soboz4 Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Bez znaczenia, Łatka jest z Katowic, ale każdy dobry dom, który można sprawdzić jest bezpieczną przystanią dla Łateczki. Ostatnia podopieczna pojechała do Łodzi w marcu, w ostatni czwartek właśnie rozmawiałam z jej opiekunami, jest szczęśliwa, tylko trochę przekarmiana, ale najważniejsze to, to że jest bardzo kochana i rozpieszczana! Quote
Niebieska713 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Latka jest sliczna i na pewno znajdzie dobry domek.To ja jej poszukam domku w moich okolicach,czyli Trojmiasto. Quote
soboz4 Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Wielkie dzięki! W Sopocie mam rodzinę za 1,5 - 2 tygodnie jadą do Sopotu gdyby się udało to myślę, że zabraliby Łateczkę ze sobą. Ich rodzice przeprowadzają się teraz bliżej dzieci z Mikołowa do Sopotu i w najbliższym czasie często będą jeździć, co prawda mają psa, ale może wówczas pomogą mi w transporcie! Jak będzie już tak daleko to będę myśleć jak wszystko zorganizować! Quote
Niebieska713 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Soboz4 - tylko pod jakim kontem ma byc ten domek? Z dziecmi,czy bez dzieci? Z innymi zwierzakami czy bez? Czy sunia moze zostawac sama w domu i nie wyje wtedy? Nic nie wiadomo...? Quote
soboz4 Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Mam skąpe informacje na jej temat, podobno dzieci opiekunki po jej śmierci oddały ją dlatego, że niszczy w domu, ale to nie są wiarygodne informacje gdyż przy oddaniu do schroniska trzeba podać powód i zazwyczaj jest to najczęstszy z podawanych. Nie było mowy o tym, że jest głośna w czasie naszych zajęć szczekała tylko na jednego z pracowników i podejrzewam, że musiała mieć powód, bo na innych pracowników reagowała machaniem ogona. Łatka jest szkolona od kwietnia, wiele się nauczyła, zna podstawowe komendy, czy może być z drugim psiakiem nie wiem, do ostatniego szkolenia nie było problemu, ale na ostatnim Łatka zaczęła pilnować wszystkich moich rzeczy, a zawsze biorę ze sobą aparat fotograficzny, statyw, reklamówkę z rzeczami i wówczas nie pozwoliła dojść żadnemu psu do moich rzeczy warczała i odganiała je, w stosunku do ludzi nie, ale stawała w pozycji obronnej i nie wiem czy by zawarczała na człowieka gdyby chciał zabrać np. reklamówkę. Trzy tygodnie temu na teren schroniska weszła pani z dzieckiem około 4-5 lat i ono zaczęło głaskać Łateczkę, nie było żadnej reakcji jedynie machanie ogonem, również nie ma reakcji przy klatkach z kotami, ale reakcja w schronisku jest zupełnie czasami inna niż w normalnych warunkach. Szkoda, że dzieci oddając ją do schroniska nie powiedziały ak np. reaguje na wnuki zmarłej opiekunki, niestety nie wiem. Ona jest bardzo spokojnym psem, jedyne co jej się "poprzestawiało" w ostatnim okresie to zainteresowanie suczkami w cieczce, ale miałam hodowlę jamników szorstkowłosych i dwie suczki, one tez były sobą zainteresowane w czasie cieczek, nie mówiąc już o próbie dominacji i pokazania która stoi wyżej w hierarchii. Generalnie jak nic nie pilnuje to jest przyjacielska do wszystkich psów, dużych, małych, suczek, psów z większością ma ochotę na "ósemki" lub "podgryzanko", na razie nie potrafię jej nauczyć zabawy z człowiekiem ale mam w najbliższych planach, przy klaskaniu w ręce Łateczka kula się jak wałeczek i pokazuje brzuszek, jak klepnę w uda i powiem "hop" wskakuje na ręce, ale chciałabym żeby nauczyła się przeciągania sznureczkiem albo zabawy z piłką, choć to będzie bardzo trudne. Gdy siadam na schroniskowe fotele Łateczka wskakuje mi na kolana i śpi z mordką oparta o moje udo, perfekcyjnie wykonuje komendę siad, leżeć trochę gorzej, za każdym razem przychodzi na wołanie, ładnie idzie na smyczy. Potrzebuje domu z miłością, może to być dom pracujący, przed wydaniem jej wysterylizuję Łateczkę żeby nie było problemów z ciążą urojoną albo cieczkami, czy w późniejszym czasie guzami sutek Quote
Niebieska713 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 A moze jej ta sterylke zrobic zapobiegawczo,nawet jesli na razie nie ma domku? Quote
soboz4 Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 nie mogę, bo schronisko nie sterylizuje (daje tylko bezpłatny bon na sterylizację), na te dni muszę zabrać je do domu, a mam już dwie suczki, trzeciej na dłużej nie dam rady Quote
Niebieska713 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 soboz4 napisał(a):nie mogę, bo schronisko nie sterylizuje (daje tylko bezpłatny bon na sterylizację), na te dni muszę zabrać je do domu, a mam już dwie suczki, trzeciej na dłużej nie dam rady Szkoda...Piekna Latko pokaz sie na dobranoc... Quote
protzlav Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Co u Ciebie, Łateczko?Drapię za uszkiem :) (D.) Quote
soboz4 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Łateczce "kroi" się domek, świetny, gdzie będzie rozpieszczana i kochana! Nie powiem więcej bo nie chcę zapeszyć! Quote
saphira18 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 ale musisz się pochwalić jak już będzie w domku:) Trzymamy kciuki Łacia! Quote
protzlav Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 SUPER wiadomość !!! Oby się udało ... 3majmy kciuki zaciśnięte :) (D.) Quote
soboz4 Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Łateczka już u siebie, spotkanie wypadło wspaniale i Łateczka pojechała do domu. Teraz już czyściutka i wyczesana patrzy na pewno czule w oczy nowym opiekunom! Jak mi soię uda z komórki jej zdjęcia w domku ściągnąć na kompa to zamieszczę! Jestem bardzo szczęśliwa! Quote
saphira18 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Więc nie pozostaję nam nic innego jak życzyć Łatce wszystkiego najlepszego w nowym domku :) Quote
__Lara Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Gratuluje :D :D :D i Łaci, i Tobie Bożenko :D doczekała się :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
maciaszek Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 soboz4 napisał(a):Jestem bardzo szczęśliwa!Wcale się nie dziwię i cieszę się ogromnie razem z Tobą i Łatką :). Quote
soboz4 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Mam wieści od Łateczki, została sama w domu przez 45 minut, bez szczekania czy demolki. Ma swoje miejsce w mieszkaniu i powoli się uczy, że to jej "mieszkanko". Cały czas nastawiona jest na pieszczotki, naciąga na nie każdego z domowników. Po wykąpaniu jej futerko zrobiło się śnieżnobiałe w czarne łatki, została wyczesana i jest jeszcze śliczniejsza niż była. Nadal kontynuowane jest szkolenie Łaci i Łatka będzie super wyszkolonym psem, co rzadko się zdarza u mniejszych psów, więc będzie się pozytywnie wyróżniać, nie tylko urodą ale i "wykształceniem"! No i była już na zakupach w sklepie zoologicznym wraz ze swoją pańcią! Niestety zdjęcia z komórki po przeniesieniu na komputer są nieczytelne, muszę poprosić Agnieszkę o zdjęcia Łateczki w domu albo na spacerze! Quote
Jasza Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Strasznie się cieszę! Wszystkiego dobrego Łatko! Piękna i wykształcona, no, no... Quote
maciaszek Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 soboz4 napisał(a):Cały czas nastawiona jest na pieszczotki, naciąga na nie każdego z domowników.:loveu: :loveu: :loveu: Super wieści :multi:. Quote
henikar Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 I ja się bardzo cieszę, że Łateczka ma domek. A u mnie znowu dwu-miesięczny szczeniak i Brutus z parkingu. Quote
Recommended Posts