Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No nie, ukradli Enigmę ;) ;) Rudy wygląda jak Eniśka albo jej brat... sunia była dzisiaj u mnie w odwiedzinach, w poniedziałek zamieszczę w jej wątku kilka fotek - kropla w krople Rudy :D Fantastyczny happy end !!

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Enigma79 napisał(a):
No nie, ukradli Enigmę ;) ;) Rudy wygląda jak Eniśka albo jej brat... sunia była dzisiaj u mnie w odwiedzinach, w poniedziałek zamieszczę w jej wątku kilka fotek - kropla w krople Rudy :D Fantastyczny happy end !!

Pani Marta, która adoptowała Rudego, też twierdziła, że Eni i Rudy są identyczne, nawet zastanawiała się nad adopcją Eni, ale pokochała Rudego.
W poniedziałek zadzwonię do p.Marty, zapytam, jak niuniek sprawował się przez pierwsze dni. Na razie dam im odsapnąć ;) Gdyby się coś działo, p. Marta będzie do mnie dzwonić, więc skoro nie dzwoni, to mam nadzieję, że Rudziaczek jest grzeczny.

Posted

Dostałam wiadomość z nowego domku Rudego :cool3: - Rudziaczek ma się dobrze, z początku nie chciał nic jeść, ale już jest OK. W domku grzeczny, p. Marta pisze, że słodki, cichy, jakby psa nie było :lol: Napisała nawet, że była przygotowana na różne zachowania psa, a jest bardzo mile zaskoczona, bo Rudy jest niezwykle towarzyski, chodzi za nimi w krok w krok.
Rudy śpi w łóżku z synem p.Marty, który cyt "świata poza nim nie widzi, tulą się jak małe dzieci" :loveu::loveu::loveu:

Rudy zachowuje w domku czystość (bo z tym różnie mogło być, nie wiemy nic o jego przeszłości), tylko raz obsikał lodówkę - ale pani była na to przygotowana, ostrzegałam, że psy często lubią w ten sposób zaznaczyć nowy teren. Ale na szczęście to był tylko incydent ;)

Jedyny problem to taki, że Rudy nie akceptuje innych psów, na spacerach jest agresywny i rzuca się na psiaki bez ostrzeżenia.:shake:
Oczywiście poradziłam kaganiec na każdy spacer, a później pomyślimy o szkoleniu. Na szczęście p.Marta jest przygotowana na takie sytuacje, wiedziała, że Rudy może nie akceptować psów i kotów.
Kiedy niuniek dojdzie do siebie, to umówimy się na kastrację, to również powinno go wyciszyć.

Posted

Lecialam z palpitacja serca, ze tu jakies zle wiadomosci, a tu takie nowiny :multi: Rudy juz w schronisku pyskowal do innych psow i brzydko zaczepial koteczki. To bylo w sumie do przewidzenia. Kaganiec napewno pomoze doraznie, do czasu az szkoleniowiec nie poradzi czegos na jego zachowanie. No i obowiazkowo kastracja, ktora napewno obnizy poziom testosteronu :)

Moja slodka kruszynka ma swojego pana :loveu:

Posted

To prawda ,że Rudy ma dom jestem szczęśliwą posiadaczką owego psiaka.. obiecuję ,że jak najszybciej jak to będzie mozliwe wstawię jego nowe zdjęcia.. Rudy jest kochanym przytulakiem śpi w jednym łóżku z moim synem ( mój syn niestety ma mniej miejsca w owym łózku bo Rudy zajmuje poduszkę i większość kołdry) Mam go równy tydzień i za nic w świecie nie oddam przytulasa :):):)

Posted

Rudamania napisał(a):
To prawda ,że Rudy ma dom jestem szczęśliwą posiadaczką owego psiaka.. obiecuję ,że jak najszybciej jak to będzie mozliwe wstawię jego nowe zdjęcia.. Rudy jest kochanym przytulakiem śpi w jednym łóżku z moim synem ( mój syn niestety ma mniej miejsca w owym łózku bo Rudy zajmuje poduszkę i większość kołdry) Mam go równy tydzień i za nic w świecie nie oddam przytulasa :):):)

Witam serdecznie
Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Rudy do Was trafił i że syn jest taki szczęśliwy :loveu:

Będziemy czekać na fotki naszego kochanego Rudziaczka :cool3:

Jeszcze raz dziękuję, że daliście dom Rudemu :loveu:

Posted

Ja też bardzo się cieszę, że go mam. Nie dość, że mogłam pomóc, to cała rodzina zakochana po uszy w Rudzielcu. Imienia jednak nie zmienialiśmy został Rudy :cool1: Rudy okazał się psiakiem kanapowym. Ma swój materac ale raz tam leżał generalnie śpi, leży na łóżku :p Pierwsze dni jak już Agnieszka wspominała nic nie jadł teraz wcina aż mu się uszy trzęsą ale tylko gotowane, gardzi suchą karmą :p Wiecznie sie tuli nastawia do głaskania..Jest rewelacyjnym psiakiem. Tylko zgram zdjęcia na płytę to wstawię

Posted

Rudamania witamy na watku :multi: Ciesze sie bardzo, ze "moje bursztynowe oczka" trali do Was i ze tak fajnie sie dogadujecie :loveu: Pozdrowienia dla syna, naprawde fajny i rozgarniety z niego chlopak :) I oczywiscie caluski dla Rudziaczka od ciotki Marty :kiss_2:

PS niecierpliwie czekam na foteczki tupiac nozka :razz:

• 2 weeks later...
Posted

Nasz Rudziaczek miał ostatnio kłopoty ze zdrowiem. Zaczął zwracać i miał silną biegunkę.

Weterynarz stwierdził zatrucie pokarmowe. Rudy przez kilka dni dostawał antybiotyk i miał kilkudniową przymusową głodówkę - wyglądał jak szkieletorek, był słaby, apatyczny... :(Pani Marta bardzo się o niego martwiła, codziennie odwiedzała weterynarza.

Ale na szczęście jest już znacznie lepiej - Rudy zaczął jeść, biegunka minęła, znów ma ochotę na spacerki :)
Zmienił się też jego stosunek do psów - na wybiegu ładnie bawi się z psiakami, natomiast jeśli jest na smyczy, trzeba uważać.

Oczywiście, wszyscy w domku bardzo go kochają, syn P. Marty go wprost uwielbia - śpi z nim w łóżeczku i świata poza nim nie widzi.
Rudy upodobał sobie do leżenia kanapę i to na niej spędza większość czasu. :)

P. Marta ma mnóstwo fotek Rudzielca, ale na razie nie ma dostępu do internetu, gdyż się przeprowadziła ;)

Posted

Osz kurcze, to goraco bylo. Ciekawe gdzie on ta trucizne chapnal :mad:Dobrze, ze p. Marta byla czujna... Rudy nie odwalaj takich numerow, bo na zawal padniemy jedna po drugiej :mad:

Posted

ageralion napisał(a):
Osz kurcze, to goraco bylo. Ciekawe gdzie on ta trucizne chapnal :mad:Dobrze, ze p. Marta byla czujna... Rudy nie odwalaj takich numerow, bo na zawal padniemy jedna po drugiej :mad:

A ja myślę, że to pozostałości jeszcze ze schroniska. Przecież Adi też chorował ...

Posted

agnieszka32 napisał(a):
A ja myślę, że to pozostałości jeszcze ze schroniska. Przecież Adi też chorował ...

To by wszystkie psy schroniskowe mialy problemy. Adi mial odejrzenie, ze wpakowal cos w paszcze, czego nie powinien byl :shake: Ale co sie im dziwic, tyle czasu na wikcie schroniskowym, to teraz probuja nadrabiac braki. Chwila moment i polkniete :mad:

Posted

Witam ponownie:lol: Jak już widzę większość już wie że Rudziaczek był chory , ale już jest dobrze zaczął normalnie jeść (wiecznie jest głodny) Przytyło się mu troszkę :oops: z mojej winy bo dostaje malutko ale często jak szeleczki trzeba było mu skracać to teraz trzeba mu rozszerzać :lol: Nasz "groźny" piesior zalizuje ostatnio wszystkich na śmierć..Zgodnie z obietnicą pare fotek.. to są fotki sprzed i po chorobie więc nie ma jeszcze nowych "pana grubaska"

Posted

http://img64.imageshack.us/img64/269/dsc01626t.jpg - jak wyscie go nauczyli tak jezdzic? Moja w zyciu tam wlezc nie chciala :oops:
http://img822.imageshack.us/img822/826/dsc01604y.jpg - jakie piekne szeleczki i to namietne gryzienie kija :loveu:
http://img375.imageshack.us/img375/7219/dsc01316r.jpg - O wybieg! To ten na Arkonskiej?
http://img138.imageshack.us/img138/1987/dsc01303ju.jpg - moje bursztynowe oczka :loveu:

Posted

Rudy nie dość, że wyszedł wychudzony ze schroniska, to jeszcze na wadze bardzo stracił :( Pani Marta bardzo się martwiła, że niuniek chudnie, a ona musi mu jeszcze głodówki stosować...
Ale przy takiej opiece przytyje raz dwa!!!

A szeleczki śliczne :)

Posted

Witam.. Jak już napisałam wcześniej zdjęcia są sprzed i po chorobie więc wygląda Przytulas marniutko , porobię teraz foteczki jak wygląda grubasiński. Dostaliśmy przy wyjściu ze schroniska od Agnieszki obrożę niestety już sie nie dopina bo szyjka troszku nam przytyła.:):) Szeleczki też już są poluźnione hehehe. Teraz właśnie Przytulasek śpi koło mnie i chrapie straszliwie.. Ale ulubione zajęcie Rudego to po posiłku latanie za własnym ogonem, kupę smiechu mamy z niego bo cieszy się jak szczeniak jak mu sie uda go w końcu złapać. Rudzielec w końcu udostepnił Nam swoje talenty potrafi siadać na znak i podawać łapkę, czasami mu sie nie chce woli się podroczyc ale za chwilke jak udajemy ,że się obraziliśmy na niego siada i podaje :):) No w życiu nie widziałam i nie miałam pocieszniejszego piesia. Na smyczy jedynie ciagnie syna z nami już nie próbuje idzie ładnie bez problemów. Zdjęcia faktycznie są z wybiegu na Arkońskiej , fakt mamy tam daleko ale bywamy tam by Przytulas miał kontakt z piesiami, ale musze przyznać, że wolimy iść na długi spacer do lasu tam spokojniej , Rudzielec generalnie nie lubi tłoku i namolnych piesiów typowy indywidualista :):)Na wybiegu lata sam chyba ,że jakiś "małolat" się przyczepi to pobiegnie kawałek z nim ale za chwilkę sobie idzie poobsikiwać wszystko dookoła :D:D:D W samochodzie jeździ z przodu bo tam mu najwygodniej sprawdzaliśmy każde miejsce i tam czuje się najbezpieczniej.. Jak tylko będą nowe fotki wyślę do Agnieszki to wstawi (ja jeszcze za głupia jestem i nie wiem jak tutaj się wstawia)