Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[quote name='MagdaNS']
[B]Madzia222 pisz, ile potrzebujecie dla suni i podaj konto[/B].[/QUOTE]

To ja poproszę może o pomoc w kwocie 100 zł.
Bo tak naprawdę zbieramy na wszystko...
Na weta, na badania, na hotelik i być może na specjalistyczną karmę.
Już wysyłam PW z danymi skarbniczki Kremci.

DZIĘKUJĘ!!!

Posted

[B]Wyplata dla Kremci już poszła.
agata51[/B] ja wiem, że tak napisalaś na przelewie, ale poniewaz wieniec rocznicowy udalo nam sie kupic w kwocie, którą Skarpetowicze wpłacili zanim AlfaLS kupiła kwiaty i znicz, to wszystkie późniejsze wpłaty trafiły do Skrapety. Chyba że chcesz, żeby te wpłatę potraktowac jako ekstra.
Dotarła wplata do _Lara i moja.
Aktualny stan konta to 1005,09 zł

Posted

Chciałabym prosić o pomoc dla ślepej Duni.
Malutka ma szansę na odzyskanie wzroku.
Czeka ja konsultacja u dr. Nestorowicz w Grudziądzu i jeżeli badania wyjdą ok. - operacja u dr. Garncarza lub u dr. Łobaczewskiej w Warszawie.
Oto wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/208690-Maleńka-ślepa-DUNIA-z-kataraktą-może-widzieć!-NIE-MAMY-PIENIĘDZY-NA-BADANIE!/page17[/URL]

Posted

[B] [/B]

[INDENT][CENTER]kochani zwracam się do was o pomoc dla Paluszka, znalazłam go 1.06.11 potrąconego przez auto - na pierwszy rzut oka u weta były połamane paluszki, ale z każdym dniem u mnie na DT coraz gorzej się poruszał. Kolejna wizyta już z usypianiem i rentgenem pokazała, że oprócz paluszków, ma skompliowane złamanie kości ramieniowej i łokiowej, a w kończynach tylnych - chorobę Perthesa i aseptyczną martwicę kości udowej
[SIZE=3]- potrzebna będzie operacja, ale brakuje nam już funduszy na leczenie - to skomplikowane złamanie u tak małego pieska i wada główki kończyny. [/SIZE]
[SIZE=3]oto wątek malucha: [/SIZE]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/208818-Paluszek-potrącony-połamany-choroba-Perthesa-brak-funduszy-na-leczenie"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2088...zy-na-leczenie[/COLOR][/URL]!!!

Pare dni temu miał już pierwszy zabieg gipsowania przedniej łapinki i od razu kastrację, żeby zaoszczędzić 3 zabiegów (dokonano 2 razem)- w sumie pochłonęło to 300zł, a jeszcze czeka nas operacja na tylne nóżki po ściągnięciu gipsu z przodu, lecz to koszt 400zł - szukam wyjścia z sytuacji, bo koszty rosną a te zabiegi konieczne, zeby psiak poprawnie chodził.
Proszę kochani o wsparcie w miarę możliwości. Piesek ma 5/6 lat, wiem, że skarpeta wspomaga pieski powyżej 8 lat, ale nie mam już gdzie szukać pomocy, żeby zapewnić mu możliwość przeprowadzenia operacji.[/CENTER]
[/INDENT]

Posted

[quote name='Jasza']Otrzymaliśmy pieniądze.
W imieniu Duni bardzo serdecznie dziekuję za pomoc!
Procenty zwracamy niezwłocznie .[/QUOTE]

25% już zwrócone od Duni do skarpety

Posted

[quote name='feliksik'][B] [/B]

[INDENT][CENTER]kochani zwracam się do was o pomoc dla Paluszka, znalazłam go 1.06.11 potrąconego przez auto - na pierwszy rzut oka u weta były połamane paluszki, ale z każdym dniem u mnie na DT coraz gorzej się poruszał. Kolejna wizyta już z usypianiem i rentgenem pokazała, że oprócz paluszków, ma skompliowane złamanie kości ramieniowej i łokiowej, a w kończynach tylnych - chorobę Perthesa i aseptyczną martwicę kości udowej
[SIZE=3]- potrzebna będzie operacja, ale brakuje nam już funduszy na leczenie - to skomplikowane złamanie u tak małego pieska i wada główki kończyny. [/SIZE]
[SIZE=3]oto wątek malucha: [/SIZE]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/208818-Paluszek-potrącony-połamany-choroba-Perthesa-brak-funduszy-na-leczenie"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2088...zy-na-leczenie[/COLOR][/URL]!!!

Pare dni temu miał już pierwszy zabieg gipsowania przedniej łapinki i od razu kastrację, żeby zaoszczędzić 3 zabiegów (dokonano 2 razem)- w sumie pochłonęło to 300zł, a jeszcze czeka nas operacja na tylne nóżki po ściągnięciu gipsu z przodu, lecz to koszt 400zł - szukam wyjścia z sytuacji, bo koszty rosną a te zabiegi konieczne, zeby psiak poprawnie chodził.
Proszę kochani o wsparcie w miarę możliwości. Piesek ma 5/6 lat, wiem, że skarpeta wspomaga pieski powyżej 8 lat, ale nie mam już gdzie szukać pomocy, żeby zapewnić mu możliwość przeprowadzenia operacji.[/CENTER]
[/INDENT][/QUOTE]

Cóż, ponieważ Skarpeta ma pieniądze i lepiej pomagać niż kisić pieniądze, ja jestem za przyznaniem pomocy Paluszkowi!

Posted

[quote name='agusiazet']Cóż, ponieważ Skarpeta ma pieniądze i lepiej pomagać niż kisić pieniądze, ja jestem za przyznaniem pomocy Paluszkowi![/QUOTE]

Przyłączam się :)

Posted

Agusiazet, jesli piszesz, że trzeba pomóc, to zdaję się na Ciebie. Proszę mi na PW przysłać dane do przelewu, bo jutro wyjeżdżam na 9 dni i będę zupełnie odcięta od świata.
Elapieczus1 wysyłam Ci PW.
Za chwilę uzupełnię dane o wpłatach.
edit: potwierdzam, że dotarł przelew od Duni, bardzo dziękuję! Innych wplat nie odnotowalam. Nastepne rozliczenie zorbię po 25 czerwca, jak wrócę.

Posted

dziękuję serdecznie za wsparcie:loveu: - proszę w takim razie o pomoc w wysokości 120zł dla Paluszka i rozumiem, że zwracam 25% na to samo konto, z którego otrzymałam przelew. PW z numerem konta już wysłałam

Posted

Przelew dla Paluszka poszedł. Tak, zwrot będzie na to samo konto w ciągu 6 tygodni. Można np. zrobić bazarek i 30 zł z niego przeznaczyć na Skarpetę w ramach zwrotu.

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Zwracam się z prośbą o pomoc maksymalną w kwocie 120 zł dla starego, czternastoletniego psa FRANECZKA z tego wątku:
[B]Temat: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/176179-Los-zrobi%C5%82-Mu-%C5%9Bwi%C5%84stwo%21-FRANECZEK-chyba-ma-guza-m%C3%B3zgu."]Los zrobił Mu świństwo! FRANECZEK chyba ma guza mózgu.[/URL][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]

Wstępne badania dały porażającą diagnozę - guz mózgu. Jest jeszcze parę innych chorób: [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] skrzywienie główki, będące objawem zespołu przedsionkowego. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Franio ma świerzb w obu uszach, [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]ma stan zapalny białkówek oczu[/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2], ma niesymetryczne jadra, jedno jest powiększone - są w nim zmiany nowotworowe. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Tak źle los obszedł się ze starym Franeczkiem, który półtora roku wcześniej miał wylew... [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] [B]Wydatki na leki są OGROMNE.[/B]

W wypadku pozytywnej decyzji - konieczną kwotę zwrotu wpłacę do Skarpety natychmiast.[/SIZE][/FONT]