Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dota&koka napisał(a):
napisałam do Pani Teresy Borcz.kobietka ma główkę pełną pomysłów,hoteliki ma w jednym paluszku i wielkie serducho,na pewno coś mądrego nam doradzi :)

ogromne dzięki dota:) a jak tam Twoje maluchy dojechały już na dt???

Posted

U nas w hotelikach świętokrzyskich kiepsko;/ Zresztą to są kwoty 600 - 900 zł miesięcznie....

My już nie wyrabiamy na psiaki hotelikowe finansowo więc tutaj na pewno nie pomożemy :(

Trzeba pociągnąć do odpowiedzialności "właścicieli" jest ich z....... obowiązkiem udzielić psu pomocy weterynaryjnej!!!!!

Posted

wiem, a jeśli nie będą chcieli, wtedy trzeba zabrać psa i tu jest problem

a 600 zł miesięcznie to jest nie możliwe do zapłaty....

trzeba szukać w innym województwach, tylko nie wiem gdzie....

Posted

to sa gruczoły trzeciej powieki - do usuniecia, lub podwiazania - w zaleznosci od stanu.

Zadzwonie do Beaty, czy moglaby ja wziasc na hotel....

ja na razie nie moge, nie mam miejsca... ruszyla budowa i psy sa caly dzien zamkniete w domu, wychodze na spacery pojedynczo na smyczy.... mysle...

Posted

to co mówicie żeby ja zabrac stamtąd i umieścic gdzies w klinice, eh mnie tylko koszty przerazaja, co jeśli kasy nie uzbieramy, psinka pójdzie na ulice? do schronu?? nie daje mi spokoju gadzina

Posted

poczekajmy...może dziewczyny z molosow coś wymyślą, gdzie ją umieścić...

musimy ją stamtąd wyrwać...:-( zadzwonie do jednego z hoteli... w Kielcach...ale nie wiem czy coś załatwię i za ile...

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Mam namiary na kogos kto chce molosa, komu je przeslac, to osoba z okolic Rybnika lub Zor, nie pamietam dokladnie.

superr , z tym ze sunia potrzebuje pomocy weterynaryjnej czy to nie problem?

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Mam namiary na kogos kto chce molosa, komu je przeslac, to osoba z okolic Rybnika lub Zor, nie pamietam dokladnie.

witam
proszę pisac na gg 6295454 i podać mi dane- bylo by cudnie!

Posted

suczka mastif neapolitański, 5 lat, waga kolo 45 kg
Jest bardzo pogodnego usposobienia, lubi dzieci, ma kontakt z psem, kotów nie zna - taka duża, potulna "ciapa"
Jest w bardzo złym stanie, pilnie potrzebuje leczenia, operacji - 3 powieki, jej stan ogólny też jest fatalny-ale to juz weterynarz musi określić dokładnie- laickim okiem pies jest na wykończeniu.
Prosimy o pieniądze
na hotelik, leczenie też pewnie będzie drogie....ale to jakoś postaramy się zebrać we własnym zakresie i przy pomocy lokalnych organizacji i uprzejmości weterynarzy (oby.

Priorytetem jest dla nas zabranie jak najszybsze psa, i rozpoczęcie leczenia, ale nie mamy gdzie go umieścić. Poszukujemy również "wirtualnych opiekunów" dla Dorci

Proszę pomóżcie każda złotówka się liczy!

udostępnione dla nas konto:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce - Oddział w Kielcach
Płk. Jana Piwnika "Ponurego" 49
25-666 Kielce
nr konta
: 55 1910 1019 2004 4200 3121 0001/ z dopiskiem Dora

Posted

ewab napisał(a):
Vega, a czy kwestia zabrania psa na dt jest wyjaśniona. Czy właściciele zrzekną się psa?

dziewczyna z rodziny od nich chce to załatwić po dobroci ale jeśli nie będą chcieli wpadniemy tam z policją, nie ma problemu. jedynie to ta kwestia znalezienia lokum. szukamy z psiarą wszędzie, piszemy do fundacji, ale nic

Posted

vega17 napisał(a):
dziewczyna z rodziny od nich chce to załatwić po dobroci ale jeśli nie będą chcieli wpadniemy tam z policją, nie ma problemu. jedynie to ta kwestia znalezienia lokum. szukamy z psiarą wszędzie, piszemy do fundacji, ale nic

Najlepiej uzyskać zrzeczenie, zabranie psa z policją nie pozbawia właściciela praw do zwierzęcia, a sąd zawsze może nakazać jego zwrot.

Posted

poważnie?? eh to bedziemy ich straszyc, psiara juz rozkmnilala zeby go zabrac niby na leczenie darmowe a pozniej powiedziec ze zdechl podczas operacji:) ale bedziemy myeslec co dalej , na razie zbieramy pieniazki,konto podane

Posted

vega17 napisał(a):
poważnie?? eh to bedziemy ich straszyc, psiara juz rozkmnilala zeby go zabrac niby na leczenie darmowe a pozniej powiedziec ze zdechl podczas operacji:) ale bedziemy myeslec co dalej , na razie zbieramy pieniazki,konto podane

O jeżu... nie kraczcie, już lepiej powiedzieć, że uciekła podczas transportu. Ale lepiej postraszyć, że jako właściciele muszą zapłacić za leczenie sami, a jak nie będą chcieli zapłacić to dostaną karę za zaniedbania jakich się dopuścili wobec psa (krok pierwszy - sprawdzić czy pies ma książeczkę zdrowia i aktualne szczepienie p/wściekliźnie)