Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ponownie. NIe jest za dobrze, Gruby bardzo źle się czuje, ciągle leży. Kuleje mocno. Kupiłam już len mielony i ta tanine. Właśnie parze len , jak ostygnie to dostanie wywar z ryżem a póxniej tabletke. Na wszelki wypadek kupiłam pojemniki na kupke i mocz i zapytam osiedlowego weta czy może zrobic badanie ogólne. Jak do popołudnia będzie się utzrymywał taki stan wszytskiego to będziemy musieli pojechac do weta.

Posted

Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!!

[SIZE=3]Nr konta
[/SIZE][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3][B]MAGDALENA BERUS[/B]
[B]94 1090 1968 0000 0001 0511 8521[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[SIZE=3]Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu: [/SIZE]
Każdy grosz jest nam w tej chwili potrzebny!!!!!

Z dnia na dzień jest coraz gorzej...GRuby coraz gorzej się czuje......

Posted

Podziwiam Cię. Ja mam chorą Kicię (zaczęło się od alergii pokarmowej) a potem były inne sprawy, na zakonczenie zapalenie płuc, które leczyłam chyba jakieś 8-9 miesięcy, ale w porównaniu z Hektorem - to kaszka z mleczkiem.
Na szczęście juz się wszystko uspokoiło i Kicia jest zdrowa.
Przesyłam 100,00 na leczenie białaska i 3mam kciuki , żeby wreszcie się wyleczył.
Pozdrawiam serdecznie. I podnoszę psiura.
BasiaD

Posted

[quote name='BasiaD']Podziwiam Cię. Ja mam chorą Kicię (zaczęło się od alergii pokarmowej) a potem były inne sprawy, na zakonczenie zapalenie płuc, które leczyłam chyba jakieś 8-9 miesięcy, ale w porównaniu z Hektorem - to kaszka z mleczkiem.
Na szczęście juz się wszystko uspokoiło i Kicia jest zdrowa.
Przesyłam 100,00 na leczenie białaska i 3mam kciuki , żeby wreszcie się wyleczył.
Pozdrawiam serdecznie. I podnoszę psiura.
BasiaD[/quote]

BasiaD jestes wielka. Bardzo dziękujemy to dla nas w tej chwili gigantyczna suma. Każdy nawet najmniejszy grosz nas ratuje.Dziękujemy Ci bardzo za pomoc.Teraz najgorsze jest to,że jakośnagle w kilka dni sięna niego wszytsko zwaliło i nie wiem od czego zacząć. Z kulawizną wiele nie poradzimy nie chcę podawać przeciwbólowych bo wiadomo ,że jak nie będzie bólu to będzie szalał a tym samym pogarszał sprawe. Dam mu reumaherb to taki lek ziołowy przeciwbólowo-przeciwzapalny.Nic innego nie zrobimy.Z biegunką i skóra czekamy do popołudnia.Zobaczymy jaka następna kupka będzie.No i mysle ,że ten len złagodzi troche napewno już mocno podrażnione jelita po 6 dniu biegunki.

Dziekujemy wszystkim za pomoc,którą udzielili nam do tej pory.Pamietajcie,że to wszytsko co udało się zrobić to wasza zasługa i waszych dobrych serc.

Posted

Witam ,już po spacerku. Kupa bardziej stała czarno zielona . Dzwoniłyśmy do weta. Powiedziała nam ,że mam dawać ten len, tianine albo smecte i mam podac gastrolit do tego jeszcze. No i zobaczymy , dostał len z ryżem jak narazie ,nie długo podam tianine i gastrolit. A wieczorem postaram się wziąść kupke do badania i mocz juz tak przy okazji skoro i tak będe łapać to nie zaszkodzi zbadać.No i zobaczymy.Troche już się wystraszyłam tąbiegunką.Na dodatek kufe ma czerwoną i to dośc mocno.Brzuch i miejsca na skórze,które są bardziej odsłonięte. Więc czeka nas napewno dermatolog jeszce.No chyba ,że będzie cudowne ozdrowienie.

Posted

[I]cyt.) Kupa bardziej stała czarno zielona .[/I]

Upieram się, żeby nie jadł nic przez 24 godziny (tylko picie) gastrolit i reszta.
To nie są żarty, za każdym razem, kiedy zjada cokolwiek dodatkowo podrażnia jelita. Bez jedzenia w tej chwili sobie poradzi, ale jeśli nie zmobilizujecie się, to za dzień lub dwa może być większy problem.
Magda wierz mi, dieta ścisła to podstawa leczenia biegunki, niezależnie od jej przyczyny !!!!!!!

Posted

No staram się z tą dietą ale to ogólnie kłopotliwe bo jakoś musze mu to wszystko podawać. A lnu mu łyżka przecież do gardła samego wpychac nie da rady,niewspominam już nawet o reszcie leków arthroflexie i innych co bierze je stale. Dostał w południe koło 12-13 ryż sam z lnem i już nic nie dostaje. Kupa była już bardziej stała niż poprzednie.Zobaczymy jak będzie wyglądała wieczorna.Jest jeszcze drugi kłopot on jest bardzo głodny ale przestał pić.Zaraz mu dam ta tianine.

Posted

Właśnie wróciliśmy ze spaceru.....i.....lipa....Teraz Gruby wcale nie sra co za paranoja. Kolejna noc nie przespana. Kulawizna się utrzymuje. Wet mi smsa napisała własnie z namiarami na dermatologa, jutro dzwonie tz jesli się cud stanie i GRuby zrobi wkońcu normalna kupe........:mad: Wykończy mnie już na oczy nie widze..........

Posted

[SIZE=3]Nr konta

Posted

No to teraz już mnie to dobija.
Drodzy zainteresowani - z moich informacji wynika, że jeśli Magda nie załatwi sprawy dermatologicznej, to doktor może nie wykonać operacji ze względu na możliwość paprania się po zabiegu - jednym słowem jak nie urok to sr....ka !!!

[B]Problem się pogłębia, pomóżmy tej psiaczynie !!!!!!!!!!

PILNIE POSZUKIWANY SPONSOR
NA SFINANSOWANIE BADAŃ DERMATOLOGICZNYCH !!!!!!!!!
[/B]

Posted

Witam wszystkich.Jeśli chodzi o skóre to tak sobie liczyliśmy na cud chyba ,że jużnie wróci będzie ok. Ale kilka dni po zakończeniu brania antybiotyków zaczęło wracać i wróciło.Skóra między palcami wyglada tak śrdnio, tz napewno gorzej niż wcześniej ale nie ażtragicznie.Bardziej mnie martwi zaczerwienienie brzucha i kufy. Chyba najbardziej to kufy bo wczesniej był też obrzęk lekki. Jak by nie było tzreba się uporać z tym bo się pogarsza, a choroby skóry niestety powodują gorsze gojenie się ran.

Posted

Tak pozatym to noc przebiegła jako tako. Dzięku Bogu.Gruby spał całą noc,nie biegaliśmy dzisiaj wkońcu. Wstał wczesnie rano. Poszliśmy na spacer. IIIII wkońcu GRuby zrobił normalną kupe.....:multi: :multi: :multi: Lepiej się tak nie ciesze jeszcze poczekamy do południa i zobaczymy. Zaraz dam mu troche jeszcze tego lnu i później tą taine. Jak w południe zrobi normalna to dostanie jeść. Tylko już nie wiem czym srał będzie bo nie jadł od wczoraj od 12 około.Zaraz mu troszke ryżu dam z tym lnem bo samego to napewno nie zje. Więc czekamy do południa i nastepnego załatwienia się.Mam nadzieje,że wkońcu przejdzie.Oprócz tego wszytskiego niestety utzrymuje się ciągle kulawizna.

Posted

Witam ponownie. Mam takie wiadomości.Dzwoniłam już umówić się do dermatologa. I jest tak ,jesteśmy umówienie na jutro na godzine aż 21, w elwecie. Dr. przyjmuje tam tylko raz w tygodniu,a do elwetu mamy najbliżej dlatego tam się umówiliśmy ,a nie na SGGW. Własnie miałam pisać ,że potrzebny transport ale dzięki Boguuu udałomi się skontaktować z Panią Wandą ,która jutro nas zawiezie.:multi: Więc jutro się okaże co i jak z ta skórą. Mam nadzieje,że te leki co dostawał teraz na te kupki to nie bedą przeszkadzać w zrobieniu ewentualnych badań. Próbowałam zapytać ale pani ,która mnie rejestrowała niestety nie była lekarzem.

Posted

[SIZE=3]Nr konta

Posted

Witam ponownie. Gruby w południe znów wysrał zabawke. Kurde ja się juz zastanawiam kiedy on to pochłania bo praktycznie cały czas mam go na oku ,a jak idzie gdzieś gdzie go nie widze to siemusze czaić żeby mnie nie obaczył żeby kukać co on może robić. Dozur heheh Narazie wygląda na czującego się lepiej bo jakiś zywszy się troche zrobił.Dałam mu troche ryżu z tym lnem bo już naparawde zaczyanł po szawkach chodzici szukac czegoś do jedzenia.Zobaczymy jak wieczorna kupka będzie wyglądała. Z łapą niestety bez zmian.Kuleje, ale i tak jest o wiele spokojniejszy niż wczesniej i duzo leży w dzień to chyba naprawde go boli.

Posted

No i co ?????????????
[B]Oczekujemy raportu !!!!! Magda nie trzymaj ludzi w niepewności !!!!!![/B]
Bądź Człowiekiem !!!!!!!!!!!!!!!
Należy się nam:
1. Raport na temat kupy
2. Na temat łapek
3. Oraz pozostałe sprawy

Posted

Hmmmmmm

Raport na temat kupy:

Kupy nie ma zagineła gdzieś w trasie chyba............

Gruby się nie zesrał od rana.Dostał troche ryżu koło 15 godziny z lnem.I przed chwila mu dałam ze 2 łyżki ryżu polane rosołem.
Zobaczymy czy na noc siezałatwi.

Raport na temat skóry:
Skóra bez zmian, zaczerwieniona na brzuchu, kufie, między palcami.Jutro wizyta u dermatologa na godzine aż 21.

Raport na temat łap:

Kulawizna ,taka jak wczoraj i przed wczoraj,chwilami silna dośc.Większość czasu leży, więc musi go boleć.

Raport na temet Pani:
Ogólnie kiepsko, mam uczulenie od dwóch dni, dzis niestety juz tragiczne. Ogólnie jak sie pogorszy to będe miała problem bo nie mam aktualnych testów alergicznych i będa mnie leczyć na oko,przy moim uczuleniu na większość leków może trafią za jakieś pół roku na to co by mi pomogło. Może jutro GRubasa dermatolog mnie zbada.....hehehheh

Nie wiem czy wam wspominałam kiedyś ale mam uczulenie między innymi na sline psa.....dobre nie.......hehe

Posted

Maaaagda !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem pod wrażeniem !!!!!!!!!!!!!! Co za profesjonalny raport !!!!!!!!
Tylko ten rosół !!!!!!!!!!!!!!!! Nie !!!!!!!!!!!!!!

Dobrze,że udało się umówić dermatologa. Co dalej to się dowiemy po wizycie.
Mam nadzieję, że nie będzie ździercą !!!!!!! Każdy grosz jest potrzebny !!!!!
Allegro kiepsko się sprawdza w sprawach jednostkowych - niestety !!!!
Nadal potrzebne dofinansowanie !!!!!!!!!!!! Bez pieniędzy będzie marnie !!!!

[B]Dajcie coś LUDZIE !!!!!!!!!!! POMOCY BO SIĘ NIE WYROBIMY !!!!!!![/B]

Posted

No z finansami to mamy troche kłopot .Ogółem dość dużo brakowało, nie planowana wizyta u dermatologa i wczesniejsze leki . Troche kiepsko.Do samej operacji dośc dużo jeszcze brakuje,a mamy właściwie juz tylko tydzień na dozbieranie.Troche mało.Jakoś za szybko ten czas leci.

Posted

A usprawiedliwienie zapodania rosołu to gdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pamiętaj Magda o załatwieniu transportu na SGGW !!!!! Może trzeba szukać wcześniej, bo to już niewiele czasu !!!!! Myślę o transporcie w dniu operacji.
Czy Hektor potem zostaje w szpitalu ????

Posted

hehhhe wiedziałam ,że się czepisz tego rosłku ...tylko czekałam na tego posta.....:cool3: hehehe Nie mausprawiedliwienia ,nie chciał samego ryżu z lnem to mu polałam rosołkiem hheh myslałam ,że razem z miską zje.
No o transporrcie to narazie nie pisze bo zobaczymy najpier co powie dermatolog. Co do zostawiana w szpitalu to w sumie nie wiem jak będzie, mysle ,że okaże się to dopiero jak zobacze jak Gruby się czuje po operacji.Jeśli będzie jak po pierwszej to zabieram od razu do domu.Jeśli będziemiał kłopoty z chodzeniem i będzie go bolało to zostanie.

Posted

Bylismy właśnie na spacerze. Gruby coś wykupkał ale tyle co by kot napłakał. Kupa średnia , kawałki zabawek nadal. Za to po spacerze jest cały czerwony, kufa mocno i okolice oczu.Kulej mocno.Na dworze jest duszno, znów słabnie i przystaje.Teraz leży i mocno dyszy,serce mu wali jak by miało wyskoczyć. Bosee ja nie wiem co to by było gdyby były upały, dla niego to masakra on normalnie słabnie.