Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej! Wczoraj mnie i cioci nie było dużo dłużej niż przewidywałyśmy (samochód nawalił na zad..iu:angryy: ) i po powrocie Misia dosłownie rzuciła się do nas z kwikiem szczęścia!!! Boże, jak to psię potrafi się cieszyć... powinnyście to zobaczyć- taniec radości do wtóru pisków, miauków i pokwikiwań:evil_lol: ale na człowieka nawet nie skacze bez zaproszenia, za to wywala potem brzucho do miziania i opowiada, jak to było smutno samemu...
No więc ja nie rozumiem- dlaczego nikt nie chce mieć takiego kochanego skarbu??? Wszyscy wolą młode i piękne(albo szczeniaki) a takie Kasie-Misie marnują się w schroniskach:-(

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dizewczyny ponawiam moją prosbe o zmontowanie ogłoszenia ze zdjeciem
to wazne , trzeba działac Kasia jesli sie za bardzo przyzwyczai do Cioci Ulv to pozniej peknie jej serduszko...
Od poniedziałku bede miała wiecej czasu to moge porozwieszac w róznej czesci miasta

Posted

Kto napisze krótki aczkolwiek ujmujący tekst...(ja jestem dziś wypalona kompletnie)...zdjęcie weźmiemy narazie z dotychczasowych (tych co robiła makulka) ...i podam numer do ulv...

halooooooo.....kto napisze coś...co powali pół Wrocławia na kolana ?

Posted

[quote name='Aga_Mazury']jesoooooo...podeślijcie mi tą fotkę Kluski...(tą najładniejszą) bo za cholerę nie mogę znaleźć :angryy:

Ja zas prosze o fotke

KASIA-MISIA
NA TRAWIE, POD PARASOLEM!!!
...no... moze byc pod drzewem ;) ;)
niczym dama ze Sniadania na trawie...

[SIZE=5]bardzo prosze...:modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

Posted

Witam
Mam na imię Kasia – ale nazwali mnie Klusia. Nie wiesz dlaczego – to spójrz na moje zdjęcie. Jestem 9-letnią sunią ze skłonnością do tycia – no, może nawet juz nieco grubiutką.

Ale czy z tego powodu nie zasługuje już na nic, niczego od życia otrzymać nie powinnam. Czy przez te kilka kg – nie dosięgnie mnie już przyjazna dłoń kochającego mnie człowieka. Czy już nigdy nie przekroczę progu mojego własnego domu i nie położę się, zmęczona spacerem, na własnym legowisku.
4 lata życia spędziłam w schronisku – co było przedtem – nawet już nie pamiętam i nie chcę pamiętać. Czasem gdzie z zakamarkach pojawia się jakiś wątek i wtedy mam wrażenie, że znów jestem gdzież w domu, przy boku kogoś bliskiego. Nawet leżę na kanapie. Przecież jestem maleńkim psiakiem, nie zajmuję dużo miejsca.
W schronisku tęskniłam za domem, ale nie traciłam nadziei na to, że jednak ktoś kiedyś jeszcze mnie pokocha – właśnie mnie: małą, grubiutka kluseczkę. Tymczasem usłyszałam wyrok, okrutny i bezlitosny. Zostałam przeznaczona do uśpienia, jako pies nie rokujący nadziei na adopcję i z uwagi na guzek który u mnie wykryto.
Cos we mnie zamarło, chciałam głośno wołać:
RATUNKU, POMÓŻCIE MI, CHCĘ ŻYĆ!
Nie byłam w stanie – wiedziałam, że to koniec – a słońce tak pięknie zaczęło właśnie świecić.

Wtedy zdarzył się cud – wspaniali ludzie przejęci moim losem postanowili mnie uratować – i dopięli swego.
Zabrana ze schroniska, poddana zabiegowi medycznemu, po operacji, powoli dochodzę do zdrowia w hoteliku pod Wrocławiem.
Jednak mój strach nie minął. Wiem, że mój pobyt w hoteliku nie jest tani. A co będzie, gdy tym wspaniałym ludziom zabraknie pieniędzy na moje utrzymanie.
Czy wrócę do schroniska – jeśli tak to jak myślisz, jak długo będe tam żyła.

Jeśli mnie przygarniesz i pokochasz – obiecuje, że wszystko wybaczę i zapomnę, że kiedyś ktoś wyrządził mi krzywdę.
Odpłacę miłością od czubka nosa do końca ogona.
Nawet schudnę.
Tylko tak pięknie proszę – nie daj mi zginąć. Już tyle dla mnie zrobiono, ale DOM – to jest jedyne, czego w tej chwili potrzebuję pilnie.

MALEŃKA, STARSZA JUŻ SUNIA, CZYLI JA – KASIA – KLUSIA BŁAGA O KAWAŁEK MIEJSCA W DOMKU I MAŁY KĄCIK W SERCU!
CZY TO NAPRAWDĘ ZBYT WIELE!
URATUJ MOJE ŻYCIE – PODARUJ MI DOM!
PROSZĘ!

Wasza, nie tracąca nadziei Kasia – Klusia

Wolontariusze skupieni wokol portalu dogomania.pl zdecydowali o leczeniu suni oraz o jej umieszczeniu w hoteliku. SUNIA MA SZANSE NA ZYCIE!!! Poniewaz, z racji duzej ilosci psow w potrzebie, nasze fundusze sa bardzo ograniczone - jesli mozesz pomoc, chociaz złotowka - na hotelik oraz leczenie suni - podaje numer konta - 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923, BRE-Bank (W tytule podaj: dla Kasi-Klusi).

A tutaj znalazłam Supergogi tekst moze ktos zrobi z tego plakat ??????

Posted

makulka...Ty masz chyba te zdjęcia Kasi ...te ładne? czy już pokręciłam...?...jeszcze telefon do ulv...i jest komplet do plakatu....tylko wyciąć en kawałek z kontem bo to zbyteczne na plakatach....

Posted

Ja nie wiem jak to zdjęcie mogło źle wyglądać w gazecie skoro tutaj wygląda tak ślicznie... :confused: Może jak jest bez kolorów to wygląda gorzej...
A plakaty jakie będą? Kolorowe czy czarno - białe?

Posted

plakat bedzie kolorowy, przy wydruku cz-b tez bedzie nie glupio wygladal z odcieniami szarosci. A pytanko mam jeszcze.. ma to byc format a4? czy taki aby na a4 zmiescic 2 ogloszenia? cz taki i taki? ;)
plakacisko jest juz w robocie jak sie cos niespodoba to poprawie.

Posted

MagYa^^ napisał(a):
plakat bedzie kolorowy, przy wydruku cz-b tez bedzie nie glupio wygladal z odcieniami szarosci. A pytanko mam jeszcze.. ma to byc format a4? czy taki aby na a4 zmiescic 2 ogloszenia? cz taki i taki? ;)
plakacisko jest juz w robocie jak sie cos niespodoba to poprawie.

dziękujemy :Rose: i Kasia dziękuje :Rose:

Posted

Cioteczki, nie ma sprawy ;) To przyjemnosc ;)
A jesli moglabym o cos prosic, to czy moge wlozyc tutaj link do plakaciku boksi rowniez z wroclawskiego schronu? Przy okazji 'wieszania' Kasienki, mozna gdzieś dopiąć boksiastą bidę? Prosze o odp ;)
Pozdrawiam.