Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[B]Pieniądze dla Rambusia przelałam. [/B]
[B]Historię Lenena znam i opiniuje pozytywnie.[/B]
Uzupełniłam dane o wpłatach i wydatkach.
Muszę ścignąć osobę, która wnioskowała o pomoc dla Aksona, bo do dziś nie ma wpłaty, choć termin manił. Chyba trzeba będzie zrobić czarną listę, tych, którzy nie wywiązali się z obowiązku zwrotu wobec Skarpety, muszę się przekopać przez wątek, kto to był.
Wysłałam do opiekunki Filutka info o przyznanej pomocy dla pieska z prośbą o konto.
Jeszcze kilka słów o kwiatach dla Tacott w pierwszą rocznicę odejścia: mimo szumnych deklaracji udało się zebrać raptem 65 zł tylko dzięki 5 osobom. Ja nie mam do nikogo żalu, bo nikt nie musi, ale po co się deklarować na pusto. Dobrze, że decydując z AlfaLS o budżecie na ten cel obietnice wpłat odłożyłam na boczną półkę, bo inaczej trzeba by było dołozyć ze środków Skarpety. Wpłynęło 65 zł, dl Alfy wysłałam 60 zł z czego 40 poszło na kwiaty, 20 na znicze. Rachunek jest na wątku Talcott zeskanowyny przez Alfę.

Posted

Znalazłam. Aksona zgłaszała lika1771. Wysłałam jej PW:
[quote name='MagdaNS']Witaj,
23 stycznia zgłoszony przez Ciebie Akson dostał wsparcie w wysokości 120 zł od Skarpety im. Talcott. w ciągu 6 tygodni w dowolnej formie powinien nastąpić zwrot 25% udzielonej pomocy tj. 30 zł. Do chwili obecnej takiej wpłaty nie otrzymaliśmy. Zwracam sie do Ciebie jako osoby wnioskującej o pomoc, o wyjaśnienie sprawy tak, żeby środki należne do zwrotu trafiły na konto Skarpety.
Dane do przelewów Skarpety im. Talcott:
[I]i tu jest konto podane[/I]
Dziękuję i pozdrawiam!
Magda[/QUOTE]

Posted

[quote name='lika1771']Magda 13 kwietnia zapytałam ile jestem winna,miałas zobaczyc i napisac.Dopiero dzisiaj do mnie napisałas i podałas konto.[/QUOTE]
Kochana, trudno żebym to ja miała pilnować tych, którzy dostali pomoc. To nie są jakieś tajne dane, wystarczyło zajrzeć na pierwszą stronę na post z rozliczeniem udzielonej pomocy. Ja naprawdę nie pamiętam, kto zgłaszał jakiego psa, ani o jakiego Ty pytałaś. Wybacz, ale to chyba Ty powinnaś była sobie zapisać do kiedy i ile należy oddać. Ja musiałam teraz przekopać kilkanaście stron wątku, żeby dotrzeć do informacji że Ty = Akson. Poza tym w tym roku jeszcze nie było 13 kwietnia. To fakt, że pytałaś, niemniej pracując na dwa etaty i mając trzeci miesiąc ciężko chorego TZa naprawdę nie mam głowy do tego, by pamiętać za innych o ich zobowiązaniach.

Posted

[quote name='magdus84']Przeczytajcie proszę o tym dramacie:(:(:(:( Kolejny pseudo dom tymczasowy!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki[/URL][/QUOTE]
Dziękujemy za ifno, ale prosiliśmy o nie offowanie na wątku. Jeśli którys z psów od Arktyki z dt potrzebuje wsparcia Skarpety i spełnia kryteria, to proszę go wskazać i określić rodzaj potrzebnej pomocy, to pomożemy.

Posted

[quote name='MagdaNS']Dziękujemy za ifno, ale prosiliśmy o nie offowanie na wątku. Jeśli którys z psów od Arktyki z dt potrzebuje wsparcia Skarpety i spełnia kryteria, to proszę go wskazać i określić rodzaj potrzebnej pomocy, to pomożemy.[/QUOTE]

Może pomyślelibyśmy też o pomocy dla Zygmusia, który był u Arktyki a teraz zajmuje się nim furciaczek?
Właśnie napisała na wątku, ze jego stan się pogorszył...

[url]http://www.dogomania.pl/threads/201011-Newidomy-Dziadziu%C5%9B-Zygmu%C5%9B-prosi-o-grosik-na-hotelik[/url]

Tak znaleziono go w "SPA u arktyki":

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TYz7v1sd2GI/AAAAAAAACMg/maWY1HMzQwI/DSCN9248.JPG[/IMG]

:( :( :(

Posted

Ja też jestem za pomocą dla Zygmusia. Mam tylko nadzieję, że Arktyka, gdziekolwiek grzeje tyłek, odpowie za to, co zrobiła, tym bardziej że brała pieniądze za "opiekę" nad psami.
Dajcie konto dla Zygmusia.

Posted

[quote name='MagdaNS']Ja też jestem za pomocą dla Zygmusia. Mam tylko nadzieję, że Arktyka, gdziekolwiek grzeje tyłek, odpowie za to, co zrobiła, tym bardziej że brała pieniądze za "opiekę" nad psami.
Dajcie konto dla Zygmusia.[/QUOTE]

Na "psiaki od arktyki" :angryy: zbiera sakcred PIRANIA (nie wiem czy dobrze napisałam nick). Ona jest główną księgową. Już przesyłam namiary. Napiszcie może w tytule przelewu, że kasa jest konkretnie na Zygmusia.

Posted

[quote name='magda222']Na "psiaki od arktyki" :angryy: zbiera sakcred PIRANIA (nie wiem czy dobrze napisałam nick). Ona jest główną księgową. Już przesyłam namiary. Napiszcie może w tytule przelewu, że kasa jest konkretnie na Zygmusia.[/QUOTE]
Jutro puszczę przelew, zaznaczę że to konkretnie dla Zygmusia. Jak dojdzie przelew to poproszę o potwierdzenie na wątku Skarpety.
Szlag by to, że tacy oprawcy wywodzą się z dogo.

Posted

[quote name='MagdaNS']Poszły przelewy dla Filutka i Zygmusia uratowanego od Arktyki, po 120 zł dla każdego, wieczorem uzupełnię rozliczenia.[/QUOTE]

Dzięki dziewczyny :)

Posted

Szanowna Komisjo zwracam się z gorącą prośbą o pomoc dla Rudego ,psiaka z poniższego watku watku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191919-Potrącony-przez-samochód-Rudy-do-wtorku-musi-opuścić-DT-([/URL]
on nie ma dosłownie nic oprócz długu a jutro musi opuścić dt.Potrzeba mu m.in.funduszy na specjalistyczną karmę i leki dlatego proszę o maksymalnią pomoc dla tego biedaka.Nie jestem stałym deklarowiczem ale czasem wspomagam Skarpetę i obiecuję,że w przewidzianym w statucie okresie zwrócę określoną w nim kwotę kwotę.Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc dla tego biedaka

Posted

[B]Jolanta08[/B] ja jestem za najwyższą pomocą dla tego psiaka. Co do zwortu kwoty, to mimo że nie złożyłaś nigdy oficjalnie deklaracji, to od początku działania Skrapety regularnie co miesiąc wpłacasz pieniążki. Moim zdaniem nie liczą się zapowiedzi deklaracji tylko faktycznie stałe wspomaganie Skarpety, a Ty nas bardzo wspomagasz co miesiąc regularnie i dlatego myślę, że ta pomoc absolutnie powinna być bezzwrotna. Co na to reszta Komisji?

Posted

[quote name='MagdaNS'][B]Jolanta08[/B] ja jestem za najwyższą pomocą dla tego psiaka. Co do zwortu kwoty, to mimo że nie złożyłaś nigdy oficjalnie deklaracji, to od początku działania Skrapety regularnie co miesiąc wpłacasz pieniążki. Moim zdaniem nie liczą się zapowiedzi deklaracji tylko faktycznie stałe wspomaganie Skarpety, a Ty nas bardzo wspomagasz co miesiąc regularnie i dlatego myślę, że ta pomoc absolutnie powinna być bezzwrotna. Co na to reszta Komisji?[/QUOTE]

Zgadzam się w 100%!
Pomoc maksymalna i bezzwrotna dla Rudego.

Posted

[quote name='MagdaNS'][B]Jolanta08[/B] ja jestem za najwyższą pomocą dla tego psiaka. Co do zwortu kwoty, to mimo że nie złożyłaś nigdy oficjalnie deklaracji, to od początku działania Skrapety regularnie co miesiąc wpłacasz pieniążki. Moim zdaniem nie liczą się zapowiedzi deklaracji tylko faktycznie stałe wspomaganie Skarpety, a Ty nas bardzo wspomagasz co miesiąc regularnie i dlatego myślę, że ta pomoc absolutnie powinna być bezzwrotna. Co na to reszta Komisji?[/QUOTE]

Popieram!

Co do wpłaty na kwiaty dla Talcott, deklarowałam i zapomniałam o wpłacie, bo mój Sony zachorował. Przepraszam, wyrównam razem z wpłatą na skarpetę!

Posted

Bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204592-DZIADEK-FILUTEK-Czy-to-ju%C5%BC-ostatnie-chwile-jego-%C5%BCycia?p=16590287#post16590287"]Dziadka Filutka[/URL] kwotą 120zł
Szczegółowe rozliczenie będę umieszczać na jego wątku.

Posted

[quote name='agusiazet']Co do wpłaty na kwiaty dla Talcott, deklarowałam i zapomniałam o wpłacie, bo mój Sony zachorował. Przepraszam, wyrównam razem z wpłatą na skarpetę![/QUOTE]
Agusia, nie ma takiej potrzeby, zebraliśmy 65 zł, wydaliśmy na skromne kwiaty 60 zł, niech reszta będzie na psiaki, tym bardziej że nam się właśnie worek z potrzebami rozwiązał.

[B]Jolanta08[/B] podaj mi proszę na PW dane do przelewu dla zgłoszonego pieska.

Posted

[quote name='agusiazet']Popieram!

Co do wpłaty na kwiaty dla Talcott, deklarowałam i zapomniałam o wpłacie, bo mój Sony zachorował. Przepraszam, wyrównam razem z wpłatą na skarpetę![/QUOTE]

To tak jak ja :oops:

Będę miała trochę ciuchów na bazarek. Komu wysłać paczkę?