Pyros-Aga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='agis']Przy takiej pogodzie, to nawet red bull nie pomoze :placz: Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepsza pogoda :roll:[/QUOTE] No dziś to jest wyczesana pogoda- wprost wymarzona na IPO. Jak nie przyszoruje tyłkiem dziś o podłoże to będzie święto :roll: Melduję że dziś tylko Pyros na zajęciach będzie. tzn będą oboje ale na 20. Ech, ta praca :shake: Wprawdzie siedzę w domciu i pilnuje tyłka Tikulca bo ją bardzo korci i łysy placek się troszkę powiększył ( wprawdzie już bez stanu ropnego ale łysy placek to łysy placek :mad: ), ale roboty od cholery :shake: Rzucam to i zostaję chodoffcą :diabloti: Mam taką świetną parkę hodowlaną- dysplastyk z ADHD i plastikowy Atopik :flaming: :grab:
Pyros-Aga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Eddiii']a i kto to Balto ?[/QUOTE] wilczasty użytek z dużymi uszkami :evil_lol: śliczny chłopczyk :loveu:
Waldek Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 chyba na poprawę nastroju pojadę zaraz do hurtowni i kupie dla Foksa obrożę (tylko nie wiem jaką) bo ma tymczasową obrożę Cygana i Flex-tasme ośmiometrową brrrrr strach pomyśleć jaki wydatek ....
ayshe Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 [quote name='shida']jeszcze nic bo nie dotarlam do hurtowni :( ostatnio byly po 14-15zl..wiec cos kolo tego bedzie :) do soboty musze jakos sie tam dotelepac :) ale mam nadzieje ze szybciej sie uda :)[/quote] shida-to ja rezygnuje z zamowienia bo ja musze zakropic psy najpozniej w czwartek wieczorem
ayshe Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 [quote name='Eddiii']moze sie tak zdarzyc ze nie bedzie mnie dzis. mam spotkanie o 18 i nie wiem czy sie wyrobie.[/quote]to niedobrze.:shake: .
Pyros-Aga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ayshe, pamiętam kiedyś coś mówiłaś o dziąsłach przy babeszii- ze są jasne i nie wracają do koloru po naciśnięciu? A może pies mięć naturalnie jasne dziąsła, takie prawie beżowe? A teraz debilne pytanie z gatunku naprawde głupich- po czym poznać cieczkę? Zauważyłam na podłodze plamy krwi. Obejrzałam psy- nic nie mają. Zbadałam Tikę- nie cieknie jej " z tamtąd". Ale moze na początku to jest tylko kilka kropli? I czy to mozliwe- w połowie marca skończyła cieczkę? A moze to taka dziwna babeszia?
ayshe Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 dziasla sa blade nie tylko przy babeszjozie;).krew?hmm.trudno powiedziec...naprawde nie iwem.:shake:
Pyros-Aga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Jak będę chciała kolejnego psa to se palne w łeb :flaming: no przecież to się mozna wykonczyć :wallbash:
ayshe Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 ja nie wiem...macie jakiegos pecha czy co?:roll: .
marmara_19 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Waldek']chyba na poprawę nastroju pojadę zaraz do hurtowni i kupie dla Foksa obrożę (tylko nie wiem jaką) bo ma tymczasową obrożę Cygana i Flex-tasme ośmiometrową brrrrr strach pomyśleć jaki wydatek ....[/quote] obroze najlepiej skorzana szeroka 3 cm... fajnie sie owczarka prowadzi w 4 cm... a jak nie to jakas tasmowa 2.5 -3cm szeroka... chcoiaz do flexi 8 m to ja bym szelki kupila;p
agis Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Pyros-Aga']Wprawdzie siedzę w domciu i pilnuje tyłka Tikulca bo ją bardzo korci i łysy placek się troszkę powiększył ( wprawdzie już bez stanu ropnego ale łysy placek to łysy placek :mad: )[/quote] A czemu pilnujesz Tiki? Drapie sie az tak bardzo?
jfn Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Pyros-Aga: obejrzyj sobie spojówki psa, jesli blade - prawie białe - leć do weta...
Pyros-Aga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='agis']A czemu pilnujesz Tiki? Drapie sie az tak bardzo?[/QUOTE] Miała ( tzn. nadal ma) kolejnego hot-spota (u niej on są baaardzo poważne- ogromne i z ogromną ilością ropy) Tym razem jest zlokalizowany na tyłku w okolicach ogona i jest wielkości całej dłoni :shake:
Pyros-Aga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='jfn']Pyros-Aga: obejrzyj sobie spojówki psa, jesli blade - prawie białe - leć do weta...[/QUOTE] Spojówki też ma jaśniejsze od Pyrosowych- tak jak i dziąsła :roll: Żadnych innych oznak nie ma. Nie patrzyłam nigdy na kolor spojówek lub dziąseł u niej, więc nie wiem czy tak ma zawsze. Dam jej czas do wieczora na jakieś inne znaki :cool1: Bez paniki :oops:
agis Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Pyros-Aga']Miała ( tzn. nadal ma) kolejnego hot-spota (u niej on są baaardzo poważne- ogromne i z ogromną ilością ropy) Tym razem jest zlokalizowany na tyłku w okolicach ogona i jest wielkości całej dłoni :shake:[/quote] Uuuuuu :shake: Niefajnie :shake: To trzyma mocno kciuki za zdrowko.
Waldek Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='marmara_19']obroze najlepiej skorzana szeroka 3 cm... fajnie sie owczarka prowadzi w 4 cm... a jak nie to jakas tasmowa 2.5 -3cm szeroka... chcoiaz do flexi 8 m to ja bym szelki kupila;p[/quote] wróciłem i nic nie kupiłem, dostałem zarotu głowy.... a tu widzę doradztwo fachowe , następnym razem kupię tzn pewnie w piątek .... dzięki :)
marmara_19 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 heh, ja tylko mwoie o tym co ejst wygodne dla mnie;p z doswiadzcenia.. a mam ONka takeigo no... mowia,ze duuuzego;p ale ejst jak najbardziej w normie i sily tez ma duuzo;pgenralnie pies idzie "lzej" jelsi ma obroze wysoko zalozona i zapieta... im nizej jest obroza i peis bardziej ciagnie tym gorzej go sie trzyma;) a do flexi 8 m najlepiej chyba szleki.. tj najbezpieczniej.. jak peis sie rozpedzi to przynajmniej nie zrobi fikolka jak w obrozy
shida Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 zrobi zrobi ;)) tylko na szelkach ten fikolek bedzie chyba bardziej bezpieczny i no duuuzo bardziej bedzie musial sie rozpedzic ;) testowalam na flexi 8m i munsterlnaderze w szelkach ;)
ayshe Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 [quote name='Pyros-Aga']Spojówki też ma jaśniejsze od Pyrosowych- tak jak i dziąsła :roll: Żadnych innych oznak nie ma. Nie patrzyłam nigdy na kolor spojówek lub dziąseł u niej, więc nie wiem czy tak ma zawsze. Dam jej czas do wieczora na jakieś inne znaki :cool1: Bez paniki :oops:[/quote]ma goraczke?po 12 godzinach mocz bylby juz pomaranczowy.nie sadze zeby to byla babeszja.ale obserwuj.nasza grupa za pan brat z babeszja:angryy: to wiesz...my eksperci:cool1:
Szira/Gosia Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 No pierwsze co bym zrobiła to zmierzyła temperaturę:lol:
marmara_19 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 a ja nigdy psu nie meirzylam temperatury;/ jak Wy to robicie i jakimi termometrami?:P
saJo Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Pyros-Aga Jesli ona jest blada, to warto jej zrobic badania bez wzgledu, czy czuje sie dobrze, czy zle. Moze miec po prostu anemie.
saJo Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='marmara_19']a ja nigdy psu nie meirzylam temperatury;/ jak Wy to robicie i jakimi termometrami?:P[/quote] Zwyklym termometrem w psim tylku. Ewentualnie mozesz posmarowac czyms poslizgowym.
marmara_19 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 no wlasnie to mnie przeraza... chyba zeby kupic "psi" termometr.. bo jak pozniej takim sobie meirzyc temp popd pacha?:P a tak pwoaznie mam nadzieje,z e nie ebde musiala zadnemu psu mierzyc temp... raz keidys wetka meirzyla psu ejdnemu mojemu.. i na tym koniec... ehh tez myslalam, ze w tylek termometr.. ale liczylam na to, ze mzoe jakeis inne mniej stresujace sposoby znacie;)
ada89 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 mniej stresujący sposób? weź kota spróbuj zmierzyć mu temperature, a póżniej wez psa... mówie ci... luzik... pomyślisz sobie, że mierzenie temperatury psu to pikuś w porównaniu z kotem... :D
Recommended Posts