Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='patera']O to moj Turtus!!!!!fotogeniczny nono
czy odp mi o tych szczepeiniach i tym kastrowaniu!!!wazne!!!!;)

Cierpliwości. Święto dzisiaj niekoniecznie ktoś siedzi przed kompem - to odnośnie szczepień, odrobaczania.
Odnośnie sterylki... zobacz ile tu nieszczęścia, większość to:

• bo suka musi mieć chociaż raz (a to jest prawdziwe jak to że dzieci bocian przynosi), no to suka ma raz potem sie rozdaje na lewo i prawo bo np dziecko chciało. Potem dziecko nagle dostaje alergii, albo piesek nie zgadzał sie aby dziecko ciągneło go za uszy i ogon
  • bo kupili na bazarze miał być jamnik (czy inny) a wyrósł pies Baskervillów
  • bo pani lub pan mówili my będziemy pilnować i potem "noo to był jeden moment nie wiem jak to się stało"
  • bo pani lub pan mówili że chłopak to nie będzie szczenny wiec co za problem, a że zmajstruje kolejne bezdomniaki to cóż pobzykał sobie, albo w okresie cieczek wyrwie się poleci za suką
  • bo pies wyrósł za duży o 3 cm (historia autentyczna, pies jechał przez pół Polski, pani wzięła i po dwóch dniach chyba zadzwoniła aby zabierać bo za duży o 3 cm.
  • bo nie należy rozmnażać psów o których przeszłości nic nie wiadomo
  • bo pies to nie zabawka czuje i kocha
  • bo takich bo jeszcze mnóstwo i niz ZA.
  • bo poczytaj chociażby to http://www.dogomania.pl/threads/183865-CZK-jeszcze-W-trakcie-tworzenia-ale-mozna-juz-dodawac i zobacz jakie pomysły mają ludzie

a tak na podsumowanie dobrze, że Turtuś nie był u mnie na tymczasie. Pod żadnym pozorem nie wydam bez czipa i kastracji/sterylki.

Posted

Isadora7 napisał(a):

a tak na podsumowanie dobrze, że Turtuś nie był u mnie na tymczasie. Pod żadnym pozorem nie wydam bez czipa i kastracji/sterylki.

to może szkoda, że nie był u Ciebie na tymczasie...

Posted

[quote name='mikoada']to może szkoda, że nie był u Ciebie na tymczasie...

Może, ale nie było szans ... za daleko, nie biorę chłopaków ze względu na mojego rezydenta z padaczką, a poza tym po prostu wyraziście chciałam pokazać jak to wygląda co jak sądzę udało mi się :)

a aktualnie mam śliczną długowłosą merlaczkę na tymczasie już od 4 marca, sterylka za nami, czekamy na darmowe czipy :)

I przyznaję mam problem, żaden domek nie wydaje mi się (z dotychczas zgłąszajacych) odpowiedni. I póki co mam trzy jamniki.

[quote name='mercy']patera na pewno wie o co chodzi i kastracja będzie :)

zapytała więc chyba nie do końca, ale wierze że poczyta trochę i zrozumie zasadność i cel kastracji. No i że kastracja będzie.

Posted

no dzieki wielkie.ja napisalam to nie po to zeby JUZ mi ktos odpisal(tak widze zroumialas)tylko zeby wogole i zeby wsrod tej euforri temat nie umknal o :) juz mam jasnosc teraz. chrupek chlopak jesc nie chcial no moze sie poczestowal zeby mi przykro nie bylo.ugotowalam wiec mu ryzu z kurczakiem i warzywami i zjadl az mial w oczach i nosie to jedzenie.dalam mu na oko bo takiego malego jamnika to ja nie mialam i nie wiem ile on powinien a nie chce mu krzywdy zrobic. ale pojdziemy do doktora to sie dowiemy.i chyba ma pchly bo sie czochra i czochra w nocy tez.no coz takei zycie psie... :) od 15 min spi w koncu bo taki byl spiacy ze jak siadal to glowa mu sama leciala no ale nie mial czasu zeby sie polozyc bo tyle do zwiedzania pzreciec nowego...wzial w zeby swoj eposlanie pzreciagnal na srodek pokoju i tak spi hihihi fajny jest taki ze nei moge sie na niego napatrzec.... ok czytam dalej :)

Posted

no zapytalam bo nie mialam pojecia a kto pyta nie bladzi. bedzie bedzie nie martwcie sie nic a nic...a w nocy jego nowy Pan z parc przyjezdza wiec zas beda emocje,,no coz poznajemy sie pomalutku...:lol:

Posted

patera napisał(a):
no zapytalam bo nie mialam pojecia a kto pyta nie bladzi. bedzie bedzie nie martwcie sie nic a nic...a w nocy jego nowy Pan z parc przyjezdza wiec zas beda emocje,,no coz poznajemy sie pomalutku...:lol:

jak tylko bedziesz miała pytania i wątpliwości to pytaj :)
cioteczki na pewno chętnie udzielą rad :)

Posted

ale emocji , jak przy adopcji dziecka :evil_lol: i tak trzymać.
Co do kastracji, to na pewno jest pożądana.Chociaż wiele zależy od odpowiedzialności właścicieli.Przed erą dog zawsze miałam psy i wszystkie odchodziły bez katracji ,ael też jako starzy kawalerowie. Po prostu byli pilnowani jak oko w głowie i nigdy nie użyły sobie na żadnej suni.
Natomiast sunie , które są u nas w DT właściwie zawsze sterylizujemy.

Posted

ni epozarl nie nie tyle wrazen bylo wczoraj znowu ech i pan przyjechal i wujek Marcin byl i Ciocia Marta i Wiktoria mala...wszyscy sie zachwycali slicznym Turtusiem a co!!!!!! :)

Posted

bylismy u pana weterynarza. Turtus wazy 7,5 kg!!!!!!nie moge wto uwierzyc nie dawalam mu wiecej jak 4!!!!!!!! dostal witaminki pchel nie ma :) tydzien dostal na podtuczenie bo jest wychudzony biedaczek i za tydzien na szczepienie.to ze trzeba go podtuczyc Turtusiowi bardzo odpowiada, jest w siodmym niebie!!!!!!! :)

Posted

faktycznie ja też myślałam, że będzie mniej ważył :) czyli rozumiem, że Turtkowi apetyt dopisuje, jak był u mnie to kilka razy robił podchody do miski aż musiałam ją schować...a jak się łobuz zachowuje w domu??

Posted

oj apetycik jak najbardziej ok!!!!! :) jak jestesmy wdomu jest grzeczny ale dzisiaj wyszlismy i zostal niby sam bo corka spala wpokoju on nie wiedzial to mowila ze drapal w drzwi piszczal i szczekal..hmmm

Posted

a to łobuziak :) jak zostawał u nas to chyba nie szczekał bo sąsiedzi się nie skarżyli, chociaż nie wiadomo :) przejdzie mu jak już poczuje, że to jego domek i nic mu tam nie grozi :)

Posted

tez tak mysle tzreba dac chlopakowi czasu.i co uwielbia najbardziej?????robi to zpremedytacja wywleka swoje poslanie na srodek pokoju za kazdym razem jak mu posciele!!!!!!!!!to taka super zabawa!!!! :)