nika28 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 shani napisał(a): No właśnie ja nie mam możliwości jazdy samochodem właściwie więc myślałam, że pewnie coś jeździ z Łodzi, bo chciałabym jechać póki mam jesczze trochę wolnego. Dopytam się co jeździ i w razie czego mogę jeździć z Tobą - sama nie jeżdżę samochodem i już mnie czasami nie chcą zawozić... Jednak trochę drogo wychodzi jak jeździ się tam co tydzień samochodem :( Quote
shani Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 nika28 napisał(a):Dopytam się co jeździ i w razie czego mogę jeździć z Tobą - sama nie jeżdżę samochodem i już mnie czasami nie chcą zawozić... Jednak trochę drogo wychodzi jak jeździ się tam co tydzień samochodem :( Byłoby super :) A co do jazdy samochodem i kosztów to zdaje sobie z tego sprawę, że to spory wydatek. Będę czekać na jakieś wiadomości :) Quote
nika28 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Potrzebny transport [B]Łódź - Rybnik[/B] dla Arii do nowego domku :multi: Betta była dzisiaj na wizycie przed adopcyjnej (bardzo, bardzo dziękuję) i domek jest ok :) Sunia będzie miała ocieplaną budę, dużo przestrzeni do biegania. Domek miał wcześniej dwa pieski - jeden umarł ze starości, drugi wzięty ze schroniska musiał zostać uśpiony bo był poważnie chory. To dość pilne, proszę o kontakt jakby ktoś jechał... Quote
shani Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='nika28']Potrzebny transport [B]Łódź - Rybnik[/B] dla Arii do nowego domku :multi: Betta była dzisiaj na wizycie przed adopcyjnej (bardzo, bardzo dziękuję) i domek jest ok :) Sunia będzie miała ocieplaną budę, dużo przestrzeni do biegania. Domek miał wcześniej dwa pieski - jeden umarł ze starości, drugi wzięty ze schroniska musiał zostać uśpiony bo był poważnie chory. To dość pilne, proszę o kontakt jakby ktoś jechał...[/QUOTE] Niestety pomóc nie mogę, ale trzymam kciuki, że uda się szybko znaleźć transport Quote
olivetshka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='nika28']Potrzebny transport [B]Łódź - Rybnik[/B] dla Arii do nowego domku :multi: Betta była dzisiaj na wizycie przed adopcyjnej (bardzo, bardzo dziękuję) i domek jest ok :) Sunia będzie miała ocieplaną budę, dużo przestrzeni do biegania. Domek miał wcześniej dwa pieski - jeden umarł ze starości, drugi wzięty ze schroniska musiał zostać uśpiony bo był poważnie chory. To dość pilne, proszę o kontakt jakby ktoś jechał...[/QUOTE] Jak cudnie!!! :))))) Bardzo się cieszę, że suńka będzie miała dobry domek. Napisz mi coś więcej, jak będziesz wolniejsza, bo wiesz, że Aria jest mi szczególnie bliska :) Quote
eve-w Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 na wątku BDT ktoś zaoferował pomoc z rabatem dla bezdomniaków :) Quote
nika28 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 W niedzielę prawdopodobnie Agnieszka z Głowna zawozi Arię do domku. [B]Czy ktoś mógłby dołożyć się na benzynę ?[/B] Transport opłaci przytulisko, a i tak jest ciężko. Być może Bumerang będzie miał swój domek :) Na razie jest umówiony na kastracje. Zapraszam też tu : [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1215770958[/url] Dla Rafiego zbieramy pieniążki na operację/konsultacje w sprawie tej łapki. Dwóch weterynarzy powiedziało już że łapkę trzeba amputować, ale przytulisko szuka jeszcze jakiś specjalistów... Do przytuliska trafiła sunia z 2 szczeniakami. Quote
Betta Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='nika28']W niedzielę prawdopodobnie Agnieszka z Głowna zawozi Arię do domku. [B]Czy ktoś mógłby dołożyć się na benzynę ?[/B] Transport opłaci przytulisko, a i tak jest ciężko. [/QUOTE] czyli jednak zdecydowałas sie na rybnicki domek... nic nie piszesz... a szkoda mogłam jakis apel na wątku rybnickim dac o transport... pienieznie niestety nie pomoge bo mam debet : ( pytałas państwa o te wirusówki? Quote
nika28 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 [quote name='Betta']czyli jednak zdecydowałas sie na rybnicki domek... nic nie piszesz... a szkoda mogłam jakis apel na wątku rybnickim dac o transport... pienieznie niestety nie pomoge bo mam debet : ( pytałas państwa o te wirusówki?[/QUOTE] Innego domku nie było... Przekazałam kierowniczce tel. do Państwa bo oni będą ją wieźć, więc ustalą na miejscu co z wirusówkami i wszystkim, mam nadzieję że będzie dobrze :) Quote
olivetshka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Dziś niedziela :) I Aria jedzie do domu!!!! Bardzo się cieszę, Nika - naprawdę bardzo, bardzoooo! :) Napisz mi, proszę szczegóły akcji jakieś - jeśli oczywiście będziesz wiedziała. I jak Aria w nowym domku. Quote
Betta Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 no to w Rybniku przywita ja słoneczko : ) ja oferowałam Państwu od Ari swoja pomoc gdyby wystapiły jakiekolwiek nieporzadane zachownia behawioralne....jednak nie zostawiłam im telefonu mówiąc że jak ktoś przyjedzie z sunią to im mój tel zostawi.... yhym... ktoś mi poda tel do osoby która właśnie jedzie z psicą ? czy ja dobrze zrozumiałam....ktoś z pracowników schronu się z nią wybiera? i schornisko za to płaci ?? Quote
nika28 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 [quote name='Betta']no to w Rybniku przywita ja słoneczko : ) ja oferowałam Państwu od Ari swoja pomoc gdyby wystapiły jakiekolwiek nieporzadane zachownia behawioralne....jednak nie zostawiłam im telefonu mówiąc że jak ktoś przyjedzie z sunią to im mój tel zostawi.... yhym... ktoś mi poda tel do osoby która właśnie jedzie z psicą ? czy ja dobrze zrozumiałam....ktoś z pracowników schronu się z nią wybiera? i schornisko za to płaci ??[/QUOTE] Podałam Ci SMSem tel. do Agnieszki która wiezie Arie do domku (ona zawsze wozi przytuliskowe zwierzaki do lecznicy, domków). Za transport płaci schronisko... Quote
Betta Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 dzwoniłam do Agnieszki dzis dopiero, a ż enie mogła rozmaiac miałą oddzwonic - ciekawa byłam czy w jej mniemaniu buda odpowiednia i wogóle jak tam cała reszta przebiegła.... nie oddzwoniła wiec nie wiem :/ ogólnie powiedziała tylko że w porządku... nika wiesz cos wiecej ? zadzwoniłam do Państwa od Arii - w celu zostawienia swojego telefonu, gdyby pojawiły sie z pieskiem jakies problemu behawioralne, podałam im też namiary na moją lecznice weterynaryjną ... jesli się na nią zdecydują (mysle że tak będzie) to będę miała "podgląd" na to co dzieje się z pieskiem (ale ciii) aa z nowinek... Aria siedzi w budzie wystraszona, ale Pan mówi trzeba jej dac czas i nic na siłę.... na jedzonko wychodzi więc nie jest źle .... ja Państwa nie będe nekać telefonami zostawiłam swój kontakt więc jak będa potrzebowali rady to zadzwonią... ale mam nadzieje że tu poczytam czasami co sie dzieje z psiuńcią , jak sie zaaklimatyzowała Quote
nika28 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Ja niestety na razie nie wiem jak przebiegł transport Ari ani jak wyglądała buda, ale się dowiem. Mam za to wieści z DS : Witam,Ara,bo tak ją nazwaliśmy już się otworzyła i nie boi się,wychodzi sama z budy do jedzenia,a szczególnie lubi bardzo chodzić na smyczy razem z małżonką.Do mnie jako do mężczyzny ma jeszcze trochę umiarkowany stosunek,ale wykazuje już więcej odwagi podchodząc do mnie przy obecności żony.Jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej,trzeba jej tylko dać więcej czasu do zaaprobowania nowego miejsca jak i nowych właścicieli. Pozdrawiam !!! Quote
nika28 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Zima się zbliża... Psiaki proszą chociaż o domy tymczasowe :( Szczególnie boje się o 16-letniego Misia Uszatka, który pewnie nie przeżyje zimy jak nie znajdzie domu... :( Quote
Malwi Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 zapraszam na puzzle ... http://www.dogomania.pl/threads/192534-Odkrywamy-tajemnice-puzzli-z-Kitką-do-22.09.godz.-22 Quote
mamanabank Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Czy ta mała Sonia jest jeszcze w przytulisku? I w jakim jest wieku? http://img443.imageshack.us/img443/7171/soniaj.jpg Quote
nika28 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 [quote name='mamanabank']Czy ta mała Sonia jest jeszcze w przytulisku? I w jakim jest wieku? http://img443.imageshack.us/img443/7171/soniaj.jpg Z tego co wiem Sonia jest jeszcze, ma ok. 4 miesiące. Quote
ewatonieja Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 a co sie dzieje z Kalinkiem? siedzi w przytulisku? macie fotki lepsze? Quote
nika28 Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 ewatonieja napisał(a):a co sie dzieje z Kalinkiem? siedzi w przytulisku? macie fotki lepsze? Kalinek nadal w przytulisku. Był ponoć jakiś facet nim zainteresowany, ale nic z tego nie wyszło. Fotek lepszych na tą chwilę nie mam, Kasia z Głowna która robi zdjęcia psiakom boi się go, bo pies rzuca się przez siatkę, warczy, więc raczej nie ma szans na lepsze zdjęcia :( Quote
nika28 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Ostatnio na spacerku był Jamnisio, bał się wychodzić poza przytulisko, był zestresowany i siedział w jednym miejscu na trawce... Dla niego przydałby się DT, myślę że szybko znalazłby domek... Quote
mshume Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Wrzuc fotki jamnisia na jamniki w potrzebie, tam dziewczyny aktywnie szukają domów.A może propbisz mu ogłoszenia, wiedzę,ze ma ładne fotki. Ludzie szukają jamników do adopcji :) Quote
nika28 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 mshume napisał(a):Wrzuc fotki jamnisia na jamniki w potrzebie, tam dziewczyny aktywnie szukają domów.A może propbisz mu ogłoszenia, wiedzę,ze ma ładne fotki. Ludzie szukają jamników do adopcji :) Na jamnikach do adopcji już jest :) Właśnie robię mu ogłoszenia. On jest w przytulisku od 2008 r i nikt się nim nie interesuje :( Quote
mshume Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Wklej tu potem linki do ogloszen, moze tez cos pomoge w promocji psiaczka :) Quote
nika28 Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 mshume napisał(a):Wklej tu potem linki do ogloszen, moze tez cos pomoge w promocji psiaczka :) Przykładowe ogłoszenie : http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7388407_jamnisio_po_przejsciach.html Reszty linków nie wklejam, bo jest ok. 60 stron :) Może wreszcie ktoś się odezwie... Quote
Recommended Posts