Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[quote name='MagdaNS'][B]Wyplata dla Kremci już poszła.
[B]agata51[/B][/B] ja wiem, że tak napisalaś na przelewie, ale poniewaz wieniec rocznicowy udalo nam sie kupic w kwocie, którą Skarpetowicze wpłacili zanim AlfaLS kupiła kwiaty i znicz, to wszystkie późniejsze wpłaty trafiły do Skrapety. [B]Chyba że chcesz, żeby te wpłatę potraktowac jako ekstra.
[/B]Dotarła wplata do _Lara i moja.
Aktualny stan konta to 1005,09 zł[/QUOTE]

Potraktuj jako ekstra, cioteczko. I spójrzcie, proszę, łaskawym okiem na Franka.

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Zwracam się z prośbą o pomoc maksymalną w kwocie 120 zł dla starego, czternastoletniego psa FRANECZKA z tego wątku:
[B]Temat: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/176179-Los-zrobi%C5%82-Mu-%C5%9Bwi%C5%84stwo%21-FRANECZEK-chyba-ma-guza-m%C3%B3zgu."]Los zrobił Mu świństwo! FRANECZEK chyba ma guza mózgu.[/URL][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]

Wstępne badania dały porażającą diagnozę - guz mózgu. Jest jeszcze parę innych chorób: [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] skrzywienie główki, będące objawem zespołu przedsionkowego. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Franio ma świerzb w obu uszach, [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]ma stan zapalny białkówek oczu[/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2], ma niesymetryczne jadra, jedno jest powiększone - są w nim zmiany nowotworowe. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Tak źle los obszedł się ze starym Franeczkiem, który półtora roku wcześniej miał wylew... [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] [B]Wydatki na leki są OGROMNE.[/B]

W wypadku pozytywnej decyzji - konieczną kwotę zwrotu wpłacę do Skarpety natychmiast.[/SIZE][/FONT][/QUOTE]

Jeszcze raz serdecznie proszę o pomoc dla FRANECZKA.

Posted

o jezu widzę tu też Franeczka, więc od razu oddaję 25% od mojego Paluszka, żeby przypadkiem inne potzrebujące nie straciły na tym. Wysyłam 30zł z otrzymanej kwoty 120 - dziękuję serdecznie

Posted

[quote name='MagdaNS']Wyjeżdżam za kilka godzin, więc pilnie proszę dane do przelewu i kwotę[/QUOTE]

Konto FRANECZKA wysłane. Teraz weszłam, bo dopiero wróciłam po pracy.
Dziękuję serdecznie za pomoc, bo jest bardzo potrzebna!

Posted

Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA!

[URL]http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html[/URL]

Kupując [B]jeden[/B] worek karmy [B]drugi[/B] otrzymujemy [COLOR=red][B]Gratis[/B][/COLOR]!
Np. kupując 20 kg karmy [URL="http://swiatkarm.pl/p,farmina_charli_standard_20kg__20kg_gratis,10026,580.html"]Farmina Charli Standard [/URL] w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł!

Ja osobiście nie kupię tej karmy, bo wg mnie jest "bytowa" czyli na przetwanie.
Ale uważam, że jest to bardzo dobra oferta dla Fundacji, schronisk i osób prywatnych zajmujących się bezdomniakami w większej ilości (np. dokarmiającymi bezdomne psy)!

Jeśli możecie roześlijcie ofertę do znajomych Fundacji czy schronisk, bo według mnie promocja jest SUPER!

Posted

Chciałabym prosić o wsparcie na hotel dla wielkopsa zamojskiego Baja w wysokości 120 zł, dług wynosi obecnie 720 zł:( Pies w schronie wyceniony na 8 lat, wspaniale odnalazł się w hotelu, ale niestety jego dom nie może go nadal przyjąć ze względu na pogmatwanie się spraw prywatnych, inny, dobry dom się nie zgłosił. Bardzo nie chcę, aby Baj miał wrócić do schronu w Zamościu, który jest koszmarem! Oto wątek Baja:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/201325-Baju-Baju-chc%C4%99-do-raju%21%21%21-Mo%C5%BCe-kto%C5%9B-wesprze-bazarkami-plisss%21"]http://www.dogomania.pl/threads/201325-Baju-Baju-chc%C4%99-do-raju!!!-Mo%C5%BCe-kto%C5%9B-wesprze-bazarkami-plisss![/URL]

Posted

[quote name='agusiazet']Chciałabym prosić o wsparcie na hotel dla wielkopsa zamojskiego Baja w wysokości 120 zł, dług wynosi obecnie 720 zł:( Pies w schronie wyceniony na 8 lat, wspaniale odnalazł się w hotelu, ale niestety jego dom nie może go nadal przyjąć ze względu na pogmatwanie się spraw prywatnych, inny, dobry dom się nie zgłosił. Bardzo nie chcę, aby Baj miał wrócić do schronu w Zamościu, który jest koszmarem! Oto wątek Baja:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/201325-Baju-Baju-chc%C4%99-do-raju%21%21%21-Mo%C5%BCe-kto%C5%9B-wesprze-bazarkami-plisss%21"]http://www.dogomania.pl/threads/201325-Baju-Baju-chc%C4%99-do-raju!!!-Mo%C5%BCe-kto%C5%9B-wesprze-bazarkami-plisss![/URL][/QUOTE]

Jaki biedaczek!:( Popieram pomoc dla BAJA.

Posted

Moniko ten piesek na pierwszym zdjęciu to nie Baj, to Łajtuś, który zniknął ze schronu jak zdecydowano mu się pomóc, zniknął, żeby nie wyszło na jaw jak pięknie dbają o psy w Zamościu. Ponoć poszedł do adopcji:( Chyba przez Pana Boga:( Baj jest pięknym, wielkim psem, ale i tak nikt go niechce, stąd prośba o pomoc na utrzymanie w hotelu!!!

Posted

Moniko, przelew poszedł dopiero dzisiaj, bo przed moim wyjazdem kontakt ze świtem zabrała mi burza, a na urlopie obiecałam mojej córeczce, że zajmę się tylko nią i będę miała czas tylko dla niej, nie dla komputerka (na co dzień niestety jest pól na pół jedno popołudnie dla Martusi, drugie dla komputerka, kiedy moje dziecko biega koło mnie i próbuje się bawić, a ja odwalam drugi etat).
W związku z tym, że moja sytuacja nadal się nie poprawia i czasu mam jak na lekarstwo, bardzo proszę pozostałe dwie cioteczki z komisji, aby przyglądały się sprawom i podejmowały decyzje, bo ja nie mam czasu czytać żadnych wątków, postaram się na bieżąco robić przelewy, tylko tyle mogę teraz obiecać. Mam nadzieję, że koło września zrobi się może normalniej ... choć trochę....
W ciągu tygodnia postaram się uzupełnić ewentualne wpłaty, jeśli dotarły w zeszłym tygodniu.
Jeśli dla Baja ma iść pomoc to poproszę kwotę i numer konta na PW

Posted

[quote name='MagdaNS']Moniko, przelew poszedł dopiero dzisiaj, bo przed moim wyjazdem kontakt ze świtem zabrała mi burza, a na urlopie obiecałam mojej córeczce, że zajmę się tylko nią i będę miała czas tylko dla niej, nie dla komputerka (na co dzień niestety jest pól na pół jedno popołudnie dla Martusi, drugie dla komputerka, kiedy moje dziecko biega koło mnie i próbuje się bawić, a ja odwalam drugi etat).
W związku z tym, że moja sytuacja nadal się nie poprawia i czasu mam jak na lekarstwo, bardzo proszę pozostałe dwie cioteczki z komisji, aby przyglądały się sprawom i podejmowały decyzje, bo ja nie mam czasu czytać żadnych wątków, postaram się na bieżąco robić przelewy, tylko tyle mogę teraz obiecać. Mam nadzieję, że koło września zrobi się może normalniej ... choć trochę....
W ciągu tygodnia postaram się uzupełnić ewentualne wpłaty, jeśli dotarły w zeszłym tygodniu.
Jeśli dla Baja ma iść pomoc to poproszę kwotę i numer konta na PW[/QUOTE]

Ok, to ja zaraz podrzucę konto Baja na PW wraz z danymi do przelewu i z góry dziękuję za pomoc!

Posted

[quote name='elapieczus1']a ja rano zrobiłam przelew z bazarku wprawdzie jeszcze czekam na wpłatę od jednej osoby ale może potrzebne są pieniążki (wysłaną kwotę powiększyłam do 55zł)[/QUOTE]

Dziękujemy najserdeczniej! Jesteś kochana, że zrobiłaś bazar dla Skarpety.:loveu::loveu:

Posted

W związku z tym, że przy Baju brak kwoty pomocy (albo ja jestem ślepa, co też jest możliwe) wysyłam 120 zł. Zaraz wpiszę wszystkie wpłaty, jakie ostatnio dotarły.

Posted

Dotarły wpłaty:
od Hanny K. zwrot za Paluszka
magda222 - 20 zł
agusiazet -25 zł
elapiczus1 z bazarku 55 zł
Monika z Katowic 30 zł zwrot za Frania

Pomoc dla Baja jest oczywiście bezzwrotna bo agusiazet jest stałym deklariowiczem

Jutro oddaję jedną wspólnotę mieszkaniową nowemu zarządcy, to mi trochę ulży w papierach i wreszcie po 4 miesiącach przychodzi nowa osoba na stanowisko kierownika administracyjnego biura, to może wreszcie zacznę świat oglądać nie tylko w biegu :). Chociaż pewnie wkrótce zacznie się młyn przedślubny, więc znowu nie będzie na nic czasu. Dziękuję wszystkim za wyrozumiałość w opóźnieniach moich obowiązków ale wierzcie mi, tydzień po powrocie z urlopu w ogóle nie czuję, że byłam na urlopie, bo poza kupą papierów, jaka się przez ten tydzień nazbierała, to moja Marta już czwarty tydzień jest chora, przewlekłe przeziębienie, więc nie zdarza mi się w nocy przespać w jednym kawałku dłużej niż 2 godziny, a pobudka codziennie o 5 rano...

Posted

[quote name='pikola']Witam,chce zapytac czy Skarpeta im.Talcott dziala na rzecz staruszkow?Tak wyczytalam z pierwszego postu, ale chcialabym sie jeszcze upewnic.Joanna[/QUOTE]

Tak Skarpeta im. Talcott wspomaga starsze pieski, takie 8 lat i w górę, ale w innych wypadkach uzasadnionych też staramy się pomóc, jeśli są pieniążki:)

Posted

[quote name='agusiazet']Tak Skarpeta im. Talcott wspomaga starsze pieski, takie 8 lat i w górę, ale w innych wypadkach uzasadnionych też staramy się pomóc, jeśli są pieniążki:)[/QUOTE]W takim razie chce wspomoc Skarpete kwota 10zl/mies.Dobro staruszkow szczegolnie lezy mi na sercu.Kwota niewielka ,ale mam rowniez inne zobowiazania na Dogo.

Posted

[quote name='pikola']W takim razie chce wspomoc Skarpete kwota 10zl/mies.Dobro staruszkow szczegolnie lezy mi na sercu.Kwota niewielka ,ale mam rowniez inne zobowiazania na Dogo.[/QUOTE]

Pięknie dziękujemy, dawno nie było żadnych nowych deklaracji i deklarujących:):):)

Posted

Ja również bardzo dziękuję i zaraz wysyłam PW z danymi do przelewów :) i Wpisuję na listę stałych deklaracji od lipca :) Witamy w naszym gronie :Rose: