Soema Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Jako, że odzew z pw jest bardzo kiepski... po kilku rozmowach z niektórymi z Was na pw, gg etc. Musimy podjąć jakieś decyzję. Podesłano mi kilka wątków i się podłamałam. Jak to zrobić, żeby nikogo z deklarowiczów nie skrzywdzić? Na wątkach jest kombinowanie "jak dostać 100%" - nakłaniają osoby, który korzystały, a nie deklarują się oraz osoby, które zignorowały pw... niektórzy są tak bezczelni, że wymieniają kto jest deklarowiczem skarbonki i jest obecny na konkretnym wątku.. są też takie odpowiedzi na pw odnośnie akcji: [I][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2] [COLOR=darkgreen]Odp: Akcja Sterylizacja a kto mi da na sterylizację mojej suki? ja nie rozmnażam i w nosie to mam!! niech płacą ci którzy produkują kundle w pseudo! proszę do mnie więcej nie pisać, codziennie dostaję takie żebracze e-wiadomości, skrzynkę mi tylko zapycha taki spam! [/COLOR][/FONT][/COLOR][/I][COLOR=black][FONT=MS Shell Dlg 2] Zaczynam mieć dość..[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=MS Shell Dlg 2] rozliczanie, pilotowanie, sprawdzanie etc. jest na mojej głowie. Niektórzy olewają pierwszą stronę, wątki nie są aktualizowane i nawet nie zaznacza się, że dana suka była ciachnięta z naszej akcji.[/FONT][/COLOR][I][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/FONT][/COLOR][/I][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][COLOR=darkgreen] [COLOR=black]Nie chciałabym ograniczać zgłoszeń tylko do deklarowiczów, bo będą oni nękani masą pw z prośbą o podpięcie pod nich suki... Pomóżcie.[/COLOR] [/COLOR][/FONT][/COLOR][I][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/FONT][/COLOR][/I] Quote
Luzia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Może niech będzie tak, że psa może zgłosić tylko osoba pod której opieką się znajduje. I wtedy jeśli jest to stały deklarowicz pełny zwrot, jeśli nie to tylko połowa. Łatwo będzie to ustalić bo każdy zgłaszany pies ma wątek. Quote
Soema Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='Luzia']Może niech będzie tak, że psa może zgłosić tylko osoba pod której opieką się znajduje. I wtedy jeśli jest to stały deklarowicz pełny zwrot, jeśli nie to tylko połowa. Łatwo będzie to ustalić bo każdy zgłaszany pies ma wątek.[/QUOTE] Ale co z deklarowiczami, którzy nie mają konkretnego psa pod opieką, a chcą pomóc? To jest cienka granica, między wyrachowaniem, wygodnictwem, a prawdziwą chęcią pomocy.. Nie wiem, mnie jest po prostu przykro. W złą stronę to wszystko idzie. Quote
Tymonka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Postaram się coś wpłacić , ale dopiero w maju i pomyślę o jakimś bazarku , ale to też jak uzbieram na opłacenie DT moich dziewczyn i oczywiście jak tylko dojdą pieniążki za sterylkę mojej Soni , pojawi się info w pierwszym poście , że to dzięki Skarbonce sterylkowej . Quote
vena&vivi Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Ehh sama nie wiem właśnie przeczytałam na jednym wątku, że chcą skorzystać ze sterylrk i odnaleźli na watku kto wpłaca i trza ich poprosić. Jakaś masakra. Powiem szczerze ja wpłacam na swoje suki - znaczy jak takowa się trafi pod opiekę - jeśli nie to kaska i tak będzie ode mnie szła i będzie na inne ale nie podłoże nikomu innej suki, która nie jest pod moja opieką i zaczyna mnie denerwować takie kombinowanie bo nie wpłacam aby takie osoby kombinowały jak tu dostać 100% oczywiście nie płacąc. Quote
Soema Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Chyba mówimy o tym samym wątku.. wystarczy żeby dorzucać się co miesiąc po kilka złotych i to razem da kolejną sterylkę.. czasem bazarek, jakiś spadek i byłoby łatwiej. reklamujcie wydarzenie: [url]http://www.facebook.com/login/setashome.php?ref=home#!/event.php?eid=189024574468353[/url] może jakiś cegiełkowy bazarek? Chrońmy psią cnotę, czy coś ;) wszelkie pomysły mile widziane. Quote
3 x Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 [quote name='Soema'] może jakiś cegiełkowy bazarek? Chrońmy psią cnotę, czy coś ;) wszelkie pomysły mile widziane.[/QUOTE] tja.albo dziewictwo za 5 zł ;) Quote
obraczus87 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Soema, Sonia będzie sterylizowana 29.04. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='vena&vivi']Ehh sama nie wiem właśnie przeczytałam na jednym wątku, że chcą skorzystać ze sterylrk i odnaleźli na watku kto wpłaca i trza ich poprosić. Jakaś masakra. Powiem szczerze ja wpłacam na swoje suki - znaczy jak takowa się trafi pod opiekę - jeśli nie to kaska i tak będzie ode mnie szła i będzie na inne ale nie podłoże nikomu innej suki, która nie jest pod moja opieką i zaczyna mnie denerwować takie kombinowanie bo nie wpłacam aby takie osoby kombinowały jak tu dostać 100% oczywiście nie płacąc.[/QUOTE] O dokładnie- dla mnie to w ogóle nie do pomyślenia i na pewno suk nie zgłoszę! [B]Uważam iż muszą zostać wprowadzone jakieś zasady typu:[/B] (takie tam moje głośnie myślenie;) ) -jakaś karencja wpłacalności do zwrotu na 100% zabiegu, a nie ktoś deklaruje 5 zł i za chwilę daje sukę za 400 na zabieg- to się nigdy nie spłaci!!! - albo zwrot kwoty w zależności od deklarowanej kwoty - może to i niesprawiedliwe , ale inaczej na prawdę nie będzie za chwilę kasy dla najpotrzebniejszych -uważam iż taki pomysł jak zacytowałam u veny-odnośnie tego , że zgłasza ktoś inny niż "opiekun" psa jest według mnie nie do przyjęcia! - nie wiem albo może deklarowicz ma prawo zgłosić tylko 1 psa w miesiącu... takie mi chodza pomysły po głowie , nie wiem czy dobre, czy złe...ale tak jak jest nie może zostac, bo niestety wykorzystują to bezczelnie różne osoby Quote
Soema Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Najgorsze jest to, że są osoby na dogo.. np. missieek, Budrysek z Klaudus, bajk21 i na pewno wiele innych, oo Jaaga, które pomagają bardzo. Ja nie chciałabym żebym żaden deklarowicz nawet ten co wpłaca po 5zł poczuł się urażony. Bardzo Was proszę na sowim jednym jakimś wątku, gdzie duży ruch, dużo Waszych znajomych, przypomnijcie o Akcji Sterylizacji. Jeśli prowadzicie wydarzenia na FB roześlijcie do członków prośbę o wsparcie, z linkiem do akcji. Na zwroty niestety trzeba będzie czekać. Jeśli weci nie chcą dać więcej na 7dni do spłaty, musicie zakładać i czekać. Zrobi się chaos, na który w ogóle nie mam ochoty, siły i zdrowia, ale co mam zrobić - pieprznąć akcją? Udało się nam uzbierać piękną sumkę deklaracji miesięcznych, duża większość wpłaca regularnie i to jest super. Szkoda tylko, że sporo osób wykorzystuje taką sytuację. Quote
zerduszko Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jeden pies w miesiącu to i tak jest dużo moim zdaniem. Miałam nadzieję, że akcja się rozwinie tak, że i na suki z melin itp. starczy co jakiś czas, a tu nawet na bezdomne brak.To nie chodzi o to, żeby nam było łatwiej kasę zbierać, tylko żeby w końcu walczyć z bezdomnością, a nie tytlko upychać psy po hotelach i dt..... kiedy w tej samej chwili za ścianą rodzi się kilka razy tyle. Quote
oalela Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='zerduszko']Jeden pies w miesiącu to i tak jest dużo moim zdaniem. Miałam nadzieję, że akcja się rozwinie tak, że i na suki z melin itp. starczy co jakiś czas, a tu nawet na bezdomne brak.To nie chodzi o to, żeby nam było łatwiej kasę zbierać, tylko żeby w końcu walczyć z bezdomnością, a nie tytlko upychać psy po hotelach i dt..... kiedy w tej samej chwili za ścianą rodzi się kilka razy tyle.[/QUOTE] No właśnie! Mam wrażenie, że akcje, które starają się systemowo coś zmienić jakoś słabiej trafiają do ludzi, niż krótkie spektakularne przedsięwzięcia! Mimo, że skutki tych pierwszych są dużo bardziej znaczące. Tak jak staruszkowa skarbonka, którą zareklamuję przy okazji :P [url]http://www.dogomania.pl/threads/112210-UWAGA!-WRACAMY!-Post-1351!-**skarbonka**[/url] Może zrobimy promocję jak w PRL: [B]2011 sterylek w roku 2011 [/B]lol i na wielkim liczniku na pierwszej stronie wątku będziemy odliczać kolejne sterylki zbliżające nas do spełnienia założeń normy produkcyjnej [mam głupawkę ;)] Quote
Soema Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Żadna głupawka ;) każda świeżaa myśl jest dobra! Lecę do roboty, jak wrócę to trzeba coś pomyśleć. Piszcie pomysły! Quote
sonia71 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 jestem stala deklarowiczką od listopada -właśnie po 5 zł -wiem że to malutko,zaplacilam od razu do kwietnia tego roku i wlaśnie teraz skorzystalam -a wlasciwie Polly za 150zł. -faktura wysłana -spokojnie poczekam za zwrot chociaż ze wstydem ,ale mam dwie sunie w hotelach praktycznie bez dekaracji :( od maja podniosę moją stałą wpłatę do 10zł. Quote
vena&vivi Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 sonia71 ale my piszemy o osobach, które nie płacą -nie ma co się wstydzić :) Quote
zerduszko Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='vena&vivi']sonia71 ale my piszemy o osobach, które nie płacą -nie ma co się wstydzić :)[/QUOTE] Ten co nie płaci też nie ma się co wstydzić, do portfela nie powinno się nikomu zaglądać. Ale jak czytam, że kasa na wszystko jest (szczepienia, badania bez wskazania, transporty do DS przez pół Pl), to naprawdę nie widzę powodu czemu na sterylkę nazbierać nie można, tylko kombinować jakby tu 100% dostać. Quote
3 x Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 [quote name='zerduszko']Ten co nie płaci też nie ma się co wstydzić, do portfela nie powinno się nikomu zaglądać. Ale jak czytam, że kasa na wszystko jest (szczepienia, badania bez wskazania, transporty do DS przez pół Pl), to naprawdę nie widzę powodu czemu na sterylkę nazbierać nie można, tylko kombinować jakby tu 100% dostać.[/QUOTE] no własnie to kombinowanie jest przykre :( ze szuka się osoby na wątku która jest deklarowiczem skarbonki, żeby dostać 100 % zwrotu a nawet nie podejmuje się próby znalezienia pieniązków a jakikolwiek inny sposób Quote
evel Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Mam sukę do zabiegu... Właściwie będzie cięta 15.04. Cena za zabieg: 150zł. Tu wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197689[/URL] Wiem, że obowiązuje kolejka, ale chciałam spytać, co jeszcze muszę mieć, żeby się do niej zgłosić ;) Edit: termin przełożono o +/- dwa tygodnie z przyczyn logistycznych. Quote
Luzia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 A może dodatkowo wprowadzić zasadę że jeśli psiak jest sterylizowany dzięki akcji to przy adopcji obowiązuje choć częściowy zwrot kosztów sterylizacji i te pieniądze wtedy zasilają skarbonkę. Niech to będzie nawet 30-50 zł. Dla osoby adoptującej to nic, w końcu dostaje psa full wypas. A dla akcji to na prawdę bardzo dużo. Quote
Soema Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='evel']Mam sukę do zabiegu... Właściwie będzie cięta 15.03. Cena za zabieg: 150zł. Tu wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197689[/url] Wiem, że obowiązuje kolejka, ale chciałam spytać, co jeszcze muszę mieć, żeby się do niej zgłosić ;)[/QUOTE] Nic. Marca czy maja sterylka czy kwietnia czy co?:) Quote
evel Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='Soema']Nic. Marca czy maja sterylka czy kwietnia czy co?:)[/QUOTE] Yyyy w kwietniu oczywiście :eviltong: Quote
Kaja i Aza Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 [quote name='Luzia']A może dodatkowo wprowadzić zasadę że jeśli psiak jest sterylizowany dzięki akcji to przy adopcji obowiązuje choć częściowy zwrot kosztów sterylizacji i te pieniądze wtedy zasilają skarbonkę. Niech to będzie nawet 30-50 zł. Dla osoby adoptującej to nic, w końcu dostaje psa full wypas. A dla akcji to na prawdę bardzo dużo.[/QUOTE] No wlasnie, ja od pierwszego kontaktu z Dogomania nie jestem w stanie pojac dlaczego adoptujacy dostaja psy szczepione, wysterylizowane i dowiezione do domu bez zadnych oplat. Przeciez nie chodzi tu o jakikolwiek handel, tylko udzial w kosztach, ktore sa ogromne; mysle, ze jesli chodzi o oplacanie sterylizaji trzeba jednak wprowdzic pewne ograniczenia, np. 75% zwrotu kosztow niezaleznie od okolicznosci, albo jesli osoba prowadzaca watek danej suki nie bierze udzialu w "Akcja Sterylizacja" 50% zwrotu niezaleznie od tego kto suke zglosi. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 zgadzam się z Kają aby zrobić 75%, a nie całość i 50% . Quote
Agnezia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Chyba nie ma innego wyjścia. Popieram 75 % do 50 %. Quote
vena&vivi Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Tylko mi się wydaje, że to zniechęci do stałych deklaracji -bo ktoś sobie pomyśl, że taka "mała" różnica to po co wpłacać -a takie 50% to jednak sporo. Sama nie wiem -trudna sytuacja. Wg mnie powinno się uderzyć w te zwroty 50% -tylko przyznam, że nie wiem jak. Quote
Recommended Posts