Jump to content
Dogomania

***Temat zamykam Chester, skye terier znów szuka domu, niestety nie toleruje psów :(

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim. Chciałabym się zapytać jak bardzo źle jest ze skórą Chestera i czy szybko przyzwyczaja się on do obcych ludzi, z góry dziękuję za odpowiedź :)

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do jego skóry to w sobotę prawdopodobnie pojedzie do znajomego weta, bo na tego w schronisku to nie ma co liczyć :(
A co do ludzi, jak to Sky trerier, trochę grymaśmy, ale wesoły, pieszczoty sprawiają mu przyjemność, w stosunku do psów nie bardzo

Posted

[quote name='Azaria']Cześć wszystkim. Chciałabym się zapytać jak bardzo źle jest ze skórą Chestera i czy szybko przyzwyczaja się on do obcych ludzi, z góry dziękuję za odpowiedź :)[/QUOTE]
poczekamy na Kamile :) jestes zainteresowana Chesterkiem?

Posted

[I]Wstawcie Chestera na wątek:

[URL="http://www.dogomania.185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa/page8"]http://www.dogomania.pl/threads/1859...tego-psa/page8[/URL][/I] [I], [/I]

już go wystawiłam :)

Posted

Chester był wczoraj u naszego weterynarza, a oto więści

[FONT=Arial][SIZE=2]Chester - jest zdrowy! nie ma żadnej choroby skóry! Jego słaba sierść i łuszczenie się skóry to jedynie wynik tego że nikt o niego od dłuższego czasu nie dba... Wystarczy go ostrzyć i wykąpać w specjalnym szamponie, a także podawać witaminy , by w przeciągu miesiąca - dwóch doszedł do zdrowego wygladu. Piesek nie jest agresywny do ludzi - o co wcześniej był podejrzewany. Dzielnie znosi jazdę samochodem, a także był spokojny przy obcinaniu zlepionej brudem sierści. Kiedy spadły z niego ciężkie kołtuny, które utrudniały mu życie i nie dawały oddychać skórze - zrobił się bardzo ożywiony i radosny! Od dziś ma nowy- lepszy wygląd;) weterynarz określił jego sylwetkę na nie odbiegającą od normy oraz wiek na 4-5 lat.[/SIZE][/FONT]

Czekam jeszcze na nowe fotki :)

Posted

Trochę zaskoczył mnie wiek Chestera, myślałam że jest młodszy. :shake:
Dobrze. że jego skóra jest zdrowa. Śledzę jego losy i myślę o nim dość poważnie, ale niczego nie deklaruję.:crazyeye:

Posted

[quote name='Azaria']Trochę zaskoczył mnie wiek Chestera, myślałam że jest młodszy. :shake:
Dobrze. że jego skóra jest zdrowa. Śledzę jego losy i myślę o nim dość poważnie, ale niczego nie deklaruję.:crazyeye:[/QUOTE]
To dobrze, że chociaż myślisz o nim, to już dużo :loveu:

Posted

4-5 lat to dla psa małej rasy nie jest dużo!!!!

A oto nowe zdjęcia, z nową fryzurką :)

[IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/2/normal/46895.jpg[/IMG]

Posted

Cudny Chester :)

... szkoda, że jesteście tak daleko, bo mam cudowny domowy (z ogrodem) tymczas, niestety płatny, ale może warto rozważyć (???) ... ewentualnie jakiś bazarek.

Też uważam, że kastracja obowiązkowo PRZED adopcją!!!

Posted

[quote name='carolinascotties']a gdzie |Ewanko?[/QUOTE]

Na zachodnim Mazowszu, 30 km od Płocka na wschód ...

to kawał drogi od Was ... ale polecam :)

Posted

Dziewczyny, jest Pani która chce adoptować Chestera!!!
Pani ma suczkę Sky i psa, też ze schroniska - kastrata, dlatego pilnie zbieramy pieniążki na kastrację dla Chestera -[B]potrzebujemy 150 zł i szukamy transportu[/B] - Pani mieszka w Chełmie

Czekamy jeszcze na zgodę schroniska, bo z nimi ciężko...

Jeśli ktoś z Was chciałaby pomóc Chesterowi, piszcie - podam nr konta - liczy się każda złotówka

Posted

Właśnie dostałam telefon on Pani z Chełma, załatwiła formalności ze schroniskiem, zgodzili się wydać mi psa na pełnomocnictwo

Teraz jeszcze czeka nas zabieg i transport, czy ktoś pomoże???

Dane do przelewu podam na pw