Soema Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='zerduszko']Może powinnaś wystąpić z oficjalnym zapytaniem :cool1: To przestaje być śmieszne :angryy:[/QUOTE] Mamy oficjalne stanowisko [COLOR=DarkSlateBlue]1. Środki z akcji sterylkowej moga zostac przelane na konto stowarzyszenia na podstawie dokumentu księgowego (faktury vat lub rachunku) wystawionego dla fundacji sos przez stowarzyszenie .[/COLOR] [COLOR=DarkSlateBlue]2. Chcielibyśmy przelać te środki w dwóch transzach , tak by umożliwic płatnosci za sterylki juz z konta stowarzyszenia a równocześnie zabezpieczyc fundacje sos przed sytuacja , gdy spłyną faktury brane na naszą fundacje a brak bedzie środków na ich pokrycie z powodu przelewu na konto stowarzyszenia .[/COLOR] [COLOR=DarkSlateBlue][U]W związku z powyższym[/U] :[/COLOR] [COLOR=DarkSlateBlue]- prosimy o wstrzymanie z dniem 16.VII brania faktur na fundacje sos [/COLOR] [COLOR=DarkSlateBlue]- przesłanie w trybie PILNYM wszystkich pobranych na fundacje faktur - będa honorowane te , które spłyną do dnia 31.VII - [I]dwa tygodnie (tj. od 16.lipca , gdy zostanie wstrzymanie branie faktur na fundacje do 31 lipca ) to wystarczająco długi czas by przesłąc fakture do fundacji tak by doszła przed 31.07[/I][/COLOR] [COLOR=DarkSlateBlue][I]-[/I] [B]prosimy o ustalenie prawdopodobnej kwoty obciązeń naszego konta [/B](mozna to zrobic na podstawie informacji dogomaniaków [B], tak by mozna było ustalic wysokość kwot transzy pierwszej i drugiej .[/B][/COLOR] [quote name='Avilia']A ja nadal nie otrzymałam od Fundacji zwrotu.A chciałabym już powoli coś wpłacać na nowe konto...[/QUOTE] Dziś wyjdzie przelew. [quote name='Ania102']Dzięki wielkie, ja się oczywiście na stałe deklaruję ale od przyszłego miesiąca bo w tym mój zaklad pracy zawalił i nie doszła mi cała wypłata:mad: Kiedy mogłabym ja wysterylizować i jak z tą faktura, bo dopiero zaczynam być w temacie;)[/QUOTE] Sterylizuj jak najszybciej. Fakturę weź na Stowarzyszenie, żeby już nie czekać aż dojdzie do Fundacji. [COLOR=Red][B]Kto jeszcze wysłał fakturę na Fundację??[/B][/COLOR] Musimy wiedzieć ile pieniędzy ma zostać. doszły dwie faktury Gabinet Wet w Lubani, sterylka suczki Azy, kwota 250 zł Praktyka Wet Gubin sterylka suki husky, kwota 250 zł, zwrot dla Agnieszki M agnieszka24 na jakie konto zwrot? Quote
Faro Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='zerduszko']No proszę, czyli jednak się da. Brawo.[/QUOTE] Wystarczyło uważnie i ze zrozumieniem przeczytać mój wpis z dn. 29.06. (post nr 690) gdzie napisałam :"Naprawdę , są możliwości zgodne z prawem finansowym rozwiązania tych kwestii - dlatego szczegóły będą uzgodniane z osobami zajmującymi sie finansami a nie za pośrednictwem forum." i spokojnie czekać ,a nie tracic energie na zbędne wywody na forum. Teraz czekamy na ustalenie przyblizonej kwoty obciążenia konta fundacji równocześnie prosimy o zaprzestanie z dniem dzisiejszym tj.16.07. brania faktur za zabiegi na fundację sos-bokserom Quote
Faro Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 PROSZĘ O ZMIENIENIE DANYCH DO FAKTURY na pierwszej stronie . Quote
zerduszko Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='Faro']i spokojnie czekać ,a nie tracic energie na zbędne wywody na forum.[/QUOTE] A czy ja coś ponad czekanie robiłam? Nie przypomina sobie, żebym nękała Zarząd telefonami i mailami czy rozpisywała się na forum. Napisałam co myślę i tyle. Quote
agnieszka24 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Soemo, za sterylke Azy płaciła gotówką Owieczka, więc zwrot na jej konto. Zaraz wyślę ci pw :) Dzięki! Quote
missieek Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [QUOTE]- suka od malawaszki, 150zł [URL="http://www.dogomania.pl/threads/188283-malutka-LISKOWATA-suczka-wyrzucona-w-Boleslawiu-pod-cmentarzem?p=14951278#post14951278"]http://www.dogomania.pl/threads/1882...8#post14951278[/URL][/QUOTE]we wtorek byla sterylizowana w ten sam dzien poszla faktura do SOS Boksery niestety na 160zl bo tyle beda teraz sterylki kosztowac w gabinecie w ktorym robie Quote
Agata69 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Chciałabym wprowadzić zmiany co do suki Saby zgłoszonej przeze mnie do sterylki. Mój wet wyjechał na dłuższy urlop i jestesmy zmuszeni do zmiany lecznicy, takze sprawdzonej i zaufanej. [B]Cena 170 zł bez zmian[/B] (specjalna cena dla suk bezdomnych). Swoja drogą warto by zrobić jakis spis lecznic, które pomagaja w zwalczaniu bezdomności, chociazby przez ustalanie preferencyjnych cen. Namiary na lecznicę: [B]lek.wet. Julita Kopeć-Nowakowska[/B] [B]CHIRON, Włocławek 87-800, ul. Kraszewskiego 26, tel. 0 502 147 100 [/B] I teraz pytanie: Na rachunku ma być, oprócz danych lecznicu oczywiscie,: [B]Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt ul. Rynek 3[/B] [B]27 - 600 Sandomierz[/B] i już? Żadnych NIPów ? Faktura ma być przelewowa? Opisuję fakturę z tyłu? Quote
Ewcia87 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Witajcie popieram to co robicie w 100%. Im wiecej suk uda się wysterelizować tym mniej za rok bezdomnych psiaków. Niestety w tym momęcie nie jestem w stanie pomóc finansowo, jak będzie wypłata to postaram się coś wpłacić. Pozdrawiam Quote
ewa36 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Fantastyczna akcja - i jakże bardzo potrzebna ! Dołączam i mam pytanie - czy gadać z moimi wetami - czy zdecydują się robić sterylki po kosztach ? Ja jestem w Szczecinie, trzeba by jakby co do czego doszło - tu na miejscu instalować suki w dt na okres wygojenia po operacji. Quote
Gisic87 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 My pieniążki za sterylkę Mani otrzymaliśmy a nadwyżka czyli 140zł zostały przelane na nowe konto Soemo daj znać jak dojdą bo po0iwnny być już na koncie Quote
Soema Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='Agata69']Chciałabym wprowadzić zmiany co do suki Saby zgłoszonej przeze mnie do sterylki. Mój wet wyjechał na dłuższy urlop i jestesmy zmuszeni do zmiany lecznicy, takze sprawdzonej i zaufanej. [B]Cena 170 zł bez zmian[/B] (specjalna cena dla suk bezdomnych). Swoja drogą warto by zrobić jakis spis lecznic, które pomagaja w zwalczaniu bezdomności, chociazby przez ustalanie preferencyjnych cen. Namiary na lecznicę: [B]lek.wet. Julita Kopeć-Nowakowska[/B] [B]CHIRON, Włocławek 87-800, ul. Kraszewskiego 26, tel. 0 502 147 100 [/B] I teraz pytanie: Na rachunku ma być, oprócz danych lecznicu oczywiscie,: [B]Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt ul. Rynek 3[/B] [B]27 - 600 Sandomierz[/B] i już? Żadnych NIPów ? Faktura ma być przelewowa? Opisuję fakturę z tyłu?[/QUOTE] Faktura ma być na Stowarzyszenie, dołącz kartkę na jakie konto zwrócić pieniądze, czy lecznicy czy Twoje. Dopisałam NIP, bo go gdzieś zgubiłam wcześniej. Będzie lista gabinetów, na razie nie mam czasu na dokończenie strony, a jak prosiłam o pomoc z tekstami to się nikt nie zgłosił. [quote name='ewa36']Fantastyczna akcja - i jakże bardzo potrzebna ! Dołączam i mam pytanie - czy gadać z moimi wetami - czy zdecydują się robić sterylki po kosztach ? Ja jestem w Szczecinie, trzeba by jakby co do czego doszło - tu na miejscu instalować suki w dt na okres wygojenia po operacji.[/QUOTE] Rozmawiać!! Jest cała zakładka na stronie o wetach, dla nich to będzie reklama, dla nas szansa na tańsze zabiegi. [quote name='Gisic87']My pieniążki za sterylkę Mani otrzymaliśmy a nadwyżka czyli 140zł zostały przelane na nowe konto Soemo daj znać jak dojdą bo po0iwnny być już na koncie[/QUOTE] Sprawdzę i pouzupełniam. Dziękuję Quote
Ania102 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Suczka- Niuńka którą ja zgłaszałam bedzie cięta 30 lipca, koszt 150 (obnizył od ostatniej wizyty);) Quote
Randa Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 A ja chciałam się pochwalić, że w Białymstoku i niektórych okolicznych miejscowościach są sterylki za darmo i to nie tylko bezdomniaków. Jest sponsorka, która przeznacza na to prywatne środki.Najgorzej jednak na wioskach, bo i mentalność, i problem z dowozem i problem z dotarciem z informacją. Zastanawiam się jak dotrzeć z tym do wójtów, burmistrzów i sołtysów.A dziś ogłoszenia w wioskowym sklepie powiesiła pani sklepowa jak ją poprosiłam. Quote
Soema Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='Randa']A ja chciałam się pochwalić, że w Białymstoku i niektórych okolicznych miejscowościach są sterylki za darmo i to nie tylko bezdomniaków. Jest sponsorka, która przeznacza na to prywatne środki.Najgorzej jednak na wioskach, bo i mentalność, i problem z dowozem i problem z dotarciem z informacją. Zastanawiam się jak dotrzeć z tym do wójtów, burmistrzów i sołtysów.A dziś ogłoszenia w wioskowym sklepie powiesiła pani sklepowa jak ją poprosiłam.[/QUOTE] Chwal się częściej nam tak :) niestety, ja nie wiem czy starsze pokolenia można zmienić, trzeba zacząć od tych młodszych i edukować, edukować.. Czasem to wydaję mi się, że w twarz dostanę jak proponuję pomoc w sterylizacji.. Quote
Ewa i flatki Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Oj, oj - Soemo-Karino - to nie kwestia wieku, tylko mentalności ... Jutro wpłacę na nowe konto lipcowo-sierpniowe pieniążki :) Quote
Soema Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='Ewa i flatki']Oj, oj - Soemo-Karino - to nie kwestia wieku, tylko mentalności ... Jutro wpłacę na nowe konto lipcowo-sierpniowe pieniążki :)[/QUOTE] Może Ewo masz rację. Ale ciężko zmienić zakorzenione poglądy :shake: choć nie powiem, czasem się udaję. Bo niektórzy rozmnażają, dopuszczają do tego z niewiedzy a nie z premedytacją. Wszystko dla zdrowia suczki :roll: Quote
Ewa i flatki Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Dopóki niedouczeni i bezmyślni weterynarze będą głosić takie bzdury, to trudno od prostych ludzi wymagać głębszej wiedzy ... Quote
Agnezia Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Tylko jeszcze trzeba by spytać weterynarza o to, a po co skoro przecież wiadomo, że suka MUSI mieć szczeniaki. Jakiś czas temu miałam burzliwą dyskusję z moim wujkiem. Człowiek wydawało by się inteligentny a żadne rzeczowe argumenty do niego nie trafiały. Bo to i tak okaleczanie i wielka krzywda dla psa... Quote
wiosna Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Są tacy, ja też miewam rozmowy z wieśniakami, co to wolą 2 razy w roku potopić szczeniaki niż się zgodzić na sterylkę - nawet opłaconą przeze mnie :roll: Ale też niejednego udało mi się namówić. Ziarno zostało zasiane, na to trzeba czasu, ale ja wierzę, że się zmieni. Nie w rok, nie w dwa, ale jednak. Swoją drogą, na początku sierpnia będę widziała się z burmistrzem w sprawie naszego mającego powstać schroniska, i zamierzam zaproponować mu pewną rzecz. Otóż chciałabym, aby miasto wprowadziło wyższy podatek od psów niesterylizowanych, a zniosło go całkowicie od tych po sterylce, do tego wydoko opodatkowało mioty. Pomysł wydaje mi się tak rozsądny, jak i prosty, a skoro na wieśniaków nie działają argumenty rozsądkowe, to może te 'portfelowe' będą skuteczniejsze, jak to zwykle bywa. Quote
missieek Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 [quote name='Randa']A ja chciałam się pochwalić, że w Białymstoku i niektórych okolicznych miejscowościach są sterylki za darmo i to nie tylko bezdomniaków. Jest sponsorka, która przeznacza na to prywatne środki.Najgorzej jednak na wioskach, bo i mentalność, i problem z dowozem i problem z dotarciem z informacją. Zastanawiam się jak dotrzeć z tym do wójtów, burmistrzów i sołtysów.A dziś ogłoszenia w wioskowym sklepie powiesiła pani sklepowa jak ją poprosiłam.[/QUOTE] zazdroszcze u mnie w okolicy masa wlascicieli suk czy kotek dalaby zwierzaki na zabiegi no ale przeciez kase trzeba wydac juz nie jedno zwierze nie bezdomne zrobilam z prywatnych srodkow jestem zdania ze wieksza produkcja szczeniakow 'zajmuja' sie suki majace 'wlascicieli' - lancuchowe, kojcowe, podworkowe, ale i te mieszkaniowe niedopilnowane (pozniej wiadro lub bazar, las, w najlepszym razie znalezienie domu, niekoniecznie odpowiedzialnego) a nie te bezdomne, schroniskowe malo kto chce pokryc koszt sterylki suki ktora ma wlasciciela jakikolwiek by on nie byl - bogaty sknerus, czy biedny nieporadny no ale my to wiemy nie wiedza ludzie ktorzy na swoich stanowiskach mogliby cos zminenic Quote
nicky71 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Soema nie widzę siebie w deklaracjach comiesięcznych? Deklarowałam 10-15 zł, może wpisz 10 zł, a jak będę płacić 15 to moze te 5 zł jako jednorazowe. Suczka ode mnie będzie sterylizowana w środę, dobrze, że wlazłam na wątek i dopatrzyłam zmianę danych na fakturę, bo w książeczce mam kartkę na SOS i byłaby na nich faktura... ufff... :) Quote
Dora Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Poszlo ode mnie 10 zł lipcowe, troche pozno ale daaaaawno nie bylo mnie na dogo...oczywiscie przeslalam juz na Sandomierskie Stowarzyszenie :) Quote
tayga Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Jak obiecałam tak zrobiłam... Kolejny bazarek z którego część dochodu przeznaczę na Akcję. Nie wiem jeszcze ile, ale wiem że każda złotówka się liczy :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/189336-Zwariowałam-Szafę-wyprzedałam!-Na-szczytne-cele-kosztuje-niewiele-29.07-g.-23.00[/URL] Zapraszam!!! Quote
Avilia Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Zwrot już otrzymałam,więc zaczynam powoli zwracać połowę pieniążków za sterylkę.Poleciało 10 zł.W sierpniu poleci więcej. Quote
Recommended Posts