Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No najpierw zapytam. Nie wiem, czy powinien miec ta obroze, chyba mu zdejme...Wrocilismy wlasnie ze spacerku, widzialam, ze cos tam ma, ale w tym miejscu ma takie geste, dosc dlugie wlosy, ze nawet pod swiatlo niewiele widac. Qrwa, nie bedzie mogl wchodzic do wody, dopoki sie nie zagoi :angryy:

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Paula

2320

• e.v.a

1068

• Alicja

1007

• dreamer

426

Top Posters In This Topic

Posted

Oplukalam mu na miejscu woda. Znalazlam rywanol, ale przeterminowany :shake: Ale rywanolem chyba nie mozna na otwarta ranke? Czym mu przemyc? Preventica zdjelam, dzisiaj i tak nie bedzie latal po krzakach. Idziemy zaraz pobiegac za patyczkiem.

Posted

Hehe, ma, widzialam, ze ma tam duzo strupa czerwonego, takie "mokre" jakby jeszcze. Zaraz przyjdzie sis, to mu obejrzy, ona sie tak nie patyczkuje, jak ja :lol: Idziemy jutro do weta, bo jeszcze oczko mu lzawi ciagle, a od wczoraj lapke sobie zawziecie wylizuje, a ja tam nic nie widze :shake:
Slepa jestem, nic nie widze :evil_lol:

Posted

Paula zrób mu okład z Riwanolu / na wate albo gaze i przyłóż na opuchlizne /Dobre jest Aluminium w sprayu .Ale jutro to chyba wet;)
Wymiziaj boraczka:razz:

Posted

Dziekujemy cioteczkom za troske :loveu: Masiu wymiziany, wrocilismy z ostatniego spacerku :p Rywanol przeterminowany od 05/2005 wyladowal w koszu, nie mam zadnej gazy, kompresow, nic :angryy: Jutro wet i apteka :roll: Dobranocka.

Posted

Hej dziewczeta :lol:
Maksiu czuje sie dobrze, pewnie nawet nie wie, ze ma jakas ranke na karczyszku. Do weta pojdziemy po pracy, czekam na pieniazki :roll: Na szczescie weta mamy do 22 :multi:

Posted

Wrocilismy od weta, wszystko dobrze z karczyszkiem, doktor powiedzial, ze skoro opuchlizna ladnie zeszla to nie trzeba antybiotyku, podlubal mu tam i posmarowal mascia na gojenie. Obejrzal oczko i powiedzial, ze powinnam sie udac do okulisty :shake: . Powieka sie Maksiowi zawija za bardzo do srodka i podraznia i dlatego mu ciagle lzawi, i ze trzeba mu tam wyciac jakis trojkacik :placz: Ja nie chce zadnej premedykacji :placz: :placz: :placz: Dostalam recepte na kropelki do oczu, jutro kupimy, bo dzis nie zdazylam. W ogole to sie tak zdenerwowalam, ze zapomnialam zapytac o ten frontline i w ogole, nie pamietam ile razy te kropelki - jutro znowu sie tam przejde albo zadzwonie :roll: Pan doktor kochany nie wzial ode mnie kasy :loveu:

Posted

to dobrze ze karczycho sie goi :)
a co do oczka to nie martw sie :) bedzie dobrze :)
ja az boje si eisc do weta za tydzien ze swoja i jej oczkiem :razz:

Posted

Dzieki Ewa :loveu: Ja sie nie boje o oczko, tylko o podawanie narkozy Maksiowi :shake: Bo z oczkiem to i tak pojde do dr Garncarza, tylko czekam na kase :roll: A myslalam, ze Tigrze sie goi ladnie oczko? Czy cos znowu nie doczytalam? Bo mi sie cos z forum dzieje i czasem nie wyswietla wszystkich postow :mad: (Juz walnelam babola na pwp przez to :oops: :evil_lol: )

Posted

hehe
oj nie boj sie o narkoze :) Maxiu jest zdrowym mlodym psiakiem :) bedzie oki :p
no oczko sie goi wydaje si ejuz ładniejsze włoski chyba troszke zaczely odrastac :) ale nadal strasznie ropieja:shake: jak nigdy :razz: mam nadzieje ze nie bedzie miala zastrzykow moze jeszcze jedna obroze kupie i sie calkowicie wygoi :D

Posted

No wiem, ale ma niskie tetno 80/120 :roll:

Leczenie Tigry jest takie jak przy nuzycy, u nas obeszlo sie bez antybiotyku, ale trwalo to 1,5 miesiaca (ale my mielismy jeszcze grzybice).

Posted

paula_z napisał(a):

Leczenie Tigry jest takie jak przy nuzycy, u nas obeszlo sie bez antybiotyku, ale trwalo to 1,5 miesiaca (ale my mielismy jeszcze grzybice).

dokładnie bo miala podejrzenie nuzycy u nas grzybicy nie ma ale za to zapalenie mieszkow włosowych narazie leczymy sie 3 tygodnie naszczescie widze juz zmiane :multi:

a Maxiu zawsze takie tetno ma??

Posted

evaxon napisał(a):
a Maxiu zawsze takie tetno ma??

Tak, bylismy u dr Niziolka, robilismy ekg (szczypczyki:evil_lol: ) wszystko jest ok, po prostu ten typ tak ma.

Posted

paula_z napisał(a):
Tak, bylismy u dr Niziolka, robilismy ekg (szczypczyki:evil_lol: ) wszystko jest ok, po prostu ten typ tak ma.

moj awczesniejsza sunka nienawidzila weta ... w ostatniej fazie jej zycia musielismy robic ekg kilka krotni ejejj ale ona cierpiala przy tych szczypczykach:lol: piskala jak by jej sie krzywda dziala:lol:

ee bedzie z Maxiem oki :) bedziemy trzymac kciuki :] a dogomanakowe kciuki zawsze pomagaja:multi:

Posted

paula_z napisał(a):

jak tak zapisane to chyba ciśnienie takie ma :evil_lol: i pewnie 120/80 :evil_lol:
Z tym oczkiem to moze iec zawijającą się powiekę, albo coś w tym stylu i podejrzewam, ze bez zabiegu sie nie obędzie :roll: Dobrze, ze idziecie do Garncarza ;)