Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']hahaha u nas tak jest od dawna - na termin krótszy niż rok to można sobie tylko wesele w środku tygodnia zrobić, ew. w piątek ale to już też coraz trudniej i tym sposobem ja to chyba nigdy za mąż nie wyjdę bo nie jestem w stanie planować NIC na więcej niż tydzień do przodu :roflt: :evil_lol:

nie takie foty chcielim :diabloti:

Wcale nie miałam rozeznania w temacie sal weselnych. Mo, to i tak Cię podziwiam, bo ja generalnie planuję tylko na najbliższy dzień a i tak mi się sypie...
Nie takie? To poszukam innych...

[quote name='Pegaza']Ewa fajnie sie masz ze sie nie musisz ubierac hihi ja sie ubieram w dresy czy to piatek czy swiatek czy niedziela:evil_lol:

jee jakie one duze juz ich dawno nie widziala..
http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0169-1.jpg
jak zmienilas te opone to wstawiaj nowe foty:cool1:

Zmieniłam, dałam do naprawy wzbudzając zdumienie i śmiech w wulkanizacji "gdzie ja taką śrubę z podkładką znalazłam".... Bo trochę duża ona była.

[quote name='Alicja']:cool1: fajnie masz na tej wsi.... też bym tak chciala :razz:....
czyżby ten kontenerowy podjadacz to ...... :hmmmm: .......Ballada :grins:

Jasne Alu, że to tylko Pomiot Szatana mógł być:evil_lol:

[quote name='anitaaa i bartis']http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0169-1.jpg fajne ujęcie :evil_lol: killerek też lubi pływać ?? :loveu:
Killerek jest niufem z krwi i kości. Kocha włazić do jezior, stawów i kałuż...:roll:

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Foty z dnia pierwszego .........

Ten molot przeniósł mnie do Turcji...

Dnia drugiego po powitalnym koktajlu ruszyliśmy na objazd okolicy.Pierwszym punktem były akwedukty...

tak to wszystko sobie stoi jakieś dwa tysiące lat

A to nasz kierowca - mistrz świata. Tak jeździł tą furą, że otwarta puszka coli stojąca na tym siedzeniowym stoliczku ani razu mi się nie przechyliła.

Posted

[quote name='Vectra']Jestem moja droga JESTEM , pamiętam o Tobie :diabloti:

łoł! Cioteczka! Jak miło!!!!:lol:

Moja mama ruszyła zobaczyć pobliski cmentarz

oto i on

tak sobie czekałam na mamę i chciałam usiąść na ławeczce, ale była troszkę wysoka. No to zrezygnowałam myśląc sobie, że ci Turcy to wysocy ludzie. Dopiero jak byliśmy na innym, starszym cmentarzu....
o takim...

to tam też stała taka ławeczka, ale na jednej nóżce , nie dwóch..

no i oczywiście przewodnik nasz kochany uświadomił ciemną babę z trójmiasta, że chciała posadzić dupsko na katafalku....:oops:

Takie opuncje to ja bym chciała mieć w ogrodzie

Posted

NIe miałabym też nic przeciwko drzewkom pomarańczowym..

Potem ruszyliśmy do miasteczka, gdzie stoją jeszcze osmańskie domy

no i obowiązkowo meczet

Posted

I tureckie psy. które doskonale wiedziały, że warto lecieć do turystów, którzy zaraz coś wyszperają do jedzenia w swoich torbach. Dodam też, że głodne to one nie były i wybierały tylko lepsze smakołyki

można sobie usiąść

schody też odpoczywały...:evil_lol:

Posted

te opuncje spokoju mi nie dawały

wieczorem wybrałyśmy się z mamą do pobliskich sklepików i spotkałyśmy....

rodzeństwo spało jak zabite i nie zwróciło na nas najmniejszej uwagi

Posted

Pegaza napisał(a):

kotek sie bawi a potem zje dzdżownice:evil_lol:

Zje jak się ruszać przestanie :diabloti:

Ewcia weź no w nocy przyjdź i zdjęcia wstawiaj bom się reszty doczekać nie mogę :mdleje:

Posted

[quote name='Pegaza']Ewa piekny hotel, basenik ten zachod slonca:loveu:
biedne te pieski chodniczkowe buu

kotek sie bawi a potem zje dzdżownice:evil_lol:

Wcześniej widziałyśmy kotka, który bawił się jaszczurką. Łapał ją, trzymał w pysku, puszczał i znowu łapał... Moja mama uciekła na ten widok.

[quote name='tigrunia']Zje jak się ruszać przestanie :diabloti:

Ewcia weź no w nocy przyjdź i zdjęcia wstawiaj bom się reszty doczekać nie mogę :mdleje:

Moje dziecię się uczy też nocami. Zwariowali w tej jej szkole. Codziennie ma sprawdziany, testy, klasówki. Bo od maja zaczyna trzytygodniowe praktyki, więc się wszyscy nauczyciele spieszą z ocenami. Aż mi jej żal, bo zarywa te nocki, uczy się , pisze referaty, rysuje rzuty....:roll:......

[quote name='Alicja']:razz::razz: nie miałabym nic przeciwko takiemu ogródkowi ;)

Ja też nie. Tym bardziej jak patrzę na ten piach wokoło.:roll:
Zaraz wrzucę zdjęcia z dnia drugiego. Ostrzegam, że będę mocno przynudzać, bo zachwycało mnie tam wszystko, nawet widoki z autokaru i pstrykałam jak debilka...:roll:

Posted

góry w niektórych miejscach kroją w kosteczkę

a tą kosteczkę na plasterki

miasteczko

na każdym postoju był pan, który pucował czyste autokary

i piesio

Posted

Dnia następnego udaliśmy się do Pamukkale. W drodze widzieliśmy fajną szczelinę w górach, która ciągnie się kilometrami.

Na pierwszy postój i oczywiście zakupy zatrzymaliśmy się nad jeziorkiem z tamą. Hodowali tam rybki, prawdopodobnie pstrągi.

widoki zza szyby

jeśli ktoś chciałby się udać na narty Turcja zaprasza

Posted

w Pamukkale zjedliśmy obiadek

no i wspaniałe wapienne tarasy w tle

psów tam też nie brakowało

na górę na szczęście podwieźli nas autokarem i mogliśmy zacząć zwiedzanie

Posted

;)[quote name='malawaszka']Polako lolo Polako lolo :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

pieknie tam :loveu:

I "czista bawełna" też było.

Hierapolis

to rozprowadzenie wody po mieście

gdy po Grekach nastąpiło trzęsienie ziemi, Rzymianie odbudowywali łatając dziury tym co było pod ręką...

lewek nad bramą

oraz wapienne tarasy. Woda wypływająca ze źródeł ma temperaturę 35 stopni i bardzo wysoką zawartość węglanu wapnia. Stąd te śliczne białe sopelki...

Posted

[quote name='anitaaa i bartis']Rany ale tam pięknie :loveu: Świetne zdjecia
widzę że nie u nas tylko mieszkają bezdomne piesy :roll:

Witaj! Ale te psy miały w uchu takie jakby obrączki, plakietki. Świadczyły one o tym, że posiadały wszystkie wymagane szczepienia i uwierz nie były one w najmniejszym stopniu głodne.

no i sławny basen Kleopatry. Wchodzisz, kąpiesz się, wychodzisz 10 lat młodsza. Zwróćcie kochane uwagę na dno....

Ta woda zawiera mnóstwo pierwiastków, minerałów, ludzie przyjeżdżają tam i moczą się w celach leczniczych. Podobno pomaga.
Te miejsce jest zagrodzone, bo wydobywają się tu gazy widać bąbelki)

Posted

[quote name='malawaszka']aaaaaaaaaaaaaaaaa :mdleje:

http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0853.jpg

też tak jęczałam łażąc po tych "miseczkach":evil_lol:

Kurka, te skaczące posty wprowadzają bałagan w mojej fotorelacji...:roll:

no moje ukochane ruinki - teatr, który z daleka nie robił takiego wrażenia

ale jak wleźliśmy do góry, to dech mi zaparło...

mama zadumana - te siedzenia świadczą o tym, że wyszły spod rąk Rzymian, mają zagłębienia na nogi, a RZymianie lubili wygodę. Grecy robili siedzonka prostopadłe.