Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam do Angeli numer konta borysusa
u niego jest Papi-Otka na DT - sunia też z tego schroniska
pieniądze pójdą na jej leczenie i utrzymanie

dziękuję :-)

Posted

Marcel powoli przyzwyczaja się do nowego środowiska jednak są z nim małe problemy...
Na smyczy bardzo szybko nauczył się chodzic, od początku zachowywał czystośc w domu ale zaczyna byc agresywny w stosunku do domowników. Toleruje mnie i moją córkę a na pozostałych szczeka i warczy. Zdarza się że syna nie chce w ogóle wpuścic do mieszkania. Nie wiem dlaczego tak jest, przecież wszyscy od początku bardzo się staramy, pokochaliśmy Marcela i traktujemy go jako członka rodziny...
Naprawdę nie wiem co będzie dalej...

Posted

Witaj

macie możliwość skontaktowania się z behaviorystą?
Nawet telefonicznie - opisać zachowanie Marcela - może na początek poradzi jak traktować to jego zachowanie i może to wystarczy

Posted

Bożena123 napisał(a):
Marcel powoli przyzwyczaja się do nowego środowiska jednak są z nim małe problemy...
Na smyczy bardzo szybko nauczył się chodzic, od początku zachowywał czystośc w domu ale zaczyna byc agresywny w stosunku do domowników. Toleruje mnie i moją córkę a na pozostałych szczeka i warczy. Zdarza się że syna nie chce w ogóle wpuścic do mieszkania. Nie wiem dlaczego tak jest, przecież wszyscy od początku bardzo się staramy, pokochaliśmy Marcela i traktujemy go jako członka rodziny...

o tak, najlepiej z behaviorystą się skontaktować i to jak najszybciej, żeby jak najszybciej to złe zachowanie mu z główki wybić :)

Posted

Bożena123 napisał(a):

napisz do dosia.wil

Posted

[quote name='beataczl']Bozena123 wyslalam Ci nr tel. do dosia.wil na PW
Bożena, a to jest behawiorysta?? bo ja też się muszę skonsultować w sprawie mojego psiaka.

Posted

Bardzo mi przykro o tym pisac ale z Marcelem jest coraz gorzej...
Bardzo się wszyscy staramy, na zmianę dajemy mu jesc aby się mógł do każdego przyzwyczaic, chociaż młodszy syn ostatnio go unika.
Dziś gdy młodszy syn wchodził do mieszkania, Marcel wybiegł z pokoju i zaatakował Go. Gdyby nie interwencja mojego starszego syna, pogryzłby Go...
Córka widząc to zajście sama była przerażona i dzieci teraz się go boją.
Jest naprawdę bardzo agresywny, szczerzy zęby, warczy, toleruje tylko mnie.
W nocy nie pozwala dzieciom wyjśc do łazienki ponieważ warczy już nie mówiąc o późnym wracaniu do domu...
Jeśli tak dalej będzie, nie będę mogła Marcelka zatrzymac u siebie ...

Posted

Ile dni Marcel jest u Ciebie????? Przecież ten psiak jest w ogromnym stresie.... Aklimatyzacja psa w nowym miejscu trwa 2-6 tygodni.... Trzeba to wiedzieć zanim podejmie się decyzję o DT lub DS.....

Posted

My byliśmy bardzo czuli na to, że Marcelek ideałem dla dzieci nie jest...ale z tego co wiem, pani była bardzo chciała go zabrać i była świadoma tego, że tak może być.
On potrzebuje czasu, miłości i przystosowania do nowego życia. Trzeba mu pokazywać, co może czego nie...Jak już Goldenek napisała on jest w wielkim stresie, u niego to przyzwyczajanie też może trochę potrwać...Czas...czas...czas...

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Ile dni Marcel jest u Ciebie????? Przecież ten psiak jest w ogromnym stresie.... Aklimatyzacja psa w nowym miejscu trwa 2-6 tygodni.... Trzeba to wiedzieć zanim podejmie się decyzję o DT lub DS.....

Spokojnie, nie atakuj zaraz wlascicielki Marcela. Po prostu boi sie o swoich domownikow. Pewnie gdyby nie dzieci to bylyby wieksze mozliwosci pracy nad psem. Nie moze ryzykowac pogryzienia wlasnej rodziny, zwlaszcza dzieci. Pomyslmy lepiej jak pomoc, co zrobic.

Posted

Nie mam zwyczaju atakować ludzi którzy pomagają psiakom.... Ntomiast do znudzenia powtarzam i powtarzać będę: dobre serce to nie wszystko. Trzeba dobroć podeprzeć wiedzą o psychice psów. W tym wypadku potrzebna jest natychmiastowa pomoc behawiorysty.

Posted

Z tym się akurat zgadzam co do behawiorysty :) dlatego liczymy Bożeno123, że skontaktujesz się z osobą, której namiary tu padały, ona pomoże Ci w zapanowaniu nad agresją Marcela.

Posted

A tak schodząc z tematu. Kenny kiedy będą zdjęcia Domina? jak on się miewa? Miał on problemy ze skórą czy był u weta?
A nasz Bolero nadal szuka domu. Mógłby ktoś mu zrobić ogłoszenia?

Posted

Dziewczyny - udało się przelać pieniążki na konto dla Otki?
Chcemy kupić weterynaryjną karmę na chorą wątrobę i potrzebuję mieć jasność co do tego ile mamy dla niej pieniążków
konto borysusa posłałam do dwóch osób już
dajcie pilnie znać

Posted

na moje konto wczoraj wplyneło:

Beata G-na transport 20 zł
Anna C na Otke-50 zł
paweł W-na transport-50 zł
no i jeszcze te 35 zł z bazarku :)

wszystko wplacać na konto borysa ?

Posted

A z Kelly albo Kenny - hmm mam sklerozę - już otrzymała pieniążki?
Jeżeli coś tam brakuje to proszę posłać do niej

Za moją "usługę" miało być 100zł to proszę na konto borysusa
a jeżeli nadwyżkę wpłącajacy zgadzają się przekazać na Otkę - to również na jego konto :-)

DUŻE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM