Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Specjalne pozdrowienia od JUNIORKA, kt nabiera sił...
odizolowany, ale potrzeba mu spokoju i ciszy..
niech śpi chudzinka

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/323/f5fd96d18527b220.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/323/0a7cf2e9b88bef1d.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kobietki...moge prosić o pomoc w lansowaniu JUNIORKA

nie jest dobrze :/
musimy na weta zbierać!!!!
mały ma jakieś dziwne drgawki - moze nerwowe...
jesli nerwowe -to coś u niego z układem nerwowym nie tak

nic dziwnego

JEGO CHUDOSC jest przerazajaca!

organizm dostał szoku...jelita zaczeły pracować...
jego metabolizm nie funkcjonował prawodlowo...

teraz maluszek i organizm przezywają SZOK...
stad moze te nerwowe napady drgawek i toczenie piany z pyska :/

1/ koopa stała
2/ apetyt dopisuje
3/ wode pije
4/ skóra podniesiona ładnie sie roznosi
5/ ogólny przegląd wet był ok
6/odrobaczony
7/ zaszczepiony

moze to efekt szczepienia ???

cholera wie...

w kazdym razie...JUNIOR własnei jedzie do hoteliku gdzie bedzie trzymany w domu, w pomieszczeniu...
narazie bedzie miał gotowane jedzenie
+ siemie lniane
+ olej lniany
+ błonnik
+ tran
+ scanomunne /mialam 3 tabletki..moze ktos ma zbedne!!!/

W ŚRODE najprawdopodobniej bede jechac do niego...

TRZYMAĆ KCIUKI bo maluch jest strasznie biedny

prosze was kobitki/faceciki z DOGO o pomoc w uratowaniu tej chudziny :/
dobrze, ze znalazły sie osoby, kt wzieły malca do siebie /w zamian za karme/...teraz wyszło,ze opieka bedzie bardziej skomplikowana....

POTRZEBA wiele osób zaprosic na watek...wiem,z e kazdemu ciezko..kazdy woła o pomoc...
my przyjmujemy pomoc wszelaką...
jak ktoś ma zbedne leki wzmacniające...ryz...cokolwiek...zbieramy...
pieniądze będą potrzebne na weta - nie obejdzie sie bez kolejnych wizyt :(

Posted

Witam, jestem zapisuje,,,,poprosze o namiar na DT, wysle karme czy wiadomo ile miesiecy ma Junior.....prosze o kontakt na maila.

Posted

beda pieniadze- wciaz dostaje maile na Facebooku z pytaniami o numer konta
kurcze nie dobrze ze cos z nim jest nie tak...mam nadzieje ze to przejsciowe....tyle juz przeszedl ze MUSI byc dobrze

Posted

Kurcze tylko nie to,ze z maluchem cos jest nie tak:(.....Jutro ida pieniadze ode mnie!Trzymaj sie Maluszku-musisz wydobrzec!!!!!!!!!ale mi teraz smutno:(:(............

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']wlasnie poszlo ode mnie 50zł....biedny maluch...trzymaj sie chudzinko!!!!![/QUOTE]

[quote name='Ellig']Witam, jestem zapisuje,,,,poprosze o namiar na DT, wysle karme czy wiadomo ile miesiecy ma Junior.....prosze o kontakt na maila.[/QUOTE]

[quote name='Panca']beda pieniadze- wciaz dostaje maile na Facebooku z pytaniami o numer konta
kurcze nie dobrze ze cos z nim jest nie tak...mam nadzieje ze to przejsciowe....tyle juz przeszedl ze MUSI byc dobrze[/QUOTE]

Juniorek DZIEKUJE!!

Juz dojechał ze swoimi nowymi DT Pańciami...
wprowadził sie do kuchni ze swoim tymczasowym domkiem - klatką...z kołderką...
zrobił koope /stałą:)/

w drodze zeslinił się, ale pije wode, ma apetyt jest kontaktowy, a ogon jest w ciągłym ruchu...
teraz tylko sen...jadło, sen
generalnie DT stwierdziło jak dzwoniłam przed chwila - odczepcie sie od człowieka:)

Juniorek sie nie pieni..a ma ślinotok...mozliwe i bardzo prawdopodobne, ze to reakcja na stres :/
jak bedzie sie coś działo to opieka wet jest na miejscu...

p.s.
juniorek juz poznał czesc ferajny DT...

teraz niech chłopak ma troche spokoju i regeneruje siły...jest juz bezpieczny...zadnych zmian bytowych nie przewidujemy w najblizszym czasie...DOMKI bedą sie zabijać o takiego pieknego Juniorka

Posted

O na filmiku dopiero widac jaki biedaczek :placz: ale ogonek zaczyna chodzić, super :loveu:

Ślinotok może byc szczególnym rodzajem reakcji psa na nowe sytuacje i stres tak jak pisałyście, do naszego hotelu ostatnio przyjechała suczka na 4 dni, śliniła się tak, że wisiało jej u pyska jak chusta , wycierałam ją, martwiłam sie , dzwoniłam do weta i do właściciela, okazało się że tak jest zawsze po jeździe suni samochodem :roll: Po 3cim dniu śliniła się troszkę mniej, ale jednak...
Więc miejmy nadzieję że Oskarkowi szybko minie :p

Posted

moja kotka zawsze dostaje ślinotoku i wysokiej gorączki jak ją niosę do weta. W domu od razu jej to mija :roll: To u niej taka ostra reakcja na stres.
Może chudzinek się jeszcze stresuje nową sytuacją i stąd takie objawy?

Posted

Ciotki pilnie potrzebuję telefon do Dt , on mi strasznie przypomina mojego Brutala co poszedł do Ds ... obym sie myliła

Zobaczcie czy nie jest podobny , czy mozecie sprawdzić czy na jednej łapce ( nie pamietam której miał wygolone na kroplówkę ??) cholera to już ze 3 tygodnie mogło zarosnąc
Brutal wygląda tak

[IMG]http://images49.fotosik.pl/286/1824a4ade2f63840med.jpg[/IMG]

Brutal przeszedł Babeszje i parwo i oddany był do Ds troszkę chudy , ale dzwoniłam do Pani i móiwła ze to nie ten sam pies , ze przytył , ze szczeka ... chciałabym zeby to nie był on ... ale jak sie okaże ze to Brutal to nie ręcze za siebie po prostu będziecie mi fajki do puchy wysyłac i zajmowac się moimi psami .

Dajcie mi telefon do osoby u której jest mały .

Posted

[B]Marlenko[/B], moim zdaniem oni są tylko podobni, Junior jest ciemniejszy, nie ma białej łatki na piersi, beżowej strzałki na głowie... Myślę, że okaże się, że Brutal nadal bezpiecznie siedzi w DS :) Ale sprawdzić trzeba.

Posted

Brutalek faktycznie cosik podobny do Juniorka....ale miejmy nadzieje,ze to jednak pomylka!
Juniorek na filmiku natomiast :(takie niebozatko,straszna biedna,ale i tak bardzo sliczny,wdzieczny szczeniaczek....dochodz do siebie Malenki-kazdy Ci tu kibicuje:)

Posted

jej. od piątku na dogo mnie nie było, a tu takie wspaniałe wieści, że chudzinek się znalazł :)
super, gratuluje akcji cioteczki i wujaszku :)
z mojej strony,tak jak mówiłam oferuję pomoc w ogłoszeniach (oczywiście jak już będzie można go ogłaszać), kasy niestety nie mam, sama mam teraz spory wydatek, bo walczę o swojego kota, którego mi ktoś podtruł i skopał :(
ale mogę podesłać komuś kilka ciuszków, nowych ze sklepu od teściowej na zrobienie bazarku.
zdjęć nie mogę cyknąć, bo aparat jeszcze nie naprawiony, ale jak któraś z ciotek byłaby chętna, to mogę paczuszkę podesłać :)
dajcie znać :)

Posted

Tylko wczoraj mnie nie było a tu się już tyle wydarzyło.

[B]Anitko[/B] ja myślę, że z Juniorkiem nic poważnego się nie dzieje. To wszystkie objawy to zapewne stres związany z tym co się wokół niego dzieje. Jak będzie miał stałe miejsce to się oswoi i rozpromienieje :)

Brutusek rzeczywiście bardzo podobny do Juniorka, ale myślę, że to nie on :)