zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Tusi u mnie. W aucie ok. Jak Beata wysiadła, to weszła na fotel, łapki na szybę, ogon w górze i podziwiała widoki. Tak pieskom nie wolno jeździć ;) wiec się położyła i lizała mnie po ręce. W domu jak u siebie, w wannie spokojna, przy wycieraniu pierwsze merdanie ogona. Zawołana przychodzi na mizianie, merda ogonem, psy jej nie wadzą, chodzi za mną i musze mieć ja na kolankach, bo się dopominała ;) Jednym słowem :crazyeye: Cudo, cudeńko idealne :loveu: A w klatce w schronie znów był strach w oczach, telepanie się :shake: niecałą godzinę temu. Suszymy się i do nowego domku po południu :) Quote
Betta Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 nooo... jak ona wygladała dzis w schronie... smutniscie...a w aucie szybciutko sie zrelaksowała... chyba oszalejemy ze szczęscia , co ? Quote
malawaszka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 dziewczyny już w drodze :) matko jak sie cieszę :laola: Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 I tak bez żadnych szczegółów, gdzie niunia jedzie, co to za domek i w ogóle... Cholewka, jajo zniosę! dziewczyny, jak tylko wrócicie, prosimy o zdjęcia i relacje ;) Quote
malawaszka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Zerduszko napisze - to Jej zasługa wszystko więc :Rose: Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 malawaszka napisał(a):Zerduszko napisze - to Jej zasługa wszystko więc :Rose: a ma inne wyjście? :cool3::mad: Quote
Telma Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Witam Jestem nową mamą Tusiny, załozyłam w koncu konto na Dogo:P Wczesniej tylko czytałam. Psina jest absolutnie kochana, łągodna pieszczoszka :D Po wyjściu zerduszka, od razu wpakowała się na kanapę i przytuliła się do mnie i mojego TZta (myslałam ze bedzie sie go bała itp). Potem było kolankowanie i przytulanie itp. Podoba jej sie chyba widok zabalkonowy bo się ostro wpatrywała i tam gdzie sobie usiadła ustawiłam jej łużeczko, od razu się w nie wmontowała i poszła spac, co jakis czas zmienia pozycje i wyglada jeszcze sweetaśniej:D Mój drugi pies chyba sie troche obraził tez poszedł spac. Jak towarzystwo sie wyspi pójdziemy na spacerek. Quote
zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Jak bez szczegółów... :razz: Niedługo po tym jak wystawiłam allegro z tekstem LadyS... odezwała się do mnie Agnieszka (Telma). Okazało się, że ma pieska z gliwickiego schroniska (http://www.dogomania.pl/threads/141878-Schronisko-w-Gliwicach-potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-psiak%C3%B3w!!!?p=14596190&viewfull=1#post14596190). Odszukałam wolontariuszke, która u niej była - zostałam zapewniona, ze domek super. Wizyta była zbędna :p Pogadałyśmy sobie przez tel i od dziś Tusi mieszka w Bytomiu z Telmą i jej TZtem oraz psem Bumerem :multi: Ze względu na gagatka pozostawionego w domu nie mieliśmy czasu, ale przez ta chwilkę upewniłam się, że to super miejsce dla Tusi, a ona to cudny psiak i fajnie się tam czuje :loveu: Dzięki Wam za podarowanie tej laleczce kawałka swego serca :multi: A z domkowych wieści: Tusi nawet suszarkę przeżyła, bez paniki, gryzienia itp. Jak ona biedna przez te 2,5 roku prawie przeżywała pobyt w schronisku :-( Ode mnie z domu: Otwieraj balkon, ja jestem już sucha, a tam jest tak fajnie :razz: I w drodze do szczęścia: Szybciej, chodzicie guzdrały, wysikam się kiedy indziej ;) Quote
zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Oczywiście serdecznie witamy na dogo Tusiową Pania :Rose: Quote
malawaszka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ooo witamy :laola: aaa idzie burza i muszę spadać :shock: Quote
lika1771 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Super wiesci tak sie ciesze dziekuje nowej Pani za serducho:iloveyou: Quote
Telma Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Tusi zachowuje się już prawie normalnie, truchta po domu , macha ogonem, prosi ładnie o coś dobrego, chodzi po schodach. Na spacerku bylismy krótko bo zaczeło padac, troche pochodziła na smyczy , ale jeszcze chaotycznie. Myślę że szybko sie nauczy. :) Quote
Niebieska713 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Wiec jesli dobrze przeczytalam,to TUSI juz w DS...??? Moze warto zmienic tytul watku... Quote
zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Telma napisał(a):Tusi zachowuje się już prawie normalnie, truchta po domu , macha ogonem, prosi ładnie o coś dobrego, chodzi po schodach. Na spacerku bylismy krótko bo zaczeło padac, troche pochodziła na smyczy , ale jeszcze chaotycznie. Myślę że szybko sie nauczy. :) Da sobie radę :) A jak z załatwianiem się? Tytuł zostanie zmieniony, jak tylko Betta wejdzie na forum, Tusi dopiero kilka h jest w swoim domu. Quote
Niebieska713 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 zerduszko napisał(a):Da sobie radę :) A jak z załatwianiem się? Tytuł zostanie zmieniony, jak tylko Betta wejdzie na forum, Tusi dopiero kilka h jest w swoim domu. Czy to jest DS ? Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Przeogromnie się cieszę i dziękuję Tusiowemu państwu za duże serducho :loveu: :Rose: Quote
Telma Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Co do załatwiania się , to raz zrobiła siku na podłogę, na spacerku nic, ale była zaabsorbowana otoczeniem,wąchaniem itp. Kupy jeszcze nie było:p Wieczorem będzie jeszcze jeden spacer, może coś poleci:P Teraz leży na Tztowi na kolankach i każe się głaskac bez przerwy :D Quote
Agucha Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Niebieska713']Czy sunia jest w DS czy w DT? [quote name='Niebieska713']Czy to jest DS ? [quote name='Niebieska713']Wiec jesli dobrze przeczytalam,to TUSI juz w DS...??? Moze warto zmienic tytul watku... [quote name='Telma']Witam Jestem nową mamą Tusiny, załozyłam w koncu konto na Dogo:P Wczesniej tylko czytałam. Psina jest absolutnie kochana, łągodna pieszczoszka :D Po wyjściu zerduszka, od razu wpakowała się na kanapę i przytuliła się do mnie i mojego TZta (myslałam ze bedzie sie go bała itp). Potem było kolankowanie i przytulanie itp. Podoba jej sie chyba widok zabalkonowy bo się ostro wpatrywała i tam gdzie sobie usiadła ustawiłam jej łużeczko, od razu się w nie wmontowała i poszła spac, co jakis czas zmienia pozycje i wyglada jeszcze sweetaśniej:D Mój drugi pies chyba sie troche obraził tez poszedł spac. Jak towarzystwo sie wyspi pójdziemy na spacerek. [quote name='zerduszko']Jak bez szczegółów... :razz: Niedługo po tym jak wystawiłam allegro z tekstem LadyS... odezwała się do mnie Agnieszka (Telma). Okazało się, że ma pieska z gliwickiego schroniska (http://www.dogomania.pl/threads/141878-Schronisko-w-Gliwicach-potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-psiak%C3%B3w!!!?p=14596190&viewfull=1#post14596190). Odszukałam wolontariuszke, która u niej była - zostałam zapewniona, ze domek super. Wizyta była zbędna :p Pogadałyśmy sobie przez tel i od dziś Tusi mieszka w Bytomiu z Telmą i jej TZtem oraz psem Bumerem :multi: Ze względu na gagatka pozostawionego w domu nie mieliśmy czasu, ale przez ta chwilkę upewniłam się, że to super miejsce dla Tusi, a ona to cudny psiak i fajnie się tam czuje :loveu: Dzięki Wam za podarowanie tej laleczce kawałka swego serca :multi: A z domkowych wieści: Tusi nawet suszarkę przeżyła, bez paniki, gryzienia itp. Jak ona biedna przez te 2,5 roku prawie przeżywała pobyt w schronisku :-( Ode mnie z domu: Otwieraj balkon, ja jestem już sucha, a tam jest tak fajnie :razz: I w drodze do szczęścia: Szybciej, chodzicie guzdrały, wysikam się kiedy indziej ;) ...a może warto by było poczytać ostatnie strony wątku... tam jest wszystko napisane czarno na białym... na dowód - wklejam cytaty postów :roll: Quote
Niebieska713 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Telma napisał(a):Jest w domu stałym :> To super... Quote
Betta Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 sie rozczuliłam na widok Tusi na posłanku.... jak ona sobie radziął w tym schornie to ja nie wiem... takie widoki dają mi siłe i chęci żeby sie zajmowac tymi zwierzakami..... dzisiaj widziałysmy Papilon'owego staruszka...uroczy..troche szczekacz ....ale chyba zadne zdjatko nie wyszło... spokojnie.... tez jestem zwolennikiem nie bałaganienia i juz zmieniam tytuł wczesniej nie miałam dostepu Quote
Recommended Posts