Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]W Szczecińskim schronisku znajduje się przepiękny pies w typie amstaffa - Rudy.[/FONT]

[FONT=Verdana]Nr w schronisku 1314/09, boks K-15, wiek 2,5 roku[FONT=&quot]

[FONT=Verdana]Pies trafił do schroniska pod koniec zeszłego roku jako pies bezpański z kulawizną lewej tylnej nogi, był też wychudzony. Okazało się, że ma złamanie głowy kości udowej. Jest już po zabiegach i rekonwalescencji, z niecierpliwością czeka na nowych opiekunów.
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Rudy jest [/FONT][FONT=Verdana]bardzo spokojnym, opanowanym psem. Nie szczeka, nie ujada, nie jest nachalny - ale widać, że tęskni za człowiekiem, spragniony z nim kontaktu.
Rudy był wczoraj chwalony przez pracowników schroniska – pani w biurze osobiście poprosiła o znalezienie mu dobrego domku :cool3:

Tekst do ogłoszeń:
"
[/FONT]Rudy trafił do schroniska pod koniec ubiegłego roku, bardzo wychudzony i prawdopodobnie po wypadku. Okazało się, że doznał skomplikowanego urazu lewej tylnej łapy - złamania kości udowej. Teraz jest całkowicie zdrowy, po przebytych zabiegach i rekonwalescencji, nie ma nawet śladu złamania. Rudy to bardzo młody pies, w pełni gotowy do adopcji, niestety, w schronisku prawie niezauważalny. Nie szczeka, nie wykazuje nadmiernej radości na widok ludzi, nie jest nachalny - Rudy tylko nieśmiało podchodzi do krat boksu, by powąchać wyciągniętą do niego dłoń człowieka, by delikatnie wziąć z ręki smakołyk, jakby w niedowierzaniu, że ktoś go dostrzegł, że spojrzał na niego, zechciał pogłaskać… Ten wspaniały, niezwykle opanowany i spokojny pies będzie wspaniałym towarzyszem, oddanym i wiernym. Jego mądre, doświadczone spojrzenie, potrafi w sobie rozkochać… Pozwól mu się dostrzec, dostrzec ukryte w nim zalety - spokój, opanowanie i cierpliwość . A jeśli dodamy do tego, że Rudy nie przejawia agresji do innych psów i wspaniale reaguje na dzieci, zachowując przy nich niezwykłą delikatność, rysuje się nam obraz idealnego psa rodzinnego. Niestety, Rudy tak jak wiele innych psów, nie toleruje kotów. Mamy nadzieję, że Rudy już wkrótce opuści schronisko, by cieszyć swym towarzystwem swojego nowego Pana. Kontakt Agnieszka: 600-881-691, [email protected], Marta 517-680-264, [email protected]"
[FONT=Verdana]
W dniu 4 czerwca 2010 r. Rudy zamieszkał ze swoją nową wspaniałą rodzinką :multi::multi::multi::loveu:
[/FONT]

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasz rudy okazal sie naprawde fajnym chlopakiem. Tyle czasu siedzi juz w schronisku, ze z ogromnym niedowierzaniem patrzyl jak wchodze do boksu i zakladam mu obroze. Bardzo ciezko go przekupic, bo wogole nie ma w sobie nic z lakomczucha, normalnie wzgardzal naszymi smaczkami...

Posted

Niuniuś mój :loveu:
Widzę, że od każdego psiaka dostałam dzisiaj buziaki - moja sunia pół godziny mnie obwąchiwała po twarzy, kiedy wróciłam do domu i obrażona położyła się na tarasie:evil_lol::diabloti:

Rudy to bardzo fajny pies, spokojny, opanowany, ale nie lubi koteczków :diabloti:

Posted

magdola napisał(a):
czemu w temacie jest MA DOM ???????? czegos nie wiem?????

:evil_lol: masz to samo co ja. tylko potem doczytalam... "czeka na DOM" :evil_lol:

Poprosimu o zmiane tytulu watku :evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
:evil_lol: masz to samo co ja. tylko potem doczytalam... "czeka na DOM" :evil_lol:

AAAAAAAaaaaaAAAAaaaaaaa.......:p:diabloti:

Pewnie ok90% tez tak mysli bo walą na wątek drzwiami i oknami......:evil_lol:

Posted

magdola napisał(a):
czemu w temacie jest MA DOM ???????? czegos nie wiem?????

ageralion napisał(a):

A co to? Czytać koleżanek nie nauczono, czy co??? :eviltong::eviltong::eviltong:

Zaraz zmienię :evil_lol:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
A co to? Czytać koleżanek nie nauczono, czy co??? :eviltong::eviltong::eviltong:

:

Toz to ty sie uczysz na innych wątkach...:D
hmmmm a sie zatanawialam, ze mi czegos brakuje.....gdzie jest "szczekacz"?????

Posted

Enigma79 napisał(a):
A takie jakby otarcie na nochalu psiny to od kagańca ?

Albo od krat schroniskowego boksu - one tak wystawiają te pycholki - dają buziaki, proszą o pogłaskanie :-(