Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sonia71']w związku z tym ze Pati nie może mieć sterylki bo ma złą krzepliwość krwi -proszę o wypisanie jej z kolejki.
zaś sterylka Polly i Rozi na razie przesunięta -sunie jednak za młode[/QUOTE]

chciałam się przypomnieć ze sterylką Polly (Rozi w DS)-koszt ok.150zł. przymierzamy się do jakiegoś terminu.

Posted

[quote name='Soema']A w innych miesiącach suki z "akcji sterylizacji" mogą liczyć na promocyjne ceny?[/QUOTE]
Prywatnie tylko w marcu, ale na codzien wspolpracujemy z fundacja SOS dla zwierzat i dla nich taniej sterylizujemy zwierzaki. Mozna sie do nich zglosic.

Posted

[quote name='agusiazet']Nie wiem, czy mogę zgłosić jeszcze jedną suczkę Iwę z Zamościa, która jest na Dt u Furciaczkwej. Zabieg już wykonany, kwota 200 zł - czy coś dostaniemy z powrotem?[/QUOTE]
Tak, 100% ale zgłaszajcie trochę wcześniej....

Sonie71 pamiętam :)

Posted

SOEMA - jednak Kreska bedzie miała sterylke dzisiaj, w innej lecznicy. BDT nie będzie Jej wozic do warszawy, tylko zrobią niedaleko domu czyli w Grodzisku Maz. Koszt wiekszy, bo 300zł (początkowo chcieli 350zł), ale tak jak pisałam wcześniej - prosimy o dofinansowanie 200zł. Resztę postaramy się sami opłacić.

[URL]http://www.dagawet.com.pl/[/URL]

Posted

Chciałabym zgłosić do sterylizacji Foczkę z tego wątku:
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=142533172475848[/url]

Koszt sterylizacji - 300 zł. Miejsce sterylizacji: Centrum dla Zwierząt "Zemsta Nietoperza" Józefów/k. Otwocka.

Posted

[quote name='Soema']Mała_czarna podaj poprawny link ;)[/QUOTE]

Oj, przepraszam :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/201745-Dwa-ma%C5%82e-Ostrowiaki-nie-mamy-%C5%BCadnych-deklaracji-sta%C5%82ych!!-Prosz%C4%99-o-pomoc[/url]!!!

Posted

[quote name='Soema']Oni nie chcą schodzić z ceny za taką małą suczkę??
dopisałam[/QUOTE]

Soema, czarna suczka (bo to Foczka własnie), nie jest wcale taka mała :) To jest właśnie przekleństwo zdjęć.

Posted

[quote name='mala_czarna']Soema, czarna suczka (bo to Foczka własnie), nie jest wcale taka mała :) To jest właśnie przekleństwo zdjęć.[/QUOTE]
Hehe :)
no u nas 150-170zł za sukę do 20 kg powyżej do 200zł Chyba, że suka ma 60kg to wtedy różnie..

Guest kasia mierzejewska
Posted

A ja chciałabym zgłosić Karinkę, sunię z tego wątku. Biedactwo jest w hoteliku u megii1:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/201602-Dwa-psy-w-tragicznej-syt-Psk.-Staruszek-odszedł-mała-bezpieczna.-Potrzebne-wpłaty[/URL]!!!

Cena max 300 zł

Posted

[quote name='kasia mierzejewska']A ja chciałabym zgłosić Karinkę, sunię z tego wątku. Biedactwo jest w hoteliku u megii1:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/201602-Dwa-psy-w-tragicznej-syt-Psk.-Staruszek-odszedł-mała-bezpieczna.-Potrzebne-wpłaty[/URL]!!!

Cena max 300 zł[/QUOTE]
Kasia dopisać Cię do deklarowiczów? Zapomniałaś dopisać :)

Posted

Soema Ika zgłaszana przeze mnie będzie ciachana w piątek, koszt prawdopodobnie będzie niższy niż podałam, dodatkowo jeszcze udało nam się uzbierać trochę kasy więc myślę, że ''naciągniemy'' skarbonke na jakieś 100-150zł.

Posted

[quote name='obraczus87']SOEMA - jednak Kreska bedzie miała sterylke dzisiaj, w innej lecznicy. BDT nie będzie Jej wozic do warszawy, tylko zrobią niedaleko domu czyli w Grodzisku Maz. Koszt wiekszy, bo 300zł (początkowo chcieli 350zł), ale tak jak pisałam wcześniej - prosimy o dofinansowanie 200zł. Resztę postaramy się sami opłacić.

[URL]http://www.dagawet.com.pl/[/URL][/QUOTE]

jak to technicznie mamy zrobić, żeby zgadzało się w księgowaniu? faktura jest wystawiona na 300 zł, ale dofinansowanie ze skarbonki 200 zł.

Posted

[quote name='tripti']jak to technicznie mamy zrobić, żeby zgadzało się w księgowaniu? faktura jest wystawiona na 300 zł, ale dofinansowanie ze skarbonki 200 zł.[/QUOTE]
Musicie zwrócić na konto skarbonki 100zł. Faktura jest na 300zł i na taką kwotę muszę zrobić przelew.

Posted

soema, przepraszam za off, ale znalazłam takie cos odnośnie rozwiązań na poziomie gminy Szczecin (w zakładce Pomysły - ze strony Koalicji dla Zwierzat). Żeby tak sie dało wszedzie.. Ale widać, ze sa jednak furtki jakieś w prawie..

"Dzięki sterylizacjom spada liczba bezdomnych zwierząt w Szczecinie
Próbowaliśmy wprowadzić lokalnie nakaz sterylizacji ale się nie udało. Opinie prawne w tym zakresie były jednoznaczne. Co więc zrobiliśmy? Wprowadziliśmy w 2006 r. na mocy Uchwały Rady Miasta w Gminie Miasto Szczecin zwolnienie z opłaty od posiadania psa właścicieli psów wysterylizowanych i wykastrowanych.
Ponieważ jesteśmy inkasentem tej opłaty od 2005r. obserwujemy coraz większe zainteresowanie sterylizacją i kastracją psów. Poza tym każde nasze działanie interwencyjne kończymy propozycją nieodpłatnej sterylizacji, wykonanej w naszej Przychodni dla Zwierząt TOZ. Zdarza się nam 1 odmowa na 20-30 propozycji nieodpłatnego zabiegu i osiągamy swój cel. W przypadku interwencji patologicznych w rodzinach dysfunkcyjnych służymy też transportem i przetrzymaniem u nas zwierzaka po zabiegu.
[B]Prawo lokalne daje ogromne możliwości ograniczania bezdomności zwierząt[/B]. Łatwiej dogadać się na miejscu z Radnymi w kontakcie osobistym niż osiągnąć ten cel gdzieś w dalekiej Warszawie.
Zdaję sobie sprawę że problemu bezdomności jeszcze nie rozwiązaliśmy w naszym Mieście ale jesteśmy na dobrej drodze. Wprowadziliśmy zakaz handlu zwierzętami w miejscach publicznych i sterylizujemy ponad 1500 zwierząt rocznie. To pierwszy rok w którym od początku grudnia przyjmujemy zapisy na kociaki bo na jedną ofertę adopcyjną mamy kilkunastu chętnych. Dzięki temu opróżniliśmy schronisko nawet z kotów dorosłych. Przed nami jeszcze ogrom pracy ale Radnych mamy już mądrych i świadomych :)
Może i u państwa są mądrzy i świadomi Radni. "

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dziewczyny, chciałam spytać o to, jaka decyzja zapadła w sprawie Karinki. Sunia waży max 20 kg i będzie sterylizowana przez wetkę, która opiekuje sie psami megii1 w jej hoteliku. Orientacyjna cena, jaką podała mi megii1 to ok 300 zł.

Posted

[quote name='kasia mierzejewska']Dziewczyny, chciałam spytać o to, jaka decyzja zapadła w sprawie Karinki. Sunia waży max 20 kg i będzie sterylizowana przez wetkę, która opiekuje sie psami megii1 w jej hoteliku. Orientacyjna cena, jaką podała mi megii1 to ok 300 zł.[/QUOTE]
Ja chciałam dodać, że ona waży pewnie 15 kg i koszt sterylki to max 300 zł, moim zdaniem. Wetka będzie we wtorek to powie ile, a sterylkę chcielibyśmy robić pod koniec przyszłego tygodnia.