Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

ayshe napisał(a):

aaaaa ja dzisiaj obchodze 25 lecie pracy jako szkoleniowiec:placz: .
od 25 lat tlumacze ludziom to samooooooo aaaaaaaaleeeeeee kaaaaanaaaaal:roll: :cool1:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:loveu: I DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My teraz mamy tyle psów na wydaniu(kociąt nie licząc),że jest urwanie głowy:shake: .Np.w domu tymczasowym jest wyrzucona z auta suka,która urodziła 11 szczeniąt.Małe zaczynają wariować i chyba trzeba je będzie stamtąd zabrać.:roll:

Ale jest też dobra wiadomość-wracam do schroniska(wolontariat):multi: .Bo wcześniej kierownik zakazał mi stawiać mą chociaż jedną stopę na jego terenie:evil_lol: .Tera wracam w końcu i zajmę się tymi wszystkimi mixami ONka,bo niestey większość takich jest w wiacie duzych psów,którymi się zajmowałam.I spodziewam się,że zacznie się od oswajania i resocjalizacji:razz: .A to bardzo trudna,długa imęcząca praca.Ale ile daje radości i satysfakcji kiedy w końcu wychodzimy razem z boksu i śmigamy do lasu:):loveu:

Posted

Żmija napisał(a):
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:loveu: I DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO
ekhem:oops: .
a ja was koooocham:loveu: .bez was bym musiala do psychoterapeuty chodzic a tak.....terapia za free:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

14ruda napisał(a):
My teraz mamy tyle psów na wydaniu(kociąt nie licząc),że jest urwanie głowy:shake: .Np.w domu tymczasowym jest wyrzucona z auta suka,która urodziła 11 szczeniąt.Małe zaczynają wariować i chyba trzeba je będzie stamtąd zabrać.:roll:

Ale jest też dobra wiadomość-wracam do schroniska(wolontariat):multi: .Bo wcześniej kierownik zakazał mi stawiać mą chociaż jedną stopę na jego terenie:evil_lol: .Tera wracam w końcu i zajmę się tymi wszystkimi mixami ONka,bo niestey większość takich jest w wiacie duzych psów,którymi się zajmowałam.I spodziewam się,że zacznie się od oswajania i resocjalizacji:razz: .A to bardzo trudna,długa imęcząca praca.Ale ile daje radości i satysfakcji kiedy w końcu wychodzimy razem z boksu i śmigamy do lasu:):loveu:
ja wiem ze resocjal to fajna praca......tyle ze to syzyfowa praca.wyjezdza jeden pies-a juz sa dwa na jego miejsce:shake: .

Posted

ayshe napisał(a):

aaaaa ja dzisiaj obchodze 25 lecie pracy jako szkoleniowiec:placz: .
od 25 lat tlumacze ludziom to samooooooo aaaaaaaaleeeeeee kaaaaanaaaaal:roll: :cool1:

Gratulacje i życzenia następnych hihihihihi 25 lat pracy w tym ulubilonym przez ciebie zawodzie.:loveu: :loveu: :loveu: No a jak już będziesz zgrzybiałą staruszką to zawsze możesz zabrać się za szkolenie czegoś mniejszego n.p. papug!!!!! :eviltong: :diabloti: :diabloti: nie trzeba na deszczu i w błocie i w upalnym słońcu /przypuszczam ze w podeszłym wieku przestaniesz to uwielbiać/ i z ....... właścicielami :evil_lol: . No i nareszcie jak będziesz krzyczeć i wymyślać to papuga nie będzie ci dłużna czego o hehehehehe przewodnikach i ich pociechach nie da się powiedzieć!!!:shake: :cool1:

Posted

mam pytanko za 10 pkt ,który most jutro rano zaliczamy Łazienkowski??? Mam błogą nadzieje że przestanie padać bo to co słychać za oknem za bardzo zachęcające do wychodzenia z domowych pieleszy raczej nie jest:shake: :angryy:

Posted

hehe a na sladach jak bylo faaajowo:evil_lol: .
tez mam nadzieje ze przestanie bo kurka wodna wydaje mi sie ze mamy dwie pory:sucha i deszczowa:angryy: .

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
Gratulacje i życzenia następnych hihihihihi 25 lat pracy w tym ulubilonym przez ciebie zawodzie.:loveu: :loveu: :loveu: No a jak już będziesz zgrzybiałą staruszką to zawsze możesz zabrać się za szkolenie czegoś mniejszego n.p. papug!!!!! :eviltong: :diabloti: :diabloti: nie trzeba na deszczu i w błocie i w upalnym słońcu /przypuszczam ze w podeszłym wieku przestaniesz to uwielbiać/ i z ....... właścicielami :evil_lol: . No i nareszcie jak będziesz krzyczeć i wymyślać to papuga nie będzie ci dłużna czego o hehehehehe przewodnikach i ich pociechach nie da się powiedzieć!!!:shake: :cool1:
dzieki ale nie licz na to:cool3: .bede popylac z balkonikiem i z onkami:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
dzieki ale nie licz na to:cool3: .bede popylac z balkonikiem i z onkami:diabloti:

Na balkoniku będziesz sie opierać a smyczki onków bedziesz trzymać zaciskając sztuczną szczękę.:multi: Ale jak będziesz wtedy pokrzykiwać i co z gestykulacją???:eviltong: :diabloti: :diabloti:

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
Dużo było piesków i przewodników na dzisiejszych śladzikach???:crazyeye:
byli ci ambitni-gemma i szira.lunelo dopiero za piec osma.:p

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
Na balkoniku będziesz sie opierać a smyczki onków bedziesz trzymać zaciskając sztuczną szczękę.:multi: Ale jak będziesz wtedy pokrzykiwać i co z gestykulacją???:eviltong: :diabloti: :diabloti:
potrzeba matka wynalazkow.nie boj zaby:cool1:

Posted

ayshe napisał(a):
byli ci ambitni-gemma i szira.lunelo dopiero za piec osma.:p

No to wiem dlaczego nas nie było -bo my nie jesteśmy ambitni!!!!!!:evil_lol: :oops:
no to leciem na zajątka -mam nadzieje że deszcz poczeka az sie skończą !!!!!

Posted

tuptaliśmy sobie z Joshem na zajątka:multi: i lunęło:placz: więc zrobiliśmy zwrot o 180 stopni i ruszyliśmy do domeczku .po drodze wysłalismy SMS-a do treserka no niestety jak póżniej zobaczyłam na telefon Uwe /treserek z jego telefonu ostatnio do nas sms-ował a ja dla wygodnictwa robie odpowiedz/-wiec pewnie TZ treserka ciutka siem zdziwi. No i 2 zmokłe kury -sorki jedna kura jeden kogucik wróciliśmy do domeczku. Pogoda jest beeeeeeee :placz: więc zakopaliśmy się w wyrku.:cool1:

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
tuptaliśmy sobie z Joshem na zajątka:multi: i lunęło:placz: więc zrobiliśmy zwrot o 180 stopni i ruszyliśmy do domeczku .po drodze wysłalismy SMS-a do treserka no niestety jak póżniej zobaczyłam na telefon Uwe /treserek z jego telefonu ostatnio do nas sms-ował a ja dla wygodnictwa robie odpowiedz/-wiec pewnie TZ treserka ciutka siem zdziwi. No i 2 zmokłe kury -sorki jedna kura jeden kogucik wróciliśmy do domeczku. Pogoda jest beeeeeeee :placz: więc zakopaliśmy się w wyrku.:cool1:
a my pracowalismy dzielnie:diabloti: .TZ treserka nic nie skuma ale smsa mi przeslal twojego wiec luzik.:lol:

Posted

[quote name='asher']

Ayshe, gratulacje!!! Życzymy z burkami kolejnych 25 owocnych lat!

:BIG:

A tak w ogóle to chcemy na szkolenie :placz:no dziekujem,dziekujem:oops: .strasznie szybko zlecialo.troche to przerazajace:razz: .
ja tez chce asher na szkoleniu:placz: .

Posted

ayshe napisał(a):
ja tez chce asher na szkoleniu:placz: .
:placz:

A ja pomału tracę wiarę w to, że kiedykolwiek wystartuję z Bugajskim w obedience :shake: Strasznie jest niedokładny, krzywo chodzi, krzywo siada... A ja oczywiście zdążyłam zapomnieć jak się robi te zakręty, które pokazywałas, zmuszajace psa do tego, że szedł równo przy nodze :placz: :oops:
Aport leży i kwiczy, komendy na odległośc też niewiele lepiej...
Mam wrażenie, że Bugajski się zatrzymał na pewnym poziomie, ja razem z nim i dalej już ani kroku :shake: Kłaniają się te wszystkie lata uczenia byle jakiego, starsznie trudne o ile nie niemożliwe jest wyprostowanie tego u starszego psa...
Marudzę, wiem. Bo chyba brakuje mi kopa w dupę ;)

Posted

mch napisał(a):
ale fajny jubileusz :lol: , gratulacje !
hmmm.dzieki mch:evil_lol: .wczoraj mi zyczono jeszcze 50 lat.....:roll: ....hmmmm......dofffciapne kursanciki:cool1:

Posted

Kochani, musze na troszku (mam nadzieję, że tylko troszku) zniknąć. Trzymajcie za mnie kciuki, bo bede koszmarnie tesknić za wami i oczywiście za słowiczym trelem naszego treserunia. Buziaki dla wszystkich

Posted

monisieczka napisał(a):
Kochani, musze na troszku (mam nadzieję, że tylko troszku) zniknąć. Trzymajcie za mnie kciuki, bo bede koszmarnie tesknić za wami i oczywiście za słowiczym trelem naszego treserunia. Buziaki dla wszystkich
monisieczka-wsio bedzie ok.wracaj do nas szybko:loveu:

Posted

monisieczka napisał(a):

Szybko wracaj:bye: :lol: