Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak napisała aida27 sunia cudem znalazła 7 dniowy tymczas!!! Ale nie będzie mogła tam zostać ani dnia dłużej.
Odebrałam ją z lecznicy i rozmawiałam z wetem, sunia ma ogromne problemy z poruszaniem, chodzi kulejąc na 4 łapy, kiedy przyjechała do lecznicy w ogóle nie chodziła. Nie miała siły się podnieść. Miała rtg, łapki, miednica jest cała, to raczej wyklucza jakiś wypadek. Dorobiłam jej kilka zdjęć.
Jestem szczęśliwa, że przedłużymy jej życie chociaż o 7 dni...

Posted

Dziewczyna, która wzięła sunię, ma złote serce. Dzwonilam do niej, planują jeszcze wieczorny spacerek. Sunieczka przynajmniej czuje, że jeszcze komuś na niej zależy. To swoją drogą strasznie przykre, że tak ciężko o adopcję dla starych psów. Pies to nie zabawka, powinniśmy traktować zwierzęta jak, a raczej jako przyjaciół, a w przypadku przyjaciela wiek się nie liczy, liczy się serce. I liczy się to, co mu możemy dać, gdy jest w potrzebie. Im starszy zwierzak, tym bardziej zasługuje na nasze wsparcie, bo właśnie wtedy nie jest już tak samowystarczalny jak za młodu. Ilu zwierzętom udałoby się uratować życie i zapewnić godny byt do końca, gdyby ludziom chciało sie to zrozumieć...

Posted

Co do widzenia, to może mieć pewne problemy wynikające z wieku, ale problemy z poruszaniem przede wszystkim spowodowalo totalne wyczerpanie organizmu.

Posted

A tak jeszcze nawiązując do adopcji starych zwierząt, to wszyscy wiemy, że wielką radość sprawia nam widok rozbrykanego radosnego szczeniaka, ale zapewniam, że wdzięczność i zaufanie, które możemy dostrzec w zmęczonych niedowidzących oczach staruszka może dać równie wiele radości, innej radości płynącej z faktu, że to my pozwalamy bić temu staremu sercu, ktore nas bezwarunkowo kocha...

Posted

zmiany w życiu starszego psa są dla niego bardzo trudne. Kilka razy wyadoptowałam dorosłego psa i te spojrzenia pamiętam cały czas. Patrzyły tak jakbym je zdradzała. Jak można zostawić takiego psa.:shake:

Posted

aida27 napisał(a):
A tak jeszcze nawiązując do adopcji starych zwierząt, to wszyscy wiemy, że wielką radość sprawia nam widok rozbrykanego radosnego szczeniaka, ale zapewniam, że wdzięczność i zaufanie, które możemy dostrzec w zmęczonych niedowidzących oczach staruszka może dać równie wiele radości, innej radości płynącej z faktu, że to my pozwalamy bić temu staremu sercu, ktore nas bezwarunkowo kocha...

Taka adopcja jest czymś szczególnym. Doświadczyłam tego sama. I chociaż za każdym razem, gdy trafia do mnie siwa mordka i gdy moja mama powtarza mi: "Znowu będziesz przeżywała", odpowiadam "cierpienie uszlachetnia". Te zmętniałe niedowidzące oczy, słuch niedoskonały, problemy z chodzeniem i inne schorzenia zupełnie nie przeszkadzają w miłości, a wręcz przeciwnie. Ale o tym trzeba przekonać się samemu.

A tak naprawdę, emocje opadły, a 7 dni to niedługo.
Moja deklaracja na utrzymanie suni 50 zł/miesięcznie.

Posted

[quote name='aida27']A tak jeszcze nawiązując do adopcji starych zwierząt, to wszyscy wiemy, że wielką radość sprawia nam widok rozbrykanego radosnego szczeniaka, ale zapewniam, że wdzięczność i zaufanie, które możemy dostrzec w zmęczonych niedowidzących oczach staruszka może dać równie wiele radości, innej radości płynącej z faktu, że to my pozwalamy bić temu staremu sercu, ktore nas bezwarunkowo kocha...

aida ,wiekszosc dogomaniakow woli dac dom starszym psa bo wiedza ,ze szczeniaka chetnie wezma inni ludzie ale niestety prawie kazdy dogomaniak jest zapsiony ,a starszych psow w schroniskach jest najwiecej, ja wlasnie takie wyciagam stare ,chore i psy ktore dlugo siedza w schronisku , co jakis czas znajduja domki te psinki ale czasem siedza w hotelu dlugo ,w tej chwili ma 3 staruszki w hotelu ,i np. Zysiu 10 letni z guzem odbytu siedi juz ponad poł roku dlatego tez wazne jest zeby zapewnic suni jakis dt lub hotel bo czsem wlasnie jest tak ze pies znajduje dom w ciagu tygodnia ale czasem tak ja Zysiu musi czekac bardzo długo.
Poprosze na mial zdjecia nr telefonu kontaktowy do osoby ktora zajmie sie adopcja suni oraz opis ,wysle do gazety i do kundla ,z tym ze kundel jest dopiero w przyszlym tygodniu bo teraz jest żałoba.
moj mail : [email protected]

Posted

ewab napisał(a):
Taka adopcja jest czymś szczególnym. Doświadczyłam tego sama. I chociaż za każdym razem, gdy trafia do mnie siwa mordka i gdy moja mama powtarza mi: "Znowu będziesz przeżywała", odpowiadam "cierpienie uszlachetnia". Te zmętniałe niedowidzące oczy, słuch niedoskonały, problemy z chodzeniem i inne schorzenia zupełnie nie przeszkadzają w miłości, a wręcz przeciwnie. Ale o tym trzeba przekonać się samemu.

A tak naprawdę, emocje opadły, a 7 dni to niedługo.
Moja deklaracja na utrzymanie suni 50 zł/miesięcznie.

ewab gorące podziękowanie za deklarację:lol:

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']aida ,wiekszosc dogomaniakow woli dac dom starszym psa bo wiedza ,ze szczeniaka chetnie wezma inni ludzie ale niestety prawie kazdy dogomaniak jest zapsiony ,a starszych psow w schroniskach jest najwiecej, ja wlasnie takie wyciagam stare ,chore i psy ktore dlugo siedza w schronisku , co jakis czas znajduja domki te psinki ale czasem siedza w hotelu dlugo ,w tej chwili ma 3 staruszki w hotelu ,i np. Zysiu 10 letni z guzem odbytu siedi juz ponad poł roku dlatego tez wazne jest zeby zapewnic suni jakis dt lub hotel bo czsem wlasnie jest tak ze pies znajduje dom w ciagu tygodnia ale czasem tak ja Zysiu musi czekac bardzo długo.
Poprosze na mial zdjecia nr telefonu kontaktowy do osoby ktora zajmie sie adopcja suni oraz opis ,wysle do gazety i do kundla ,z tym ze kundel jest dopiero w przyszlym tygodniu bo teraz jest żałoba.
moj mail : [email protected]

Przesłałam namiary mailem.
Dziękuję;)

Posted

Sunia jest w DT. Dostaje leki p/bólowe i regenerujące wątrobę. Niestety, nadal ma problemy ze wstawaniem. Gdy opiekunka chce jej pomóc usiłuje kąsać. Żeby jej to uniemożliwić dostała szelki i jest podnoszona przy ich pomocy.

Posted

Dzisiaj dostałam telefon od dt, sunia czuję się nie pewnie, dała się głaskać, ale kiedy dt chciał jej pomóc wstać, suńka odstraszała ząbkami. Jest wyjątkowo delikatna, obolała i wydaję mi się, że bała się, że ją coś zaboli....nie wiemy też co przeszła......
Kupiliśmy jej szeleczki i teraz o wiele łatwiej możemy ją podtrzymywać:)
Bez próby chodzenia sunia załatwia się pod siebie i to nie sprawi przyrostu mięśni.
Mam nadzieję, że większy ruch i podkarmienie sprawią, że psinka zacznie samodzielnie się poruszać.

Zostało jej 6 dni tymczasu!!!

Posted

Biedna mała :(
Ja deklaruje 20 PLN miesiecznie.
Doczytalam sie na poczatku, ze Jaaga oferowala miejsce? czy dobrze zrozumialam?
jesli tak - to ja w pierwszym miesiacu 100 pln ..na dobry poczatek..

Posted

podniosę psinkę, na dzień dzisiejszy tyle mogę zrobić, jeśli odzyska siły mogę porobić ogłoszeń.

może faktycznie jakiś hotelik dla niej, na kolejny tydzień chociaż.. biedaczka

Posted

aida27 napisał(a):
Przesłałam namiary mailem.
Dziękuję;)

dostalm tylko maila i nr telefonu do osoby ktora teraz opiekuje sie sunia ,napisalm na ten mail ale jak dotad nie otrzymalam ani zdjeci ani opisu jak prosilam .
Niestety nie umie scigac zdjec z forum tak zeby nadawalo sie do gazety ,poztym do gazety musi byc w duzej rozdzielczosci.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
dostalm tylko maila i nr telefonu do osoby ktora teraz opiekuje sie sunia ,napisalm na ten mail ale jak dotad nie otrzymalam ani zdjeci ani opisu jak prosilam .
Niestety nie umie scigac zdjec z forum tak zeby nadawalo sie do gazety ,poztym do gazety musi byc w duzej rozdzielczosci.

Rozmawiałam z enedą. Mówi, że wysłała maila z info i fotami. Jeśli nie doszedł, najlepiej dać jej znać mailem albo zadzwonić.