Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emigrantka napisał(a):
Anett - moja lipcowa z Kubusia ['] przekaz prosze na tego zabidzonego Lwa (25 zl)

Od sierpnia bede na niego regularnie po 25 zl miesiecznie wplacac, spadek po Kubusiu.......

Lion pięknie dziękuje :loveu:
To jest bardzo mądry chłopak i taki przywiązany do Daszki.
Dziś w nocy była burza - ok. 3.00. Lion tak przeraźliwie wył, że z przerażeniem wyrwałam się ze snu. Na dworze leje, wichura, Lion przed budą wyje, szczeka, płacze. Szybko parasol i pędzę go uspokoić, a on nie w swojej sprawie wył. To Daszka zasnęła w garażu i grzmot 1 km od nas tak ją przeraził, że w panice zaplątała się w smyczkę i wyciągnęła stół wraz z tym co po drodze - miski, miseczki, psie szczotki i tak ugrzęzła płacząc przed wejściem. Zamiast do Liona ruszyłam więc na pomoc Daszeńce, chciałam ją zaprowadzić do pomieszczenia, tam gdzie staruszek Pikselek, ale klucze wpadły gdzieś w kałużę, a ona się tak starsznie bała, wchodziła mi między kolana. Pioruny walą, błyska, leje, wicher, że gałęzie lecą z drzew. Pędem więc do kojca - do Groma i Carmen. Otwieram, a tu Grom mi na kolana wskakuje, a Carmen wiesza się przerażona na szyi, Daszka między nogami - koszmar, ale dałam radę wszystkie wepchnąć do kojca. Gromiś z Carmen wtuliły się razem w jednej budzie, a Daszeńka w głąb drugiej i tak do ranka przespały. Lion słodziaczek - poszłam go uspokoić. Wszedł sobie do swojej budki i spokojnie przespał ulewną, wietrzną i burzową noc.

Posted

Co mnie niepokoi - Lion mało je. Suchą karę muszę mu po cząsteczce do pyska wkładać, może sobie w misce stać i stać. Gotowane je bardzo ostrożnie i też nie do końca, gdy tymczasem reszta psów zjada wszystko w locie i pięknie się zaokrągla. Ugotowałam mu nawet samo mielone mięso z odrobinką ryżu i warzywami - też aby aby. Poza tym jest bardzo żywy, bardzo czujny, spragniony kontaktu i zabawy. Na spacerkach biega - kupiłam długą linę, skacze przez rowy - ja za nim w szpagacie ;) Na głowie ma strupy po ranach, wciąż się paskudnie drapie pomimo, iż ma obrożę przeciwpchłową i jego sierść przypomina watę cukrową - lepi się do ręki. Czeszemy go prawie codziennie, bo to uwielbia, ale nie zmienia to stanu rzeczy. Po ostatniej ulewie jest nieco lepiej. Myślę, że wypadałoby go zabrać na przegląd. Może nie został odrobaczony? Je wciąż trawę na łąkach, ale reszta psów również się tak pasie. Na postronkach jak owieczki ;)

Posted

Mnie sie Carmen z Sonia pokielbasily......

Za duzo tych psich bid......

Myslalam ze Sonia u Ciebie i w jednym kojcu z nia inne psy burze przezyly......

Carmen to koffffffffffffffffffana psica, Sonia to kawal cholery :)

Posted

Ja zupełnie nie wiem, kto ma przelewać pieniążki dla Liona?

Na wątku Carmen kilka fotek, ze spacerku, jak była pogoda. Teraz leje jak z cebra.
A tu Lionek pozdrawia ciocie serdecznie, jak widać jest bardzo zapracoweany ;)

I z perspektywy...

A tu pracujemy w nieco innej scenerii :D W ogóle lubimy tę robotę ;)

Posted

monika083 napisał(a):
no wiesz ! co to za foty ? czy Lion wyrazil zgode na ich publikacje ?? :)

Czarodziejko ,przeciez ja zbieram na Lionka -rozliczenie w 1szym poscie .

Przepraszam cię Moniko, ale ostatnio mam problemy z detalami i jeżeli czegoś mi anett wprost nie powie, to ja nie po prostu tego nie wiem, bo nie doczytuje wątków. Za dużo akcji, psów też dużo i wszystkie są duże ;)

Posted

Emigrantka napisał(a):
Czy moze mi ktos podac na PM konto dla Lion-a?

Pelne dane potrzebuje (imie nazwisko adres bank konto itd) - robie zestawienie na sierpien... dzieki

Monika przesłałaś może Emi pełne dane do przelewu?

Ja przed chwilką przelałam Monika jeszcze do Ciebie 20zł do równego rachunku więc jakbyś mogła Czarodziejce przesłać za Lionka 200zł.

Czarodziejko a ja poczekam na nieco bardziej zachęcające foty do ogłoszeń:-D to, że chłopak nie ma problemów z załatwianiem to ok;) ale może jakieś zachęcające ujęcia drugiej strony:-D

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Przed chwilką rozmawiałam z prezesem Help Animals. Niestety mimo obietnicy Lion nie dostanie ani jednej z 200 obiecanych złotówek...

Całe szczęście dla Liona, że już nie jest "pod opieką" Help Animals i oby jak najmniej biedaków miało nieszczęście trafić pod ich skrzydła:mad:

Posted

Annett - Mam dane do przelewu, dzieki - moje sierpniowe pojda kolo 10-go.

Anett, przelalas te 25 lipcowe po Kubusiu ode mnie dla Liona?

Jeszcze mi stary dziadek On-kowaty doszedl dzisiaj, tez u Czarodziejki, taka nastepna bida....

Musze przestac na dogo wchodzic bo... sama padne....

Lion trzymaj sie chlopak.....

Posted

[quote name='anett']Monika przesłałaś może Emi pełne dane do przelewu?

Ja przed chwilką przelałam Monika jeszcze do Ciebie 20zł do równego rachunku więc jakbyś mogła Czarodziejce przesłać za Lionka 200zł.

Emigrantce wyslalam dane.To czekam na numer konta do Czarodziejki.

Posted

Zaglądam do Liona, bo prawie cały " moj "zwierzyniec jest u Czarodziejki. Jego kolezanki Daszka i Carmen oraz 2 nowe, wielunskie bidy. I prawie wszedzie brakuje stałych deklaracji. Moze jakimis bazarkami połatamy ?
Jak macie fotki z fantami, to prosze do mnie, wystawie !

Posted

Cantadora wroci za pare dni do domu to zobaczy czy cos z tego co podalam przez kolezanke sie nadaje na bazarek (jak nie do dac komus komu sie moze przydac prosze). Niech to idzie na te ktore najbardziej potrzebuja...