Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja tak może nie powinnam się wcinać Kindze, ale nie mogę się powstrzymać:), trochę podgrzeję atmosferę,
bo zdaje się, że idzie nad wyraz dobrze , nieprawdaż Szefowo??

Posted

Centrum Dowodzenia melduje w telegraficznym skrócie :):

Narnia już W Drodze.
Opuściła Koszalin o jakiejś nieludzkiej godzinie 7 rano :shake: - jako Główny Wydający musiałam jej w tym towarzyszyć, co o tej porze jest absolutnie niehumanitarne :oops:.

Narnia również miała obiekcje co do opuszczenia schroniska, a właściwie bezpiecznej budy. Bidusia, zaszyła się głęboko w środku i trzęsła sie jak galareta, niepomna na moje czułe perswazje.
W końcu zapięłam smycz - i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - wyszła od razu z budy, merdając ogonem :).
Do samochodu tak wyrywała, że ledwie uprosiłam ją o ostatnie siknięcie przed podróżą.
I... pojechała.

We Wrocławiu przez parę godzin będzie pod opieką KOleżanki Margaret, a gł. jej męża.
A następnie w/w zawiozą Narnię do Domu.

...domu? :diabloti:

Ktoś kiedyś napisał, ze ona jest taka szlachetna i arystokratyczna :loveu:.

...ale na temat, gdzie trafiają szlachetne i arystokratyczne psy - wypowie się już margaret, jak wróci po odwiezieniu Narnii.

Trzymajcie kciuki za tę spedycję ;). Mam nadzieję, że Narnia trafi wreszcie tam, gdzie jej miejsce - a przede wszystkim, gdzie jej ludzie.

Posted

salibinka napisał(a):
O rany, ale wieści :).

Wnioskuję, że Narnia jedzie do pałacu z troskliwymi pałacownikami - bo tam winny trafiać szlachetne, bajkowe psy :)

Póki co - ma międzylądowanie we Wrocławiu i gości u koleżanki ze schronu Petry :). Mąż margaret zachwycony :p

A ja dziś mam ruch w jej sprawie, jak nigdy.
Jeden dom potwierdził chęć przyjazdu po nią pojutrze, ponadto miałam dziś dwa kolejne zapytania.

salibinko - bo, jak się okazuje - ten pakiet ogłoszeń daje takie owoce ;) - jeśli coś można usunąc- to bardzo proszę. Chyba, ze wygasają samoistnie...

Posted

Melduję, Narnia już w nowym domu, jak najbardziej właściwym dla siebie, z życzliwymi ludźmi dokoła, dwoma jamnikami i całym mnóstwem przestrzeni własnego parku, stawu, lasu! I tak właśnie Salibinko - Narnia, w zgodzie ze swoim szlacheckim wyglądem -zamieszkała w pałacu, wieeeelkim domu z bardzo starą data wyrytą nad drzwiami frontowymi. Nowi państwo zachwyceni pięknem nowej domowniczki.

A my tu we Wrocławiu, po pełnym zachwytów pit-stopie Narnii u nas, pozostaliśmy w żałobie:puppydog:, mąż z dzieckiem odebrali psinę z rąk dzielnej Tarzanki co całą Polskę zjechała aż do Wrocka (podziękować!) , i zanim zdążyłam wrócić z pracy zdążyli sie w niej zakochać!!!, no a ja zaraz za nimi....,
no i natentychmiast powstał niecny plan, że jakby coś...., że niechby tylko nowi oczekujący państwo mieli jakieś minusy, ba! minusiki!!!!:diabloti: to Narnia będzie nasza,
.... ale nie mieli :placz:

jakby ktoś na to cudo chciał jeszcze popatrzeć to mam 4 foty z pit-stopa wrocławskiego, oraz za czas jakiś wymogłam na Państwu obietnice fotografii Narnii już w Jej Domu

i pozostałam nieoczekiwanie z tym, że mam wewnętrzny konflikt, cieszę się i smucę jednocześnie...:lol:

Posted

margaret napisał(a):

mąż z dzieckiem odebrali psinę z rąk dzielnej Tarzanki co całą Polskę zjechała aż do Wrocka (podziękować!) , i zanim zdążyłam wrócić z pracy zdążyli sie w niej zakochać!!!, no a ja zaraz za nimi....,

:

w Tarzance? :)

fotki od margaret boskie - uśmiechniętej Narnii nie poznałam nic a nic - myślałam w pierwszej chwili, że to Petra.

kochani, niech ktos się zlituje i weźmie od margaret zdjęcia, i je wstawi - bo ja za chwilę wyjężdżam i będę beznetowa przez tydzień.

Posted

no właśnie nie wiem jak mam wstawić foty zapisane na dysku w kompie:oops: i na razie zabrakło mi speca w postaci męża, żeby podpowiedział, mogę komuś wysłać e-mail, to umiem:evil_lol:

Narnii się spodobał dom, z pełną werwą obeszła swoje nowe Miejsce na Ziemi, najpierw park. Rozstałam się z nią z pełnym przekonaniem, że w końcu będzie u siebie, u swoich ludzi i będzie wiodła szczęśliwe życie. Każdemu psu można życzyć takiej wygranej szansy.

PS. i dementuję plotki jakoby ktoś z nas zakochał się w Tarzance:mad: :razz: w Narnii z całą pewnością tak!

Posted

Ha! a Kingi nie ma bo wczasuje, to wam na razie tylko powiem: Narnia okazała sie byc psem tresowanym, ułożonym , znającym wszystkie komendy, nauczonym życia w domu, z ludźmi, wszelkich zasad, i zachodzę w głowe jak takie piękne i mądre stworzenie znalazło sie w umierlani.... a chodzi teraz na wieeeeeelokilometrowe spacery! dogadała się z jamniczkami, wspólnie sie bawią, świetnie dogaduje się ze swoją nową rodziną, za nową Panią chodzi jak przysłowiowy cień i wszyscy są szczęśliwi!
Jak w bajce no nie?:)

Posted

Witam serdecznie. Postanowiłam zalogować się na dogomanii specjalnie po to, aby wrzucić kilka zdjęć Narnii i gorąco podziękować osobom, dzięki którym ta kochana psinka miała szansę na nowe życie: Pani Kindze i całej reszcie, która jej pomogła, w tym Margaret. Narnia jest po prostu przepiękna, kochana i bardzo grzeczna. Chodzi codziennie na 2 długie spacery razem z naszymi dwoma pozostałymi psami :p Na początku chodziła na smyczy, ale teraz puszczamy ją luzem: pilnuje się, sprawdza czy właściciel aby po drodze nie zaginął i sama się wraca. Szaleje w rzepaku i na polu aż miło popatrzeć. Czysta arystokracja i sama gracja. Jest sto razy bardziej posłuszna niż nasze jamniki ;) Jak chce wejść na kanapę, kładzie pyszczek na kolanach i patrzy się pytająco, bez pozwolenia nie wejdzie. Kiedy chce o coś poprosić, podaje łapę. Mogłabym tak godzinami.... jest po prostu BOSKA!!! Postaram się wstawić kilka zdjęć, mam nadzieję że mi to wyjdzie. Aha: na moim avatarze widać naszą gromadkę, wszystkie 3 pieski pochodzą z 3 różnych schronisk i wszystkie są przekochane.