Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

[quote name='agis']Przy takiej pogodzie, to nawet red bull nie pomoze :placz: Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepsza pogoda :roll:[/QUOTE]

No dziś to jest wyczesana pogoda- wprost wymarzona na IPO. Jak nie przyszoruje tyłkiem dziś o podłoże to będzie święto :roll:
Melduję że dziś tylko Pyros na zajęciach będzie. tzn będą oboje ale na 20.

Ech, ta praca :shake: Wprawdzie siedzę w domciu i pilnuje tyłka Tikulca bo ją bardzo korci i łysy placek się troszkę powiększył ( wprawdzie już bez stanu ropnego ale łysy placek to łysy placek :mad: ), ale roboty od cholery :shake: Rzucam to i zostaję chodoffcą :diabloti: Mam taką świetną parkę hodowlaną- dysplastyk z ADHD i plastikowy Atopik :flaming: :grab:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba na poprawę nastroju pojadę zaraz do hurtowni i kupie dla Foksa obrożę (tylko nie wiem jaką) bo ma tymczasową obrożę Cygana i Flex-tasme ośmiometrową brrrrr strach pomyśleć jaki wydatek ....

Posted

[quote name='shida']jeszcze nic bo nie dotarlam do hurtowni :( ostatnio byly po 14-15zl..wiec cos kolo tego bedzie :)

do soboty musze jakos sie tam dotelepac :) ale mam nadzieje ze szybciej sie uda :)[/quote]
shida-to ja rezygnuje z zamowienia bo ja musze zakropic psy najpozniej w czwartek wieczorem

Posted

[quote name='Eddiii']moze sie tak zdarzyc ze nie bedzie mnie dzis. mam spotkanie o 18 i nie wiem czy sie wyrobie.[/quote]to niedobrze.:shake: .

Posted

Ayshe, pamiętam kiedyś coś mówiłaś o dziąsłach przy babeszii- ze są jasne i nie wracają do koloru po naciśnięciu? A może pies mięć naturalnie jasne dziąsła, takie prawie beżowe?
A teraz debilne pytanie z gatunku naprawde głupich- po czym poznać cieczkę? Zauważyłam na podłodze plamy krwi. Obejrzałam psy- nic nie mają. Zbadałam Tikę- nie cieknie jej " z tamtąd". Ale moze na początku to jest tylko kilka kropli? I czy to mozliwe- w połowie marca skończyła cieczkę?

A moze to taka dziwna babeszia?

Posted

[quote name='Waldek']chyba na poprawę nastroju pojadę zaraz do hurtowni i kupie dla Foksa obrożę (tylko nie wiem jaką) bo ma tymczasową obrożę Cygana i Flex-tasme ośmiometrową brrrrr strach pomyśleć jaki wydatek ....[/quote]
obroze najlepiej skorzana szeroka 3 cm... fajnie sie owczarka prowadzi w 4 cm... a jak nie to jakas tasmowa 2.5 -3cm szeroka... chcoiaz do flexi 8 m to ja bym szelki kupila;p

Posted

[quote name='Pyros-Aga']Wprawdzie siedzę w domciu i pilnuje tyłka Tikulca bo ją bardzo korci i łysy placek się troszkę powiększył ( wprawdzie już bez stanu ropnego ale łysy placek to łysy placek :mad: )[/quote]
A czemu pilnujesz Tiki? Drapie sie az tak bardzo?

Posted

[quote name='agis']A czemu pilnujesz Tiki? Drapie sie az tak bardzo?[/QUOTE]

Miała ( tzn. nadal ma) kolejnego hot-spota (u niej on są baaardzo poważne- ogromne i z ogromną ilością ropy) Tym razem jest zlokalizowany na tyłku w okolicach ogona i jest wielkości całej dłoni :shake:

Posted

[quote name='jfn']Pyros-Aga: obejrzyj sobie spojówki psa, jesli blade - prawie białe - leć do weta...[/QUOTE]

Spojówki też ma jaśniejsze od Pyrosowych- tak jak i dziąsła :roll: Żadnych innych oznak nie ma. Nie patrzyłam nigdy na kolor spojówek lub dziąseł u niej, więc nie wiem czy tak ma zawsze. Dam jej czas do wieczora na jakieś inne znaki :cool1: Bez paniki :oops:

Posted

[quote name='Pyros-Aga']Miała ( tzn. nadal ma) kolejnego hot-spota (u niej on są baaardzo poważne- ogromne i z ogromną ilością ropy) Tym razem jest zlokalizowany na tyłku w okolicach ogona i jest wielkości całej dłoni :shake:[/quote]
Uuuuuu :shake: Niefajnie :shake: To trzyma mocno kciuki za zdrowko.

Posted

[quote name='marmara_19']obroze najlepiej skorzana szeroka 3 cm... fajnie sie owczarka prowadzi w 4 cm... a jak nie to jakas tasmowa 2.5 -3cm szeroka... chcoiaz do flexi 8 m to ja bym szelki kupila;p[/quote]

wróciłem i nic nie kupiłem, dostałem zarotu głowy....

a tu widzę doradztwo fachowe , następnym razem kupię tzn pewnie w piątek ....
dzięki :)

Posted

heh, ja tylko mwoie o tym co ejst wygodne dla mnie;p z doswiadzcenia.. a mam ONka takeigo no... mowia,ze duuuzego;p ale ejst jak najbardziej w normie i sily tez ma duuzo;pgenralnie pies idzie "lzej" jelsi ma obroze wysoko zalozona i zapieta... im nizej jest obroza i peis bardziej ciagnie tym gorzej go sie trzyma;) a do flexi 8 m najlepiej chyba szleki.. tj najbezpieczniej.. jak peis sie rozpedzi to przynajmniej nie zrobi fikolka jak w obrozy

Posted

zrobi zrobi ;)) tylko na szelkach ten fikolek bedzie chyba bardziej bezpieczny i no duuuzo bardziej bedzie musial sie rozpedzic ;) testowalam na flexi 8m i munsterlnaderze w szelkach ;)

Posted

[quote name='Pyros-Aga']Spojówki też ma jaśniejsze od Pyrosowych- tak jak i dziąsła :roll: Żadnych innych oznak nie ma. Nie patrzyłam nigdy na kolor spojówek lub dziąseł u niej, więc nie wiem czy tak ma zawsze. Dam jej czas do wieczora na jakieś inne znaki :cool1: Bez paniki :oops:[/quote]ma goraczke?po 12 godzinach mocz bylby juz pomaranczowy.nie sadze zeby to byla babeszja.ale obserwuj.nasza grupa za pan brat z babeszja:angryy: to wiesz...my eksperci:cool1:

Posted

Pyros-Aga
Jesli ona jest blada, to warto jej zrobic badania bez wzgledu, czy czuje sie dobrze, czy zle. Moze miec po prostu anemie.

Posted

[quote name='marmara_19']a ja nigdy psu nie meirzylam temperatury;/ jak Wy to robicie i jakimi termometrami?:P[/quote]

Zwyklym termometrem w psim tylku. Ewentualnie mozesz posmarowac czyms poslizgowym.

Posted

no wlasnie to mnie przeraza... chyba zeby kupic "psi" termometr.. bo jak pozniej takim sobie meirzyc temp popd pacha?:P a tak pwoaznie mam nadzieje,z e nie ebde musiala zadnemu psu mierzyc temp... raz keidys wetka meirzyla psu ejdnemu mojemu.. i na tym koniec... ehh tez myslalam, ze w tylek termometr.. ale liczylam na to, ze mzoe jakeis inne mniej stresujace sposoby znacie;)

Posted

mniej stresujący sposób? weź kota spróbuj zmierzyć mu temperature, a póżniej wez psa... mówie ci... luzik... pomyślisz sobie, że mierzenie temperatury psu to pikuś w porównaniu z kotem... :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...