agusiazet Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [quote name='lika1771']Tak cioteczko[/QUOTE] To ja jestem za udzieleniem pomocy! Quote
Monika z Katowic Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 [quote name='lika1771']Cioteczki a jak bedzie z moja prozba o kudłaczko-pudelka[/QUOTE] Udzielimy pomocy temu kudłaczko-pudelkowi.:loveu: Quote
MagdaNS Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [COLOR=Green][COLOR=Navy][B]Dostała wpłata 47 zł od maciaszek - bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: [/B] Teraz pytanie do ciotek Moniki i Agusi (i mogą się na mnie obrazić): czy zanim podejmiecie decyzję o udzieleniu pomocy psu to w ogóle czytacie jego wątek? Ja może nie wypowiadam się od razu, bo wolę przeczytać. Jeśli chodzi o kudłaczka który ma na imię Bingo i został zgłoszony przez lika1771 to pies ma 4 lata, został już obcięty i opatrzony przez panią weterynarz niewielkim kosztem 60 zł, ma zabezpieczony byt, nie ma długów, więc moje pytanie brzmi: z powodu jakiej potrzeby Skarpeta ma w tym przypadku udzielać pomocy?[/COLOR] [/COLOR] Quote
Monika z Katowic Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Ja przede wszystkim oglądam na wątku ... zdjęcia.:eviltong::eviltong::eviltong: A Ty nie czytałaś regulaminu Dogo - nie wolno pisać na zielono - bo to kolor moderatorów...:loveu: Quote
MagdaNS Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 To wiele tłumaczy :). Wiem, że może małpa jestem, ale jest tyle psów w potrzebie, a nasze środki wpływają nieregularnie, że staram się jednak weryfikowac czy i jakiej pomocy potrzebuje psiak, bo możemy teraz wydać kasę z dobrego serca, a za chwilę jakiś naprawdę potrzebujący staruszek nie dostanie bo nie będziemy mieli pieniędzy. [B]Przelałam 100 zł dla Lampo.[/B] Quote
MagdaNS Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='Monika z Katowic']A Ty nie czytałaś regulaminu Dogo - nie wolno pisać na zielono - bo to kolor moderatorów...:loveu:[/QUOTE] Zapomniałam :oops: - dzięki za przypomnienie Quote
Monika z Katowic Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 I już jest ok. :) Obiecuję, w miarę możliwości, solidne czytanie zgłoszonych wątków. Masz rację - musimy rzetelnie pilnować kryteriów Talcottowej Skarpety.:loveu: Quote
lika1771 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='MagdaNS'][COLOR=Green][COLOR=Navy][B]Dostała wpłata 47 zł od maciaszek - bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: [/B] Teraz pytanie do ciotek Moniki i Agusi (i mogą się na mnie obrazić): czy zanim podejmiecie decyzję o udzieleniu pomocy psu to w ogóle czytacie jego wątek? Ja może nie wypowiadam się od razu, bo wolę przeczytać. Jeśli chodzi o kudłaczka który ma na imię Bingo i został zgłoszony przez lika1771 to pies ma 4 lata, został już obcięty i opatrzony przez panią weterynarz niewielkim kosztem 60 zł, ma zabezpieczony byt, nie ma długów, więc moje pytanie brzmi: z powodu jakiej potrzeby Skarpeta ma w tym przypadku udzielać pomocy?[/COLOR] [/COLOR][/QUOTE] Napisałam o pomoc gdy pies był bezdomny dzieki szybkiej pomocy ludzi faktycznie pies jest bezpieczny,jedzie do dt bezpłatnego czyli bedzie potrzebna pomoc w dojechaniu do domu i kastracje to tez sa koszty,no ale trudno:shake: Quote
MagdaNS Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Lika1771 nasza skarpeta jest nastawiona na pomoc STARSZYM psiakom, Bingo ma według Waszych wpisów 4 lata. W uzasadnionych przypadkach możemy odstępować od kryterium wieku, ale w przypadku Bingo nie ma takiej sytuacji jak. np. u Pokera, którego leczenie kosztuje kilkaset złotych miesięcznie, a dług u weta jest na ponad 1000 zł czy jak w przypadku innych psów koszty poważnych zabiegów na duże kwoty albo też staruszków, u których dawno wykruszyły się deklaracje. Kastracja i transport psa to nie są jakieś kosmiczne koszty, żebym ja osobiście była za odstąpieniem od kryterium wieku. Quote
Monika z Katowic Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 [quote name='kaskadaffik']Prezlałam 50 zł :)[/QUOTE] Pięknie dziękujemy!:loveu::loveu: Quote
Tymonka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 przepraszam za off , ale może ktoś skorzysta z bazarku w moim podpisie ... Quote
MagdaNS Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [B][COLOR=Navy]Dotarło 50 zł od Kaskadaffik bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: [/COLOR][/B] Quote
magenka1 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 A ja właśnie wysłałam 140 zł z bazarku proszę o potwierdzenie, że pieniądze doszły tutaj : [url]http://www.dogomania.pl/threads/191035-koniec-rozliczamy-na-skarpetk%C4%99/page13?p=15365759#post15365759[/url] Quote
koosiek Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Wpłata na Lampo doszła - dziękujemy! :) Quote
majqa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Bardzo proszę o pomoc dla psiaka Iksika. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/Hail.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/Hail.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/Hail.gif[/IMG]:-( Starszy pies, wyrzucony na ulicę, błąkał się tam około 5 lat (okolice Radomska). Jest już w hoteliku u sylwiaso (rejon Łowicza). Tu wyszła katastrofa z jego zębami, potężny stan zapalny, okaże się, czy nie uogólniony/ nie rzutujący na cały organizm. Stan jest na tyle poważny, że pani wet go nie tknie bez badań, co dla mnie jest zrozumiałe, potem konieczne są antybiotyki i dopiero zabieg. Wejść na wątek bardzo mało, wsparcie znikome. Psiak bardzo cierpi. Orientacyjny koszt: morfologia + biochemia + przygotowanie antybiotykami + zabieg to kwota rzędu 250 - 260zł. Zebrane dotąd pieniądze nie pokrywają nawet kosztu miesięcznego utrzymania. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Link: [URL="http://www.dogomania.192265-Jamniczek-szor%C5%9Bciaczek-Iksik-JU%C5%BB-W-HOTELU%21-Szuka-ds-potrzebne-deklaracje-RADOMSKO"]http://www.dogomania.pl/threads/192265-Jamniczek-szor%C5%9Bciaczek-Iksik-JU%C5%BB-W-HOTELU!-Szuka-ds-potrzebne-deklaracje-RADOMSKO!!![/URL] Proszę o kliknięcie w mój banerek - Iksik Quote
agusiazet Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Niestety powyższy link nie działa:( Quote
majqa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Proszę o kliknięcie w mój banerek - Iksik. Usiłowałam poprawić wstawkę linku, wstawiałam skrócony adres do strony i... efekt ten sam, istotnie nie działa. Quote
Isadora7 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='majqa']Proszę o kliknięcie w mój banerek - Iksik. Usiłowałam poprawić wstawkę linku, wstawiałam skrócony adres do strony i... efekt ten sam, istotnie nie działa.[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/192265-Jamniczek-szor%C5%9Bciaczek-bez-imienia-bez-domu-bez-niczego....-RADOMSKO[/url] Quote
magda222 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ja też proszę z całego serca o pomoc dla Iksika. Ten psiaczek już tyle przeszedł :( On naprawdę potrzebuje pomocy. Quote
MagdaNS Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Piesek jest faktycznie po przejściach, do tego prawie klon mojego Reda, więc mi serce wymięka i choć nie znamy jego wieku, to skoro miał pana, a potem przez około 5 lat zył na ulicy to chyba w okolicach 8 będzie miał. Jestem za pomocą 100 zł dla Iksika. [B]Dotarło 140 zł z bazarku Cioci magenki1, bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:[/B] Quote
majqa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Drugi z psiaków, w lepszej sytuacji finansowej, a z tego samego miejsca (los też podobny) okazało się, że ma 10 lat. Iksik na bank może mieć 8-10. Quote
MagdaNS Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Majqa nie wiem co to za drugi psiak z akcji, jeśli Bingo to jego sprawę już rozpatrywałyśmy. W sumie fajnie, że się u nas pojawiłaś, bo na wątku pożegnalnym Talcott deklarowałaś się w pomocy, żeby od Córki Talcott odebrać rzeczy, które Talcott zostawiła na bazarek dla psiaków, a potem gdzieś zniknęłaś i nie odpowiedziałaś na moje pw. W sumie nasza Skarpeta nie narzeka na nadmiar kasy, gdyby temat nadal udało się zgrać, to byłoby super - o ile Córka Talcott jeszcze do tej pory przechowuje te rzeczy. Quote
majqa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='MagdaNS'](...) [B]W sumie fajnie, że się u nas pojawiłaś, bo na wątku pożegnalnym Talcott deklarowałaś się w pomocy, żeby od Córki Talcott odebrać rzeczy, które Talcott zostawiła na bazarek dla psiaków, a potem gdzieś zniknęłaś i nie odpowiedziałaś na moje pw. [/B]W sumie nasza Skarpeta nie narzeka na nadmiar kasy, gdyby temat nadal udało się zgrać, to byłoby super - o ile Córka Talcott jeszcze do tej pory przechowuje te rzeczy.[/QUOTE] Ja się deklarowałam na wątku, że od córki Talcott odbiorę rzeczy? :-o Pisałaś do mnie PW? Możesz mi przypomnieć ten mój wpis deklaracyjny? Jeśli coś podobnego miało miejsce z góry przepraszam ale niestety takiego faktu (wspomniana tu deklaracja) nie pamiętam. Poproszę o odświeżenie mi pamięci. Quote
agusiazet Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Jestem za propozycją MagdyNS w stosunku do Iksika! Quote
Recommended Posts