Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko... Może rzeczywiście wersja "dwie sunie" byłaby dobra - zajęłyby się sobą, a nie kotem! :)
A swoją drogą, to jeden dzień próby na kota dla Meganki to chyba ciut przymało... U mnie Tośka, a potem Kreska, ganiały koty przez kilka tygodni! Pilnowaliśmy, kierowaliśmy ruchem i w końcu się przyzwyczaiły. Każdy pies (no, prawie każdy) ma zakodowane gonienie kotów (szczególnie, jeśli te ostatnie uciekają). Ale jeśli jest to gonienie z ciekawości - przejdzie. Szczególnie, jeśli kot w końcu dojdzie do wniosku, że co, kurczę blade - ja tu byłem pierwszy i... przestanie uciekać. No, chyba, że Meganka przejawia wyraźnie instynkt morderczy - wtedy rzeczywiście bez szans.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Meganki jedynym celem było zamordować kota.

Mili Państwo Nasi Duszka MA DOM!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

O jejciu - i tak się już można oficjalnie cieszyć?!?!?!?!? Kurczaki - wiadomość dnia to jest! Normalnie mój dzisiejszy, cudowny, niespodziewany... prezent imieninowy! :)

A co do Meganki... domciu bez miauczącego futra trza szukać - takie też się zdarzają na szczęście!

Posted

Zobaczymy jaka będzie reakcja Duszki jak Basia ją zostawi. Duszyczka obeszła domek, zjadła kotu jedzenie, napiła się wody i wyciągnęła na podłodze jakby była u siebie. W domu jest cichutko, spokojnie, tak jak Duszka potrzebuje.

Posted

Przeczytalam tytul!!! Nie jestem w stanie opisac, jak bardzo sie ciesze!!! Jak dlugo na taka wiadomosc czekalysmy....
Ja tez nie chce zapeszyc, wiec nadal bede trzymac kciuki...
Duszka nasza kochana ma dom!!:-)

Posted

[quote name='Nutusia']O jejciu - i tak się już można oficjalnie cieszyć?!?!?!?!? Kurczaki - wiadomość dnia to jest! Normalnie mój dzisiejszy, cudowny, niespodziewany... prezent imieninowy! :)

A co do Meganki... domciu bez miauczącego futra trza szukać - takie też się zdarzają na szczęście![/QUOTE]
A tobie Nutusiu wszystkiego najlepszego z okazji imienin:-)

Posted

[quote name='wasabi81']A tobie Nutusiu wszystkiego najlepszego z okazji imienin:-)[/QUOTE]

Dziękuję i wszystko co najlepsze przekazuję dziś Duszce! Oby ją właściwie [B]oceniono[/B] i [B]doceniono[/B] - nie tak jak moją patronkę Marię Magdalenę! :)
Teraz jeszcze domowe DT dla Pachcia i byłabym w siódmym niebie!

Posted

Duszka chyba dobrze frafiła. Ciepły, odpowiedzialny dom. Państwo wynieśli, wielkiego, zadbanego kocura i obserwowalismy reakcje psów. Dusza kota nie widziala wcale a Gaja podleciała i deszła. Duszka zwiedziła mieszkanie , wyjadła kotu z miski, resztę wyjeła sobie z szawki, cały czas machała ogonkiem, na znak, że jest zadowolona. Pan podejmował decycję , który pies zostaje ale przyznam się , że trochę mu pomogłam.
Dzwoniłam do nich przed chwilą, wszystko jest ok, Dusza jest na spacerku. Pan nam przyśle fotki.
basia0607

Posted

[quote name='AgaiTheta']Duszka chyba dobrze frafiła. Ciepły, odpowiedzialny dom. Państwo wynieśli, wielkiego, zadbanego kocura i obserwowalismy reakcje psów. Dusza kota nie widziala wcale a Gaja podleciała i deszła. Duszka zwiedziła mieszkanie , wyjadła kotu z miski, resztę wyjeła sobie z szawki, cały czas machała ogonkiem, na znak, że jest zadowolona. Pan podejmował decycję , który pies zostaje ale przyznam się , że trochę mu pomogłam.
Dzwoniłam do nich przed chwilą, wszystko jest ok, Dusza jest na spacerku. Pan nam przyśle fotki.
basia0607[/QUOTE]
Super wiadomosc!!! Ciesze sie, ze Basia "pomogla" Panu w podejmowaniu decyzji;-) Jest ona jak najbardziej prawidlowa:-) Gaja tez znajdzie swoj domek, a dla Duszki bylo bardzo wazne aby znalesc ten wlasny i wyjatkowy dom jak najszybciej!!! Badz szczesliwa Duszko!!!:loveu:

Ciesze sie ze beda fotki!!

Posted

Dzisiaj był niesamowity dzień. Duszka znalazła dom i podstawilismy kocie sierotki suni, która je przyjeła. Szok, zwierzęta są niesamowite !!!
Jutro suni podstawimy do cyca małe ptaszki, bo łapanie im much jest bardzo pracochłonne. Pracownicy chcą je zdejmować z łapek na muchy i płukać ale ta wersja nie wchodzi w grę, żywność ma być świeża. .
Mam fotki, komu mogę przesłać ?

Posted

dziewczyny prawie sie poplakalam.....................
tak sie ciesze :lol::lol::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:
wiedzialam,ze tak bedzie gdzies gleboko,dzis mialam sen....ja mam czasem takie dziwne sny....byly w nim psy,ktorym pomagam i byly bardzo szczesliwe:loveu:.........
ja juz chyba zwariowalam:evil_lol::evil_lol:
czekammmm na fotki:)wreszcie ma swojego ludzia jupppiiiii:multi::multi::multi:

Posted

Czy Wam śnią się tylko psy jak mnie ? Bo ja nie mam innych snów . Znajomi mi mówią, że ja każdy temat sprowadzę do tematu zwierząt. Kurcze, jak się od tego uwolnić ?

Posted

mnie sie rozne rzeczy,ale psy bardzo czesto!!!!!!!!!!!dzis cala ferajna jechala ze mna w moim wielkim samochodzie:)czesto sni mi sie moja Rica.........moj pierwszy pies juz za TM;(:(....ona przychodzi sie przywitac,uwielbiam ten sen.........

Posted

Lolalola , mi też się sni moja ukochana Szysia , czasami jest taka słabiutka , a czasami prawie jak żywa , jak naprawdę bym z nią szła na spacer i przytulała:-(. Niestety budzę sie ............za szybko ......Na dodatek wyśniłam jej śmierć , meczył mnie ten sen jeszce długo przed jej odejściem , z tym ,ze naprawdę juz nie wstała z ulicy , tak jak we śnie :-(:-(, a tak jej pilnowałam :-(, nie moge zrozumieć ...... na dodatek w tym jednym dniu pojawił się kot , który zająl moją uwagę .... a może tak miało być .... podobnie mam z kotam i- prorocze sny ....i z ludżm iteż ....:crazyeye:.......

Posted

[quote name='basia0607']Dzisiaj był niesamowity dzień. Duszka znalazła dom i podstawilismy kocie sierotki suni, która je przyjeła. Szok, zwierzęta są niesamowite !!!
Jutro suni podstawimy do cyca małe ptaszki, bo łapanie im much jest bardzo pracochłonne. Pracownicy chcą je zdejmować z łapek na muchy i płukać ale ta wersja nie wchodzi w grę, żywność ma być świeża. .
[B]Mam fotki, komu mogę przesłać ?[/B][/QUOTE]
Dziewczyny!!! Ktora z was umie wstawic fotki??? Pliiiissssssssssss, tak bardzo bym chciala zobaczyc dzisiejsza Duszke!!!

Posted

czesc Dusia!!!ciekawe jak piewsza noc w domku???????????????????
ja zdjec niestety nie umiem dolaczyc..............:(
a nasze psy beda sie snily nam zawsze,byla i jest bardzo silna wiez miedzy nami i tak powracaja do nas w snach.....................kochane psy!!!

Posted

[quote name='basia0607']Czy Wam śnią się tylko psy jak mnie ? Bo ja nie mam innych snów . Znajomi mi mówią, że ja każdy temat sprowadzę do tematu zwierząt. Kurcze, jak się od tego uwolnić ?[/QUOTE]

Nie uwalniaj się, Basiu... Psy lepsze w snach niż np.... wilkołaki i wampiry! :)
Duszyczko, bądź grzeczna i ciesz się domowym szczęściem i miłością.