Betta Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 nu to mam nadzieje że obnizka bedzie.... obawiam sie jednak że zbieranie kasy bedzie trwało kawałek czasu...a cały czas zastanawiam sie czemu ona sie wtedy trząsła...i myśle sobie że to że nie ma guza to ie znaczy że nic innego jej nie doskwiera na tyle ze jest też apatyczna.... jedna sunia jak juz wspominałam miała problemy z sisusianiem bo miała zwapnienia w jelitach które naciskały na pęcherz.... ratunek przyszedł niemalże w ostatniej chwili... musze w końcu wstawić zdjecia Lunki na watku schroniska...widac jaka jest różnica kiedy była w schronie a kiedy juz podleczona u nowych właścicieli... oby Tusi nie czekała długo Quote
zerduszko Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Betta napisał(a):a cały czas zastanawiam sie czemu ona sie wtedy trząsła...A ja uważam, że ze stresu. I ta apatia tez. Nazbieramy we 2 dni ;) Ale cały czas można szukać czegoś innego, tańszego. Quote
Agucha Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 300zł to troszkę dużo za 5kg psiaka... Jeżeli do tego dojdą koszta wet itp, to nie wiem czy wyrobimy... Quote
zerduszko Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Agucha napisał(a):300zł to troszkę dużo za 5kg psiaka... Jeżeli do tego dojdą koszta wet itp, to nie wiem czy wyrobimy... Wiem, tym bardziej, że może to trochę potrwać. Ale ja nie znam innego miejsca. Jeśli będzie obniżka i uda nam się zebrać deklaracje, to warto spróbować. Quote
E-S Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Tusi waży tylko 5 kg ? A jest na mikropieski wrzucona ? Musimy pozbierać te 300 zł. Jakoś. Choćby na miesiąc i ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać. Skoro 13 letni Ami znalazł chętny domek, to i ona znajdzie :) Zobaczycie. Quote
zerduszko Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jest wrzucona. Nazbierać trzeba, tylko ona tam już trochę siedzi i pewnie na weta trochę pójdzie, więc obniżka o 50 zł baaardzo by się przydała. Quote
zerduszko Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Jeśli dostaniemy obniżkę i dogadam się z DT, uda nam się nazbierać deklarację, to w piątek za tydzień wezmę urlop i śliczna mogłaby być już poza schronem. Czekam na odpowiedź, nr telefonu... Quote
Paula03 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Przepraszam za offa, ale pilnie potrzebna pomoc dla Fary, suni z nużycą: http://www.dogomania.pl/threads/182959-Fara-jasna-suczka-z-%C5%82ysymi-plackami.-Pomocy! Quote
E-S Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Tusinka śliczna bardzo prosi o domek na nie tak stare swoje latka :) Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='Sabina02']Czy sunia ma Allegro? Hm, z wątku wynika, że Tusi ma tu ogłoszenia: ogłoszenia Tusi ma: http://www.adopcje.org/adopcja44716.html http://www.darmobranie.pl/oddam_za_d...schronisku.php http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4897...chronisku.html http://www.eoferty.com.pl/tusi_przem..._k_181654.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/sho...24619&cid=1558 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa...4560,Lw==.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/ps...ka-czeka/14633 http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,...7-1-33180.html a allegro, hu nołs ? Quote
zerduszko Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Sabina02 napisał(a):Czy sunia ma Allegro? Nie ma, bo po prostu pt i sb miałam takie zamieszanie, że nie zdążyłam. Dziś jej zrobię, mam juz tekst. Nic nie wiem o tym DT... :shake: Quote
zerduszko Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Allegro hula, dostałam odpowiedź, że cena 250 zł pasuje. Możemy zacząć zbierać deklaracje. Później zadzwonię do DT to się wszystkiego dowiem. Czy ktoś zadeklaruje się na kruszynkę?? Quote
Agucha Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja pierdziu...Ja uważam że na takiego mikrusa 200zł to jest max!:roll: Możesz kochana napisać co wchodzi w kwotę tych 250zł? :roll: Quote
zerduszko Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Agucha napisał(a):Ja pierdziu...Ja uważam że na takiego mikrusa 200zł to jest max!:roll: Możesz kochana napisać co wchodzi w kwotę tych 250zł? :roll: Ja wiem, ze to jest drogo, bo ona zapewne za 50 zł jak zje to jest max. Możemy szukać taniej - ale gdzie? Płatne tymczasy tyle kosztują. Jak mam psy, to też nie biorę nic, karmę, drobne wydatki sama opłacam. Możemy też jej nie wyciągać. Quote
Agucha Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 zerduszko napisał(a):Ja wiem, ze to jest drogo, bo ona zapewne za 50 zł jak zje to jest max. Możemy szukać taniej - ale gdzie? Płatne tymczasy tyle kosztują. Jak mam psy, to też nie biorę nic, karmę, drobne wydatki sama opłacam. Możemy też jej nie wyciągać. Czy ten DT jest sprawdzony? Skąd w ogóle info o nim? Ja niestety na całkowicie bezpłatny tymczas sobie nie mogę pozwolić :( Nie pracuję a muszę utrzymać 2 dzieci i swoje psiuty... TZ juz krzywo zaczyna patrzeć... Jeżeli byłaby pewność, że sunia szybko znajdzie dom i jest "grzeczna" w stosunku do dzieci - mogłabym ją przetrzymać. Kwota na pewno byłaby o wiele niższa niż te 250zł... Nie wiem jednak jak się sprawa ma z jedną sunią, która miała do mnie też na przetrzymanie przyjść. Czekam jeszcze na jakieś wieści. Quote
Betta Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Agucha... ;) nigdy nie wiem co mam pisać jak mnie pytaja ludzie czy do dzieci grzeczna.... ja mysle że jak sie dziecku da wytłumaczyc żeby uważał przez kielka dni bo piesek sie musi oswoić - to z nia nie bedzie problemu...ona potrzebuje kontaktu z drugim człowiekiem... czy nie ma fobii dzieciecej to bym juz proponowała sprawdzic zabierajac dzieci do schorniska i na trawce spokojne zapoznanie... napewno w nowym miejscu gdzie bedzie ja na poczatku atakowac nadmiar bodźców to dzieci nie powinny byc wobec niej nachalne... widac że maleńka chce sie otworzyc.... ja mysle tak... ona ma predyspozycje żeby sie szybciutko otworzyc i ja w niej widze kolanowego pieszczucha wiec gdyby nie wiem to bic sie o nia powinni (chociaz staruszki tez ludzie biora od nas)... ale nie wiem jak ja zdiagnozujemy co tam wykryjemy ...wiec nie ma co wróżyc.... nie jest brzydkim kundlem i otyle szybko moze znaleźć domek ja nie wezme odpowiedzilności w sytuacji kiedy ludzie zrezygnuja z deklaracji i bedzie trzeba szukac hotelu, czy bedzie trzeba małą od ciebie przerzucac na jakis hotel.... mam teraz za dużo na głowie swoich spraw i pociagnie sie tak pewnie do wrzesnia.. także jak zerduszko zechce wziac na siebie cieżar odpowiedzialności... (ps wiem ż ejuz wziełas... :*) to ja nie widze problemu a nawet bym sie cieszyła że mała do ciebie trafi... faktycznie mozna by było na poczatek zbierac do sumy która ty nam zaśpiewasz... a jakby mała cos za długo szukała domu to zbierac na hotelik ...ale wiecie że to potem róznie bywa z deklaracjami ja jej założyłam wątek bo martwi mnie jej apatycznosć i te drgawki które tam kiedys zauwazyłam... mysle ze warto ja szybko zdiagnozowac...a kochana psiunia jest to gwarantuje ! Agucha, to sie dowiedz jak tam stoisz z ta druga sunia i daj znac.... Quote
zerduszko Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Agucha napisał(a):Czy ten DT jest sprawdzony? Skąd w ogóle info o nim? Ten DT nie, to jest siostra dziewczyny z dogo, która ma Molly u siebie. Jeszcze nic nie sprawdzałam dokładnie, na razie gdybam.... Agucha napisał(a):Ja niestety na całkowicie bezpłatny tymczas sobie nie mogę pozwolić :( Nie pracuję a muszę utrzymać 2 dzieci i swoje psiuty... TZ juz krzywo zaczyna patrzeć... Na całkowicie bezpłatny, to wiadomo ciężko. Też jak mam dołek finansowy, to biorę zwroty za utrzymanie... ale za opiekę nigdy nic. Agucha napisał(a):Jeżeli byłaby pewność, że sunia szybko znajdzie dom i jest "grzeczna" w stosunku do dzieci - mogłabym ją przetrzymać. Kwota na pewno byłaby o wiele niższa niż te 250zł... Nie mam pojęcia czy ona szybko znajdzie dom. To zawsze jest zagadka. Ona jest ładna, więc ma szanse. Ale z kolei młoda nie jest, no i za dużo o jej zachowaniu nie wiadomo. Co znaczy dla Ciebie szybko? Ona nie jest czepliwa, więc jeśli dzieci nie będą jej miętosić, to powinna być ok. Ile twoje dzieciaczki mają lat? Beata - ja 100% odpowiedzialności za nią nie wezmę, nie a o czym mówić. Jeśli nie robimy tego razem, to przykro mi bardzo. Quote
Agucha Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 zerduszko napisał(a): Co znaczy dla Ciebie szybko? hmm, ja zazwyczaj mam na DT "awaryjne" przypadki. Szybko dla mnie znaczy miesiąc maksymalnie 2 miesiące :roll: Na dłużej niestety nie mogę sobie pozwolić... zerduszko napisał(a):Ona nie jest czepliwa, więc jeśli dzieci nie będą jej miętosić, to powinna być ok. Ile twoje dzieciaczki mają lat? Córa 6 lat, synio - 8 lat. Jeszcze nic nie obiecuję, nie rezygnujcie z tamtego tymczasu. W razie WU będę pisała, a jak nie to trzeba jakieś bazarki robić, bo na stałe deklaracje raczej bym nie liczyła:roll: Quote
zerduszko Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Agucha napisał(a):hmm, ja zazwyczaj mam na DT "awaryjne" przypadki. Szybko dla mnie znaczy miesiąc maksymalnie 2 miesiące :roll: Na dłużej niestety nie mogę sobie pozwolić... No to niestety może się nie udać. A ja jej nie oddam znów do schroniska. Dzieci amsz w takim rozsądnym już wieku, więc pewnie nie powinno być problemów ;) Quote
dineh Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 jestem z zaproszenia Aguchy jeśli potrzeba ogłaszać proszę o tekst narazie tak niewiele mogę.... Quote
Recommended Posts