Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eddiii napisał(a):
to ja tak srednio w temacie ale powiem ze bardzo mi sie podobaly wczorajsze zajecia :p

tia... a mnie sie popórkowały godziny zajatek....i do tego jakos doopnie nam wszystko szło... może treserek był za lagodny ?:diabloti:

Posted

monisieczka napisał(a):
tia... a mnie sie popórkowały godziny zajatek....i do tego jakos doopnie nam wszystko szło... może treserek był za lagodny ?:diabloti:

trza bylo zostac na jeszcze jedna godzine :eviltong: fajnie bylo :p tak powaznie :cool1:

zadzwonie do cie, bo chetnie skorzystam z porady, tylko mi czasu brak. zadzwonie jutro w czasie dnia. dzieki.

Posted

zajecia w sobote u glonkow.w niedziele umawiamy sie kolo karczmy zywieckiej.zajecia w oba dni o 11.30.w niedziele ja to bede na lace nad rzeka:cool3: :diabloti: .czyli umawiamy sie pod karczma a spotykamy nad rzeka tam gdzie ostatnio.:lol:

Posted

Aysha napisała cyt " no coz....zapraszam do podejscia do chity jak dostaje *******ca.jestem ciekawa jak bym ja zdjela z kurta jakby nie miala przezornie oe na szyii:diabloti: .po prostu zalezy od natezenia popedow.ipowcy wiedza o czym mowie."
Ale widzisz roznice miedzy treningiem a codziennoscia ,prawda ?
Ja nikomu juz nie staram sie udowodnic ,ze mu kolczatka niepotrzebna.Robta co chceta ,ale jak widze na ulicy te labeczki na kolcach i flexi...
Rozmawiałysmy juz o tym.Trening i sport i wiedza szkoleniowca uprawniaja do stosowania roznych bodzcow ,byle tylko nie tych jednych .Natomiast wmawianie rzeszom ludzikow ,ze mozna tak psa na stałe tylko przykro bodcowac( i tylko to ) to chyba jakies nieporozumienie .Ludzie ktorzy nie chca stosowac tej awersji na codzien potem uciekaja od wszelkich rzeczy ktore sie z tym kojarza.
A przeciez z pewnoscia IPO nie polega tylko na kolczatkach i o.e ,prawda ?Tylko gdzie takie znalezc tu u nas( no u Ciebie i gdzie jeszcze ) zeby mozna było z takim małym pieskiem isc i zeby na koniec szkolenia nie został z tego pieska robocopik.
No przynajmniej sobie mozna teraz pogadac,bo jak pisałam kiedys opor materi był ogromny i ludzie nie chcieli nawet słyszec o jakiejs wymianie pogladow.
Kiedy sie rozmawia z osoba wiedzac do czego stosuje awersje i jak naprawde ona działa, i kiedy , to jest zupelnie cos innego niz rozmowa z fanatykiem ,ktoremu sie wydaje ,ze pies nic nie robi tylko czeka zeby zajac jego pozycje alfa.
To jest takie smieszne u nas ,te wszystkie kursy i kursiki ten sprzet rodem z piekła i taka ogromna ilosc wsciekłych ,glupich psow na ulicach ,ktore zachowuja sie jak nietkniete reka szkoleniowca.Czy to nie jest jakas dziwna sprzecznosc.

Przyjełam do wiadomosci miejsca spotkan w weekend :-)

Posted

Proponuje jutrzejszej grupie zaopatrzyc sie w red bulle, "power rejdy" i inne specyfiki :cool3: bo inaczej to :mdleje:
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Tresser urzadzil nam dzisiaj bieganko :diabloti: bylo super :multi:, chociaz przez moment nie wiedzialam jak sie nazywam :evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']zajecia w sobote u glonkow.w niedziele umawiamy sie kolo karczmy zywieckiej.zajecia w oba dni o 11.30.

Dzięki za informacje - pojawimy się w sobotę :lol:

Posted

marmara_19 napisał(a):
hmm no jelsi peis ciagnie to trzeba mu sprawic taka uprzaz i nauczyc go paru komend:d moj tak cagnal rower czasmai rok temu.. ale na krotkich bardzo odcinkach.. bo mial zaledwie rok;p no a jak nie chce sie zbey peis ciagnal to ma biec przy nodze;p moj reaguje na rower-noga

wiesz jakby to nie byl pies po przejsciach gdzie ejstem jego ntym wlasicielem i to munsterlander to moze i by bylo latwo :roll: ale to juz slepawe...glupie i mocno zamkniete w sobie... zagrodkinei bardzo cos daaja a sama awesja no to powodzenia zycze :diabloti:

nie no nie mowie ze wogole sie nic nie da...ale no to nie to samo co nauczyc ONka...nawet Onka po przejsciach...

Posted

agis napisał(a):
Proponuje jutrzejszej grupie zaopatrzyc sie w red bulle, "power rejdy" i inne specyfiki :cool3: bo inaczej to :mdleje:
Tresser urzadzil nam dzisiaj bieganko :diabloti: bylo super :multi:, chociaz przez moment nie wiedzialam jak sie nazywam :evil_lol:

oooo tak ! power rady konieczne :roll: w duzej ilosci :p ale zabawa przednia...i kontuzyjna :eviltong: lapke sobie przetracilam :razz:

za to nieprzyznaje sie do mojeje malej - totalna korba:loveu: po prostu szok co ona wyprawiala:crazyeye:

Posted

shida napisał(a):

agis napisał(a):

oooo tak ! power rady konieczne :roll: w duzej ilosci :p ale zabawa przednia...i kontuzyjna :eviltong: lapke sobie przetracilam :razz:

za to nieprzyznaje sie do mojeje malej - totalna korba:loveu: po prostu szok co ona wyprawiala:crazyeye:

to fajnie bedzie :lol:

Shida - jakbys byla to ja bym poprosila o fiprexa xl i smycz czarna taka 1,2 m albo cos kolo tego (chyba taka jak Glonki maja) ale tylko jesli w przyszlym tygodniu, bo potem wyjezdzam

Ayshe - wyjezdzam po zajeciach 2.6 i wracam 25.6 :placz:

Posted

Eddiii napisał(a):

Ayshe - wyjezdzam po zajeciach 2.6 i wracam 25.6 :placz:
pieknie.ciekawam jak sobie pozniej poradzicie.po przyjezdzie chyba 4 razy w tyg bedziecie przypelzac na obrone zeby to nadrobic.rece opadaja.w takim razie w przyszlym tygodniu eddiii widzimy sie we wtorek,srode,czwartek i piatek.oraz sobote i niedziele.boszsz.ja sie chyba zalamie.

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
Nas też już nie będzie na zajęciach, nawet dziś :shake: - do 11.06 :placz: straszne :shake:
fajnie jw.a tika zaczela oszczekiwac prace.suuuper.zajebiscie.30 czerwca masz z nia egzamin pt.jak ci aport idzie?:shake:

Posted

sluchajcie:stormy-sad: .ja planuje grafik treningow:czytaj: .niespodzianka:shocked!: .w zwiazku z tym ja bardzo prosze pozostale osoby o okreslanie wczesniej kiedy zamierzaja wyjechac.zaczelismy karnosc na obronie a wy takie sokoly nie?i jak ja potem pociagne treningi?jesoooo:angryy: .caly grafik szlag trafil.:angryy: :angryy: .chyba jednak musze wziasc i zaczac palic maryske albo cus bo inaczej mnie raptowny szlag trafi.mowia mi teraz ze ich nie bedzie caly/pol czerwca:pissed: .znaczy sie ze juz ja wam teraz trening poprowadze.....:snipersm: czekajcie nooo....:peace:
aga-masz prace domowa jak przyjedziesz chce widziec podstawowe przygotowanie do pt.caly regulamin.chce widziec ze na fass pies z zostan lapie ci gryzak[ipowski].
eddiii-dostaniesz prace domowa przed wyjazdem.
inaczej caly ordnung szlag trafi a ja sie powiesze na suchej galezi:grab:

Posted

shida-ja chce taka linke do 5 metrow.na grzyb mi wiecej.bardzo ladne pw ale ja musze spadac z kompa i nei kumata jestem wiec taka z ary ok.5 m.wez dla mnie.chita sobie najwyzej zeby polamie do konca albo...ja tez przegryzie:mad: .

Posted

ayshe napisał(a):
pieknie.ciekawam jak sobie pozniej poradzicie.po przyjezdzie chyba 4 razy w tyg bedziecie przypelzac na obrone zeby to nadrobic.rece opadaja.w takim razie w przyszlym tygodniu eddiii widzimy sie we wtorek,srode,czwartek i piatek.oraz sobote i niedziele.boszsz.ja sie chyba zalamie.

:placz: nie wiem, bedziemy nadrabiac :placz: niby sie ciesze z wakacji ale tak nie do konca :shake: :roll: i oczywiscie sie denerwuje :oops:
bedziemy dzis i jutro, potem wtorek, sroda, czwartek, piatek, sobota i wyjezdzamy.
przeciez mowilam ci juz jakos w kwietniu ze w czerwcu nas nie bedzie.jak sie pytalas kiedy sezon.
praca domowa mile widziana. tylko poprosze na pismie i dosc lopatologicznie

Posted

ayshe napisał(a):

aga-masz prace domowa jak przyjedziesz chce widziec podstawowe przygotowanie do pt.caly regulamin.chce widziec ze na fass pies z zostan lapie ci gryzak[ipowski].

Beata, przecież nie po to brałam gryzak i rękaw ( bacik mam swój) żeby leżeć i się wygrzewać na słoneczku :cool3: . Cały mój wyjazd jest zaplanowany na pracę z psami:multi: . Dlatego jadę sama ( tylko ja i 4 psy - z czego trzy będą ćwiczyć). Rozumiem, że o fass to do Tiki - czy Pyros też ma z tym problem? :oops:
I rozumiem, że mamy przerabiać posłuszeństwo IPO + PT, schematy z cave sobie darować, robić je w kawałkach, tak? Bo pytałam co mamy przerabiać, ale moje pytanko utonęło w gąszczu innych :lol:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
Beata, przecież nie po to brałam gryzak i rękaw ( bacik mam swój) żeby leżeć i się wygrzewać na słoneczku :cool3: . Cały mój wyjazd jest zaplanowany na pracę z psami:multi: . Dlatego jadę sama ( tylko ja i 4 psy - z czego trzy będą ćwiczyć). Rozumiem, że o fass to do Tiki - czy Pyros też ma z tym problem? :oops:
I rozumiem, że mamy przerabiać posłuszeństwo IPO + PT, schematy z cave sobie darować, robić je w kawałkach, tak? Bo pytałam co mamy przerabiać, ale moje pytanko utonęło w gąszczu innych :lol:
z tika masz przerabiac pt.i lapanie.z pyrosem-trzymanie i lonzowanie.no.a jak przyjedziesz-sprawdzianik zrobie:diabloti: :razz: :razz:

Posted

ayshe napisał(a):
ale ja mam skleroze.jak to na pismie?aaaalbo ok:diabloti: potem wam zrobie sprawdzian:multi: :diabloti: :razz:

sprawdzian :roll: musisz wziac poprawke ze my bedziemy plynac a nie siedziec na dzialce:eviltong:

Posted

ayshe napisał(a):
z tika masz przerabiac pt.i lapanie.z pyrosem-trzymanie i lonzowanie.no.a jak przyjedziesz-sprawdzianik zrobie:diabloti: :razz: :razz:

Tak jest, zrozumiano :kciuki: Sprawdzianik - suuuper :loveu: Tylko muszę wymyślić jak Pyrosa nauczyć trzymać :mad:

Posted

Eddiii napisał(a):
sprawdzian :roll: musisz wziac poprawke ze my bedziemy plynac a nie siedziec na dzialce:eviltong:
jak mi smutno.to i dobrze.akurat do zrobienia porzadku z aportem:eviltong:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
Tak jest, zrozumiano :kciuki: Sprawdzianik - suuuper :loveu: Tylko muszę wymyślić jak Pyrosa nauczyć trzymać :mad:
jak bys mnie sluchala a nie zapalala coraz to nowego piszpanpapierosa to bys wiedziala.:roll: :diabloti: :eviltong:

Posted

ayshe napisał(a):
jak bys mnie sluchala a nie zapalala coraz to nowego piszpanpapierosa to bys wiedziala.:roll: :diabloti: :eviltong:

Nie mogę krzyczeć na kluseczka ani w inny sposób przywołać do porządku :mad: , to z nerwów palę :cool3: No dobra, dobra postaram się przypomnieć sobie co mądrego mówiłaś :evil_lol: