Kapsel Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Jages']A slychac! :) Staram sie o adopcje Dobrej :)[/QUOTE] A nie mówiłam że Nasza Kochana Marudka666 szczęście przyniesie? :multi::multi::multi: Trzymamy kciukasy!!! Quote
Jages Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Ellig']w takim razie serdecznie dziekuje i gratuluje musi sie udac, jezeli pozwolisz jak wszystko sie uda to przesle dla Dobrej juz na Twoj adres karme:) Trzymam kciuki:)[/QUOTE] nie moge spac i pracowac, bo mysle non stop o niej... a za karme juz dziekuje w Dobrej i swoim imieniu, :) to mile z Twojej strony!! czekamy na wizyte przedadopcyjna i ruszamy po Dobra osobiscie :) Quote
Maruda666 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Jages :p, wspaniała wiadomość :multi::multi:. Ona jest śliczna i taka bidula, oby jak najszybciej była już u siebie ( tzn u Ciebie :lol:). Quote
Niebieska713 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja moge jutro podjechac na wizytacje do Kartuz... Mam na razie sporo wolnego czasu,wiec moze warto mnie wykorzystac do ostatnich potow... Quote
Jages Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Niebieska713']Ja moge jutro podjechac na wizytacje do Kartuz... Mam na razie sporo wolnego czasu,wiec moze warto mnie wykorzystac do ostatnich potow...[/QUOTE] Jutro pasuje mi i mojemu Adasiowi rewelacyjnie!!! Czy moze to byc g.18?? I jeszcze jedno od 3 tyg. mieszkamy w Kiełpinie, to k/Kartuz (blizej GD). Wlasnie chcialam zmienic miesjce zamieszkania w profilu i nie moge :( Quote
leni356 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Jages']Jutro pasuje mi i mojemu Adasiowi rewelacyjnie!!! Czy moze to byc g.18?? I jeszcze jedno od 3 tyg. mieszkamy w Kiełpinie, to k/Kartuz (blizej GD). Wlasnie chcialam zmienic miesjce zamieszkania w profilu i nie moge :([/QUOTE] Poczekaj na Fiorsteinbock, ona decyduje kto pójdzie na wizytę Quote
fiorsteinbock Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Dziewczyny, Czerda ma osobe w Gdansku - zaczekamy na jej odpowiedz skoro juz zawracamy im glowe. momencik. tu filmik: [url]http://www.youtube.com/watch?v=DSiOI0cz6jE[/url] Quote
Ellig Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, Czerda ma osobe w Gdansku - zaczekamy na jej odpowiedz skoro juz zawracamy im glowe. momencik. tu filmik: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=DSiOI0cz6jE[/URL][/QUOTE] Obejrzalam filmik to dobrze ,ze juz reaguje na wolanie i wychodzi, w domku bedzie jej najlepij bez tego halasu, szczekania innych psow, mysle ,ze to ja najbardziej denerwuje,leni356.... nie przegabcie takiej szansy niepotrzepnymi uwagami...... Quote
fiorsteinbock Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 mamy osobe do wizyty z ramienia Czerdy :) Zaraz wysylam maila z danymi Jages i oni juz przejmuja sprawe! Quote
leni356 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Ellig']Obejrzalam filmik to dobrze ,ze juz reaguje na wolanie i wychodzi, w domku bedzie jej najlepij bez tego halasu, szczekania innych psow, mysle ,ze to ja najbardziej denerwuje,leni356.... nie przegabcie takiej szansy niepotrzepnymi uwagami......[/QUOTE] O które uwagi ci chodzi? I które są niepotrzebne? bo nie chcę się kłócić, ale dla nas zawsze wizytę robi osoba z doświadczeniem, nie nowa osoba na Dogo Quote
fiorsteinbock Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [URL=http://img525.imageshack.us/i/dscf0066b.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/9894/dscf0066b.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img260.imageshack.us/i/dscf0065o.jpg/][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/4083/dscf0065o.jpg[/IMG][/URL] Quote
Poker Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 cudna sunieczka, trzymam kciuki. A jak życie dowodzi, wizyty przedadopcyjne są konieczne. Quote
Niebieska713 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='leni356']O które uwagi ci chodzi? I które są niepotrzebne? bo nie chcę się kłócić, ale dla nas zawsze wizytę robi osoba z doświadczeniem, nie nowa osoba na Dogo[/QUOTE] Nikt nie rodzi sie ALFA I OMEGA. A doswiadczenie zdobywa sie zazwyczaj w praktyce... Wiec uwazam,ze ta wizyte powinny przeprowdzic dwie osoby,czyli jak tu napisano TA NOWA OSOBA NA DOGO i ta doswiadczona osoba z Dogo... Wtedy bedzie ok...WIEC,jak??? Chyba pierwszy taki przypadek,ze jest problem z przydzieleniem osob do wizyty przedadopcyjnej? Wiec,kompromis-na wizyte jada dwie osoby,tak bedzie najsprawiedliwej... Quote
AlfaLS Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Nie tylko najsprawiedliwiej ale i zwyczajnie najlepiej;). Jedna doświadczona a druga kiedyś to doświadczenie musi zdobyć. Sama nie tak dawno byłam na swojej pierwszej wizycie przedaadopcyjnej i pamiętam jak chciałam żeby ze mną ktoś doświadczony pojechała. Pech chciał że akurat nikomu nie pasowało i musiałam jechać sama ale do dziś pamiętam jak sobie sto razy powtarzałam na co mam szczególnie zwrócić uwagę, o co pytać, co słyszeć między wierszami:evil_lol:. Szczególnie że chodziło o psa bez łapki a w domu były dzieci ;). Ja trafiłam na super rodzinkę i psiak ma tam jak u Pana Boga za piecem ale co dwie pary oczu i uszu to nie jedna........ Quote
fiorsteinbock Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Sluchajcie, prosze Was o powstrzymanie sie od takich wypowiedzi. Tu jest watek Dobrej a nie rozmowy o wiz. przed i poadopcyjnych. Ustalilismy, ze Czerda wysyla swojego czlowieka, Niebieska bardzo Ci podziekowalam za pomoc. Wiem, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w tego typu działaniach, ale moze jak wrocisz z Niemiec, teraz nie zaprzataj sobie tym glowy, bo okazji do szkolenia bedzie bez liku. I prosze dajcie juz spokoj... Quote
czerda Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 możecie byc spokojne -mój człowiek , jak ładnie został nazwany-od urodzenia z psami i kotami, moimi i jego, zna sie facet co psu potrzebne a do tego jest psychologiem społecznym , ma chłopak wyczucie , będzie oki Quote
Niebieska713 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Sluchajcie, prosze Was o powstrzymanie sie od takich wypowiedzi. Tu jest watek Dobrej a nie rozmowy o wiz. przed i poadopcyjnych. Ustalilismy, ze Czerda wysyla swojego czlowieka, Niebieska bardzo Ci podziekowalam za pomoc. Wiem, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w tego typu działaniach, ale moze jak wrocisz z Niemiec, teraz nie zaprzataj sobie tym glowy, bo okazji do szkolenia bedzie bez liku. I prosze dajcie juz spokoj...[/QUOTE] Teraz nie bardzo rozumiem ta Twoja wypowiedz? Kto ma niby zdobyc to doswiadczenie? Czym mam nie zaprzatac sobie glowy? Troche to nie ladnie jest na[isane z Twojej strony... Nie podoba mi sie takie podejscie jak Twoje... Kto wogole decyduje o adopcj Dorej? Quote
fiorsteinbock Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Niebieska713']Teraz nie bardzo rozumiem ta Twoja wypowiedz? Kto ma niby zdobyc to doswiadczenie? Czym mam nie zaprzatac sobie glowy? Troche to nie ladnie jest na[isane z Twojej strony... Nie podoba mi sie takie podejscie jak Twoje... Kto wogole decyduje o adopcj Dorej?[/QUOTE] No przeciez piszesz, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w przeprowadzeniu wizyt, czy zle czytam? Masz wyjazd do Niemiec, pewnie mase z tym zwiazanych spraw, dlatego nie chcemy Cie obciazac kolejna, kiedy mamy juz zalatwiona wizyte. Staralas sie tez o adopcje Dobrej, odmowiono, zgadza sie? Moze w tym tkwi problem? Quote
czerda Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 o aopcjii decyduje stowarzyszenie help animals -staramy się pomóc w Dobrocinie Quote
Niebieska713 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='fiorsteinbock']No przeciez piszesz, ze chcesz zdobyc doswiadczenie w przeprowadzeniu wizyt, czy zle czytam? Masz wyjazd do Niemiec, pewnie mase z tym zwiazanych spraw, dlatego nie chcemy Cie obciazac kolejna, kiedy mamy juz zalatwiona wizyte. Staralas sie tez o adopcje Dobrej, odmowiono, zgadza sie? Moze w tym tkwi problem?[/QUOTE] To troche przeinaczylas pewne fakty... Z Niemiec JUZ WROCILAM... mam teraz,na razie sporo wolnego czasu i dlatego podejmuje sie tekich dzialan ja wizyty przedadopcyjne... Na razie nie ma pilnych spraw na glowie,o adopcje DOBREJ nie staralam sie...Skad takie falszywe info... Gdzie pisalam,ze to chce zdobyc doswiadczenie w przeprowadzaniu wizyt? Czytaj dokladnie,a nie przeinaczaj fakty,bo pozniej wychodzi cos takiego jak teraz... Napisze-mam doswiadczenie w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych i poadopcyjnych,czy psow czy kotow. To nie koniecznie musi byc dokumentowane na Dogo... Quote
xmartix Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Niebieska ok, niepotrzebne nerwy jest tyle potrzebnych wizyt i innych działań że każdy znajdzie coś dla siebie nie trzeba na siłę w 1 się angażować Quote
Niebieska713 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='xmartix']Niebieska ok, niepotrzebne nerwy jest tyle potrzebnych wizyt i innych działań że każdy znajdzie coś dla siebie nie trzeba na siłę w 1 się angażować[/QUOTE] NIe chodzi,czy wpierwszy czy w dwudziesty pierwszy... Mam juz za sobam przeprowadzonych ladnych kolkanscie wizyt przed...i po adopcyjnych... Nie z Dogo...ale mam...Wiec mam juz pewne doswiadczenie i tez znam psychologie zwierzat i jej potencjalnych wlascicieli... Nie chodzi o nerwy,ale o to ze ktos wypisuje glupoty i fakty nieprawdziwe... Interesuje mnie nadal jednaj pewna sprawa,dlaczego ktos tak sie broni przed ta wspoln wizyta...To jest zaskakujace... Quote
xmartix Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 nie broni, nie o to chodzi, po prostu wpychasz się na siłę a to już nie jest ładnie, fakt, zaproponowałaś, ale okazało się że decyzja padła na inną osobę, więc nie masz po co się pielkić i denerwować i trzeba uszanować Quote
Recommended Posts