anita_happy Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Specjalne pozdrowienia od JUNIORKA, kt nabiera sił... odizolowany, ale potrzeba mu spokoju i ciszy.. niech śpi chudzinka [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/323/f5fd96d18527b220.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/323/0a7cf2e9b88bef1d.jpg[/IMG][/URL] Quote
Aimez_moi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ladny z niego piesek..... a jak juz bedzie grubiutki..... jeszcze ladniejszy...:) Quote
Aimez_moi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Slicznie wyglada..... Same kosteczki ale pycholek juz ma pogodny.....:) Quote
Lolalola Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 O Boziu,alez on sie musial przestraszyc....dobrze,ze juz mu lepiej i sobie chudzinka odpoczywa,kolorowych snow Maluszku:) Quote
anita_happy Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 kobietki...moge prosić o pomoc w lansowaniu JUNIORKA nie jest dobrze :/ musimy na weta zbierać!!!! mały ma jakieś dziwne drgawki - moze nerwowe... jesli nerwowe -to coś u niego z układem nerwowym nie tak nic dziwnego JEGO CHUDOSC jest przerazajaca! organizm dostał szoku...jelita zaczeły pracować... jego metabolizm nie funkcjonował prawodlowo... teraz maluszek i organizm przezywają SZOK... stad moze te nerwowe napady drgawek i toczenie piany z pyska :/ 1/ koopa stała 2/ apetyt dopisuje 3/ wode pije 4/ skóra podniesiona ładnie sie roznosi 5/ ogólny przegląd wet był ok 6/odrobaczony 7/ zaszczepiony moze to efekt szczepienia ??? cholera wie... w kazdym razie...JUNIOR własnei jedzie do hoteliku gdzie bedzie trzymany w domu, w pomieszczeniu... narazie bedzie miał gotowane jedzenie + siemie lniane + olej lniany + błonnik + tran + scanomunne /mialam 3 tabletki..moze ktos ma zbedne!!!/ W ŚRODE najprawdopodobniej bede jechac do niego... TRZYMAĆ KCIUKI bo maluch jest strasznie biedny prosze was kobitki/faceciki z DOGO o pomoc w uratowaniu tej chudziny :/ dobrze, ze znalazły sie osoby, kt wzieły malca do siebie /w zamian za karme/...teraz wyszło,ze opieka bedzie bardziej skomplikowana.... POTRZEBA wiele osób zaprosic na watek...wiem,z e kazdemu ciezko..kazdy woła o pomoc... my przyjmujemy pomoc wszelaką... jak ktoś ma zbedne leki wzmacniające...ryz...cokolwiek...zbieramy... pieniądze będą potrzebne na weta - nie obejdzie sie bez kolejnych wizyt :( Quote
Lu_Gosiak Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 wlasnie poszlo ode mnie 50zł....biedny maluch...trzymaj sie chudzinko!!!!! Quote
koosiek Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 A co to za wet, który szczepił psa w takim stanie? Idiota :angryy: Zaraz porozsyłam wątek dalej. Biedny Juniorek :( Quote
Ellig Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Witam, jestem zapisuje,,,,poprosze o namiar na DT, wysle karme czy wiadomo ile miesiecy ma Junior.....prosze o kontakt na maila. Quote
Marlena:) Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Zaznaczam i jutro rano wezmę się za czytanie wątku. Tymczasem wędruj na pierwszą mały!! Quote
Panca Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 beda pieniadze- wciaz dostaje maile na Facebooku z pytaniami o numer konta kurcze nie dobrze ze cos z nim jest nie tak...mam nadzieje ze to przejsciowe....tyle juz przeszedl ze MUSI byc dobrze Quote
auraa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Podnoszę malucha. Już miał szczęście, że trafił na was. Quote
Lolalola Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Kurcze tylko nie to,ze z maluchem cos jest nie tak:(.....Jutro ida pieniadze ode mnie!Trzymaj sie Maluszku-musisz wydobrzec!!!!!!!!!ale mi teraz smutno:(:(............ Quote
anita_happy Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']wlasnie poszlo ode mnie 50zł....biedny maluch...trzymaj sie chudzinko!!!!![/QUOTE] [quote name='Ellig']Witam, jestem zapisuje,,,,poprosze o namiar na DT, wysle karme czy wiadomo ile miesiecy ma Junior.....prosze o kontakt na maila.[/QUOTE] [quote name='Panca']beda pieniadze- wciaz dostaje maile na Facebooku z pytaniami o numer konta kurcze nie dobrze ze cos z nim jest nie tak...mam nadzieje ze to przejsciowe....tyle juz przeszedl ze MUSI byc dobrze[/QUOTE] Juniorek DZIEKUJE!! Juz dojechał ze swoimi nowymi DT Pańciami... wprowadził sie do kuchni ze swoim tymczasowym domkiem - klatką...z kołderką... zrobił koope /stałą:)/ w drodze zeslinił się, ale pije wode, ma apetyt jest kontaktowy, a ogon jest w ciągłym ruchu... teraz tylko sen...jadło, sen generalnie DT stwierdziło jak dzwoniłam przed chwila - odczepcie sie od człowieka:) Juniorek sie nie pieni..a ma ślinotok...mozliwe i bardzo prawdopodobne, ze to reakcja na stres :/ jak bedzie sie coś działo to opieka wet jest na miejscu... p.s. juniorek juz poznał czesc ferajny DT... teraz niech chłopak ma troche spokoju i regeneruje siły...jest juz bezpieczny...zadnych zmian bytowych nie przewidujemy w najblizszym czasie...DOMKI bedą sie zabijać o takiego pieknego Juniorka Quote
anita_happy Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 ciekawe jak szkielecik ... a tu filmik Chudziaczka JUNIORKA [video=youtube;fimLZ5Ut0a0]http://www.youtube.com/watch?v=fimLZ5Ut0a0[/video] Quote
kaskadaffik Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 O na filmiku dopiero widac jaki biedaczek :placz: ale ogonek zaczyna chodzić, super :loveu: Ślinotok może byc szczególnym rodzajem reakcji psa na nowe sytuacje i stres tak jak pisałyście, do naszego hotelu ostatnio przyjechała suczka na 4 dni, śliniła się tak, że wisiało jej u pyska jak chusta , wycierałam ją, martwiłam sie , dzwoniłam do weta i do właściciela, okazało się że tak jest zawsze po jeździe suni samochodem :roll: Po 3cim dniu śliniła się troszkę mniej, ale jednak... Więc miejmy nadzieję że Oskarkowi szybko minie :p Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 moja kotka zawsze dostaje ślinotoku i wysokiej gorączki jak ją niosę do weta. W domu od razu jej to mija :roll: To u niej taka ostra reakcja na stres. Może chudzinek się jeszcze stresuje nową sytuacją i stąd takie objawy? Quote
marlenka Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ciotki pilnie potrzebuję telefon do Dt , on mi strasznie przypomina mojego Brutala co poszedł do Ds ... obym sie myliła Zobaczcie czy nie jest podobny , czy mozecie sprawdzić czy na jednej łapce ( nie pamietam której miał wygolone na kroplówkę ??) cholera to już ze 3 tygodnie mogło zarosnąc Brutal wygląda tak [IMG]http://images49.fotosik.pl/286/1824a4ade2f63840med.jpg[/IMG] Brutal przeszedł Babeszje i parwo i oddany był do Ds troszkę chudy , ale dzwoniłam do Pani i móiwła ze to nie ten sam pies , ze przytył , ze szczeka ... chciałabym zeby to nie był on ... ale jak sie okaże ze to Brutal to nie ręcze za siebie po prostu będziecie mi fajki do puchy wysyłac i zajmowac się moimi psami . Dajcie mi telefon do osoby u której jest mały . Quote
marlenka Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 I jeszcze jedno zdjęcie Brutala - musze się przekonać czy to nie on ... [IMG]http://img706.imageshack.us/img706/1060/iiiikkk003.jpg[/IMG] Quote
ewatr Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Jestem i ja ... postaram sie porozsyłac watek -na poczatek...;) Quote
koosiek Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [B]Marlenko[/B], moim zdaniem oni są tylko podobni, Junior jest ciemniejszy, nie ma białej łatki na piersi, beżowej strzałki na głowie... Myślę, że okaże się, że Brutal nadal bezpiecznie siedzi w DS :) Ale sprawdzić trzeba. Quote
Lolalola Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Brutalek faktycznie cosik podobny do Juniorka....ale miejmy nadzieje,ze to jednak pomylka! Juniorek na filmiku natomiast :(takie niebozatko,straszna biedna,ale i tak bardzo sliczny,wdzieczny szczeniaczek....dochodz do siebie Malenki-kazdy Ci tu kibicuje:) Quote
Akrum Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 jej. od piątku na dogo mnie nie było, a tu takie wspaniałe wieści, że chudzinek się znalazł :) super, gratuluje akcji cioteczki i wujaszku :) z mojej strony,tak jak mówiłam oferuję pomoc w ogłoszeniach (oczywiście jak już będzie można go ogłaszać), kasy niestety nie mam, sama mam teraz spory wydatek, bo walczę o swojego kota, którego mi ktoś podtruł i skopał :( ale mogę podesłać komuś kilka ciuszków, nowych ze sklepu od teściowej na zrobienie bazarku. zdjęć nie mogę cyknąć, bo aparat jeszcze nie naprawiony, ale jak któraś z ciotek byłaby chętna, to mogę paczuszkę podesłać :) dajcie znać :) Quote
Monika.D Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Tylko wczoraj mnie nie było a tu się już tyle wydarzyło. [B]Anitko[/B] ja myślę, że z Juniorkiem nic poważnego się nie dzieje. To wszystkie objawy to zapewne stres związany z tym co się wokół niego dzieje. Jak będzie miał stałe miejsce to się oswoi i rozpromienieje :) Brutusek rzeczywiście bardzo podobny do Juniorka, ale myślę, że to nie on :) Quote
Recommended Posts