Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

Gorąca prosze o pomoc dla 11-letniej Tinki. Już mówie coś o Tince. Z Tinką zetknął mnie losjakieś 4 lata temu, byłam wtedy czynnie działającym DT, udzielającą się dogomaniaczką. Historia Tinki od początku była dramatyczna - trafiła z ulicy do pewnego 'domu tymczasowego', który jak śmiecia pozbył się jej, gdy dogomaniacy przestali łożyć na Tinkę pieniądze - pies trafił na ulicę, poczym znów owy 'DT' przygarnął ją, gdy dogomania zawrzała. Jedna, gdy zainteresowanie Tinką ucichło wyrzucił ją do schroniska. Iw tym momncie los Tinki przstał być dla mnie losem psa NN. Wraz z bellą51 wyciągnęłyśmy ją ze schroniska, popilotowałyśmy wątek - Tinka trafiła na paręm-cy do hotelu pod Warszawą.
Z tamtąd trafiła do domu. Wymarzonego. Wyobraźci sobie małą, starsz suczkę o przecudnie srebrnych rzęsach jadącą ze swoją równie wiekową Panią garbusem na kemping na Mazury... Piękne prawda? Nistety starość nie radość. Pani zachorowała, diagnoza pokazała,że Tinka długo już u Pani nie zostanie. To kwestia tygodni, może kilku miesięcy w najlepszej opcji. Tinka nie ma deklaracji, tylko 3 osoby (w tym ja) zadeklarowały wplaty, więcgdy nadejdzie dzień rozstania Tinka nie będzie miała gdzie siępodziać. Szukamy gdzie możemy funduszy dla Tinki, żeby móc zasnąć spokojnie wiedząc, że jej byt jest stabilny...

Tinka wiele w życiu przeszła, a i tak jestradosnym psiakiem, pełnymwerwy - mimo wieku.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/172942-Tinka-pami%C4%99tacie-Po-2-latach-znowu-bez-domu-Prosimy-o-deklaracje-i-wsparcie!/page43[/url]

Czyskarpeta dołoży na konto Tinki grosik nadzieji, której nam już brakuje? :(

Posted

Uprzejmie donoszę, że kciuki baaardzo pomogły! Po dwóch miesiącach zakuwania pomiędzy jedną a drugą pracą, chorobą córci i męża - zdałam egzamin wstępny na aplikację adwokacką - moje marzenie od lat :).
Co oznacza, że od stycznia przez 3 lata nie będę miała w ogóle czasu na życie :)

Posted

[quote name='MagdaNS']Uprzejmie donoszę, że kciuki baaardzo pomogły! Po dwóch miesiącach zakuwania pomiędzy jedną a drugą pracą, chorobą córci i męża - zdałam egzamin wstępny na aplikację adwokacką - moje marzenie od lat :).
Co oznacza, że od stycznia przez 3 lata nie będę miała w ogóle czasu na życie :)[/QUOTE]

Gratuluję, nowy mecenas nam przybedzie:klacz::iloveyou:

Posted

[quote name='andegawenka']Gratuluję, nowy mecenas nam przybedzie:klacz::iloveyou:[/QUOTE]

Andegawenka,
wielkie dzięki! Ja już od lat pracuję i wykorzystuję swoją wiedzę, studia skończyłam 12 lat temu, ale już dawno się przekonałam, że moja wiedza nic nie znaczy, jak nie mam tych kilku literek przed nazwiskiem. Jak kończyłam studia, nie było szans się dostać na aplikację. Teraz od kilku lat są już takie same testy dla wszystkich, zaparłam się, że choćby nie wiem co - i udało się :). Teraz będę kilka tygodni odsypiać, bo dosłownie się przewracam ze zmęczenia - mam zaburzenia równowagi :)

Posted

[quote name='MagdaNS']Andegawenka,
wielkie dzięki! Ja już od lat pracuję i wykorzystuję swoją wiedzę, studia skończyłam 12 lat temu, ale już dawno się przekonałam, że moja wiedza nic nie znaczy, jak nie mam tych kilku literek przed nazwiskiem. Jak kończyłam studia, nie było szans się dostać na aplikację. Teraz od kilku lat są już takie same testy dla wszystkich, zaparłam się, że choćby nie wiem co - i udało się :). Teraz będę kilka tygodni odsypiać, bo dosłownie się przewracam ze zmęczenia - mam zaburzenia równowagi :)[/QUOTE]

Wiem, mam 2 adwokatów w rodzinie. Cieszę sie razem z Tobą bardzo:loveu:

Posted

[quote name='MagdaNS']Uprzejmie donoszę, że kciuki baaardzo pomogły! Po dwóch miesiącach zakuwania pomiędzy jedną a drugą pracą, chorobą córci i męża - zdałam egzamin wstępny na aplikację adwokacką - moje marzenie od lat :).
Co oznacza, że od stycznia przez 3 lata nie będę miała w ogóle czasu na życie :)[/QUOTE]

Serdecznie gratuluje i podziwiam!:multi::lol:

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję raz jeszcze wszystkim za dobre myśli i gratulacje :). Nadal jestem zmęczona tym maratonem, ale powoli odsypiam zaległości :).
Agusiazet mam prośbę o wysłanie raz jeszcze do Ulki18 numeru nowego konta Skarpety, dwie wpłaty, jakie wpłynęły od Ulki18 na moje konto niezwłocznie Ci przeleję.

Posted

Gratuluję z całego serca :)

Posted

[quote name='MagdaNS']Andegawenka,
wielkie dzięki! Ja już od lat pracuję i wykorzystuję swoją wiedzę, studia skończyłam 12 lat temu, ale już dawno się przekonałam, że moja wiedza nic nie znaczy, jak nie mam tych kilku literek przed nazwiskiem. Jak kończyłam studia, nie było szans się dostać na aplikację. Teraz od kilku lat są już takie same testy dla wszystkich, zaparłam się, że choćby nie wiem co - i udało się :). Teraz będę kilka tygodni odsypiać, bo dosłownie się przewracam ze zmęczenia - mam zaburzenia równowagi :)[/QUOTE]

Gratuluję :lol: ... i podziwiam

• 2 weeks later...
Posted

Zapraszamy do odwiedzin watku zmarłej Cioteczki Talcott ['] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/181833-Talcott-*-na-zawsze-w-naszych-sercach-Skarpeta-Jej-imienia-dzia%C5%82a-i-ratuj******!/page37[/url]

Posted

[quote name='pikola']Czy moja wplata za pazdziernik i listopad nie dotarla?[/QUOTE]

Na dzien 12 pazdziernika, bo wtedy sprawdzalam, to nie! Sprawdze w ten weekend i napisze rozliczenie, ale pewnie dotarla:)

Posted

[quote name='pikola']Czy moja wplata za pazdziernik i listopad nie dotarla?[/QUOTE]

[quote name='agusiazet']Na dzien 12 pazdziernika, bo wtedy sprawdzalam, to nie! Sprawdze w ten weekend i napisze rozliczenie, ale pewnie dotarla:)[/QUOTE]

przelew był zrobiony 24 października...mogę wkleić potwierdzenie z banku jakby co:)