fiorsteinbock Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 [quote name='Asia76']Edytko uaktualniłam saldo. Sasza biedna psino, rzadko zaglądam ale jestem z tobą[/QUOTE] Dzieki Asiu! Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 [quote name='ania_to_ja']Dzisiaj przelałam pieniążki z bazarku :)[/QUOTE] Aniu, pieniazki dotarly, sa w poscie nr1! Bardzo dziekujemy za tak ogromna pomoc! Quote
fiorsteinbock Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Dzisiaj widzialam Panią na spacerze z piekna/ym DONką. Pomyslalam o Saszy, o jej mlodosci, jaki miala dom, wlasciciela... Domyslam sie, ze ludek mial serce z kamienia skoro wyrzucil chorego i starego psa. Lecz łudzę sie, ze kilka jej lat nalezalo do szczesliwych :( Quote
kikou Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Dzisiaj widzialam Panią na spacerze z piekna/ym DONką. Pomyslalam o Saszy, o jej mlodosci, jaki miala dom, wlasciciela... Domyslam sie, ze ludek mial serce z kamienia skoro wyrzucil chorego i starego psa. Lecz łudzę sie, ze kilka jej lat nalezalo do szczesliwych :([/QUOTE] mam wielką nadzieje, że i teraz Saszunia nie jest nieszczęśliwa..... mimo choroby jest niezwykle pogodna, jest z niej tez psinka, ktora bardzo dobrze odnajduje sie w stadku.... czasem trafiają do mnie pieski w bardzo już złym stanie.. i zawsze tak na nie patrze i zastanawiam żie dlaczego jeśli ktos ma psiaka te 10 lat nagle nie może już wytrzymać tych ostatnich 2 dni, 2 tygodni, czy 2 miesięcy.... dlaczego ta psina nie może spokojnie umrzeć w domu, który zna całe życie.... szkoda słów... Quote
Asia76 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 A ja pamiętam jak usypałam moją wyżlicę. Miała 12 lat i nowotwór. Ja ją miałam w sumie trochę więcej niż pół roku, bo przyjechała do mnie za moim mężem. Do końca jej dni staraliśmy się jej zapewnić dom, bardzo ją kochaliśmy, do tej pory łezka się w oku zakręci :bigcry:. A mój mąż ryczał jak bóbr przy usypianiu - aż sama byłam zaskoczona. Quote
giselle4 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='kikou']mam wielką nadzieje, że i teraz Saszunia nie jest nieszczęśliwa..... mimo choroby jest niezwykle pogodna, jest z niej tez psinka, ktora bardzo dobrze odnajduje sie w stadku.... czasem trafiają do mnie pieski w bardzo już złym stanie.. i zawsze tak na nie patrze i zastanawiam żie dlaczego jeśli ktos ma psiaka te 10 lat nagle nie może już wytrzymać tych ostatnich 2 dni, 2 tygodni, czy 2 miesięcy.... dlaczego ta psina nie może spokojnie umrzeć w domu, który zna całe życie.... szkoda słów...[/QUOTE] Zgadazam sie z Toba staruszek trafia do schronu i pozyje 15 dni kwarantanny albo i nie i odchodzi:-( smutny,opuszczony,zestresowany pełen mysli dlaczego? co zrobilem :shake: on biedak tylko sie zestarzał przy boku kochanego pana:crazyeye: kilka dni czy tygodni przed smiercia musiał przejsc glod ,upokorzenie,strach ,zimno ,bol i tesknote to fundujemy za darmo naszym przyjaciołom:mad: Quote
Mysza2 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='kikou']mam wielką nadzieje, że i teraz Saszunia nie jest nieszczęśliwa..... mimo choroby jest niezwykle pogodna, jest z niej tez psinka, ktora bardzo dobrze odnajduje sie w stadku.... czasem trafiają do mnie pieski w bardzo już złym stanie.. i zawsze tak na nie patrze i zastanawiam żie dlaczego jeśli ktos ma psiaka te 10 lat nagle nie może już wytrzymać tych ostatnich 2 dni, 2 tygodni, czy 2 miesięcy.... dlaczego ta psina nie może spokojnie umrzeć w domu, który zna całe życie.... szkoda słów...[/QUOTE] Nic już nie powinno człowieka dziwić po tym co tu na dogo można zobaczyć, a mimo wszystko też nie pogodzę się z tym nigdy, że takie jest podejście do żywego stworzenia, i nie pojmę jak można spokojnie spać jak się coś takiego zrobi. A najsmutniejsze jest to że na ogół to z pozoru tzw "porządni ludzie". Brak słów. Quote
Asia76 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 wpłynęły kolejne pieniądze ale uzupełnię wieczorkiem lub jutro Quote
fiorsteinbock Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Dzieki Asiu. A ja zablokowalam kanal internetowy i musze przejsc ponowna weryfikacje...nie mam dostepu przez net :) Quote
Asia76 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Cioteczki saldo na pierwszej stronie jest aktualne myślałam, że nie uzupełniłam Quote
kikou Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='Mysza2']A jak się miewa Saszeńka?[/QUOTE] Saszeńka ma lepsze i gorsze dni... ale dzisiaj był taki lepszy, było piękne słoneczko i niunia biegała wesoło...a nawet uradła mały worek karmy i rozerwała go na wybiegu... zapewniła całemu stadku rozrywke... ;) Quote
fiorsteinbock Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Wesolo macie :) Jak Lisio przyjechal to tez jakis psiak ukradl karme, jak dobrze pamietam? czyzby Saszka? :) Quote
wojtuś Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Jestem u Szaszki:) i cały czas o niej pamiętam, Wspaniała Sunia:) [B]Kikou[/B] dzięki że znalazła takie swoje miejsce, gdzie tak dobrze sie czuje:) [B]Fior [/B]zostaje moja deklaracja, będę uzupełniał zaległości, tyle bid że pomału odrabiam sie z deklar. Pozdrawiam Wszystkich:):) Quote
kikou Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Wesolo macie :) Jak Lisio przyjechal to tez jakis psiak ukradl karme, jak dobrze pamietam? czyzby Saszka? :)[/QUOTE] tak to Saszenia jest taka bystra ze jak jest okoazja to coś zwędzi... no jeszcze tylko Mongołek jest też taki sprytny, zawsze mamy wszystko poustawiane na wysokści, w bezpiecznych wysokich" miejscach ale czasem dzieje sie coś nieprzewidzianego i tak ostatnio robotnicy budowlani, ktorzy mi coś tam naprawiali, poprzestawiali karmy niżej...to Saszenia zrobiła małe party dla stada... z drugiej strony za suchym jedzeniem nikt aż tak strasznie nie przepada wiec bardziej porozwalali po wybiegu niż pojedli... ;) Quote
fiorsteinbock Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Usmialam sie - Saszka dba o rozrywki dla towarzystwa a i o poczestunku nie zapomina! Co za kobieta!!! A Pan Mongołek to co za Jegomosc? na hoteliku czy osobisty? Kikou - czy Saszka potrzebuje jakis lekarstw, karmy specjal.? Quote
Mysza2 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Kikou, wesolutko masz z tą niesforną czeredką, a jak tam noga? Quote
kikou Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='Mysza2']Kikou, wesolutko masz z tą niesforną czeredką, a jak tam noga?[/QUOTE] ...z ta nogą to koszmar, nie przypuszczałam że tak dlugo bede miała problemy, nadal kuśtykam troche, a jak pochodze cały dzień to boli jak cholera, nie wiem gdzie mam ją wsadzić.... już w różnych miejscach miewałam psie i kocie pogryzienia...i goiło sie w dwa dni, no chyba że ktoś głębiej "sie zanurzył"....ale i tak w miare szybko...a z tą piętą papranina już dobrze ponad miesiąc... Quote
kikou Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='fiorsteinbock'] Kikou - czy Saszka potrzebuje jakis lekarstw, karmy specjal....?[/QUOTE] Wiesz podawałam jej te karme niskoweglowodanową.... ale niestety ostatnio już jej nie mieliśmy... a ponieważ moja cukrzyczka ma obliczone dawki insuliny mniej wiecej do tej karmy... to kiedy karma sie skończyła rozregulowałam jej rytm i cukrzyczka miala sie gorzej... wiec teraz zmusilo mnie życie do zakupu tylko mniejszej ilości dla cukrzyczki, ta karma kosztuje 270 zł, a dla Saszeńki taki worek, gdyby nie jadła nic innego to tylko na miesiąc.... wiec masakryczny koszt.. z suplementow daje jej beta glukan (ale mamy go jeszcze bo dostałam dość dużo od kolegi) oraz omega 3i6, tych dostaliśmy troche od Grażynki ale już sie skończyły... Quote
fiorsteinbock Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Rozumiem. Omega musi byc ktoras konktertna? jaka kupic? Quote
kikou Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Rozumiem. Omega musi byc ktoras konktertna? jaka kupic?[/QUOTE] najwiecej zawartości "cukru w cukrze" za rozsądną cenę mają kapsułki firmy olimp ale 50% w takim opakowaniu ze złotymi dodatkami (bo olimp ma tez kapsułki o stezeniu 30% w opakowaniu błękitnawym), niemal wszystkich innych firm mają tylko 30% stężenie....a zbliżone ceny, warto na to zwracać uwagę ;) Quote
Recommended Posts