Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hello
Dawno Nas nie było, z Tulisławem wszystko ok złoty psiak, ale mamy problem z Naszą drugą psicą może Wy pomożecie :(:(:( Mała wczoraj miała tak jakby lekkie fioletowo oczko a dzisiaj ma już bielmo, naczytałam się ,że jest za młoda na zaćmę ,że to może być milion przyczyn, pojechałam do weta w tozie (ostatni raz tam byłam) i dowiedziałam się ,że to u niej juz musi trwać jakies 1,5-2 lata wspomnę tylko ,że sunia ma 7 miesięcy :angryy::angryy: znalazłam klinikę na Chopina ale w weekendy zamknięta... Może znacie kogoś kto miał podobny przypadek i może kurcze pomoże Nam ?? szukam szukam na internecie jakiś informacji ale nic nie mogę znaleźć..

Posted

Rudamania napisał(a):
Hello
Dawno Nas nie było, z Tulisławem wszystko ok złoty psiak, ale mamy problem z Naszą drugą psicą może Wy pomożecie :(:(:( Mała wczoraj miała tak jakby lekkie fioletowo oczko a dzisiaj ma już bielmo, naczytałam się ,że jest za młoda na zaćmę ,że to może być milion przyczyn, pojechałam do weta w tozie (ostatni raz tam byłam) i dowiedziałam się ,że to u niej juz musi trwać jakies 1,5-2 lata wspomnę tylko ,że sunia ma 7 miesięcy :angryy::angryy: znalazłam klinikę na Chopina ale w weekendy zamknięta... Może znacie kogoś kto miał podobny przypadek i może kurcze pomoże Nam ?? szukam szukam na internecie jakiś informacji ale nic nie mogę znaleźć..

Najlepszego weta jakiego znam i nie zmienię go już nigdy w życiu to wet na Łukasińskiego prowadzony przez małżeństwo i ojca któregoś z nich chyba tej kobiety DO KOBIETY ZWIERZĘTA LGNĄ JAK DO BOGA mój pies ja kocha normalnie :) (i z wzajemnością :cool3: ) wspaniała kobieta :)

Gabinet Weterynaryjny Małgorzata Szczepańczyk
Adres: ul. Łukasińskiego 39c, Szczecin
Telefon: (091) 489-47-08, kom: 0 608 68 55 87
Godziny otwarcia: pon-pt: 9-12 i 15-19, sob: 9-14, niedziela i święta: 10-12
Dojazd: z centrum jadąc cały czas prosto ulicami: Krzywoustego, 26. kwietnia i Taczaka, na skrzyżowaniu ul. Taczaka z ul. Łukasińskiego skręcić w lewo w ul. Łukasińskiego, po prawej stronie w ciągu lokali znajduje się gabinet.

Posted

Rudamania napisał(a):
POMOCY!!!!! Potrzebne mi są ampułki FIBS żeby uratować oko małej... obdzwoniłam apteki nikt tego nie ma ...Bardzo proszę popytajcie znajomym może ktoś ma :(:(:(

Kurcze... z tego co czytam, to mozna je tez znalezc w sklepach zielarskich... puszczam prosbe o pomoc w eter...

Posted

Rudamania macie te ampulki? U mnie narazie nic :( Kolezanka, ktora pracuje jako farmaceutyczny przedstawiciel handlowy szukala rowniez i niestety nikt nie ma, bo lek wycofano ok 1,5 roku temu :( Jedyna nadzieja to Ukraina, gdzie FIBS sa produkowane i wciaz sprzedawane...

Posted

ageralion napisał(a):
Rudamania macie te ampulki? U mnie narazie nic :( Kolezanka, ktora pracuje jako farmaceutyczny przedstawiciel handlowy szukala rowniez i niestety nikt nie ma, bo lek wycofano ok 1,5 roku temu :( Jedyna nadzieja to Ukraina, gdzie FIBS sa produkowane i wciaz sprzedawane...

A nie ma czegoś co działa jak FIBS albo ma taki sam skład a jest pod inna nazwą ?? bo z lekami tak często jest

Posted

Hello... Leku nie mamy :(:( nie ma zamiennika dla tych ampułek :angryy: FIBS nie jest wycofany ale niestety dostawy są raz na rok!!!!!!!!!!! i bardzo często apteki na "peryferiach" trzymają większą ilość bo w miastach FIBS wykupują weterynarze!!! Mała ma się o wiele lepiej oczko wraca powoli do zdrowia jednak jakbyśmy mieli te ampułki o wiele szybciej by to szło :( Na razie ma 2 rodzaje kropelek TOBEX i NACLOF zakraplane 4 razy dziennie. Weci z Łukasińskiego to faktycznie cudotwórcy są rewelacyjni. Bardzo dziękujemy za ich polecenie. Niestety co do diagnozy jest gorzej.. Są dwie ..! Albo ma zapalenie wątroby , albo chorobę Ruberta ( nie dam ręki obciąć ,że to dobrze napisałam) w obu przypadkach są takie same objawy.. mętnienie rogówki oka ( mała miała tzw. wrzoda na rogówce) Ale jak wspomniałam jest już o wiele lepiej. Ale jeżeli byście mogły to popytajcie jeszcze o te ampułki FIBS!!!

Posted

Rudamania napisał(a):
Hello... Leku nie mamy :(:( nie ma zamiennika dla tych ampułek :angryy: FIBS nie jest wycofany ale niestety dostawy są raz na rok!!!!!!!!!!! i bardzo często apteki na "peryferiach" trzymają większą ilość bo w miastach FIBS wykupują weterynarze!!! Mała ma się o wiele lepiej oczko wraca powoli do zdrowia jednak jakbyśmy mieli te ampułki o wiele szybciej by to szło :( Na razie ma 2 rodzaje kropelek TOBEX i NACLOF zakraplane 4 razy dziennie. Weci z Łukasińskiego to faktycznie cudotwórcy są rewelacyjni. Bardzo dziękujemy za ich polecenie. Niestety co do diagnozy jest gorzej.. Są dwie ..! Albo ma zapalenie wątroby , albo chorobę Ruberta ( nie dam ręki obciąć ,że to dobrze napisałam) w obu przypadkach są takie same objawy.. mętnienie rogówki oka ( mała miała tzw. wrzoda na rogówce) Ale jak wspomniałam jest już o wiele lepiej. Ale jeżeli byście mogły to popytajcie jeszcze o te ampułki FIBS!!!

choroba Rubartha

Posted

W Gryfinie nie ma nigdzie tych ampułek :( Ostatnia dostawa rok temu, od wtedy wycofane, a zamienników też nie ma :(

W jednym ze sklepów zielarskich będzie prawdopodobnie dostawa we wtorek/środe, Pani ma zwrócić uwagę na te ampułki. Tylko że to jest tydzień, boje się że to za późno.

Posted

Nie będzie za późno , jak na razie dostaje zapasy weta. Leczenie jest długotrwałe więc przez tydzień się nie skończy.. u weta jedna ampułka kosztuje 15 zł. a cała paczka ampułek w aptece także 15 zł. więc same widzicie ,że różnica jest kolosalna, a na dodatek mam teraz tragedię finansową więc jak będziecie tak miłe i skontaktujecie mnie z tym zielarskim to byłabym wdzięczna.

Posted

Podaję tutaj kontakt, bo to chyba nie jest tajemnica :)

Rozmaryn. Sklep zielarsko - medyczny
ul. Tadeusza Kościuszki 10, Gryfino 91 416 19 59 ‎

Jutro tam podejdę i porozmawiam z Panią na temat zamówienia ampułek. Bo przez telefon dużo się nie da załatwić, ale Pani powiedziała że zapisze sobie na kartce i będzie miała to na uwadze.
W razie czego napisz co wynikło z tego kontaktu, ja jutro tam podejdę.

Posted

Mam bardzo zle wiadomosci. Rocky pilnie potrzebuje transfuzji krwi inaczej nie przezyje do konca tygodnia. Ma 4x za malo czerwonych krwinek :cry:
Psiak zostal znaleziony kilka dni temu w Parku Kasprowicza i zostal u nich na stale. Chlopak niemlody, bo ok 8-10 letni. Ta krew to dla niego byc albo nie byc!

Pilnie szukamy asta wazacego ponad 30kg, ktory moze byc dawca krwi dla Rockiego!!!

Posted

Ej czy ten Rocky leczy się też na Łukasińskiego? bardzo podobnego psa dzisiaj u nich widziałam...! Tulisław nie waży 30 kg i pewnie tyle ważyć nie będzie bo chłopina nie ma tendencji do tycia, jak już wygląda tłuściutko to potrafi nie podejść do miski ze 2 dni. Więc nie pomożemy :(:( Ale przecież ten albinosek waży już ponad 30 kg może On pomoże???

• 4 weeks later...
Posted

Witamy.. Przepraszamy ,że tak długo nie pisaliśmy ale jak to bywa u Nas, nieszczęścia chodzą stadami a nie parami. Mała doszła do siebie ( bardzo dziękujemy za wszelką pomoc i chęć pomocy). Zamiast białego oczka ma już swoje czarniutkie. Weci z Łukasińskiego są boscy i będę ich każdemu polecała , są niesamowici. Niestety mamy problem z Tulisławem spacery z nim stają się koszmarem rzuca się nawet na suki i na szczeniaki. Poza tym Tulek jest najdziwniejszym psem pod słońcem jakiego znam i jakiego widziałam.. Potrafi wrąbać 4 miski dziennie jedzenia a jak tylko zaczyna wyglądać jak pączuś "rzuca" jedzenie i nawet najsmaczniejsze mięsko nie jest w stanie go zachęcić i znowu chudnie i wyglada jak chodząca bieda :-( Ludzie na Nas patrzą jak na jakiś dziwaków Kluska rośnie a ten raz wygląda dobrze a raz jak zagłodzony:angryy:. Poza tym teraz w domciu mamy lekki sajgonik, bo Pokakulka ma cieczkę więc mamy w domu zakochanego kundla , chociaż jestem w szoku bo Tulek zachowuje się jak gentelmen, zero dobierania się , no czasami poliże mała ale zero natarczywości. Jak się odbijemy od dna mała leci na sterylkę, jak narazie jest katastrofa finansowa więc musimy się wstrzymać:shake:

Posted

No to najwyzsza pora w koncy spotkac sie z Asia. Umawicie sie i ciagle cos wypada ;) Mysle, ze tutaj glownym powodem zachownia Tulka jest mloda. Pora ciachnac kawalera, by obnizyc mu poziom testosteronu, bo dlugo tak nie zajedziecie, a i wiek juz ku temu sprzyja... z jego kastracja pomozemy finansowo...