monika083 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 ojej jaka bida...smutny,niekochany pies..W Obornikach napewno przejdzie metamorfoze. Quote
zuzlikowa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='monika083']ojej jaka bida...smutny,niekochany pies..W Obornikach napewno przejdzie metamorfoze.[/QUOTE] Też tak myślę...ciepło zainteresowania i bliskości człowieka go rozgrzeje...pomoże się odnaleźć. Teraz jest taki zrezygnowany...taka beznadzieja w tym spojrzeniu... Quote
kizimizi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 bidulek z Layona. Wyrwany z rąk Dobrocina ale jeszcze tyle psiaczków zostało.... :( CZerda wziałą jeszcze 2 szzceniory do mamy, tak? Kurcze złote serce ma ta kobieta!!! A wiadomo już co Layonowi z grubsza dolega i ile ma w końcu lat? DZiewczyny Layon jest w Obornikach ale kto za niego placi bo tu żadnych deklaracji nie widzę. Gdyby któraś mogła swoje konto zaoferować na tą Dobrocinska skarbonkę to na pewno by sie jakeis wsparcie znalazło. Czy każda ma już psa na hotelu i bazarki an swoim koncie że nie może wziać na siebie? Quote
monika083 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 ja moge wziasc na siebie,mam konto w mbank, Quote
czerda Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 szcaeniorki musiały wpierw pojechać się pokurować do Stefa, były w opłakanym stanie , myślałam , że niedożyją , ale nie jest żle , są okrutnie zapchlone , zarobaczone , i zacooopkane -kąpiele były długie , mają mega sraki , ale dadzą rade , jak będą zdjęcia zrobimy wątek a Ljion pojechał od razu do hoteliku , nie jest chory , ma może 6-7 lat -jest zrezygnowany , ale to duzy piękny pies , pójdzie do psiego fryzjera i będzie piekny jeśli chodzi o finanse w miarę sobie radzimy .... zadłużenie fundacjii For Animals u Stefana za psy z Dobrocina w zięte w styczniu to ponad 4000!!! od kwietnia Stef utrzymuje je sam ja mam tam Barneja , Maję z Dobrocina-taką staruszke i teraz te maluchy i Ljona możnaby wspomóc Quote
kizimizi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 no włąśnie, warto napisać na wątku ze Lion potrzebuje rowniez pieniedzy i każde datki mile widziane Quote
czerda Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 rozmawiałam ze Stefemi mówi , że Ljon nie jest stary -ale....jest wyniszczony , zagłodzony , zapchlony , zarobaczony rzuca sie na jedzenie , a jak widzi naprzeciw psa a ma jedzenie to -rzuca sie na kraty żeby bronić swojego posiłku to bardzo smutne i przerażające.... będzie piękny , jest duży i na pewno będzie dobrze , tak mi ulżyło , że jest bezpieczny Quote
fiorsteinbock Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Monika udostepnia konto, juz mamy poczatek Skarbonki :) Kizimizi, pisalas na innym watku, ze zamowisz banner? Macie pomysl na posegregowanie zdjec tych piesow? Na ogolnym DBC juz nie wiadomo co z czym sie je :( Quote
bico Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 dobrze, że już psiak z tego piekła zabrany...ale tyle tam jeszcze męczenników zostało:( Quote
kizimizi Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Monika udostepnia konto, juz mamy poczatek Skarbonki :) Kizimizi, pisalas na innym watku, ze zamowisz banner? tak zamowie banerek tylko powiedzcie gdzie tak owy moge bo wczoraj szukalam ale nei znalazłam nic na bazarku no albo przeoczyłam A psy trzeba jakos pogrupowac bo jest taki mega bajzel ze ja sie nei oreientuje juz z niczym a co dopiero osoby, które 1 raz to ogladaja. Pisałąm pare stron wczesniej o takim podziale: małe, duże, szczeniaki ala rasowe i każda z nas by 1 watek miałą do prowadzenie i pilnowania Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='kizimizi']tak zamowie banerek tylko powiedzcie gdzie tak owy moge bo wczoraj szukalam ale nei znalazłam nic na bazarku no albo przeoczyłam A psy trzeba jakos pogrupowac bo jest taki mega bajzel ze ja sie nei oreientuje juz z niczym a co dopiero osoby, które 1 raz to ogladaja. Pisałąm pare stron wczesniej o takim podziale: małe, duże, szczeniaki ala rasowe i każda z nas by 1 watek miałą do prowadzenie i pilnowania Wcale dobry pomysł...i na każdym ogólnym wątku już na początku wypis indywidualnych wątków psów z zaznaczeniem,które mają dom i nie potrzebują pomocy, które w hotelach,dt i jakiego wsparcia potrzebują!...a szczeniaki potraktowałabym tak do roku! A te dwa obecne zostawić jako informacyjno dyskusyjne...bo i tak się wiele dzieje...niestety! Quote
kizimizi Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='zuzlikowa']Wcale dobry pomysł...i na każdym ogólnym wątku już na początku wypis indywidualnych wątków psów z zaznaczeniem,które mają dom i nie potrzebują pomocy, które w hotelach,dt i jakiego wsparcia potrzebują!...a szczeniaki potraktowałabym tak do roku! A te dwa obecne zostawić jako informacyjno dyskusyjne...bo i tak się wiele dzieje...niestety! No to może podzielmy ten dobytek tak: Małe psy - do kolan duze -ponad kolano rasowe- to np. pony,owczarki itp. szczeniory - do12 mcy Tylko bez wsparcia dziewczyn od foto to niewiele zdziałamy bo nam sie może z a kompem wydawać a one wiedza jak jest. to ja na ochotnika biorę się za psy duże i zakładam im wspólny wątek z tym co uda mi sie ustalić na wątkach Quote
czerda Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 wystaszyłam sie rozmawiając ze Stefem...mało nie umarłam jak usłyszałąm < Ljona juz nie ma>....tamtego teraz Ljon jest czysty , wyczesany, ma obciete pazury , wyczyszczone uszy i jest najedzony i...lubi sie przytulac , lubi inne psy koty i wszystkich , jest kochany taki jest nowy Ljon ma na skórze strupy , rany , ale to do wyleczenia Quote
kizimizi Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Czerda co mnie straszysz niepotrzebnie:roll: juz dzis czytałam ze suki zginęły i ze je koles na zlosc babce zabił ale sie na szczęście znalazły. Wystraszyłaś mnie Quote
czerda Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 powoli oswaja sie z psami i wychodzi na linkę do ludzi jest przyjazny , pozwolił nawet sobie obciąć pazury ma rozczesane włosyprzez Stefa i wygląda jak pies jest zdrowy i może go poogłaszać? Quote
adkaaaaa5 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Jak najbardziej przydałoby sie go pooglaszac! Pomysle nad jakims fajnym tekstem do ogłoszenia- co prawda ostatnio mam dziure w mozgu od pisania ogloszen wena mi odeszła :( Ale sprobuje cos wymyslic, moze ktos pomoze? Czerda, czy jemu tez zrobic ogloszenia, ktore beda drukowane? Tak jak Edi robila dla pieskow z Obornik? Quote
czerda Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 tak , ogłoszenia tez , wyślę ci zdjęcia nowe jak tylko Arni zrobi Quote
adkaaaaa5 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Oki- pewnie na nowych zdjeciach go nie poznam :) taki bedzie z niego przystojny ONek :) Quote
xmartix Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 to czekamy na zjdęcia CZerdo czy Ty zakładasz S sprawy o znęcanie się na podstawie tych psów co z Dobrocina wywiezione są? i czy ścigacie For ANimals z tym dlugiem na drodze prawnej? Quote
kora78 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/185431-Energiczna-Heidi-po-przejściach-prosi-o-grosik-na-hotel?p=14667550#post14667550 zapraszam na wątek suni zabranej na dt i znów porzuconej. nie dajmy jej wrócić do schronu, zbieramy na taniutki hotelik. tak niewiele potrzeba! teraz sunia śpi u mnie w ogrodzie pod stołem sunia ma jechać do obornik także :) Quote
fiorsteinbock Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 I obiecane zdjecia, nie poznacie chlopca! Quote
czerda Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 włąściwie nie moge uwierzyc , że to on , ale najważniejsze , że zmiana jest nie tylko powierzchowna-----on lgnie do ludzi , do całowania , przytulania , głaskania , normalnie -drugie wcielenie Quote
Recommended Posts