zuzlikowa Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]4Maj...[/SIZE][/FONT][/B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]i macie przykład jak przebiega zabawa w głuchy telefon...[/SIZE][/FONT][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4] historia psiaka wygląda nieco inaczej...ale tylko nieco i bardziej w szczegółach niż zasadniczych informacjach! Oto mail od osoby,która znalazła psiaka i nim sie zaopiekowała... "[/SIZE][/FONT][/B] Cześć Wszystkim, > > miesiąc temu znaleźliśmy w lesie Psiaka, którego jakiś miły człowiek > > raczył pożegnać przywiązując go do szlabanu. Psisko jest cały czas u > > nas, ale niestety musimy znaleźć mu inny dom. > > Pan Pies jest bardzo ładnym bernardynem, całkiem spokojnym i wesołym > > biorąc pod uwagę to jak został potraktowany. Choć łańcuch na jego szyi > > sugerowałby raczej, że był on tzw. psem gospodarskim, to widać że jest > > obyty z człowiekiem. Grzecznie chodzi na smyczy, nie wykorzystuje swojej > > siły - nie szarpie się i nie ciągnie. Nam od razu zaufał, ale w stosunku > > do nowych osób pojawiających się na terenie zachowuje się jak typowy > > pies stróż - i to niestety jest dla nas poważnym problemem. W związku z > > prowadzoną przez nas działalnością turystyczno- końską, przewija się > > przez nasze podwórko bardzo dużo osób tak więc chęć pilnowania terenu > > przez naszego Pana Psa z zalety staje się wadą. > > Szukamy dla Psiska NAPRAWDĘ DOBREGO DOMU - polubiliśmy go bardzo i > > robimy to z wielkim żalem, ale nie chcemy sytuacji, w której będziemy > > zmuszenie trzymać go ciągle przypiętego do budy. Proszę popytajcie > > znajomych, zastanówcie się sami, może znacie kogoś kto chciałby go > > przygarnąć. Sprawa jest pilna bo z każdym dniem psiak się czuje tu coraz > > bardziej "u siebie" i coraz trudniej będzie nam się z nim pożegnać. > > ps. Psiak został przez nas zaszczepiony, odkleszczony, odrobaczony oraz > > wykastrowany. > > > > W załączniku zdjęcie Psiska. > > > > Pozdrawiam" I oto zdjecia Fafluna... [IMG]http://bernardyn.org/gallery/psy/faflun.jpg[/IMG] [IMG]http://bernardyn.org/gallery/psy/faflun1.jpg[/IMG] [IMG]http://bernardyn.org/gallery/psy/faflun2.jpg[/IMG] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=4] 3 Maj...moze piekna pogoda... może nie,ale nieźle i wtedy można wypocząć na Mazurach... przepiękne tereny przyciagają ludzi i...NIE LUDZI!!! Bo oto komuś za pretekst do wyjazdu w te piękne okolice posłużyła chęć...POZBYCIA SIĘ PSA...BERNARDYNA![/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4]Ciekawam,czy jeszcze nabawił się z psiakiem... czy jeszcze nachwalił pięknym wielkoludem- toż robi wrażenie i przyciaga oczy miłośników i zazdrośników... [B]a w drodze powrotnej,[/B] może pod pretekstem spacerku na siku... może na rozprostowanie nóg... a może niczego nie udając... zawołał psiaka...[B]I PRZYWIĄZAŁ DO SZLABANU!!! Przywiązał i odjechał!!! [/B]Gdzieś na odludnym miejscu... ale przecież do szlabanu... i odjechał dumny z tak humanitarnego podejścia!!! [/SIZE] [SIZE=4]Tak naprawdę, to nie wiem jak to wszystko przebiegało... faktem jest ,że jeden z okolicznych mieszkańców...ok.5km od GIŻYCKA znalazł przywiązanego do szlabanu bernardyna... jak wygląda teraz benek-jeszcze nie wiem! Czekam na informacje i zdjecia psiaka! Faktem jest także,że psiak jest teraz w jego obejściu, [B]ale nie może zostać tam długo...[/B] pies jest teraz [B]przywiązany[/B] ze względu na zwierzęta gospodarza,a nie ma innego kojca niż ten ,w którym psiaki domowe przebywają... [/SIZE] [B]SYTUACJA TA NIE POMAGA USPOKOIĆ SIĘ BENKOWI... teraz wyglada,że akceptuje tylko gospodarza...[/B] [SIZE=5]wiem tylko tyle... Czemu zakładam wątek?... [B]potrzebuję informacji i sugestii...gdzie tam jest dobry hotelik...dt...co zrobić z psiakiem na już...na szybko![/B][/SIZE] Ten sznur nie pomaga psiakowi...ten sznur zwiekszy jeszcze jego niepokój...strach i sprowokuje zachowania obronne! A nie wiemy nawet w jakim jest stanie...jak jest uwiązany-oby nie na sznurze!!! [B]Przekażę informacje jakie dostanę...czekam na maila i zdjecia...NATYCHMIAST![/B] [COLOR=Blue][B][SIZE=4]KONTAKT: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] 506479242[/SIZE][/B][/COLOR] Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [B]Banerek dla Faflunka: oczywiście do częstowania ZAPRASZAMY!!![/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184824"][IMG]http://i885.photobucket.com/albums/ac60/bernardyn_com_pl/faflun.jpg[/IMG][/URL] Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [B]TEKST DO OGŁOSZEŃ...[/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=4][B]F[/B][COLOR=Black][B]AFLUN z MAZURSKICH LASÓW[/B]...to ok.2letni bernardyn,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] który przed miesiącem zapomniał o uroku tych lasów, jezior...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] zapomniał, bo musiał w nich walczyć o życie...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] przywiązany w tej urokliwej głuszy do szlabanu...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] rozpaczliwie usiłując uwolnić się z pułapki jaką przygotował dla niego jego CZŁOWIEK...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] CZłowiek?...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] nie- "człowiek"![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] Przypadek sprawił,że [B]CZŁOWIEK [/B]znalazł się w tym miejscu...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][B] CZŁOWIEK[/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][I][B]dla którego cenne jest każde życie...[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] uwolnił, zaopiekował się...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I] [B]teraz szuka dla Fafluna bezpiecznego kochającego domu...[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I] [B]DOMU NA CAŁE ŻYCIE...[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] z CZŁOWIEKIEM, który da się pokochać i sam pokocha!!![/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] Faflun jest zaszczepiony, odrobaczony, wysterylizowany, zdrowy i gotowy do adopcji.[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][B][I] Bardzo lubi spacery...otwartą przestrzeń...bliskość CZŁOWIEKA...[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I]Jest psem typowo stróżującym...[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] łagodnym, przymilnym dla swego Człowieka,[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] ale przed obcymi broni...sygnalizuje...pilnuje...odstrasza...[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] Będzie bronił do upadłego CZŁOWIEKA...[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] CZŁOWIEKA też pokocha całym swoim psim sercem.[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] POKOCHAJ FAFLUNA ...i daj mu się pokochać!!![/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [I][B] Na całe życie![/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [B]FAFLUN z mazurskich lasów...[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] pilnie potrzebuje [B]ciepłego, bezpiecznego[/B] domu[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black]i[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][B]kochającego, konsekwentnego i spokojnego człowieka![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black]...człowieka, który [B]wie co to wychowanie młodego gigancika![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black]...człowieka, który zaprosi go do swojego domu i ogrodu[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][B]wspólnie z wszystkimi członkami rodziny![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][B]...człowieka, który pozwoli się mu pokochać!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=DarkRed] [B]****UWAGA...nie wydamy psa na łańcuch!![COLOR=DarkRed][SIZE=4]****[/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black].............................[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Blue][B]KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Blue] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Blue][B] 506 47 92 42[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Blue] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [COLOR=Blue][B][email protected][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][COLOR=Blue][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black][COLOR=Blue][/COLOR][I][B] ZAADOPTUJ FAFLUNA![/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Zapraszam do benka z torów...nawet nie wiem,czy to sunia,czy pies... Quote
Malwi Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 no nie ... a już się cieszyłam że coraz mniej cielaczków jest :( Quote
Madallena Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jestem. trzeba powiadomic okoliczna prase. Temat artykulu poruszy dziennikarzy. Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Niestety...to dzisiejszy popołudniowy telefon...a ja nic nie wiem o tych okolicach...nawet nie wiem ,czy ktoś z dogo jest z tamtąd...czekam niecierpliwie na bezpośrednie informacje... Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='Madallena']Jestem. trzeba powiadomic okoliczna prase. Temat artykulu poruszy dziennikarzy.[/QUOTE] Magda...na dziś nie prasa mnie interesuje,tylko jak pomóc psiakowi,a prasę bernardyn przywiązany do szlabanu nie wiele zainteresuje...tym bardziej,że on teraz przywiązany u gospodarza...bo nie ma gdzie go ponoć dać... Potrzebujemy szybko miejsca i to na już...a pamiętaj,że forsy nie ma... przydałaby sie osoba znająca ten rejon...chyba będzie trzeba poofować na wątkach z tego rejonu... Quote
Porta Nigra Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Pewnie chodzi o ten weekend i 3 maja - podnoszę i będę zaglądać. Czekamy na więcej info. Quote
Malwi Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 dziewczyny - na benkowym forum jest ciotka z Giżycka - też znalazła psiaka - Fafluna .... może ją poprosić o zorientowanie się w sytuacji ? Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='Porta Nigra']Pewnie chodzi o ten weekend i 3 maja - podnoszę i będę zaglądać. Czekamy na więcej info.[/QUOTE] Pies został znaleziony dzisiaj,najprawdopodobniej po południu...też czekam niecierpliwie na bezpośrednie informacje...pan dostał namiary na mnie...wiec muszę czekać aż się odezwie. Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='Malwi']dziewczyny - na benkowym forum jest ciotka z Giżycka - też znalazła psiaka - Fafluna .... może ją poprosić o zorientowanie się w sytuacji ?[/QUOTE] Poproś kochana...poproś...ale teraz o nasze możliwości działania...dt...hotelik...a może ktoś z okolic szuka benka? A swoją drogą-cóż to tyle benków w tym Giżycku?... Quote
Malwi Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 oj wysypało tam wysypało .... Faflun jest na DT u Agaty .. a że przewija się tam dużo ludzi a Faflun to psina wybitnie stróżująca to niestety musi zmienić swoje miejsce zamieszkania ... zaraz do niej napiszę i zaproszę na dogo i wątek... Quote
Malwi Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 z giżycka na dogo znalazłam jeszcze: [URL="http://www.dogomania.pl/members/68701-infers"]infers[/URL] i [URL="http://www.dogomania.pl/members/11064-ozuzi"]ozuzi[/URL] i na mapie dogo jest jeszcze [URL="http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=446"]kasiak27[/URL] Quote
ANETTTA Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 ja kliknełam do ania mazury moze ona kogos tam zna...czekamy Quote
furciaczek Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Gizycko....cholera znam tam kogos, musze poszperac bo nie pamietam ehh jak cos skojaze to dam znac Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Szukajmy...może coś odpowiedniego znajdziemy szybko... Quote
Malwi Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 kasiak27 ma na mapie pomocy dom tymczasowy awaryjny ..... może warto spróbować ? Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='Malwi']kasiak27 ma na mapie pomocy dom tymczasowy awaryjny ..... może warto spróbować ?[/QUOTE] Tymczasowy awaryjny...warto próbować,choc jak awaryjny,to na króciutko,ale zawsze nie na uwięzi! A swoją drogą może coś logicznego zasugerować! Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Znalazłam takie hotele w tym województwie: [URL="http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=hotel&id=681"]Hotel "Amicus"[/URL] Elbląg woj. warmińsko-mazurskie [URL="http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=hotel&id=472"]Krystna Marzec[/URL] Olsztyn woj. warmińsko-mazurskie [URL="http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=hotel&id=80"]Kuźnia Dusz[/URL] Ełk woj. warmińsko-mazurskie ...może ktoś coś o nich wie? Trzeba chyba do dziewczyn z Elbląga napisać... Quote
bico Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='zuzlikowa']Znalazłam takie hotele w tym województwie: [URL="http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=hotel&id=681"]Hotel "Amicus"[/URL] Elbląg woj. warmińsko-mazurskie [/QUOTE] wiem na pewno, że Amicus to hotel Mori w/pod Elblągiem i tam jest sporo psów dogomaniackich umieszczonych. Quote
zuzlikowa Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Informacji jeszcze nie mam...ale ludzie nie tylko psiakami żyją...w przeciwieństwie do nas... [B]A psiak ma już imię...choć tyle![/B] Od słowa FATAMORGANA...BYŁ PIES i po powrocie z weekendu...NIE MA PSA! Jeśli to psiak...będzie miał na imię [B]MORGAN[/B]...jeśli sunia(oby nie), to będzie [B]MARGI [/B](mardżi)... acha i banerek dla psiaka...niech już go pokazuje...może ktoś zechce umieścić?...wymiarowy i podlinkowany na ten wątek! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184824-GI%C5%BBYCKO_Tory-Szlaban-i-Przywi%C4%85zany-Bernardyn_NIC-JESZCE-NIE-WIEMY_potrzebuje-pomocy%21%21"][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/2176/slajd1.gif[/IMG][/URL] Dzięki za podpowiedzi... Quote
zuzlikowa Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 [quote name='zuzlikowa']Informacji jeszcze nie mam...ale ludzie nie tylko psiakami żyją...w przeciwieństwie do nas... [B]A psiak ma już imię...choć tyle![/B] Od słowa FATAMORGANA...BYŁ PIES i po powrocie z weekendu...NIE MA PSA! Jeśli to psiak...będzie miał na imię [B]MORGAN[/B]...jeśli sunia(oby nie), to będzie [B]MARGI [/B](mardżi)... acha i banerek dla psiaka...niech już go pokazuje...może ktoś zechce umieścić?...wymiarowy i podlinkowany na ten wątek! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184824-GI%C5%BBYCKO_Tory-Szlaban-i-Przywi%C4%85zany-Bernardyn_NIC-JESZCE-NIE-WIEMY_potrzebuje-pomocy%21%21"][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/2176/slajd1.gif[/IMG][/URL] Dzięki za podpowiedzi...[/QUOTE] No i człowiek sobie plany robi,a ktoś u góry zwyobraca jak sobie chce...nie ma Morgana...nie ma Margi..[B].jest FAFLUN!!![/B] I...NIE WCZORAJ ale miesiąc temu został psiak znaleziony...wczoraj nformacja dotarł do dogomaniaczki,a ona do mnie...ale co tu będę swoje imaginacje rozwijać...przeczytajcie już konkretne informacje od osoby,która FAFLUNA znalazła!!! " [B]Wiesław K... napisał > > Cześć Wszystkim, > > > > miesiąc temu znaleźliśmy w lesie Psiaka, którego jakiś miły człowiek > > raczył pożegnać przywiązując go do szlabanu. Psisko jest cały czas u > > nas, ale niestety musimy znaleźć mu inny dom. > > > > Pan Pies jest bardzo ładnym bernardynem, całkiem spokojnym i wesołym > > biorąc pod uwagę to jak został potraktowany. Choć łańcuch na jego szyi > > sugerowałby raczej, że był on tzw. psem gospodarskim, to widać że jest > > obyty z człowiekiem. Grzecznie chodzi na smyczy, nie wykorzystuje swojej > > siły - nie szarpie się i nie ciągnie. Nam od razu zaufał, ale w stosunku > > do nowych osób pojawiających się na terenie zachowuje się jak typowy > > pies stróż - i to niestety jest dla nas poważnym problemem. W związku z > > prowadzoną przez nas działalnością turystyczno- końską, przewija się > > przez nasze podwórko bardzo dużo osób tak więc chęć pilnowania terenu > > przez naszego Pana Psa z zalety staje się wadą. > > > > Szukamy dla Psiska NAPRAWDĘ DOBREGO DOMU - polubiliśmy go bardzo i > > robimy to z wielkim żalem, ale nie chcemy sytuacji, w której będziemy > > zmuszenie trzymać go ciągle przypiętego do budy. Proszę popytajcie > > znajomych, zastanówcie się sami, może znacie kogoś kto chciałby go > > przygarnąć. Sprawa jest pilna bo z każdym dniem psiak się czuje tu coraz > > bardziej "u siebie" i coraz trudniej będzie nam się z nim pożegnać. > > > > ps. [/B][B]Psiak został przez nas zaszczepiony, odkleszczony, odrobaczony oraz > > wykastrowany. > > > > W załączniku zdjęcie Psiska. > > > > Pozdrawiam > > Wiechu tel. 50******8" [/B]Napisałam do p.Wiesława z prośbą o uzupełnienie metryczki i dosłanie jeszcze kilku zdjęć do ogłoszeń! Przeklejam maila na początek wątku...wstawiam tam jedno zdjęcie,które teraz dostałam... [B] Malwi...czy Faflun jest na stronce?...muszę skoczyć zobaczyć... [/B]Niema złego co na dobre nie wychodzi-tak się martwiłam,że w Giżycku 2 benki,a na szczęście okazuje się,że tylko jeden-FAFLUN!!! Quote
Malwi Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 ufff :D no jest na stronce jest :) i na forum :D przyznam szczerze ze miałam cichą nadzeję że to o fafluna chodzi bo podobna historia i w ogóle :D a jako że psiak na stronie to i metryczka jest : 1. Imię - Faflun 2. Płeć - Pan Pies 3. Wiek - ok 2 lat 4. Sierść - półdługa 5. Sterylizacja - TAK! - na stronie muszę poprawić - Faflunik już wykastrowany ;) 6. Wielkość - M/L 7. Miejscowość - Sterławki Małe pod Giżyckiem 8. Województwo - warmińsko-mazurskie 9. Miejsce Pobytu - DT 10. Zachowanie - towarzyski, wesoły, grzecznie chodzi na smyczy, widać że sprawia mu radość każda chwila spędzona z człowiekiem 11. Zachowanie względem Dzieci - nie wiem 12. Zachowanie względem Zwierząt - względem innych psów nie powinien sprawiać problemów - wobec naszych trzech sztuk wykazał niewielkie, życzliwe zainteresowanie; szczeka na koty 13. Dla Kogo - dla kogoś kto poszukuje psa przyjaciela (któremu będzie mógł poświęcić trochę czasu na spacer czy zabawę bo widać że psiak tego bardzo potrzebuje) a jednocześnie stróża (jest czujny, informuje gdy ktoś obcy pojawia się w pobliżu). 14. Historia - znalazłam go w lesie, przywiązanego do szlabanu. Według osób mieszkających w pobliżu był tam od 2 dni. Wzięłam go do siebie ale niestety nie może u nas zostać gdyż w związku z prowadzoną przez nas działalnością turystyczną i jeździecką bywa u nas na terenie bardzo dużo osób a psiak jest z tych pilnujących więc nie mógłby biegać luzem (trzymanie go na łańcuchu nie wchodzi w rachubę). 15. Kontakt - 502 627 522 Agata 16. Krótki Opis - Faflun - młody, wesoły Pan Pies szuka swojego człowieka i dobrego domu. i piękne fotki: [img]http://bernardyn.org/gallery/psy/faflun.jpg[/img] [img]http://bernardyn.org/gallery/psy/faflun1.jpg[/img] [img]http://bernardyn.org/gallery/psy/faflun2.jpg[/img] a i Faflun do allegro zbiorczego się załapał ... chyba zostaje nam już tylko ogłaszanie go i szukanie najlepszgo domu na świecie :D Quote
Recommended Posts