Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nika28']Jamnisia ostatnio nie widziałam, on chyba miał jechać do Niemiec, muszę się zapytać czy jeszcze jest w przytulisku. [/QUOTE]

Dom w Niemczech zrezygnował.

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mshume']Przykro mi :( A Pani od Pestki? Tez wiele szumu zrobiła i nic z tego nie wyszło :([/QUOTE]

Pani od Pestki też chyba zrezygnowała, bo ciągle jej coś wypada... Trzeba jej szukać innego domu :(

Proszę o rady jak nauczyć malucha załatwiania się na dworze.
Muszka wcześniej jak była u mnie już prawie załapała i siuśki w domu zdarzały się bardzo rzadko.
Teraz robi w domu cały czas, jestem z nią na spacerze dwie godziny, a ona wraca i sika w przedpokoju.

Już było tak ładnie, nie wiem, może ta baba w ogóle z nią nie wychodziła na spacery :(

Posted

A może się przeziębiła i posikuje? Ja psiaki uczyłam w ten sposób, ze jak siusiały na dworze to je za to bardzo chwaliłam (przesadnie wręcz: och, achy, dobre psy i takie tam ;). A jak złapałam na sikaniu w domu na gorącym uczynku, to mowiłam stanowczym tonem fe i wynosiłam na dwór na siku.

Posted

:loveu:Muszka jest prześliczna..
Też jestem zdania ,że trzeba konsekwetnie jej mówić fe i na ten dwór wyprowadzać..Psiak musi to zrozumieć..

Posted

Muszka dzisiaj miała gości ;)

Przyjechały Panie ją obejrzeć :) Mają przemyśleć sprawę i we wtorek zadzwonić. Na razie są na tak, były zachwycone małą :)
Więcej napiszę po wtorku... ;)

Tina prezentowała się jak mogła, wpychała na kolana, ale niestety :( Jest za duża do tego domku.

Posted

[quote name='Nano']miejmy nadzieje, że tym Panią się nie znudzi... :([/QUOTE]

Właśnie ja się boję... :( Dlatego teraz poprosiłam żeby ludzie przemyśleli sprawę, i zobaczymy :) Jestem dobrej myśli.

Posted

Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc dla przeraźliwie chudej młodej Onki:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205883-Przera%C5%BAliwie-wychudzona-m%C5%82oda-%C5%9Bliczna-ONeczka-pilnie-DT-DS-POMOCY!?p=16677525#post16677525[/url]

Chociaż podnieście czasem, proszę...

Posted

[B][COLOR="red"]Szukam DT dla dwóch kotek - trikolorek (czarno-biało-rudych) - matka i córka.[/COLOR][/B]

Dzwoniła do mnie wczoraj p. Zosia. Jakaś babka dzwoniła do niej, i chciała przywieźć do przytuliska dwie kotki - trikolorki. Dorosła przybłąkała się do niej, okociła, został tylko jeden maluch (nie wiem co stało się z resztą ). Kotki mają tydzień na znalezienie DT. P. Zosia poprosiła mnie o pomoc, bo jeśli trafią do przytuliska, to pewnie umrą. Ja teraz nie mogę wziąć ani jednego zwierzaka, bo mam Tinkę i małą Muszkę i nie dam rady. Koteczki są podobno śliczne, na razie nie mam zdjęć. Niestety Pani nie chce ich wysterylizować, więc zostaną ciachnięte dopiero jak znajdzie się DT... [B]Załatwię darmowe sterylki i karmę dla DT...[/B]

[B]Proszę... One w przytulisku nie mają szans[/B] :(

Na pierwszą stronę wstawiłam jeszcze jedną kotkę - trzyłapkę, która przebywa w DT w Głownie i szuka domku.

EDIT : Ponadto zaraz zacznie się sezon kociakowy (właściwie już się zaczął :() i [B]potrzebne będą awaryjne DT dla maluchów[/B], bo w tamtym roku jak brałam maluchy z przytuliska, i nawet były tam krótko, to już nie dałam rady ich uratować... Takie maluchy nie mogą trafić do przytuliska, tylko muszą być od razu zabrane od osoby zgłaszającej... :(

Posted

załóz koniecznie wątek na forum miau.pl
[quote name='nika28'][B][COLOR="red"]Szukam DT dla dwóch kotek - trikolorek (czarno-biało-rudych) - matka i córka.[/COLOR][/B]

Dzwoniła do mnie wczoraj p. Zosia. Jakaś babka dzwoniła do niej, i chciała przywieźć do przytuliska dwie kotki - trikolorki. Dorosła przybłąkała się do niej, okociła, został tylko jeden maluch (nie wiem co stało się z resztą ). Kotki mają tydzień na znalezienie DT. P. Zosia poprosiła mnie o pomoc, bo jeśli trafią do przytuliska, to pewnie umrą. Ja teraz nie mogę wziąć ani jednego zwierzaka, bo mam Tinkę i małą Muszkę i nie dam rady. Koteczki są podobno śliczne, na razie nie mam zdjęć. Niestety Pani nie chce ich wysterylizować, więc zostaną ciachnięte dopiero jak znajdzie się DT... [B]Załatwię darmowe sterylki i karmę dla DT...[/B]

[B]Proszę... One w przytulisku nie mają szans[/B] :(

Na pierwszą stronę wstawiłam jeszcze jedną kotkę - trzyłapkę, która przebywa w DT w Głownie i szuka domku.

EDIT : Ponadto zaraz zacznie się sezon kociakowy (właściwie już się zaczął :() i [B]potrzebne będą awaryjne DT dla maluchów[/B], bo w tamtym roku jak brałam maluchy z przytuliska, i nawet były tam krótko, to już nie dałam rady ich uratować... Takie maluchy nie mogą trafić do przytuliska, tylko muszą być od razu zabrane od osoby zgłaszającej... :([/QUOTE]

Posted

[quote name='mshume']załóz koniecznie wątek na forum miau.pl[/QUOTE]

Wątek na miau był, i była też awantura, został zamknięty :(

Ale chyba nie będę miała wyjścia... Zadzwonię jeszcze dzisiaj do p. Zosi i poproszę żeby popytała pracowników, czy ktoś może maluchy chociaż awaryjnie przetrzymywać...

Posted

[quote name='nika28']Pani od Pestki też chyba zrezygnowała, bo ciągle jej coś wypada... Trzeba jej szukać innego domu :([/QUOTE]

Nie wiem, co jest grane, Pani była tak w Pestce zakochana i ciągle jej coś wypadało... :(
Wysłałam jej smsa w zeszłym tygodniu, ale nie odpisała :(
Szkoda, bo dom zapowiadał się fajnie, tylko wkurf... mnie to, że nie napisała szczerze, że coś się zmieniło i nie może adoptować Pestki, tylko przestała sie odzywać:angryy::angryy::angryy:

Posted

Pani w rozmowie ze mną też wydawała się super :(

Ciekawe co by było, gdyby adoptowała Pestkę, i ciągle coś by jej tak wypadało... :(

W sumie to szkoda, bo było kilka chętnych domków, a psinka w końcu nadal jest w przytulisku :( Muszę jej zrobić nowe zdjęcia. Ale o domek będzie raczej trudno, bo ona wcale taka urokliwa nie jest :(

Posted

To taki typ człowieka, jak kilka razy miałam takie pani chętne, które obiecywały,że zadzwonią jak tylko skończą rehabilitacje, wyprawią rocznicę ślubu itd itp. Przestałam wierzyć w te gadki...[quote name='Andzike']Nie wiem, co jest grane, Pani była tak w Pestce zakochana i ciągle jej coś wypadało... :(
Wysłałam jej smsa w zeszłym tygodniu, ale nie odpisała :(
Szkoda, bo dom zapowiadał się fajnie, tylko wkurf... mnie to, że nie napisała szczerze, że coś się zmieniło i nie może adoptować Pestki, tylko przestała sie odzywać:angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

Posted

[quote name='mshume']To taki typ człowieka, jak kilka razy miałam takie pani chętne, które obiecywały,że zadzwonią jak tylko skończą rehabilitacje, wyprawią rocznicę ślubu itd itp. Przestałam wierzyć w te gadki...[/QUOTE]

Ja się z tą Panią widziałam, byłam u niej w domu, widziałam zagruzowaną łazienkę (remont był pierwszą wymówką...), potem Pani wylądowała w szpitalu, a teraz cisza :(
Szkoda, tymbardziej, że tak jak pisała nika, Pestce wcale nie będzie łatwo znaleźć dom :(

Posted

Remont miał się skończyć 30 grudnia.
Pani powiedziała że wtedy ją weźmie, bo wcześniejszą wymówką było to, że do stycznia długo pracuje, a później ma luźniejsze zmiany.
Później się okazało, że remont jednak się nie skończył i jeszcze długo nie skończy.
Później szpital.
A teraz w ogóle się nie odzywa.

No szkoda :( Szkoda że nie zadzwoni i nie powie, że po prostu rezygnuje...

Ja ostatnio widziałam Pestkę. Jest wypłoszona, ma już siwy pyszczek i ochrypły głosik :( Ale dobrze że już po sterylizacji, i że chociaż jest teraz w baraku, bo miała już chorobę sierocą, może teraz jej się poprawi.

Posted

W przytulisku jest nowy pies, starszy wilczur z rozbitą głową, został znaleziony pod sklepem :(
Wczoraj leżał pod kroplówkami.

Dobrze że na kociarni nie ma kotów, został tam umieszczony i ma spokój...

Posted

Muszka pojechała dzisiaj do domku... Ludzie fajni, zachwycali się małą i byli prze-szczęśliwi :) Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Za tydzień jadę ją odwiedzić :)
Ona strasznie lubi towarzystwo innych psów, szkoda że nie ma tam psa... Jest za to królik, ale raczej nie będzie się z nim mogła wyhasać na dworze ;)
Myślę że będzie dobrze, bo mimo to ze trochę próbowałam Państwa zniechęcić, nie zniechęcili się, także co do tego że Muszka załatwia się w domu.
Pani miała już suczkę, która odeszła ze starości, i opowiadała nam jak uczyła ją załatwiania na dworze, i ogólnie zna się na pieskach.
Jutro pewnie będą jakieś wieści.