togaa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [QUOTE]waży 3,600 [/QUOTE] No to już masz 'kawał psa"....!!! Quote
ona03 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [B]Pokerku [/B]jak u Was ??? Bezpiecznie ???? A nowa rezydentka superasta :), maluchy mają to do siebie, że na wszystkich z zębolami, nie ważne czy ludź czy większy piesio :evil_lol:. Quote
Akrum Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 powodzenia na dzisiejszej wizycie... żeby się ludzie zakochali a Dusieńka pokochała pańciostwo i ząbków nie pokazała :) Quote
Lucyna Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='ona03'][B]Pokerku [/B]jak u Was ??? Bezpiecznie ???? :.[/QUOTE] Właściwie to nie wiadomo. Na tą chwilę zalewają poldery i tereny wodonośne, może nie być wody. Zarówno ja jak i Poker mieszkamy w okolicach rzeki Odry. Mam nadzieję, że nic złego się nie wydarzy i Wrocław się obroni. Troszkę się boję. Trzymajcie za nas kciuki ... :p Quote
Poker Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 czyli jednak to prawda, chyba trzeba robić zapasy wody.Ja mieszkam na Wielkie Wyspie którą otaczająy ogromne ilości odnóg Odry , kanałów, W 1997 "pływałam" do wysokości 145 cm, brrrr,ale wtedy chociaż było ciepło ,a,teraz .......... Idę nalewać wodę do wiader i garów. Quote
E-S Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Trzymam kciuki mocno za mieszkańców mojego ukochanego Wrocławia, nie dajcie się ! Quote
Akrum Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 jejciu, to życzę wam żeby jednak Was nie zalało, żeby woda opadła... i żeby w końcu zaświeciło nad Wami słoneczko :) Quote
Poker Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 kupiłam 10 butelek wody, zapałki,baterie, jedzonko w puchach dla kota, dla psów mam suche. Obstalowałam miejsce do ewentualnego przechowania samochodów. Nie jest mi za wesoło,mąż na wyjeździe.Mam nadzieję,że nas nie zaleje. Quote
mshume Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 O matko, to naprawdę nieciekawie brzmi :( Trzymam kciuki,zeby Was wielka woda ominęła. Quote
togaa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Posyłamy dobre mysli......! Wodo...!!! Opadaj !!!!! Quote
Lucyna Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziękujemy bardzo, my jesteśmy dobrej myśli. Wielka woda w Odrze ma być u nas jutro. A jak się sprawuje Dusieńka? Quote
Poker Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dusieńka coraz lepiej, gospocha pełną gębusią.Ona niesamowicie szybko się przywiązuje do mnie, a na obcych w pierwszym momencie tak śmiesznie szczerzy ząbki,paść można ze śmiechu. Przyszły domek był , zobaczył, zakochał się i czeka na sygnał kiedy sunię będzie można zabrać. Główną opiekunką Dusi będzie 19.letnia dziewczyna, psiozakręcona. W tym domku była na tymczasie Cola, którą znalazła Lucyna. Opiekował się sunią bardzo dobrze, więc mam pewność ,że Dusia będzie miała najlepszy domek. Oddam Dusię jak będzie ważyła chociaż 4,5 kg, ale również w zależności od jej ogólnego stanu zdrowia. Ważyłam dziewczynkę i ma 3,760kg !! a więc przybrała w 2 dni 160 gramów :multi:, aż nie mogę uwierzyć :crazyeye: Teraz śpinka na moich kolankach, ona podchodzi i zadziera łapeczki prosząc , by ją wziąć. Ona jest mądrutka, wie że ją noszę po schodach i czeka ,żebym ją wzięła na ręce. :loveu: Kupiłam jej specjalną odżywczą pastę i witaminy. Quote
togaa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Cudna jesteś z tym napychaniem Dusieńki.....:lol: Trochę mi to przypomina tuczenie gęsi.:evil_lol: Quote
dorota k. Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Super, że na Małą czeka już domek :multi: Się Księżniczka u Poker przyzwyczai do noszenia na rączkach i dogadzania ;) Dobrej nocy Dziewczyny! :lol: Quote
Niebieska713 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 OOO.ledwo Dusie trafila do Poker juz ma domek...????:crazyeye: No to suuupeeer....:lol: Jutro przesle obiecane pieniazki na Dusie...Poker podaj mi na PW gdzie? Quote
Poker Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Niebieska731, bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy, na razie sobie radzę.Jak zabraknie mi kasy, to będę wołać o pomoc. Quote
Lucyna Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Pokerku gratulacje ... :loveu::loveu::loveu: Cieszę się, że tam trafi, domek bardzo dobry. Dusieńko, trafisz z nieba do nieba ...:lol: Quote
giselle4 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='Lucyna']Pokerku gratulacje ... :loveu::loveu::loveu: Cieszę się, że tam trafi, domek bardzo dobry. Dusieńko, trafisz z nieba do nieba ...:lol:[/QUOTE] Takie zamiany kocham:) Quote
Poker Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Byłam dziś z Dusią na kontroli w klinice. morfologię ma lepszą, tzn obniżyły się leukocyty, podniosła sie hemoglobina, chociaż nadal wartości są nieprawidłowe. Tak jak sugerowałam wetowi od początku, Dusia ma przetokę , a nie żaden ropień.Miała badanie o nazwie fistulografia, polegające na tym ,że do otworu został wpuszczony kontrast i miała wykonanych 6 zdjęć. Przetoka jest długa,o nieregularnym zarysie, wlot jest na grzbiecie, a wylot w pachwinie, na szczęście nie przechodzi przez brzuszek.Termin operacji na przyszły czwartek. Na razie trudno powiedzieć czy uda się połączyć ze sterylką , bo cięcie z powodu przetoki będzie spore. Macica nadal jest powiększona i wypełniona płynem. Zastanawialiśmy się skąd ta przetoka się wzięła.Weci uważają,że albo śrut przez nią przeleciał albo przebił ją drut. Nie wiem jakie będą koszty.Dzisiaj jak zwykle kochani weci potraktowali nas ulgowo i zapłaciłam za wszystko tylko 88 zł. Na szczęście Dusia je , jest wesoła, ma do mnie niebywałe zaufanie, mogę z nią zrobić wszystko. Chyba wet w Dzierżoniowie nie oglądał jej zbytnio.Te wszystkie szczepienia jakie miała potrzebne są w jej stanie zdrowia jak dziura w moście. Quote
dorota k. Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Duśka jest w dobrych rękach. :) Jestem z Wami Dziewczyny. Poker - jak coś to pisz. Buziole :) Quote
Recommended Posts