Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

mimoza napisał(a):
Acha, ja dzisiaj ni przyjdę (chociaż w końcu nie wyjechałam), bo Balto wciąż chory i wciąż na antybiotykach. Ma mało siły i wczoraj nawet ze zwykłego spaceru nie miał siły dojść do domu. Coraz bardziej się niepokoję - wczoraj 3 razy się zsiusial w domu i nawet tegonie zauważył (szedł a siusiu plynęło). Do tej pory ani razu, nawet jak miał 9 tygodni, nie zdarzyło mu się zrobić siusiu w domu. Dzisiaj na 18.30 jadę z nim do lekarza, mam nadzieję, że coś wymyśli, żeby chłopak się tak nie męczył. No i ja jak patrzę na mojego malucha :shake:

Balto ma dzisiaj urodziny - kończy 5 miesięcy :tort:

Ojej biedulka... :placz:
Dużo zdrówka dla maluszka :buzi: :new-bday:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jesooo:wallbash: ...zapomnialam...:tard: wszystkiego naj naj dla balto :tort: :drink1: :laola: .
sorry grupe emerycka ale czekam na facia ktory ma wycenic dom.:morning: .
niech to sie juz skonczy bo ja nie wiem jak sie nazywam przez ten kociol.najbardizej szczesliwy jest uwe,chodzi uchachany jak norka i budzi tym we mnie mordercze instynkty:boom: :snipersm: :2gunfire: :stormy-sad:

Posted

Współczuje Beatko.Jak ja sie przeprowadzałam do St.Miłosny z Warszawy to taki szok ,ze obiecałam sobie nigdy juz tego błedu z przeprowadzka nie popełnic.Dzieci jeszcze wtedy były malutkie .Paczek ,paczuszek,toreb,roboty ,ze padałam na pysk a nierozpakowane paczki ,co poniektore ,do dzis stoja na strychu - bedzie juz z 10 lat :-)
Ale skoro bedziesz mieszkac w Aninie to moge Cie na tropienie zabierac albo z tropienia :-) a Justyna na zajecia :-)
I obie z Justyna mozemy do Ciebie rowerkiem na kawke przyjezdzac :-) Prawda ,ze Cie to pociesza :-)
Widzisz ,nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszło :-)

Justyna a Ty mojego maila dostałas ?

Ludzie a ja cwicze z Bianka obroty przez prawe ramie ,ktore robimy fatalnie .Jesssu ja sobie zaraz w łeb strzele albo mogi poodcinam.Nie wiem czy ta precyzja jest mi potrzebna .Nie ma chyba dobrej odpowiedzi na pytanie dlaczego dorosły człowiek tak sie wygłupia .

Posted

no fajnie by bylo ale do anina przenosi sie jorgen i ja polowe wieksza bambetli .ja zostaje w swojej kawalerce w srodmiesciu bo tu dzieciak ma szkole a ja wszedzie blisko:evil_lol: .
nie iwem po co czlowiek sie tak wydurnia:roll: .ale wiem ze trzeba:razz: :diabloti: .
aaa ja sie przeprowadzalam chyba z 8lat temu:cool1: i i tak czesc rzeczy mialam w pudlach.najgorszy jest ten bajzel-ja po prostu juz nei wiem co mam na zelaznej co teraz w aninie a co jedzie do niemiec:placz: ..juz mi sie wsyzstko momerdalo:placz:

Posted

Eee, do Jorgena na kawke jezdzic nie bede :-)
A co do pomerdania to nie ma jak flamaster i wielkie litery na kazdym pudle co w nim jest.Nam to zaoszczedziło godzin szukania .
Pocieszam Cie Beatka,wszystko to sie przewali i unormuje ,bedzie dobrze tylko trzeba przeczekac ta nawałnice .

Posted

:mad: :mad: :mad: dzwonil ze sie spozni...to juz zauwazylam...korek...jaki k... korek?nienawidze jak ktos sie spoznia po prostu nienawidze:angryy: .
romas ja iwem ze sie przewali ale ja musze wszystko kontrolowac[taki defekt:roll: ]i jak wymskuje mi sie z reki wsio i zacyzna sie orbic kociol to ja sie wykanczam nerwowo lacznie z niemoznoscia zasniecia w nocy:cool1: .
ewa-jo-daj mlodemu roboran h .dawka lecznicza.spray do pryskania siersci-opakowanie po typowym pryskaczu do okien np,pluczesz starannie,wlewasz jakis olejek norkowy[firma obojetna],do tego lyzke stolowa oliwki dla niemowlat i dopelniasz woda,przegotowana.przed szczotkowaniem[po zakonczeniu wyciagania trymerem,inaczej trymer bedzie sie slizgal,najpierw doprowadzic siersc do porzadku a potem zaczac naprawiac wlos]pryskasz psa,potem szczotkujesz szczotka jak dla ludzi do wlosow z wlosem i pod wlos.
justyna/chilli-soooory ze zapomnialam,nie mam wogole glowy-dasz suce teraz mikita canvital= karnityna i obetniesz calitix do podawania 2 x w tygodniu i wtedy nie dajesz mikity.

Posted

ayshe napisał(a):
:mad: :mad: :mad: dzwonil ze sie spozni...to juz zauwazylam...korek...jaki k... korek?nienawidze jak ktos sie spoznia po prostu nienawidze:angryy: .

ja sama sie spozniam :roll: ale nienawidze jak ktos sie spoznia :mad: wczoraj bylam umowiona z fachowcem. sprytnie sie umowilam na 17:30 co by miec godzinke na dyskusje z nim i spokojnie zdazyc na zajecia na 19.:p ludzik przyslal sms o 17:30 ze bedzie o 18:20 a przyjechal o 19:00 :mad: i tym sposobem z zajec nici :placz: :angryy:
bardzo przepraszam ze nie bylo mnie wczoraj :cool1:

Posted

eddiii-wczoraj przesladowal nas radiowoz .gapili sie zawziecie,potem odjechali kawalek i wypuscili swojego ona zeby se pokical:roll: .mlotki.
wogole to ledwo sie trzymam i mam dziwne wrazenie ze sie posypie za moment:shake: .
facio byl,wycenil:roll: ,polazl.dom na sprzedaz.wszystko jest bezsensu.przyjechalo trzech szwabow kotrzy maja pracowac w reichu u nas.no fajni som.dzieki temu uwe wymyslil ze do zawodow bedziemy trenowac razem i przyjedzie jakis pozorant z danii:roll: .rrrany....wez tu se mlodszego chlopa za meza :angryy: ciagle cos wymysla...ja chce fotel bujany,paputki i kominek no i dobra ksiazke np."wojna u-bootow"co ma 2 grubasne tomy i nie mam kiedy tego dokladnie przecyztac:angryy: .

Posted

Eddiii napisał(a):
no mlotki jakies :roll:
jakby sie nic nie dzialo to bys sie zanudzila :razz: wiec nie narzekaj, bedzie dobrze :p

wszyscy juz mi mowia zeby se wziela pol litra whiskacza ,zachlala i dala spokoj :roll: .a ja chodze ,becze po katach i najchetniej bym przespala to wszystko.jakis deprim se kupie czy co:shake:

Posted

ayshe napisał(a):
wszyscy juz mi mowia zeby se wziela pol litra whiskacza ,zachlala i dala spokoj :roll: .a ja chodze ,becze po katach i najchetniej bym przespala to wszystko.jakis deprim se kupie czy co:shake:

A ja tam Cie doskonale rozumiem, przeprowadzałam się 5 razy w obrębie naszego kraju i dwa razy tam i z powrotem do niemiec. Ostatnią przeprowadzkę uskutecznialiśmy z 4 miesięcznym filipem i był to koooooszmar.
Tak więc trzymam kciuki co byś nam ayshe nie zwariowała przez tą przeprowadzkę :glaszcze:

Romas - mail doszedł, dzieki za info. Przetestujemy :cool3:

Posted

dzieki justyna:loveu: .ja sie w swoim zyciu przeprowadzalam do austrii i spowrotem,na wies i spowrotem,na zelazna,na bemowo, czesciowo na zelazna teraz do anina i czesciowo do niemiec.....mam tego dosc juz serdecznie:angryy:

Posted

dzisiaj mam ostatni dzien kompletnej demolki .
w zwiazku z tym na 19 zajecia sa na cyplu.
jutro baardzo bede za tym zeby wreszcie sie odbyly ranne zajecia grupy emeryckiej bo ani wczoraj ani dzisiaj ich nie by;lo co mnie doprowadza do :angryy: .
bardzo prosze o wziecie gryzakow ipowskich na dzisiejszy trening.

Posted

[quote name='ayshe']dzisiaj mam ostatni dzien kompletnej demolki .
w zwiazku z tym na 19 zajecia sa na cyplu.
jutro baardzo bede za tym zeby wreszcie sie odbyly ranne zajecia grupy emeryckiej bo ani wczoraj ani dzisiaj ich nie by;lo co mnie doprowadza do :angryy: .
bardzo prosze o wziecie gryzakow ipowskich na dzisiejszy trening.
oki czyli grupa emerycka jutro na 8.10 na polach oczywiscie. Powiadomie Justyne.

Posted

Najlepsze zyczenia choć spóźnione od Bingo-rówieśnika, który w tym samym dniu obchodzi urodzinki, dla Balto.:buzi: Przede wszystkim zdrówka. I skutecznej nauki u kochanego :painting: tresserka.
Bingo rzeczywiście poomógł Citrosept błyskawicznie, choć gdy przeczytałam sklad to niezbyt w to wierzyłam, ale z dawnych doswiadczeń wiem, że dobry hodowca pewne rzeczy wie lepiej niż wet.
Tak że moja rada -posluchaj Beaty.
A gdy był chory też ja Balto był osłabiony i częto sikal, i popuszczał w domku , a katar miał taki, że nie mogł chwilami oddychać

Posted

bardzo sie ciesze ze pomoglo bingo.:loveu:

potwierdzam ze jutro bede na emeryckiej o 8.10.:multi: .nareszcie sie konczy ten dym.musze zmiatac bo owce przyjezdzaja dizsiaj na dzien odpoczynku itrzbea je wyladowac[no malo ich wiec to nie jakies nie wiadomo co zwlaszcza ze mamy czworonoznych roboli:diabloti: ].ale owle przy tym byc.no i chita sie ucieszy jak zobaczy uowiecki:evil_lol: .takze do juterka.:p

Posted

milego "pasienia" ;) ciekawe co by zrobil Max jakby zobaczyl owce? :roll: Stawiam na to, ze by zwial :evil_lol:

A w ogole to masz jakies dziwne miasto w profilu? :cool3: :evil_lol: Jezyk sobie mozna polamac ;) :evil_lol:

Posted

Jula napisał(a):
Najlepsze zyczenia choć spóźnione od Bingo-rówieśnika, który w tym samym dniu obchodzi urodzinki, dla Balto.:buzi: Przede wszystkim zdrówka. I skutecznej nauki u kochanego :painting: tresserka.
Bingo rzeczywiście poomógł Citrosept błyskawicznie, choć gdy przeczytałam sklad to niezbyt w to wierzyłam, ale z dawnych doswiadczeń wiem, że dobry hodowca pewne rzeczy wie lepiej niż wet.
A gdy był chory też ja Balto był osłabiony i częto sikal, i popuszczał w domku , a katar miał taki, że nie mogł chwilami oddychać

O qrcze! Ale ze mnie (piii, piii)! No jasne, przecież Bingo też miał urodzinki. :oops: :oops: :oops:
Wszystkiego dobrego (i smacznego) dla długowłosa od nas (i tu powinny być fajowe emotikonki, ale coś mi się nie chcą otworzyć, więc wyobraźcie sobie, że są )

No i przy okazji dla pańci Bingulca, co by dobrze i zdrowo się chował piesior :loveu:

Posted

Jula napisał(a):

O qrcze! Ale ze mnie (piii, piii)! No jasne, przecież Bingo też miał urodzinki. :oops: :oops: :oops:
Wszystkiego dobrego (i smacznego) dla długowłosa od nas (i tu powinny być fajowe emotikonki, ale coś mi się nie chcą otworzyć, więc wyobraźcie sobie, że są )

No i przy okazji dla pańci Bingulca, co by dobrze i zdrowo się chował piesior :loveu:

Posted

[quote name='mimoza']O qrcze! Ale ze mnie (piii, piii)! No jasne, przecież Bingo też miał urodzinki. :oops: :oops: :oops:

troszku przesadzacie to nie urodziny tylko raczej miesiecznice.Do urodzin chlopakom wiecej brakuje niz mają -czyli jeszcze pod górke.Z okazji tak donioslej daty pare zdjęć urwipołciów.
Balto

Bingo w objęciach wiadomo kogo -labka oczywiście

Bingo i Balto

Balto ćwiczy Chester się przygląda

Bingo też chce

Uśmiech pleaseeeeeeeee

Bingo i Chester

Bingo z Chesterem się bawią co nie przeszkadza użytkowi w ćwiczeniach

Posted

I jeszcze dwa zdjęcia :
Joshua w skoku do patyczka który właśnie obsługuje pan od labka

Pan od labka napastowany przez plasitka z patyczkiem i użytka z węzłem

Mimoza dam płytke Ayshe na tresurce rano na polach -mam nadzieje ze ją dostaniesz hehehehe szybciej niz Marta krokomierz /Beatko to chyba 3 tygodnie temu dałam go dla Martusi???/:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale nic w naturze nie ginie wiec moze przed wyjazdem Ayshe do niemiec uda ci sie odebrać płytke :eviltong::eviltong::eviltong::diabloti::diabloti::diabloti: w ostateczności będziesz miała pretekst zeby odwiedzić Beatke w Niemczech -wpadniesz po płytke ze zdjęciami :diabloti::diabloti: