samoglow Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Wszyscy, ktorzy kochaja Baltika, uratowanego z kry przez zaloge naszego stateczku badawczego, moga oddac glos na Jego Pana w plebiscycie Mojego Psa: [FONT=Times New Roman]http://www.psy.pl/aktualnosci-psy/ar...-zwierzat.html[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zapraszam [/FONT] Quote
margaret Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 no ja tak może nie powinnam się wcinać Kindze, ale nie mogę się powstrzymać:), trochę podgrzeję atmosferę, bo zdaje się, że idzie nad wyraz dobrze , nieprawdaż Szefowo?? Quote
margaret Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 bo ja trzymam kciuki wytrwale i mocno - to musi być dobrze no nie?;) Quote
salibinka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 No ładnie :). Ja tu trzymam i trzymam - już mi wszystko zdrętwiało, skrobnij coś SZEFOWO:modla:, bo mi odpadną te kciuki;) Quote
margaret Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 no ja powiem tyle , że jutro zobaczę Narnię na żywo, nie na długo ale zawsze coś i się cieszę bardzo z tego, a z reszty niech się Szefowa tłumaczy hihi:evil_lol: Quote
kinga Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Centrum Dowodzenia melduje w telegraficznym skrócie :): Narnia już W Drodze. Opuściła Koszalin o jakiejś nieludzkiej godzinie 7 rano :shake: - jako Główny Wydający musiałam jej w tym towarzyszyć, co o tej porze jest absolutnie niehumanitarne :oops:. Narnia również miała obiekcje co do opuszczenia schroniska, a właściwie bezpiecznej budy. Bidusia, zaszyła się głęboko w środku i trzęsła sie jak galareta, niepomna na moje czułe perswazje. W końcu zapięłam smycz - i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - wyszła od razu z budy, merdając ogonem :). Do samochodu tak wyrywała, że ledwie uprosiłam ją o ostatnie siknięcie przed podróżą. I... pojechała. We Wrocławiu przez parę godzin będzie pod opieką KOleżanki Margaret, a gł. jej męża. A następnie w/w zawiozą Narnię do Domu. ...domu? :diabloti: Ktoś kiedyś napisał, ze ona jest taka szlachetna i arystokratyczna :loveu:. ...ale na temat, gdzie trafiają szlachetne i arystokratyczne psy - wypowie się już margaret, jak wróci po odwiezieniu Narnii. Trzymajcie kciuki za tę spedycję ;). Mam nadzieję, że Narnia trafi wreszcie tam, gdzie jej miejsce - a przede wszystkim, gdzie jej ludzie. Quote
salibinka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 O rany, ale wieści :). Wnioskuję, że Narnia jedzie do pałacu z troskliwymi pałacownikami - bo tam winny trafiać szlachetne, bajkowe psy :) Quote
kinga Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 salibinka napisał(a):O rany, ale wieści :). Wnioskuję, że Narnia jedzie do pałacu z troskliwymi pałacownikami - bo tam winny trafiać szlachetne, bajkowe psy :) Póki co - ma międzylądowanie we Wrocławiu i gości u koleżanki ze schronu Petry :). Mąż margaret zachwycony :p A ja dziś mam ruch w jej sprawie, jak nigdy. Jeden dom potwierdził chęć przyjazdu po nią pojutrze, ponadto miałam dziś dwa kolejne zapytania. salibinko - bo, jak się okazuje - ten pakiet ogłoszeń daje takie owoce ;) - jeśli coś można usunąc- to bardzo proszę. Chyba, ze wygasają samoistnie... Quote
salibinka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 (Napisałam do koosiek w sprawie zdjęcia ogłoszeń :)). No to mamy nową jakość dla PwP - PS (Pałac Stały) - jako wyższa i pożądana forma DS ;) :) Kingo, Margaret :Rose: Quote
margaret Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Melduję, Narnia już w nowym domu, jak najbardziej właściwym dla siebie, z życzliwymi ludźmi dokoła, dwoma jamnikami i całym mnóstwem przestrzeni własnego parku, stawu, lasu! I tak właśnie Salibinko - Narnia, w zgodzie ze swoim szlacheckim wyglądem -zamieszkała w pałacu, wieeeelkim domu z bardzo starą data wyrytą nad drzwiami frontowymi. Nowi państwo zachwyceni pięknem nowej domowniczki. A my tu we Wrocławiu, po pełnym zachwytów pit-stopie Narnii u nas, pozostaliśmy w żałobie:puppydog:, mąż z dzieckiem odebrali psinę z rąk dzielnej Tarzanki co całą Polskę zjechała aż do Wrocka (podziękować!) , i zanim zdążyłam wrócić z pracy zdążyli sie w niej zakochać!!!, no a ja zaraz za nimi...., no i natentychmiast powstał niecny plan, że jakby coś...., że niechby tylko nowi oczekujący państwo mieli jakieś minusy, ba! minusiki!!!!:diabloti: to Narnia będzie nasza, .... ale nie mieli :placz: jakby ktoś na to cudo chciał jeszcze popatrzeć to mam 4 foty z pit-stopa wrocławskiego, oraz za czas jakiś wymogłam na Państwu obietnice fotografii Narnii już w Jej Domu i pozostałam nieoczekiwanie z tym, że mam wewnętrzny konflikt, cieszę się i smucę jednocześnie...:lol: Quote
salibinka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 :sweetCyb: Strrrasznie się cieszę! Oczywiście że zdjęcia tak, tak, tak - w każdej ilości :) A jak się Narnii spodobał dom? Jak przyjęły ją jamniki? Quote
kinga Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 margaret napisał(a): mąż z dzieckiem odebrali psinę z rąk dzielnej Tarzanki co całą Polskę zjechała aż do Wrocka (podziękować!) , i zanim zdążyłam wrócić z pracy zdążyli sie w niej zakochać!!!, no a ja zaraz za nimi...., : w Tarzance? :) fotki od margaret boskie - uśmiechniętej Narnii nie poznałam nic a nic - myślałam w pierwszej chwili, że to Petra. kochani, niech ktos się zlituje i weźmie od margaret zdjęcia, i je wstawi - bo ja za chwilę wyjężdżam i będę beznetowa przez tydzień. Quote
margaret Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 no właśnie nie wiem jak mam wstawić foty zapisane na dysku w kompie:oops: i na razie zabrakło mi speca w postaci męża, żeby podpowiedział, mogę komuś wysłać e-mail, to umiem:evil_lol: Narnii się spodobał dom, z pełną werwą obeszła swoje nowe Miejsce na Ziemi, najpierw park. Rozstałam się z nią z pełnym przekonaniem, że w końcu będzie u siebie, u swoich ludzi i będzie wiodła szczęśliwe życie. Każdemu psu można życzyć takiej wygranej szansy. PS. i dementuję plotki jakoby ktoś z nas zakochał się w Tarzance:mad: :razz: w Narnii z całą pewnością tak! Quote
tanitka Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 chwilke mnie nie było, a tu takie wieści cudowne!! :) Quote
margaret Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Ha! a Kingi nie ma bo wczasuje, to wam na razie tylko powiem: Narnia okazała sie byc psem tresowanym, ułożonym , znającym wszystkie komendy, nauczonym życia w domu, z ludźmi, wszelkich zasad, i zachodzę w głowe jak takie piękne i mądre stworzenie znalazło sie w umierlani.... a chodzi teraz na wieeeeeelokilometrowe spacery! dogadała się z jamniczkami, wspólnie sie bawią, świetnie dogaduje się ze swoją nową rodziną, za nową Panią chodzi jak przysłowiowy cień i wszyscy są szczęśliwi! Jak w bajce no nie?:) Quote
salibinka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Fajowa bajka, fakt :). A ta dziewczyna na zdjęciach z Narnią - to owa Tarzanka, w której się wszyscy kochają? ;) Quote
margaret Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Tarzanki nie było mi dane poznać:) a ta dziewczyna to mój własny niemal-klon, tyle że młodszy, córka znaczy:) Quote
tanitka Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 kochana Narnia, jak cudownie!!! niesamowite, że ktoś takie psy porzuca albo nie szuka, skoro włożył w nie tyle pracy, zeby ułożyć? :( Quote
hkk Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Witam serdecznie. Postanowiłam zalogować się na dogomanii specjalnie po to, aby wrzucić kilka zdjęć Narnii i gorąco podziękować osobom, dzięki którym ta kochana psinka miała szansę na nowe życie: Pani Kindze i całej reszcie, która jej pomogła, w tym Margaret. Narnia jest po prostu przepiękna, kochana i bardzo grzeczna. Chodzi codziennie na 2 długie spacery razem z naszymi dwoma pozostałymi psami :p Na początku chodziła na smyczy, ale teraz puszczamy ją luzem: pilnuje się, sprawdza czy właściciel aby po drodze nie zaginął i sama się wraca. Szaleje w rzepaku i na polu aż miło popatrzeć. Czysta arystokracja i sama gracja. Jest sto razy bardziej posłuszna niż nasze jamniki ;) Jak chce wejść na kanapę, kładzie pyszczek na kolanach i patrzy się pytająco, bez pozwolenia nie wejdzie. Kiedy chce o coś poprosić, podaje łapę. Mogłabym tak godzinami.... jest po prostu BOSKA!!! Postaram się wstawić kilka zdjęć, mam nadzieję że mi to wyjdzie. Aha: na moim avatarze widać naszą gromadkę, wszystkie 3 pieski pochodzą z 3 różnych schronisk i wszystkie są przekochane. Quote
Recommended Posts