy , to jest zupelnie cos innego niz rozmowa z fanatykiem ,ktoremu sie wydaje ,ze pies nic nie robi tylko czeka zeby zajac jego pozycje alfa. To jest takie smieszne u nas ,te wszystkie kursy i kursiki ten sprzet rodem z piekła i taka ogromna ilosc wsciekłych ,glupich psow na ulicach ,ktore zachowuja sie jak nietkniete reka szkoleniowca.Czy to nie jest jakas dziwna sprzecznosc. Przyjełam do wiadomosci miejsca spotkan w weekend :-) Quote
agis Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Proponuje jutrzejszej grupie zaopatrzyc sie w red bulle, "power rejdy" i inne specyfiki :cool3: bo inaczej to :mdleje: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Tresser urzadzil nam dzisiaj bieganko :diabloti: bylo super :multi:, chociaz przez moment nie wiedzialam jak sie nazywam :evil_lol: Quote
dorotak Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 [quote name='ayshe']zajecia w sobote u glonkow.w niedziele umawiamy sie kolo karczmy zywieckiej.zajecia w oba dni o 11.30. Dzięki za informacje - pojawimy się w sobotę :lol: Quote
shida Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 marmara_19 napisał(a):hmm no jelsi peis ciagnie to trzeba mu sprawic taka uprzaz i nauczyc go paru komend:d moj tak cagnal rower czasmai rok temu.. ale na krotkich bardzo odcinkach.. bo mial zaledwie rok;p no a jak nie chce sie zbey peis ciagnal to ma biec przy nodze;p moj reaguje na rower-noga wiesz jakby to nie byl pies po przejsciach gdzie ejstem jego ntym wlasicielem i to munsterlander to moze i by bylo latwo :roll: ale to juz slepawe...glupie i mocno zamkniete w sobie... zagrodkinei bardzo cos daaja a sama awesja no to powodzenia zycze :diabloti: nie no nie mowie ze wogole sie nic nie da...ale no to nie to samo co nauczyc ONka...nawet Onka po przejsciach... Quote
shida Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 agis napisał(a):Proponuje jutrzejszej grupie zaopatrzyc sie w red bulle, "power rejdy" i inne specyfiki :cool3: bo inaczej to :mdleje: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Tresser urzadzil nam dzisiaj bieganko :diabloti: bylo super :multi:, chociaz przez moment nie wiedzialam jak sie nazywam :evil_lol: oooo tak ! power rady konieczne :roll: w duzej ilosci :p ale zabawa przednia...i kontuzyjna :eviltong: lapke sobie przetracilam :razz: za to nieprzyznaje sie do mojeje malej - totalna korba:loveu: po prostu szok co ona wyprawiala:crazyeye: Quote
Eddiii Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 shida napisał(a): agis napisał(a):Proponuje jutrzejszej grupie zaopatrzyc sie w red bulle, "power rejdy" i inne specyfiki :cool3: bo inaczej to :mdleje: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Tresser urzadzil nam dzisiaj bieganko :diabloti: bylo super :multi:, chociaz przez moment nie wiedzialam jak sie nazywam :evil_lol: oooo tak ! power rady konieczne :roll: w duzej ilosci :p ale zabawa przednia...i kontuzyjna :eviltong: lapke sobie przetracilam :razz: za to nieprzyznaje sie do mojeje malej - totalna korba:loveu: po prostu szok co ona wyprawiala:crazyeye: to fajnie bedzie :lol: Shida - jakbys byla to ja bym poprosila o fiprexa xl i smycz czarna taka 1,2 m albo cos kolo tego (chyba taka jak Glonki maja) ale tylko jesli w przyszlym tygodniu, bo potem wyjezdzam Ayshe - wyjezdzam po zajeciach 2.6 i wracam 25.6 :placz: Quote
Pyros-Aga Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Nas też już nie będzie na zajęciach, nawet dziś :shake: - do 11.06 :placz: straszne :shake: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Eddiii napisał(a): Ayshe - wyjezdzam po zajeciach 2.6 i wracam 25.6 :placz:pieknie.ciekawam jak sobie pozniej poradzicie.po przyjezdzie chyba 4 razy w tyg bedziecie przypelzac na obrone zeby to nadrobic.rece opadaja.w takim razie w przyszlym tygodniu eddiii widzimy sie we wtorek,srode,czwartek i piatek.oraz sobote i niedziele.boszsz.ja sie chyba zalamie. Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Pyros-Aga napisał(a):Nas też już nie będzie na zajęciach, nawet dziś :shake: - do 11.06 :placz: straszne :shake:fajnie jw.a tika zaczela oszczekiwac prace.suuuper.zajebiscie.30 czerwca masz z nia egzamin pt.jak ci aport idzie?:shake: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 sluchajcie:stormy-sad: .ja planuje grafik treningow:czytaj: .niespodzianka:shocked!: .w zwiazku z tym ja bardzo prosze pozostale osoby o okreslanie wczesniej kiedy zamierzaja wyjechac.zaczelismy karnosc na obronie a wy takie sokoly nie?i jak ja potem pociagne treningi?jesoooo:angryy: .caly grafik szlag trafil.:angryy: :angryy: .chyba jednak musze wziasc i zaczac palic maryske albo cus bo inaczej mnie raptowny szlag trafi.mowia mi teraz ze ich nie bedzie caly/pol czerwca:pissed: .znaczy sie ze juz ja wam teraz trening poprowadze.....:snipersm: czekajcie nooo....:peace: aga-masz prace domowa jak przyjedziesz chce widziec podstawowe przygotowanie do pt.caly regulamin.chce widziec ze na fass pies z zostan lapie ci gryzak[ipowski]. eddiii-dostaniesz prace domowa przed wyjazdem. inaczej caly ordnung szlag trafi a ja sie powiesze na suchej galezi:grab: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 shida-ja chce taka linke do 5 metrow.na grzyb mi wiecej.bardzo ladne pw ale ja musze spadac z kompa i nei kumata jestem wiec taka z ary ok.5 m.wez dla mnie.chita sobie najwyzej zeby polamie do konca albo...ja tez przegryzie:mad: . Quote
Eddiii Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 ayshe napisał(a):pieknie.ciekawam jak sobie pozniej poradzicie.po przyjezdzie chyba 4 razy w tyg bedziecie przypelzac na obrone zeby to nadrobic.rece opadaja.w takim razie w przyszlym tygodniu eddiii widzimy sie we wtorek,srode,czwartek i piatek.oraz sobote i niedziele.boszsz.ja sie chyba zalamie. :placz: nie wiem, bedziemy nadrabiac :placz: niby sie ciesze z wakacji ale tak nie do konca :shake: :roll: i oczywiscie sie denerwuje :oops: bedziemy dzis i jutro, potem wtorek, sroda, czwartek, piatek, sobota i wyjezdzamy. przeciez mowilam ci juz jakos w kwietniu ze w czerwcu nas nie bedzie.jak sie pytalas kiedy sezon. praca domowa mile widziana. tylko poprosze na pismie i dosc lopatologicznie Quote
Pyros-Aga Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 ayshe napisał(a): aga-masz prace domowa jak przyjedziesz chce widziec podstawowe przygotowanie do pt.caly regulamin.chce widziec ze na fass pies z zostan lapie ci gryzak[ipowski]. Beata, przecież nie po to brałam gryzak i rękaw ( bacik mam swój) żeby leżeć i się wygrzewać na słoneczku :cool3: . Cały mój wyjazd jest zaplanowany na pracę z psami:multi: . Dlatego jadę sama ( tylko ja i 4 psy - z czego trzy będą ćwiczyć). Rozumiem, że o fass to do Tiki - czy Pyros też ma z tym problem? :oops: I rozumiem, że mamy przerabiać posłuszeństwo IPO + PT, schematy z cave sobie darować, robić je w kawałkach, tak? Bo pytałam co mamy przerabiać, ale moje pytanko utonęło w gąszczu innych :lol: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 ale ja mam skleroze.jak to na pismie?aaaalbo ok:diabloti: potem wam zrobie sprawdzian:multi: :diabloti: :razz: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Pyros-Aga napisał(a):Beata, przecież nie po to brałam gryzak i rękaw ( bacik mam swój) żeby leżeć i się wygrzewać na słoneczku :cool3: . Cały mój wyjazd jest zaplanowany na pracę z psami:multi: . Dlatego jadę sama ( tylko ja i 4 psy - z czego trzy będą ćwiczyć). Rozumiem, że o fass to do Tiki - czy Pyros też ma z tym problem? :oops: I rozumiem, że mamy przerabiać posłuszeństwo IPO + PT, schematy z cave sobie darować, robić je w kawałkach, tak? Bo pytałam co mamy przerabiać, ale moje pytanko utonęło w gąszczu innych :lol:z tika masz przerabiac pt.i lapanie.z pyrosem-trzymanie i lonzowanie.no.a jak przyjedziesz-sprawdzianik zrobie:diabloti: :razz: :razz: Quote
Eddiii Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 ayshe napisał(a):ale ja mam skleroze.jak to na pismie?aaaalbo ok:diabloti: potem wam zrobie sprawdzian:multi: :diabloti: :razz: sprawdzian :roll: musisz wziac poprawke ze my bedziemy plynac a nie siedziec na dzialce:eviltong: Quote
Pyros-Aga Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 ayshe napisał(a):z tika masz przerabiac pt.i lapanie.z pyrosem-trzymanie i lonzowanie.no.a jak przyjedziesz-sprawdzianik zrobie:diabloti: :razz: :razz: Tak jest, zrozumiano :kciuki: Sprawdzianik - suuuper :loveu: Tylko muszę wymyślić jak Pyrosa nauczyć trzymać :mad: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Eddiii napisał(a):sprawdzian :roll: musisz wziac poprawke ze my bedziemy plynac a nie siedziec na dzialce:eviltong:jak mi smutno.to i dobrze.akurat do zrobienia porzadku z aportem:eviltong: Quote
ayshe Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Pyros-Aga napisał(a):Tak jest, zrozumiano :kciuki: Sprawdzianik - suuuper :loveu: Tylko muszę wymyślić jak Pyrosa nauczyć trzymać :mad:jak bys mnie sluchala a nie zapalala coraz to nowego piszpanpapierosa to bys wiedziala.:roll: :diabloti: :eviltong: Quote
Pyros-Aga Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 ayshe napisał(a):jak bys mnie sluchala a nie zapalala coraz to nowego piszpanpapierosa to bys wiedziala.:roll: :diabloti: :eviltong: Nie mogę krzyczeć na kluseczka ani w inny sposób przywołać do porządku :mad: , to z nerwów palę :cool3: No dobra, dobra postaram się przypomnieć sobie co mądrego mówiłaś :evil_lol: Quote
Recommended Posts