agnieszka32 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [FONT=Verdana]W Szczecińskim schronisku znajduje się przepiękny pies w typie amstaffa - Rudy.[/FONT] [FONT=Verdana]Nr w schronisku 1314/09, boks K-15, wiek 2,5 roku[FONT="] [FONT=Verdana]Pies trafił do schroniska pod koniec zeszłego roku jako pies bezpański z kulawizną lewej tylnej nogi, był też wychudzony. Okazało się, że ma złamanie głowy kości udowej. Jest już po zabiegach i rekonwalescencji, z niecierpliwością czeka na nowych opiekunów. [/FONT] [/FONT][/FONT] [FONT=Verdana]Rudy jest [/FONT][FONT=Verdana]bardzo spokojnym, opanowanym psem. Nie szczeka, nie ujada, nie jest nachalny - ale widać, że tęskni za człowiekiem, spragniony z nim kontaktu. Rudy był wczoraj chwalony przez pracowników schroniska – pani w biurze osobiście poprosiła o znalezienie mu dobrego domku :cool3: Tekst do ogłoszeń: "[/FONT]Rudy trafił do schroniska pod koniec ubiegłego roku, bardzo wychudzony i prawdopodobnie po wypadku. Okazało się, że doznał skomplikowanego urazu lewej tylnej łapy - złamania kości udowej. Teraz jest całkowicie zdrowy, po przebytych zabiegach i rekonwalescencji, nie ma nawet śladu złamania. Rudy to bardzo młody pies, w pełni gotowy do adopcji, niestety, w schronisku prawie niezauważalny. Nie szczeka, nie wykazuje nadmiernej radości na widok ludzi, nie jest nachalny - Rudy tylko nieśmiało podchodzi do krat boksu, by powąchać wyciągniętą do niego dłoń człowieka, by delikatnie wziąć z ręki smakołyk, jakby w niedowierzaniu, że ktoś go dostrzegł, że spojrzał na niego, zechciał pogłaskać… Ten wspaniały, niezwykle opanowany i spokojny pies będzie wspaniałym towarzyszem, oddanym i wiernym. Jego mądre, doświadczone spojrzenie, potrafi w sobie rozkochać… Pozwól mu się dostrzec, dostrzec ukryte w nim zalety - spokój, opanowanie i cierpliwość . A jeśli dodamy do tego, że Rudy nie przejawia agresji do innych psów i wspaniale reaguje na dzieci, zachowując przy nich niezwykłą delikatność, rysuje się nam obraz idealnego psa rodzinnego. Niestety, Rudy tak jak wiele innych psów, nie toleruje kotów. Mamy nadzieję, że Rudy już wkrótce opuści schronisko, by cieszyć swym towarzystwem swojego nowego Pana. Kontakt Agnieszka: 600-881-691, [email protected], Marta 517-680-264, [email protected]" [FONT=Verdana] W dniu 4 czerwca 2010 r. Rudy zamieszkał ze swoją nową wspaniałą rodzinką :multi::multi::multi::loveu: [/FONT] Quote
agaga21 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 pogubić się można, tyle już tych psiaków od was nagle się pojawiło :( Quote
fioneczka Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 on ma takie "poczciwe" pysio "wysyp" astowatych macie tam okropny... co z nimi będzie ;( Quote
ageralion Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Filmik chlopaka http://www.youtube.com/watch?v=FDFNTLkXnEU Quote
agaga21 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='ageralion']Filmik chlopaka http://www.youtube.com/watch?v=FDFNTLkXnEU musisz udostepnić film bo na razie jest prywatny ;) Quote
ageralion Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 agaga21 napisał(a):musisz udostepnić film bo na razie jest prywatny ;) Juz powinno byc ok Quote
agaga21 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 widać jak rudy smutny. jakby przestał wierzyć w człowieka :( Quote
zeberka4 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 podniosę i... http://www.dogomania.pl/threads/179616-Azorek-czeka-juz-2-lata-POTRZEBNE-OGA-OSZENIA potrzebne ogłoszenia zapraszam do Azorka(przepraszam ze tak wtrącam) Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Nasz rudy okazal sie naprawde fajnym chlopakiem. Tyle czasu siedzi juz w schronisku, ze z ogromnym niedowierzaniem patrzyl jak wchodze do boksu i zakladam mu obroze. Bardzo ciezko go przekupic, bo wogole nie ma w sobie nic z lakomczucha, normalnie wzgardzal naszymi smaczkami... Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Daj calusa Zabierzesz mnie do domu? KONIEC Quote
agnieszka32 Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Niuniuś mój :loveu: Widzę, że od każdego psiaka dostałam dzisiaj buziaki - moja sunia pół godziny mnie obwąchiwała po twarzy, kiedy wróciłam do domu i obrażona położyła się na tarasie:evil_lol::diabloti: Rudy to bardzo fajny pies, spokojny, opanowany, ale nie lubi koteczków :diabloti: Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 czemu w temacie jest MA DOM ???????? czegos nie wiem????? Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 magdola napisał(a):czemu w temacie jest MA DOM ???????? czegos nie wiem????? :evil_lol: masz to samo co ja. tylko potem doczytalam... "czeka na DOM" :evil_lol: Poprosimu o zmiane tytulu watku :evil_lol: Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ageralion napisał(a)::evil_lol: masz to samo co ja. tylko potem doczytalam... "czeka na DOM" :evil_lol: Poprosimu o zmiane tytulu watku :evil_lol: AAAAAAAaaaaaAAAAaaaaaaa.......:p:diabloti: Pewnie ok90% tez tak mysli bo walą na wątek drzwiami i oknami......:evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 magdola napisał(a):czemu w temacie jest MA DOM ???????? czegos nie wiem????? ageralion napisał(a)::evil_lol: masz to samo co ja. tylko potem doczytalam... "czeka na DOM" :evil_lol: Poprosimu o zmiane tytulu watku :evil_lol: A co to? Czytać koleżanek nie nauczono, czy co??? :eviltong::eviltong::eviltong: Zaraz zmienię :evil_lol: Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 agnieszka32 napisał(a):A co to? Czytać koleżanek nie nauczono, czy co??? :eviltong::eviltong::eviltong: : Toz to ty sie uczysz na innych wątkach...:D hmmmm a sie zatanawialam, ze mi czegos brakuje.....gdzie jest "szczekacz"????? Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 magdola napisał(a):Toz to ty sie uczysz na innych wątkach...:D hmmmm a sie zatanawialam, ze mi czegos brakuje.....gdzie jest "szczekacz"????? Fussa szukasz? Tu masz... http://www.dogomania.pl/threads/183481-Fuss-najglosniejszy-pies-w-schronisku-piekny-rudy-mix-asta Quote
ageralion Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Zapraszam na bazarek dla Enigmy http://www.dogomania.pl/threads/183741-Odbiornik-telewizji-cyfrowej-podlaczany-do-kompa-przez-USB-%E2%80%93-Mega-Sky-580-(do-30.04)?p=14492824#post14492824 Quote
Enigma79 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 A takie jakby otarcie na nochalu psiny to od kagańca ? Quote
agnieszka32 Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Enigma79 napisał(a):A takie jakby otarcie na nochalu psiny to od kagańca ? Albo od krat schroniskowego boksu - one tak wystawiają te pycholki - dają buziaki, proszą o pogłaskanie :-( Quote
ageralion Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Zapraszam na bazarek dla naszych TTB, na ktorym mozna kupic dysk zewnetrzny firmy Verbatim o pojemnosci 160GB http://www.dogomania.pl/threads/184122-2-5-calowy-przeno%C5%9Bny-dysk-twardy-USB-firmy-Verbatim-160-GB-(do-30.04) Quote
Recommended Posts