Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jages']A slychac! :) Staram sie o adopcje Dobrej :)[/QUOTE]
A nie mówiłam że Nasza Kochana Marudka666 szczęście przyniesie? :multi::multi::multi:
Trzymamy kciukasy!!!

Posted

[quote name='Ellig']w takim razie serdecznie dziekuje i gratuluje musi sie udac, jezeli pozwolisz jak wszystko sie uda to przesle dla Dobrej juz na Twoj adres karme:)
Trzymam kciuki:)[/QUOTE]

nie moge spac i pracowac, bo mysle non stop o niej... a za karme juz dziekuje w Dobrej i swoim imieniu, :) to mile z Twojej strony!!
czekamy na wizyte przedadopcyjna i ruszamy po Dobra osobiscie :)

Posted

[quote name='Niebieska713']Ja moge jutro podjechac na wizytacje do Kartuz... Mam na razie sporo wolnego czasu,wiec moze warto mnie wykorzystac do ostatnich potow...[/QUOTE]

Jutro pasuje mi i mojemu Adasiowi rewelacyjnie!!! Czy moze to byc g.18?? I jeszcze jedno od 3 tyg. mieszkamy w Kiełpinie, to k/Kartuz (blizej GD).

Wlasnie chcialam zmienic miesjce zamieszkania w profilu i nie moge :(

Posted

[quote name='Jages']Jutro pasuje mi i mojemu Adasiowi rewelacyjnie!!! Czy moze to byc g.18?? I jeszcze jedno od 3 tyg. mieszkamy w Kiełpinie, to k/Kartuz (blizej GD).

Wlasnie chcialam zmienic miesjce zamieszkania w profilu i nie moge :([/QUOTE]

Poczekaj na Fiorsteinbock, ona decyduje kto pójdzie na wizytę

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, Czerda ma osobe w Gdansku - zaczekamy na jej odpowiedz skoro juz zawracamy im glowe.
momencik.

tu filmik:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=DSiOI0cz6jE[/URL][/QUOTE]

Obejrzalam filmik to dobrze ,ze juz reaguje na wolanie i wychodzi, w domku bedzie jej najlepij bez tego halasu, szczekania innych psow, mysle ,ze to ja najbardziej denerwuje,leni356.... nie przegabcie takiej szansy niepotrzepnymi uwagami......

Posted

[quote name='Ellig']Obejrzalam filmik to dobrze ,ze juz reaguje na wolanie i wychodzi, w domku bedzie jej najlepij bez tego halasu, szczekania innych psow, mysle ,ze to ja najbardziej denerwuje,leni356.... nie przegabcie takiej szansy niepotrzepnymi uwagami......[/QUOTE]

O które uwagi ci chodzi? I które są niepotrzebne? bo nie chcę się kłócić, ale dla nas zawsze wizytę robi osoba z doświadczeniem, nie nowa osoba na Dogo

Posted

[URL=http://img525.imageshack.us/i/dscf0066b.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/9894/dscf0066b.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img260.imageshack.us/i/dscf0065o.jpg/][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/4083/dscf0065o.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='leni356']O które uwagi ci chodzi? I które są niepotrzebne? bo nie chcę się kłócić, ale dla nas zawsze wizytę robi osoba z doświadczeniem, nie nowa osoba na Dogo[/QUOTE]

Nikt nie rodzi sie ALFA I OMEGA. A doswiadczenie zdobywa sie zazwyczaj w praktyce... Wiec uwazam,ze ta wizyte powinny przeprowdzic dwie osoby,czyli jak tu napisano TA NOWA OSOBA NA DOGO i ta doswiadczona osoba z Dogo... Wtedy bedzie ok...WIEC,jak??? Chyba pierwszy taki przypadek,ze jest problem z przydzieleniem osob do wizyty przedadopcyjnej? Wiec,kompromis-na wizyte jada dwie osoby,tak bedzie najsprawiedliwej...

Posted

Nie tylko najsprawiedliwiej ale i zwyczajnie najlepiej;). Jedna doświadczona a druga kiedyś to doświadczenie musi zdobyć. Sama nie tak dawno byłam na swojej pierwszej wizycie przedaadopcyjnej i pamiętam jak chciałam żeby ze mną ktoś doświadczony pojechała. Pech chciał że akurat nikomu nie pasowało i musiałam jechać sama ale do dziś pamiętam jak sobie sto razy powtarzałam na co mam szczególnie zwrócić uwagę, o co pytać, co słyszeć między wierszami:evil_lol:. Szczególnie że chodziło o psa bez łapki a w domu były dzieci ;). Ja trafiłam na super rodzinkę i psiak ma tam jak u Pana Boga za piecem ale co dwie pary oczu i uszu to nie jedna........

Posted

Sluchajcie, prosze Was o powstrzymanie sie od takich wypowiedzi.
Tu jest watek Dobrej a nie rozmowy o wiz. przed i poadopcyjnych. Ustalilismy, ze Czerda wysyla swojego czlowieka, Niebieska bardzo Ci podziekowalam za pomoc. Wiem, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w tego typu działaniach, ale moze jak wrocisz z Niemiec, teraz nie zaprzataj sobie tym glowy, bo okazji do szkolenia bedzie bez liku.
I prosze dajcie juz spokoj...

Posted

możecie byc spokojne -mój człowiek , jak ładnie został nazwany-od urodzenia z psami i kotami, moimi i jego, zna sie facet co psu potrzebne a do tego jest psychologiem społecznym , ma chłopak wyczucie , będzie oki

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Sluchajcie, prosze Was o powstrzymanie sie od takich wypowiedzi.
Tu jest watek Dobrej a nie rozmowy o wiz. przed i poadopcyjnych. Ustalilismy, ze Czerda wysyla swojego czlowieka, Niebieska bardzo Ci podziekowalam za pomoc. Wiem, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w tego typu działaniach, ale moze jak wrocisz z Niemiec, teraz nie zaprzataj sobie tym glowy, bo okazji do szkolenia bedzie bez liku.
I prosze dajcie juz spokoj...[/QUOTE]
Teraz nie bardzo rozumiem ta Twoja wypowiedz? Kto ma niby zdobyc to doswiadczenie? Czym mam nie zaprzatac sobie glowy? Troche to nie ladnie jest na[isane z Twojej strony... Nie podoba mi sie takie podejscie jak Twoje... Kto wogole decyduje o adopcj Dorej?

Posted

[quote name='Niebieska713']Teraz nie bardzo rozumiem ta Twoja wypowiedz? Kto ma niby zdobyc to doswiadczenie? Czym mam nie zaprzatac sobie glowy? Troche to nie ladnie jest na[isane z Twojej strony... Nie podoba mi sie takie podejscie jak Twoje... Kto wogole decyduje o adopcj Dorej?[/QUOTE]
No przeciez piszesz, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w przeprowadzeniu wizyt, czy zle czytam?
Masz wyjazd do Niemiec, pewnie mase z tym zwiazanych spraw, dlatego nie chcemy Cie obciazac kolejna, kiedy mamy juz zalatwiona wizyte.
Staralas sie tez o adopcje Dobrej, odmowiono, zgadza sie?
Moze w tym tkwi problem?

Posted

[quote name='fiorsteinbock']No przeciez piszesz, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w przeprowadzeniu wizyt, czy zle czytam?
Masz wyjazd do Niemiec, pewnie mase z tym zwiazanych spraw, dlatego nie chcemy Cie obciazac kolejna, kiedy mamy juz zalatwiona wizyte.
Staralas sie tez o adopcje Dobrej, odmowiono, zgadza sie?
Moze w tym tkwi problem?[/QUOTE]

To troche przeinaczylas pewne fakty... Z Niemiec JUZ WROCILAM... mam teraz,na razie sporo wolnego czasu i dlatego podejmuje sie tekich dzialan ja wizyty przedadopcyjne... Na razie nie ma pilnych spraw na glowie,o adopcje DOBREJ nie staralam sie...Skad takie falszywe info... Gdzie pisalam,ze to chce zdobyc doswiadczenie w przeprowadzaniu wizyt? Czytaj dokladnie,a nie przeinaczaj fakty,bo pozniej wychodzi cos takiego jak teraz... Napisze-mam doswiadczenie w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych i poadopcyjnych,czy psow czy kotow. To nie koniecznie musi byc dokumentowane na Dogo...

Posted

[quote name='xmartix']Niebieska ok, niepotrzebne nerwy
jest tyle potrzebnych wizyt i innych działań że każdy znajdzie coś dla siebie
nie trzeba na siłę w 1 się angażować[/QUOTE]

NIe chodzi,czy wpierwszy czy w dwudziesty pierwszy... Mam juz za sobam przeprowadzonych ladnych kolkanscie wizyt przed...i po adopcyjnych... Nie z Dogo...ale mam...Wiec mam juz pewne doswiadczenie i tez znam psychologie zwierzat i jej potencjalnych wlascicieli... Nie chodzi o nerwy,ale o to ze ktos wypisuje glupoty i fakty nieprawdziwe... Interesuje mnie nadal jednaj pewna sprawa,dlaczego ktos tak sie broni przed ta wspoln wizyta...To jest zaskakujace...

Posted

nie broni, nie o to chodzi, po prostu wpychasz się na siłę a to już nie jest ładnie, fakt, zaproponowałaś, ale okazało się że decyzja padła na inną osobę, więc nie masz po co się pielkić i denerwować i trzeba uszanować