Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sylwija']Porządek na wątku - informacje zebrane i aktualne w pierwszym poście, dopiero jak się uda skontaktować z założycielką wątku..
konto Piromanki wysyłam na pw do osób, które zadeklarowały pomoc finansowa..[/QUOTE]
Czyli Anja2201 jeszcze się nie się nie określiła czy będzie dalej prowadziła wątek Jaspera?

Tymczasem trzymam kciuki za pozbawienie go jajek ;) To na pewno będzie in plus przy jego przyszłej adopcji.

Posted

dolaczam sie. nie mam czasu czytac calego watku, moze ktos w skrocie podsumowac, gdzie jest psiak? czy mieszka w hoteliku? co mu aktualnie potrzeba poza pieniedzmi oczywiscie(i jak zwykle wszystko rozbija sie o kase:( )

Posted

[quote name='vega17']dolaczam sie. nie mam czasu czytac calego watku, moze ktos w skrocie podsumowac, gdzie jest psiak? czy mieszka w hoteliku? co mu aktualnie potrzeba poza pieniedzmi oczywiscie(i jak zwykle wszystko rozbija sie o kase:( )[/QUOTE]

Psiak aktualnie przebywa w schronisku, jednak jest szansa aby umiescić go w hoteliku u Jamora. Oczywiście, że wszystko rozbija się o kasę - bez pieniążków ani rusz. A czego mu jeszcze potrzeba - myślę, że ludzi dobrej woli :) Możesz rozsyłać wątek, hopać do góry, a nawet zmolestować wszystkich znajomych czy nie mieliby chęci przygarnąć husko-akity ;)
Zdjęcia znajdziesz na stronie 12 w postach #296, #297. Porównaj sobie z tym w #1 poście - masakra. Ja myślałam, że on jakiś brudny czy może nawet ma jakąś chorobę skóry, a on się okazał pięknym pinciakiem!!
Z ogłoszeniami to chyba należy się wstrzymać, przynajmniej do czasu aktualizacji #1 postu. Troszku więcej info o nim by się przydało. No i jakieś fotki nowe kawalera.

Posted

[quote name='kasiek12']Psiak aktualnie przebywa w schronisku, jednak jest szansa aby umiescić go w hoteliku u Jamora. Oczywiście, że wszystko rozbija się o kasę - bez pieniążków ani rusz. A czego mu jeszcze potrzeba - myślę, że ludzi dobrej woli :) Możesz rozsyłać wątek, hopać do góry, a nawet zmolestować wszystkich znajomych czy nie mieliby chęci przygarnąć husko-akity ;)
Zdjęcia znajdziesz na stronie 12 w postach #296, #297. Porównaj sobie z tym w #1 poście - masakra. Ja myślałam, że on jakiś brudny czy może nawet ma jakąś chorobę skóry, a on się okazał pięknym pinciakiem!!
Z ogłoszeniami to chyba należy się wstrzymać, przynajmniej do czasu aktualizacji #1 postu. Troszku więcej info o nim by się przydało. No i jakieś fotki nowe kawalera.[/QUOTE]

dzieki za skrot. jesli chodzi o dt lub b ds to ciezko, sama mam do wydania jescze haszczaka, ale postaram sie porozsylac gdzie sie da

Posted

[quote name='sylwija']w moim bardzo subiektywnym odczuciu coś z akity w sobie ma :) zdjęcia aktualne są na stronie 12

Tylko raz go na żywo widziałam w boksie z dużym terrierem rosyjskim, przez którego jest całkowicie zdominowany - i odniosłam wrażenie, ze jest raczej wystraszony i wycofany. Ciężko coś o nim powiedzieć, bo chyba w~łaściwie nigdy nie zaznał normalnego kontaktu z człowiekiem. własciciele sie nad nim znęcali, a w schronie w ogóle nie wychodzi na zewnątrz..[/QUOTE]

ja chcialabym sie jescze dowiedziec bo nie bardzo rozuemiem, dlaczego nie mozna go wyprowadzac z boksu? kto ma z nim najczestszy kontakt? czy mniej wiecej nie da sie powiedziec jaki ma charakter? czy ktos kiedys byl z nim na smyczy sam na sam?

Posted

Jestem i ja...
Na razie tylko mogę trzymać kciuki. Przeczytałam pierwszy post. Kobita nienormalna. Kaganiec:(
Mnie też tacy "chętni" na psa husky raz zaczepili bo wiedzą że szukam domów dla kilku psiaków - "a husky ładny... i w ogóle itp, itd...". AKURAT!!! To ze się podoba to nie jest dla mnie wystarczający powód! Trzeba mieć serce dla takiego psa i wiedzieć czego on potrzebuje...

Posted

Witam :) i dziekuję za zainteresowanie.

Krótko:
Jasper zostal odebrany interwencyjnie, znęcano się nad nim (głodzenie, rany, kaganiec niezdejmowany). Od maja jest w schronie - caly czas kwarantanna, najpierw bo sprawa, potem sprawa umorzona, a on dalej na kwarantannie - brak jasnego wytłumaczenia, dlaczego.
O charakterze w związku z tym - nic konkretnego
Jedynie wiadomo, ze skłonności ma dominujące, a teraz jak przebywa z dużym psem - to z kolei on jest spacyfikowany.
Najczęstszy kontakt - ocelot
Jutro zadzwonię do schroniska - dowiem się, jak jego samopoczucie po zabiegu.
Przyszły weekend - planuje go przewieźć do jamora.

Posted

i jeszcze wiek: najpierw oceniano na 5 lat, teraz mówią (w schronie), że 7-8.
Jeśli nawet, to nie wygląda..
jak byłam zrobić te zdjęcia, to pracownik schroniska powiedział, żeby uważać, bo ugryzł jego kolegę. Ale myślę, że jeśli nawet - to pewnie ze strachu..
Ale z taka opinia "wie pani, młody to on nie jest", ze potrafi ugryźć - to szans na adopcje ze schroniska nie ma, już chyba większe na uśpienie :(

Posted

[quote name='sylwija']i jeszcze wiek: najpierw oceniano na 5 lat, teraz mówią (w schronie), że 7-8.
Jeśli nawet, to nie wygląda..
jak byłam zrobić te zdjęcia, to pracownik schroniska powiedział, żeby uważać, bo ugryzł jego kolegę. Ale myślę, że jeśli nawet - to pewnie ze strachu..
Ale z taka opinia "wie pani, młody to on nie jest", ze potrafi ugryźć - to szans na adopcje ze schroniska nie ma, już chyba większe na uśpienie :([/QUOTE]

teraz juz rozumiem czemu szukacie mu hoteliku. a gdzie on przebywa ? czy w tym schronisku sa wolontariusze? czy mozna wychodzic z psami na spacer? moze jest mozliwosc wziac psiaka chociaz na pol godziny sam na sam. wtedy mozna juz cos wiecej powiedziec o nim a zza krat, no niewiele. najgorsze jest to,ze jesli to mix akity i haszczkaka to sznanse na normalny, dobry dom są male. teraz jest moda na haszczakai do pilnowania:( a do domu niewiele ludzi chce wziac takiego psa bo jest wymagajacy. tak zle i tak niedobrze:(