Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiśnia miał dziś rtg i usg (w uśpieniu). Odłamków nie ma, musiały się rozpuścić, kość miednicy jest krzywo zrośnięta, ogranicza to ruch łapy, ale nie jest niebezpieczne dla zdrowia Wisienki. na usg generalnie ok, opis będzie jutro. zalecane jeszcze badanie moczu (Wiśnia przy usg nie w uspieniu posikał się ze strachu i na koniec pociekły mu białe kropelki - wet podejrzewa stan zapalny, stąd potrzeba złapania moczu).
no i wiadomośc dnia - mnie to powaliło:evil_lol:

Wiśnia waży [SIZE=5]48,6kg[/SIZE]:p (ostatnio ważył 46,5kg)
chyba czas na małą dietę:cool3:

koszt dziś to 127zł (faktura) + 15zł dojazd (15zł, bo Wiśnia jechał sam - to dla dociekliwych koleżanek:diabloti:)

Posted

Oj, jaka duża ta nasza Wisienka :loveu::evil_lol: Ale on wcale nie jest gruby, jest tylko naprawdę duży, łapki ma długie ;) wysoki...:eviltong:

Wielkie dzięki za te badania, będę dużo spokojniejsza ;) Ogromnie się cieszę, że wszystko ok. Szkoda tylko, że się wystraszył.

Posted

[quote name='beka']I Wisnia dobił do setki ;)[/QUOTE]

Ale waży tylko 48,6! :) Wisienek musiał zrobić zapas sadełka na zimę - skąd mógł wiedzieć, że w ciepłym domku wyląduje?... :)

Posted

[quote name='Nutusia']Ale waży tylko 48,6! :) Wisienek musiał zrobić zapas sadełka na zimę - skąd mógł wiedzieć, że w ciepłym domku wyląduje?... :)[/QUOTE]

Dokładnie tak! Nasz Kaluchny w ubiegłym roku zimą wyglądal jak pączuś, a w tym roku, kiedy zostal nagle kanapowcem, tak pięknie wysmuklał, że zrobil się naprawdę ładny:-)

Posted

zabaweczki zmieniają swoje miejsce, ale zwykle jedna czy dwie śpią w łóżeczku - rano spała gumowa świnia. Ktoś piszczy zabawkami - albo Wiśnia albo Loluśka - niestety, jak się zakradam, zabawa ustaje i patrzą na mnie merdające ogonki:)

Posted

[quote name='Nutusia']Zagląda, zagląda! :) Szkoda, że się Wiśniowy wczoraj na ewusiowe zdjęcia nie załapał... :)[/QUOTE]

Nie załapał, bo zdjęcia robił Jacek, a do psiaków pokuśtykałam sama. Wymiziałam, pocałowałam każdy nochal, ale zdjęć nie było. Misio wydal mi się spokojniejszy niż na zewnątrz. Bardzo zadowolony, ale nie tak bardzo łaknący jakiejkolwiek obecności, bo już nie jest sam:-)

Posted

Bo przecież nie od dziś wiadomo, że "w kupie raźniej" :)
Dziewuszki, znacie kogoś od buldożków francuskich? Dwie panienki domku nowego szukają: [URL="http://www.dogomania.pl/198470-Dwie-buldo%C5%BCki-francuskie-szukaj%C4%85-nowego-domu-razem-lub-osobno.-Potrzebne-og%C5%82oszenia"]http://www.dogomania.pl/threads/1984...g%C5%82oszenia[/URL]

Posted

ja jestem przemarźnięta, bo jechałam bez ogrzewania w samochodzie. od rana miałam też przedegzaminacyjne nerwy i ostrą trzęsiawkę i teraz mi odpuszcza dopiero wszystko. na szczęscie egzamin zdałam:) jestem nauczycielem dyplomowanym:)