ocelot Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Trzymamy bardzo mocno. Jasper w niezłej kondycji był dzisiaj:) Quote
sylwija Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Jasper ma być dzisiaj kastrowany - trzymajcie kciuki, troszkę się denerwuję.. zawsze to jednak zabieg.. Quote
ocelot Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jasper nie ma nadal deklaracji stałych. To jest problem. Quote
Magolek Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jasperku, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko pójdzie dobrze. Quote
kasiek12 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='sylwija']Porządek na wątku - informacje zebrane i aktualne w pierwszym poście, dopiero jak się uda skontaktować z założycielką wątku.. konto Piromanki wysyłam na pw do osób, które zadeklarowały pomoc finansowa..[/QUOTE] Czyli Anja2201 jeszcze się nie się nie określiła czy będzie dalej prowadziła wątek Jaspera? Tymczasem trzymam kciuki za pozbawienie go jajek ;) To na pewno będzie in plus przy jego przyszłej adopcji. Quote
katimal Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dziękuję za zaproszenie. Mogę pomóc robiąc psiakowi alllegro. Trzymam kciuki... Quote
vega17 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 dolaczam sie. nie mam czasu czytac calego watku, moze ktos w skrocie podsumowac, gdzie jest psiak? czy mieszka w hoteliku? co mu aktualnie potrzeba poza pieniedzmi oczywiscie(i jak zwykle wszystko rozbija sie o kase:( ) Quote
vega17 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 jesli sa gdzies zdjecia poprosilabym , moge porobic mu ogloszenia. Quote
MARCHEWA Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='sylwija']Jasper ma być dzisiaj kastrowany - trzymajcie kciuki, troszkę się denerwuję.. zawsze to jednak zabieg..[/QUOTE] I jak tam po zabiegu? Quote
AgusiaP Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dziękuje za zaproszenie ;) Niestety jestem spłukana :oops: Quote
kasiek12 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='vega17']dolaczam sie. nie mam czasu czytac calego watku, moze ktos w skrocie podsumowac, gdzie jest psiak? czy mieszka w hoteliku? co mu aktualnie potrzeba poza pieniedzmi oczywiscie(i jak zwykle wszystko rozbija sie o kase:( )[/QUOTE] Psiak aktualnie przebywa w schronisku, jednak jest szansa aby umiescić go w hoteliku u Jamora. Oczywiście, że wszystko rozbija się o kasę - bez pieniążków ani rusz. A czego mu jeszcze potrzeba - myślę, że ludzi dobrej woli :) Możesz rozsyłać wątek, hopać do góry, a nawet zmolestować wszystkich znajomych czy nie mieliby chęci przygarnąć husko-akity ;) Zdjęcia znajdziesz na stronie 12 w postach #296, #297. Porównaj sobie z tym w #1 poście - masakra. Ja myślałam, że on jakiś brudny czy może nawet ma jakąś chorobę skóry, a on się okazał pięknym pinciakiem!! Z ogłoszeniami to chyba należy się wstrzymać, przynajmniej do czasu aktualizacji #1 postu. Troszku więcej info o nim by się przydało. No i jakieś fotki nowe kawalera. Quote
kasumi Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 jestem, ale niestety jestem spłukana i sama potrzebuję kasę dla 'mojego' tymczasa.... Quote
vega17 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='kasiek12']Psiak aktualnie przebywa w schronisku, jednak jest szansa aby umiescić go w hoteliku u Jamora. Oczywiście, że wszystko rozbija się o kasę - bez pieniążków ani rusz. A czego mu jeszcze potrzeba - myślę, że ludzi dobrej woli :) Możesz rozsyłać wątek, hopać do góry, a nawet zmolestować wszystkich znajomych czy nie mieliby chęci przygarnąć husko-akity ;) Zdjęcia znajdziesz na stronie 12 w postach #296, #297. Porównaj sobie z tym w #1 poście - masakra. Ja myślałam, że on jakiś brudny czy może nawet ma jakąś chorobę skóry, a on się okazał pięknym pinciakiem!! Z ogłoszeniami to chyba należy się wstrzymać, przynajmniej do czasu aktualizacji #1 postu. Troszku więcej info o nim by się przydało. No i jakieś fotki nowe kawalera.[/QUOTE] dzieki za skrot. jesli chodzi o dt lub b ds to ciezko, sama mam do wydania jescze haszczaka, ale postaram sie porozsylac gdzie sie da Quote
olivetshka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jestem i postaram sie pomóc - chociażby przez ogłoszenia. Quote
vega17 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='sylwija']w moim bardzo subiektywnym odczuciu coś z akity w sobie ma :) zdjęcia aktualne są na stronie 12 Tylko raz go na żywo widziałam w boksie z dużym terrierem rosyjskim, przez którego jest całkowicie zdominowany - i odniosłam wrażenie, ze jest raczej wystraszony i wycofany. Ciężko coś o nim powiedzieć, bo chyba w~łaściwie nigdy nie zaznał normalnego kontaktu z człowiekiem. własciciele sie nad nim znęcali, a w schronie w ogóle nie wychodzi na zewnątrz..[/QUOTE] ja chcialabym sie jescze dowiedziec bo nie bardzo rozuemiem, dlaczego nie mozna go wyprowadzac z boksu? kto ma z nim najczestszy kontakt? czy mniej wiecej nie da sie powiedziec jaki ma charakter? czy ktos kiedys byl z nim na smyczy sam na sam? Quote
maarit Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jestem i ja... Na razie tylko mogę trzymać kciuki. Przeczytałam pierwszy post. Kobita nienormalna. Kaganiec:( Mnie też tacy "chętni" na psa husky raz zaczepili bo wiedzą że szukam domów dla kilku psiaków - "a husky ładny... i w ogóle itp, itd...". AKURAT!!! To ze się podoba to nie jest dla mnie wystarczający powód! Trzeba mieć serce dla takiego psa i wiedzieć czego on potrzebuje... Quote
sylwija Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Witam :) i dziekuję za zainteresowanie. Krótko: Jasper zostal odebrany interwencyjnie, znęcano się nad nim (głodzenie, rany, kaganiec niezdejmowany). Od maja jest w schronie - caly czas kwarantanna, najpierw bo sprawa, potem sprawa umorzona, a on dalej na kwarantannie - brak jasnego wytłumaczenia, dlaczego. O charakterze w związku z tym - nic konkretnego Jedynie wiadomo, ze skłonności ma dominujące, a teraz jak przebywa z dużym psem - to z kolei on jest spacyfikowany. Najczęstszy kontakt - ocelot Jutro zadzwonię do schroniska - dowiem się, jak jego samopoczucie po zabiegu. Przyszły weekend - planuje go przewieźć do jamora. Quote
sylwija Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 i jeszcze wiek: najpierw oceniano na 5 lat, teraz mówią (w schronie), że 7-8. Jeśli nawet, to nie wygląda.. jak byłam zrobić te zdjęcia, to pracownik schroniska powiedział, żeby uważać, bo ugryzł jego kolegę. Ale myślę, że jeśli nawet - to pewnie ze strachu.. Ale z taka opinia "wie pani, młody to on nie jest", ze potrafi ugryźć - to szans na adopcje ze schroniska nie ma, już chyba większe na uśpienie :( Quote
vega17 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='sylwija']i jeszcze wiek: najpierw oceniano na 5 lat, teraz mówią (w schronie), że 7-8. Jeśli nawet, to nie wygląda.. jak byłam zrobić te zdjęcia, to pracownik schroniska powiedział, żeby uważać, bo ugryzł jego kolegę. Ale myślę, że jeśli nawet - to pewnie ze strachu.. Ale z taka opinia "wie pani, młody to on nie jest", ze potrafi ugryźć - to szans na adopcje ze schroniska nie ma, już chyba większe na uśpienie :([/QUOTE] teraz juz rozumiem czemu szukacie mu hoteliku. a gdzie on przebywa ? czy w tym schronisku sa wolontariusze? czy mozna wychodzic z psami na spacer? moze jest mozliwosc wziac psiaka chociaz na pol godziny sam na sam. wtedy mozna juz cos wiecej powiedziec o nim a zza krat, no niewiele. najgorsze jest to,ze jesli to mix akity i haszczkaka to sznanse na normalny, dobry dom są male. teraz jest moda na haszczakai do pilnowania:( a do domu niewiele ludzi chce wziac takiego psa bo jest wymagajacy. tak zle i tak niedobrze:( Quote
dominikabankert Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 zapraszam na bazar cegiełkowy:[url]http://www.dogomania.pl/threads/199646-Akcja-quot-Cegie%C5%82ki-quot-tylko-5-z%C5%82-a-mo%C5%BCe-tak-wiele!-do-14.01.11r[/url]. Quote
Recommended Posts