Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[quote name='dexterka']zwracam się po raz pierwszy do skarpety z prośbą o pomoc dla Tofika- 16-letniego jamnika wyciągniętego w ostatniej chwili na bdt do Kejciu. Psiak jest mocno wychudzony, większość zębów miał do usunięcia, wymaga specjalistycznej karmy oraz podkładów higienicznych , bo przestał utrzymywać mocz. W dodatku niedawno miał pierwszy atak padaczki....
Tofik bierze lek karvisin , który starcza mu na 20dni a kosztuje 55zł oraz nutradyl na stawy za 58zł . Wniskuję o kwotę 120zł , która zostanie przeznaczona za zakup leków oraz opiekę weterynaryjną.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/252939-TOFIK-16-letni-PAN-JAMNIK-szuka-DS"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252939-TOFIK-16-letni-PAN-JAMNIK-szuka-DS

[IMG]http://images63.fotosik.pl/963/d15dec1b008891bamed.jpg[/IMG]
[/URL][/QUOTE]

Proponuję pomoc dla tego biedniusiego pieska Tofika w kwocie [B]120 złotych[/B].

Posted

Czy byłaby możliwość udzielenia pomocy w opłaceniu operacji mojemu tymczasowiczowi Maksowi? Link do wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189868-Maks-prosi-o-pomoc/page16[/URL] Koszt operacji to 532zł, będą dalsze wydatki bo ze względu na agresję Maks będzie miał wyciągane szwy w uśpieniu i w domu. Maks ma 12 lat. Zwracam się o pomoc w kwocie 120zł.

Posted

[quote name='tamb']Czy byłaby możliwość udzielenia pomocy w opłaceniu operacji mojemu tymczasowiczowi Maksowi? Link do wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189868-Maks-prosi-o-pomoc/page16[/URL] Koszt operacji to 532zł, będą dalsze wydatki bo ze względu na agresję Maks będzie miał wyciągane szwy w uśpieniu i w domu. Maks ma 12 lat. Zwracam się o pomoc w kwocie 120zł.[/QUOTE]

Bardzo proszę o dofinansowanie operacji Maksa.

Posted

[quote name='tamb']Czy byłaby możliwość udzielenia pomocy w opłaceniu operacji mojemu tymczasowiczowi Maksowi? Link do wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189868-Maks-prosi-o-pomoc/page16[/URL] Koszt operacji to 532zł, będą dalsze wydatki bo ze względu na agresję Maks będzie miał wyciągane szwy w uśpieniu i w domu. Maks ma 12 lat. Zwracam się o pomoc w kwocie 120zł.[/QUOTE]

[SIZE=2][FONT=book antiqua][SIZE=3]Jestem za przyznaniem Maksowi pomocy w kwocie [B]120 zł.[/B]
Oczywiście wnioskujący powinien jeszcze wyrazić zgodę na regulaminowy zwrot w określonym terminie.
Cytat z regulaminu Skarpety im. Talcott: [/SIZE]
[SIZE=3]" każdy, kto zgłosił pieska i otrzymał pomoc, jest zobowiązany w przeciągu 6 tygodni od uzyskania pomocy wnieść do Skarpety w dowolnej formie (wpłaty własnej, wpływów z bazarku, itp.) 25% kwoty uzyskanego wsparcia."[/SIZE][/FONT][/SIZE]

Posted

Chcę zapytać, czy Maks od tamb mógłby dostać dofinansowanie z mojego przywileju jako stałego deklarowicza? Chodzi o to aby tamb nie musiała zwracać części kwoty.

Posted

[quote name='bakusiowa']Chcę zapytać, czy Maks od tamb mógłby dostać dofinansowanie z mojego przywileju jako stałego deklarowicza? Chodzi o to aby tamb nie musiała zwracać części kwoty.[/QUOTE]

A czemu Ty nie występujesz o pomoc dla Maksa ? :razz: bo innej opcji nie ma

Posted

[quote name='bakusiowa']Chcę zapytać, czy Maks od tamb mógłby dostać dofinansowanie z mojego przywileju jako stałego deklarowicza? Chodzi o to aby tamb nie musiała zwracać części kwoty.[/QUOTE]

Ale wnioskującym o pomoc dla Maksa [B]nie jest [/B]członek Skarpety im.Talcott.
Brak kwoty zwrotu dotyczy tylko członków, którzy złożą formalny wniosek.

Zgodnie z regulaminem to wnioskujący jest odpowiedzialny za zwrot kwoty przewidzianej.

Posted

[quote name='Jolanta08']A czemu Ty nie występujesz o pomoc dla Maksa ? :razz: bo innej opcji nie ma[/QUOTE]

W takim razie proszę o udzielenie pomocy w opłaceniu operacji Maksowi który jest w BDT u tamb. Koszt operacji to ponad 500 zł oraz dalsze wydatki z tytułu tego, że Maks jest agresywny i dalsze czynności pooperacyjne musi mieć wykonane w uśpieniu. Prosze o przyznanie kwoty 120 zł.
Wątek Maksa.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189868-Maks-prosi-o-pomoc/page16[/URL]

Posted

[quote name='bakusiowa']W takim razie proszę o udzielenie pomocy w opłaceniu operacji Maksowi który jest w BDT u tamb. Koszt operacji to ponad 500 zł oraz dalsze wydatki z tytułu tego, że Maks jest agresywny i dalsze czynności pooperacyjne musi mieć wykonane w uśpieniu. Prosze o przyznanie kwoty 120 zł.
Wątek Maksa.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189868-Maks-prosi-o-pomoc/page16[/URL][/QUOTE]

Rozumiem, że poprzedni wniosek [B]tamb w sprawie Maksa [/B]jest wycofany.

Po dokładnym przestudiowaniu wątku uważam, że w przypadku Maksa należy udzielić pomocy w wyższej kwocie.
Maks powinien otrzymać pomoc bezzwrotną w kwocie 150 zł na wniosek deklarowicza Skarpety.

Jak sądzicie?

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Rozumiem, że poprzedni wniosek [B]tamb w sprawie Maksa [/B]jest wycofany.

Po dokładnym przestudiowaniu wątku uważam, że w przypadku Maksa należy udzielić pomocy w wyższej kwocie.
Maks powinien otrzymać pomoc bezzwrotną w kwocie 150 zł na wniosek deklarowicza Skarpety.

Jak sądzicie?[/QUOTE]

też zajrzałam na wątek, jestem za :)

Posted

Bardzo proszę osoby, którym przyznano pomoc o wysłanie maili z kwotą i danymi do przelewu, bo mój dostęp do Internetu się kończy, jeszcze tylko tydzień.Więc jak komuś zależy na czasie, to czekam na PW!

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Proponuję pomoc dla tego biedniusiego pieska Tofika w kwocie [B]120 złotych[/B].[/QUOTE]

[quote name='Jolanta08']Zgadzam się z Moniką[/QUOTE]

Czy mam rozumieć,że pomoc dla Tofika została przyznana? :loveu:

Posted

dexterko :)
[quote name='agusiazet'][B][COLOR=blue][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][SIZE=5][FONT=Garamond][COLOR=red]Nowe [/COLOR]Zasady Funkcjonowania Skarpety im. Talcott
[COLOR=red][SIZE=3]
[/SIZE][/COLOR][/FONT][/SIZE][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red](...)
[/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]- w przypadku pozytywnej decyzji, wnioskujący zobowiązany jest do przesłania Skarbnikowi Skarpety na pw numeru konta, na który należy przesłać pieniądze,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]- wnioski rozpatruje komisja złożona z trzech osób (do udzielenia pomocy wystarczy decyzja dwóch członków komisji).
- jeśli w ciągu tygodnia od pozytywnej decyzji Komisji nie wpłynie do Skarbnika (MagdyNS) numer konta do przelewu, przyznane pieniążki wracają do puli Skarpety.

[SIZE=4][B][COLOR=blue]Komisja Skarpety:[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE][/FONT][SIZE=4][B]

[SIZE=3]MagdaNS
[/SIZE][/B][SIZE=3][B]Agusiazet - skarbnik[SIZE=3]
[/SIZE][/B][B]Monika z Katowic
Jolanta08[/B][/SIZE] [/SIZE]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][B][COLOR=blue](...)
[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

Posted

[quote name='asiuniab']zgłaszam prośbę o udzielenia pomocy dla [B][COLOR=#ff0000]Diesela,[/COLOR] ok.11 letni, duży pies, nie dość, że od 2 lat nie ma domu, rok temu oślep- to jeszcze to - [B][COLOR=#000080]NOWOTWÓR NOSA Go dopadł:( chłopak od kilku dni jest w hotelu, ale potrzebne są pieniądze na leczenie;
a poniżej Jego wątek:
[/COLOR][/B][/B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253011-Nowotwór-nosa-przerzuty-do-płuc-ślepy-stary-pies-zero-deklaracji-na-hotel[/URL][/QUOTE]
Bardzo dziękuję za pomoc dla Dieselka, otrzymałam 120zł :), wpisałam w poście rozliczeniowym

Posted

[quote name='agusiazet']Pieniążki dla Maksa poszły dzisiaj w wysokości 150 zł. Stan konta 883 zł 38 gr.[/QUOTE]
Wysłałam PW z wyjaśnieniem i przeprosinami. Dzwoniłam do doktora, który operował Maksa z prośbą o potwierdzenie przelewu, żeby oficjalnie napisać na wątku i podziękować. Okazało się, że w między czasie zmienił konto (miesiąc temu). W związku z tym wysłane pieniądze powinny wrócić do nadawcy. Przepraszam za kłopot, miałam jego numer konta w mailach i nie zapytałam o potwierdzenie bo nie przyszło mi do głowy, że coś mogło się zmienić. Aktualny numer konta wysłałam na PW.

Posted

[quote name='tamb']Wysłałam PW z wyjaśnieniem i przeprosinami. Dzwoniłam do doktora, który operował Maksa z prośbą o potwierdzenie przelewu, żeby oficjalnie napisać na wątku i podziękować. Okazało się, że w między czasie zmienił konto (miesiąc temu). W związku z tym wysłane pieniądze powinny wrócić do nadawcy. Przepraszam za kłopot, miałam jego numer konta w mailach i nie zapytałam o potwierdzenie bo nie przyszło mi do głowy, że coś mogło się zmienić. Aktualny numer konta wysłałam na PW.[/QUOTE]

Wróciły, przelałam jeszcze raz na nowy numer konta:)