AlfaLS Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Zuziu Parysek ma kasę :lol:.Jest finansowo zabezpieczony w związku z tym wydaje mi się, ze absolutnie trzeba mu te badania porobić. Rzeczywiście to wygląda albo na kłopoty z trzustką albo na wątrobę - jednak bez badań to jest tylko takie sobie gdybanie. Jak tylko będziesz miała możliwość to bardzo prosimy o te badania .... [quote name='UBOCZE']Przeczytałem z dużym sentymentem...:lol: I domyślam się nawet, kim jest wymieniona szefowa klubu ze Szczecina...:evil_lol:[/QUOTE] A filmik obejrzałeś? Złapał Cię za serce Kuba, który jest w schronisku od 4-go miesiąca życia czyli już kilka lat i jak to powiedziano tam "chyba w schronisku odejdzie"????????? Mnie go strasznie szkoda, chyba trzeba mu założyć wątek........:-( Quote
UBOCZE Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='AlfaLS']Zuziu Parysek ma kasę :lol:.Jest finansowo zabezpieczony w związku z tym wydaje mi się, ze absolutnie trzeba mu te badania porobić. Rzeczywiście to wygląda albo na kłopoty z trzustką albo na wątrobę - jednak bez badań to jest tylko takie sobie gdybanie. Jak tylko będziesz miała możliwość to bardzo prosimy o te badania .... A filmik obejrzałeś? Złapał Cię za serce Kuba, który jest w schronisku od 4-go miesiąca życia czyli już kilka lat i jak to powiedziano tam "chyba w schronisku odejdzie"????????? Mnie go strasznie szkoda, chyba trzeba mu założyć wątek........:-([/QUOTE] Jestem za...;) Nie martw nas, Parysie! Quote
UBOCZE Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 No i jeszcze jedno pytanie... Czy to są w Szczecinie Twoje okolice? [IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/197229_1817428867922_1006124495_32109168_7517427_n.jpg[/IMG] Quote
danka4u1 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='UBOCZE']Jestem za...;) Nie martw nas, Parysie![/QUOTE] Ja nie mam tutaj nic do decydowanie, ale martwi mnie Parysek...piesku, przegoniliśmy depresję, damy radę i z innymi przypadłościami. Quote
Plicha Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='AlfaLS']Kochani wklejam Wam artykuł i filmik o tyskich wolontariuszach i ich pracy dla zwierzaków - naprawdę wart zobaczenia :lol: [URL]http://www.tvs.pl/informacje/34103,odmieniaja_los_bezdomnych_i_starych_zwierzat_w_tychach.html[/URL][/QUOTE] Super filmik :) I nawet o naszej Alfie tam wspomnieli :) Oj doczytałam że Parysek coś niedomaga, koniecznie do lekarza z nim szybciutko. A ten Kubuś to rzeczywiście bidulek :( Quote
AlfaLS Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Tak, Tkacka jest stosunkowo blisko mojej ulicy........Psinka bardzo ładna i biedna....... A skąd Ty w Warszawie masz ten plakacik? Quote
UBOCZE Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='AlfaLS']Tak, Tkacka jest stosunkowo blisko mojej ulicy........Psinka bardzo ładna i biedna....... A skąd Ty w Warszawie masz ten plakacik?[/QUOTE] Z wydarzenia na FB. Szukany jest właściciel psiaka... [URL]http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=201180796577564[/URL] Quote
zuziaM Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 OK, wiec albo dzisiaj albo jutro wybieramy sie do pani doktor. Jesli wyniki krwi wyjda dobre, to moze takie chudniecie byc oznaka choroby serca ..... Jesli bedzie wiec potrzeba, to moze i EKG zrobimy. Ale to juz sie okaze na miejscu, po podstawowych badaniach. Mimo tego chudniecia, to Parys jest dziarski, ruchliwy i bardzo zywo zainteresowany wszystkim wokolo. Ja sie tez zastanawialam, czy to aby go tak nie umeczyly troszke trzy sunie, ktore ostatni ( po kolei ) mialy cieczki. Parysek sie niezle za nimi nauganial ....... i trwalo to jakies ok. 2 miesiace ..... Apetyt ma niesamowity i to jest zastanawiajace, bo juz powinien troche zaczac tyc .....ale nic z tego..... Quote
magda222 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Gosiu, ale z tego co piszesz to on się własnie nabiega jak wariat i może dlatego jest szczuplutki ;) W schronisku niestety nie miał ruchu ;) Quote
zuziaM Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To fakt, ze caly dzien jest w ciaglym ruchu ... Kladzie sie tylko na chwilke, podrzemie jakies 10 minut i dalej biega ... Ale jednak on jest coraz bardziej chudy ... jemu juz kregoslup i kostki te na pupie az stercza ..... to nie wyglada dobrze .... Quote
magda222 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To jest też starszy piesek. Staruszki często są chudziutkie. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Poczekamy na wyniki badań... Quote
zuziaM Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Szczerze powiedziawszy, to mam nadzieje, ze to jedynie uroda wynikajaca z wieku Paryska ...... To fakt, ze niektore staruszka sa chudziutkie, a Parysek to taki nieco wyrosniety pinczer .... Quote
AlfaLS Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To trzymamy kciuki za wyniki Paryskowe... Choć może te sunie tu namieszały nam..... Quote
magda222 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Przepraszam za offa. Dostałam taką wiadomość i razem z Temidą proszę o pomoc: [B]"Witaj, Zajęłam się ostatnio schroniskiem w Radomsku, i na razie jestem na miejscu sama. Sytuacja ciężka 120 psiaków, zresztą wszystko poniżej i na wątku na który jak zawsze serdecznie zapraszam. I mam małą prośbę o głos Pozdrawiam serdecznie Amanda Schronisko dla Zwierząt w Radomsku Zwracamy się do wszystkich z gorącą prośbą o pomoc dla psów i kotów ze schroniska w Radomsku. Bez względu na nasze przekonania i sympatie, z całą pewnością nikt z nas nie może przejść obojętnie obok głodnego zwierzaka. W schronisku w Radomsku mamy niestety sytuację, że zwierzęta nie mają co jeść. Przebywa tam obecnie 120 psów i 20 kotów, spróbujmy im pomóc przetrwać, spróbujmy je nakarmić!!! Tak niewiele trzeba, aby przetrwały , aby je uratować. Ja jestem tam praktycznie sama, zrobię wszystko, aby pomóc, ale dziś błagam o głos w ANKIECIE KRAKVETU. Ankieta na: [url]http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec[/url] Wątek schroniska: [url]http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami%21-Prosimy-o-pomoc[/url] Zdjęcia mówią same..."[/B] Quote
danka4u1 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='dudson13']Parysku, trzymam kciuki za Twoje wyniki[/QUOTE] Ja tez tutaj jestem i trzymam za zdrówko Paryskowe.:loveu: Quote
AlfaLS Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Ciekawe czy Parysek już był na badaniach? I oczywiście co tam wyszło? Na razie troszkę informacji o finansach. Na konto Paryska wpłynęło: - od Ranias 10 zł., - od Taks 120 zł. / za trzy miesiące/, - od Goldenek2 40 zł. / za dwa miesiące/, - od Nikusia 10 zł., - od Livki 10 zł., - od Ma6dy 20 zł., - od Kaji555 10 zł., Razem: 220 zł. [B]Bardzo dziękujemy wszystkim wpłacającym!!!!!![/B]. Dziś Parysek ma na swoim koncie 940 zł. :lol:. I bardzo dobrze, że tak sporo ma bo może pożyczać swoim koleżankom i kolegom jak im brakuje na opłacenie Hoteliku :evil_lol: A może ktoś z darczyńców Paryska zechce podarować coś Mikuni z wątku [url]http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu[/url]... albo Posterkowi z wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/178087-Poster-prosi-o-pomoc-w-sp%C5%82acie-d%C5%82ugu!!!-%C5%BBeby-m%C3%B3g%C5%82-spa%C4%87-spokojnie...??????????[/url] Oba psiaki są tęż z Tyskiego schroniska i mają za sobą wyrok 12 lat za kratami a stałe deklaracje się wykruszają :-(:-(:-( [B]Bardzo prosimy tam liczy się każda złotówka......[/B] Quote
_Goldenek2 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 I tutaj też [INDENT] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204517-Rudzik-pies-na-1m-%C5%82a%C5%84cuchu-bez-jedzenia-za-kar%C4%99-%21%21%21-Brakuje-80-z%C5%82-%C5%BCeby-pojecha%C5%82-dt?p=16552684#post16552684"]http://www.dogomania.pl/threads/2045...4#post16552684[/URL] Pomóżcie temu psiakowi, proszę :smile: [/INDENT] Quote
polubek Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 parysku jak wolisz żebym była z wizytą czy wizytacją? ;) ciotka sprawdź przelewy bo nie wiidzę siebie a jestem pewna że wyszły bo mam zlecenia stałe na tyszaki Quote
ranias Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 moja deklaracja za kwiecień poleciała do Paryska Quote
Plicha Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 I jak tam Parysek, przytył troszeczkę? Jak badania? Quote
zuziaM Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='polubek']parysku jak wolisz żebym była z wizytą czy wizytacją? ;) [/QUOTE] Czyzbysmy mieli miec gosci ????? Juz sie ciesze, bo tak rzadko nas kos odwiedza..... Zapraszamy !!! Parys jeszcze nie byl na badaniach. Podaje mu witaminy i mam wrazenie, ze wyglada lepiej. Moze nie przytyl, ale jego siersc zaczyna blyszczec ..... Chociaz moj maz twierdzi, ze jestem slepa i widze te psiaki przez jakis dziwny pryzmat ..... a moze rozowe okulary ..... i im brzydszy, tym bardzej sie nim zachwycam .... I chyba ma racje, bo zawsze najbardziej kochalam te brzydalki ..... A bedzie u nas w sobote pani doktor, wiec obejrzy Parysa i powie, czy badania krwi beda konieczne i na co je trzeba bedzie zrobic. Wtedy w poniedzialek sie wybierzemy juz na pewno. Quote
AlfaLS Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Zuziu dziękujemy za najnowsze wiadomości o Parysku. Bardzo jestem ciekawa co Pani Doktor powie na naszego kawalera ;). Na konto Paryska wpłynęło ostatnio: - od Polubek 5 zł., - od Ankity 24 zł., - od Figi33 30 zł., - od Ranias 10 zł. - od AlfyLS 3 zł. Razem: 72 zł. [B]Bardzo dziękujemy wszystkim wpłacającym!!!!!![/B] Ponieważ ostatnio zapłaciłam za Hotelik / za okres 26.03.-25.04./ to Parysek ma dziś na koncie 672 zł. Quote
Recommended Posts