Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mshume']Pokerku, trzebaby wziąć na DT jakąś 'mocno adopcyjną' sunieczkę, to szybko domek znajdzie. Widziałaś tę małą białaskę w Zamościu? Jej potrzeba tylko dobrych fotek i kąpieli. Białe psy znajdują szybko domki. Ja musiałam wycofać się narazie z DT, bo mam nawrót astmy. Inaczej już by u mnie była...[/QUOTE]
nie widziałam,daj link.
A z tymi adopcyjnymi psami to bywa różnie. Juka moim zdaniem była mało adopcyjna, a domek się znalazł zanim dojechała do mnie. Miała dziewczyna szczęście , a ja z nią.
Do wyjazdu będę mogła brać psiaki tylko na krótkie przetrzymanie , bo może być problem.

Posted

Dopiero co tu wlazłam, a sunia już prawie w domku ??????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Poker Kochana!

może ja Ci na tymczas Lolusia podrzucę i w końcu gad znajdzie dom ????? Ma przepisowych 40 cm w kłębie....

Posted

[QUOTE=togaa;14622766
może ja Ci na tymczas Lolusia podrzucę i w końcu gad znajdzie dom ????? Ma przepisowych 40 cm w kłębie....

to prawda,ale ma jeszcze mały dodatek w postaci pieluchy, a to niestety ludziom przeszkadza.
Togaa, tak naprawdę , potrafiłabyś go oddać?

Posted

[QUOTE]Togaa, tak naprawdę , potrafiłabyś go oddać/QUOTE]

A jakie mam wyjście...? A że odchoruję, to inna sprawa....

A zdjęcie pościelowe kapitalne. ! Ona ma normalnie twarz...!!!!!.
I to spojrzenie malowanym okiem....

Zjawiskowa !:lol:

Posted

Byłam dziś z Miłą na kontroli.Uszy ogólnie wyglądają nieźle.
Natomiast sunie od 2 dni zaczęła się ponownie drapać, zrobiła się smutna i bardziej wycofana.
Wet podejrzewa alergię i zalecił testy, na które trzeba poczekać ok.2 -3 tygodni, bo Miła dostała klika dni temu steryd.
Martwię czy ludzie nie zrezygnują z niej z tego powodu.Jutro mają być u nas ,żeby pobyć z Miłą.

Posted

Mój pies jest alergikiem, to nie jest jakieś bardzo uciążliwe, trzeba dobrać jedzenie na które nie jest uczulony pies i się stosować do tego. Trzymam kciuki żeby było ok.

Posted

Wiele białasów tak ma. Może nie podawać jej kurczaka, tylko indyka i wieprzowinę. jest karma Acana z jagnięciną lub Husse z łososiem dla alergików. Co ciekawe mój białas jest uczulony na Eukanube a na Royal C z kurczakiem juz nie.

Posted

głównie gotuję jej indyka z ryżem i marchewką, przez 2 dni dostała wieprzowinę i właśnie wtedy się drapała ,ale w tym czasie skończyło się też działanie sterydu.
Wet podejrzewa ,że to alergia na pyłki.Ale ja mam wrażenie ,że jednak pokarmowa. Przecież ona na tym strychu jadła jakieś surowe elementy kurczaka i chrupki.
Miała niewielki kontakt z pyłkami.

Posted

ona jest u nas od 19 kwietnia i miała tragicznie chore uszy, drapała się jak oszalała , mimo że nie miała pcheł, oczy czerwone jak u królika.

Posted

To pewnie, tak jak piszesz, alergia pokarmowa.Ale w tym czasie też było pylenie brzóz... Ona w ogóle nie wychodziła na dwór? A i robale mogą dawać takie alergiczne reakcje, może coś się znowu w niej wykluwa. Taki 14 dniowy cykl...

Posted

Robali nie ma na pewno. Podobno w ogóle nie wychodziła.Dopiero jak Tayga się wzięło za babę, to psy parę razy wyszły.
ten świąd skóry nie pasuje mi do alergii wziewnej.Spróbuję na razie karmą sprawdzić co i jak.
Mam nadzieję,że domek się nie wycofa z adopcji. Nie powiem ,żebym się nie denerwowała.

Posted

Poker, Ty się nie denerwuj, Alergie na pokarm ma większość białasów, taka ich arystokratyczna uroda. I tak to sprzedaj. Co to za filozofia karmic indykiem lub karmami, o których pisałam. Robi tak 70% właścicieli westów.A ta alergia jej sie nasila teraz?

Posted

skorzystam z porady szczególnie z wersji arystokratycznej.
Niestety ostanie 2 dni były okropne, drapała się po całym ciele i uszach z piskiem,ale dziś jest wyraźnie lepiej, a niczego nie dostała w sensie leków.

Posted

Przypomniało mi się,że dziewczyny z Kociego Swiata pisaly mi ostatnio,że ich ratlerka ma takie uczulenie na pokrzywy, ze az jej strasznie pysio spuchł...