Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sankja, z dużych jest jednak tylko Gina, ta ONkowata...

Kasia mi napisała :

Nie ma już w Przytulisku albo za moment nie będzie (zdjełam dzis ze strony):

Sonia mała
Ala
Bunia
beżowy malec
Domel
Dixi
Fred Mika
Wiki
Borys
Dejzji
Zuzu

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olivetshka napisał(a):
Nika, a jak Aria? :(
Czy w ogóle coś się minimalnie ruszyło po tych moich nieszczęsnych kilku ogłoszeniach?
Jak będziesz miała jakieś wieści, daj mi, proszę, znać.

W ten czwartek będzie wizyta przed adopcyjna u Pani zainteresowanej Arią :)
Pani wydaje się bardzo fajna, ale więcej napiszę jak wszystko się uda.
Proszę o kciuki za wizytę.
Jeśli wszystko pójdzie ok, to będziemy szukać transportu z Łodzi do Gdyni...

Posted

nika28 napisał(a):
W ten czwartek będzie wizyta przed adopcyjna u Pani zainteresowanej Arią :)
Pani wydaje się bardzo fajna, ale więcej napiszę jak wszystko się uda.
Proszę o kciuki za wizytę.
Jeśli wszystko pójdzie ok, to będziemy szukać transportu z Łodzi do Gdyni...

Trzymam, oczywiście że trzymam! :)
Bardzo się cieszę :)
Czekam na wieści.

Posted

Niestety Pani musiała zrezygnować z adopcji z przyczyn osobistych :(
Bardzo szkoda, bo wydawało mi się że Aria będzie miała na prawdę fajny domek :(

Posted

nika28 napisał(a):
Niestety Pani musiała zrezygnować z adopcji z przyczyn osobistych :(
Bardzo szkoda, bo wydawało mi się że Aria będzie miała na prawdę fajny domek :(

Jejku... :(
A już się tak cieszyłam :(
Trzymam kciuki i tak. Postaram się porobić jej więcej ogłoszeń.
A allegro może być?

Posted

olivetshka napisał(a):

A allegro może być?

Jasne ! :loveu:
Tylko czekaj, napiszę jej jakiś ładny tekst, bo ostatnio dowiedziałam się sporo nowych rzeczy o niej. Mam nadzieję że tam ją ktoś wypatrzy...

Posted

[quote name='nika28']Jasne ! :loveu:
Tylko czekaj, napiszę jej jakiś ładny tekst, bo ostatnio dowiedziałam się sporo nowych rzeczy o niej. Mam nadzieję że tam ją ktoś wypatrzy...
Nika, już jej zrobiłam allegro:
http://allegro.pl/aria-przepiekna-sunia-owczarek-niemiecki-i1204283317.html
Tekst na razie stary, z ogłoszeń Twoich, ale jak będziesz miała coś nowego, to zmienimy.
Mam nadzieję, że sunieczka nie będzie musiała długo czekać na właściciela.

Posted

Dziękuję, piękne allegro ! :loveu:
Spróbuję coś napisać na dniach, ale nie wiem czy się wyrobię.

Wczoraj odszedł kociaczek z Głowna którego p. Zosia przywiozła mi w sobotę :( Z maluchem byłam we wtorek od 13-17 na kroplówce, mieliśmy jechać jeszcze następnego dnia, ale już nie dożył... Mój biedaczek malutki :(

Jedyna szczęśliwa wiadomość to taka że Debra jedzie jutro do hoteliku :) :)

Posted

Błagam o tymczasy dla psiaków i karmę, jest źle, ogromne przepełnienie... Nie ma już gdzie pomieścić psów...

Z bezwładną łapką Rafiego też źle - psiak ciąga łapkę po brudnym mokrym betonie, łapka jest cała w ranach... Nie mamy co z nim zrobić... Po weekendzie psiak przyjedzie jeszcze na konsultację do dobrego weterynarza chirurga z Łodzi i jak on stwierdzi że łapki nie da się uratować, to będzie czekała go amputacja :(

Posted

[quote name='nika28']Błagam o tymczasy dla psiaków i karmę, jest źle, ogromne przepełnienie... Nie ma już gdzie pomieścić psów...

Z bezwładną łapką Rafiego też źle - psiak ciąga łapkę po brudnym mokrym betonie, łapka jest cała w ranach... Nie mamy co z nim zrobić... Po weekendzie psiak przyjedzie jeszcze na konsultację do dobrego weterynarza chirurga z Łodzi i jak on stwierdzi że łapki nie da się uratować, to będzie czekała go amputacja :(
Oby łapkę dało się uratować...

Posted

Djuna i Lara poszły do domów, adopcje ze schroniska. Lara już jakiś czas temu.
Przybyło kilka nowych psów, w tym dwa piękne ONki, chyba bracia (nie mam zdjęć na razie).

Jest takie małe coś, chyba suczka :

Takie czarne coś :

Jest jeszcze kilka innych nowych, wszystkie szukają DT.

Posted

Luduu, ile wy tu macie przepieknych psow :o Az dziw bierze, ze nie rozchodza sie jak swieze buleczki :shake: Zapisuje watek, bede zagladac :thumbs:

Posted

nika28 napisał(a):
Dzisiaj shani przywiozła do przytuliska 400 kaszanek, w imieniu psiaków bardzo dziękuję :multi: :multi: :multi:

Nie ma sprawy ;) Dopiero teraz trafiłam na wątek. Będę zaglądać i w miarę możliwości starać się pomóc. Narazie robię wielkie przymiarki do serii zbiórek, o których wspominałam Nice :) Mam nadzieję, że wszystko wypali i że uda się uzbierać sporą paczkę dla zwierzaków.

Posted

Wiecie, jak ostatnio byłam w Przytulisku z tymi kaszankami to jeden piesek był przed bramą i był tak urzekający. Przyszedł nadstawił się do pogłaskania po czym porwał 1 kaszankę i poleciał zjeść, potem 2,3 i 4:evil_lol: Wydaje mi się, że to był Placek.
Tak nas urzekł, że wraz z moim TZ, postanowiliśmy że chociaż wirtualnie go zaadoptujemy i tak dzisiaj wysłałam maila dotyczącego wirtualnej adopcji :)
Jak fundusze pozwolą to jeszcze jakiegoś psiaka zaadoptujemy

Powiedzcie mi jeszcze czy z Łodzi coś dojeżdża do Głowna?

Borówka16 napisał(a):

Placek
Placek to duzy, piękny pies, którego zabralismy z ulicy. Psiak jest b. przyjaźnie nastwiony do ludzi.

Posted

Shani, to na pewno nie Placek, placek siedzi w boksie na końcu przytuliska :)
To pewnie Agent, albo jakiś inny. Jest kilka czarnuchów których nie ma na stronie :)
Ja jeżdżę tylko samochodem, więc nie wiem czym jeszcze można dojechać, ale na pewno czymś można. Jak będę w przytulisku to zapytam p. Zosi.

Olivetshka, Pan się odezwał, poprosiłam dziewczyny z Rybnika o wizytę, ale więcej napiszę Ci jutro w emailu.

Niestety łapka Rafiego/Rysia do amputacji :(
Jestem załamana :(
Byłam dzisiaj z nim, z p. Zosią i Agnieszką u jeszcze jednego weterynarza i to jest kolejny który powiedział to samo. Przytulisko chce ratować łapkę, ale raczej nie ma szans. Na łapce już są odleżyny, jest cała pokaleczona... Może ktoś weźmie go na tymczas ? To taki kochany psiaczek...

Posted

nika28 napisał(a):
Shani, to na pewno nie Placek, placek siedzi w boksie na końcu przytuliska :)
To pewnie Agent, albo jakiś inny. Jest kilka czarnuchów których nie ma na stronie :)
Ja jeżdżę tylko samochodem, więc nie wiem czym jeszcze można dojechać, ale na pewno czymś można. Jak będę w przytulisku to zapytam p. Zosi.

Olivetshka, Pan się odezwał, poprosiłam dziewczyny z Rybnika o wizytę, ale więcej napiszę Ci jutro w emailu.

Niestety łapka Rafiego/Rysia do amputacji :(
Jestem załamana :(
Byłam dzisiaj z nim, z p. Zosią i Agnieszką u jeszcze jednego weterynarza i to jest kolejny który powiedział to samo. Przytulisko chce ratować łapkę, ale raczej nie ma szans. Na łapce już są odleżyny, jest cała pokaleczona... Może ktoś weźmie go na tymczas ? To taki kochany psiaczek...

A tam co za różnica Placuś też jest słodziutki więc może być :)
No właśnie ja nie mam możliwości jazdy samochodem właściwie więc myślałam, że pewnie coś jeździ z Łodzi, bo chciałabym jechać póki mam jesczze trochę wolnego.
Co do łapki to jest mi bardzo przykro miałam nadzieję, że da się ją uratować.:(