Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym to nazwała monologiem a nie dialogiem :) Fuksia tylko cały czas obserwuje Turtka, chociaż przed chwilą obydwoje bawili się na całego, też mnie to zdziwiło :) Fuksia chyba nie zdaje sobie sprawy, że jest od małego "trochę" większa i skaczego na niego, przygniata go łapą baaaaaardzo jej się to podoba :razz:

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Powinniście zmienić tytuł wątku :)
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Edytuje się w trybie zaawansowanym pierwszy post i zmienia tytuł na np.: "Turtuś w nowym domku!!!", wówczas moderator przeniesie go w "szczęśliwe zakończenia[/FONT]" :)

Pozdrowionka :)

Posted

nie znam sie i nie wiem co to oznacza co teraz przeczytalam...hmmm nigdy nie bylo mnie na takich forach prosze do czego czlwoiek jest zdolny z milosci do psa!!!!! :)

Posted

[quote name='protzlav'][FONT=MS Shell Dlg 2]Powinniście zmienić tytuł wątku :)
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Edytuje się w trybie zaawansowanym pierwszy post i zmienia tytuł na np.: "Turtuś w nowym domku!!!", wówczas moderator przeniesie go w "szczęśliwe zakończenia[/FONT]" :)

Pozdrowionka :)

Zmiany tutułu i przeniesienie do szczęśliwych zakończeń robi się wtedy gdy psiak jest już w domu. A przy psiakach trudniejszych to nawet się czeka kilka dni (tak jak gdy zabiera sie z hoteliku prosi się nieraz o trzymanie miejsca kilka dni).

Do tego czasu może się jeszcze coś wydarzyć. Nigdy nie wiadomo.

Posted

zrobiłam przed chwilą próbę generalną, wyszłam na jakieś 5 minut do sklepu i zamknęłam małego w pokoju, jak wróciłam było cicho a Turtek stał cały czas pod drzwiami i czekał aż mu ktoś otworzy :) za jakieś 15 minut wychodzę na dłużej zobaczymy co to będzie, mam tylko nadzieję, że sąsiedzi mnie nie eksmitują ;)

Posted

Bedzie dobrze . mowilam ze bedzie sie bal i czekal. najwyzej troszke poszczeka:lol:
U nas dzisiaj cala noc i teraz tak strasznie leje deszcz ze koszmar:shake: nie wyszedl by bidulek dzis rano oj nie. to Tutek badz grzeczny nie przynies mi wstydu. czekam na wiesci po :crazyeye:powrocie.

Posted

OK, ja myślałem że skoro Turtek jest już w DT i ma pewny DS, więc można by ... No ale dobrze, może myliłem się :) Niemniej chcę powtórzyć, że bardzo się z tego faktu cieszę! Wszystkiego dobrego, Turtusiu !!! I liczę na jakieś wieści i fotki od czasu do czasu :)

Pozdrawiam ...

P.S. Sam opiekowałem się (jako wolontariusz w katowickim schronisku) pieskiem w typie owczarka niem.o imieniu Tina - i oto Tina w ub. sobotę 29 maja znalazła nowy domek !!! Zajmowałem się nią od 15 maja (oczywiście jej reklamą i promocją również) ... ok, starczy bo będzie że się przechwalam, hi hi :) Z tego też się bardzo cieszę :))) Niebawem dostanę pod moje skrzydła kolejnego psiaka :)

Posted

Jeszcze nie dotarłam do domku, ale mój TZ już wrócił z pracy. Psiaki były same jakieś 2,5 godzinki oczywiście Turtka zamknęłam w pokoju żeby był bezpieczny :) Turtuś był bardzo grzeczny nic nie nawywijał i mój TZ mówił, że jak wchodził do mieszkania było cichutko. Zuch chłopak z tego naszego Turtka ;)

Posted

Turtek to naprawdę mądra psinka :) Potrafi podawać łapkę, jak mówię do niego, że idziemy na spacer chłopak biegnie prosto pod drzwi :) jedyne czego nie potrafi to chodzić na smyczy ciągnie jak nie wiem co, taki mały a siły ma naprawdę mnóstwo :) Tak się zastanawiam czy w środę oddam chłopaka bo już się do niego przyzwyczaiłam :)

edit. tak przy okazji zapraszam na wątek skradzionej Tori http://www.dogomania.pl/threads/186731-Pszczyna-skradziono-%C5%9Bliczn%C4%85-suni%C4%99-Tori

Posted

o nie!!!!! nie ma takiej opcji :) ja tu siedze juz jak na szpilkach .wszystko czeka gotowe na Turtusia.a mąz tez sie dopytuje co i jak bo wraca w czwartek w nocy z daleka a tu juz bedzie czekal kolega na niego lallalllaa jakby nie bylo to on go znalazl na allegro i mi pokazal wiec...czekamy z utesknieniem!!!!! i dumna jestem ze madry chlopak jest.ciekawe czemu na smyczy nie umie hmm moze w domu mieszkal z ogrodem i smycz niepotzrebna byla.. i pies tez z czasem... a moze sie myle sorki moze sie zgubil ale co nie szukal go nikt...???? ech :(

Posted

oj widzę, że tu nic nie wskóram Turtuś musi jechać do Wrocławia nie ma innej opcji :) ale to nie zmienia faktu, że będziemy za nim tęsknić, pierwszy raz wzięliśmy na DT pieska i powiem szczerze, że nie jest to łatwa sprawa bo ja za szybko się przywiązuję i będzie mi przykro, ale mam nadzieję, że nowa Pani i Pan będą nam tutaj zdawali relacje jak tam Turtek się ma i zobaczymy czasami jakieś zdjęcie łobuza :) zapomniałam dopisać, że Turtuś na początku bał się schodów, musiałam go brać pod pachę znosić i wnosić, królewicz jeden dobrze, że mieszkam na parterze ;) ale teraz jest już ok oswoił się z nimi...

Posted

wczoraj rozmawiałam z Klaudią i mówiła, że Turtuś jedzie w środę popołudniu, więc chyba jest dograny, nie wiem czy dziewczyny kontaktowały się z nową Panią Turtka?

Posted

Kurcze wogole nie moglam wczoraj juz nic pisac bo caly czas jakies bledy na stronie wyskakiwaly.Wiem ze bedziecie tesknic i sie przywiazaliscie jak ktos lubi pieski to jak mozna inaczej???nie da sie.czyli jak czytam wyruszy chlopak po poludniu tak???ok nie ma problemu caly czas jestem jutro w domu i na niego czekam.:multi:
a u nas schodow pod dostatkiem bo ja na 3 pietrze mieszkam poki co no ale znoszenie i wnoszenie mam przecwiczone na poprzedniku.zreszta jamnik nie powinien schodzic po schodach wiec... dwa miesiace damy sobie jakos rade. prosz ego pozdrowic i opowiedziec ze :lol:jutro jedzie do swojego domu juz.:lol:

Posted

mikoada napisał(a):
wczoraj rozmawiałam z Klaudią i mówiła, że Turtuś jedzie w środę popołudniu, więc chyba jest dograny, nie wiem czy dziewczyny kontaktowały się z nową Panią Turtka?

tak,zabieram go jutro
we wrocku bedę raczej pozno...mam nadzieje,ze to nie problem?

Posted

Żaden to problem.juz wiem ze bedzie chlopak pozno przyjedzie i pojdzie spac ot co/
ciekawe czy ma chorobe lokomocyjna hihihi:lol: tzn to chyba nie smieszne powaznie sie zastanawiam bo potem na Kaszuby to raczej dluga podroz hmm

Posted

[quote name='patera']Żaden to problem.juz wiem ze bedzie chlopak pozno przyjedzie i pojdzie spac ot co/
ciekawe czy ma chorobe lokomocyjna hihihi:lol: tzn to chyba nie smieszne powaznie sie zastanawiam bo potem na Kaszuby to raczej dluga podroz hmm
Nie sądzę. U Ady w aucie czuł się świetnie ;)
Położył się wygodnie, kilka razy poprawił, bo chyba nie do końca ułożył się jak miał to zaplanowane i potem spokój. My staliśmy i rozmawialiśmy,a On miał nas w... nosie...;)