go-ja Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Zapisuje. Będę zaglądać... Jutro przeczytam wątek. Dzielna Wolontariuszko walcz o Wilka! Pomożemy :) Quote
Asia_Klero Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 diabełkowa masz rację coś w tym jest:D Quote
Asia_Klero Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Bjutko dopisz do allegra w tytule alla owczarek holenderski..wiem ze to nieco naciągane ale moze kogos przyciagnie..no i ten domek zainteresowany trzymajcie kciuki! Jutro jadę sprawdzac jego reakcję na koty! Quote
kaa Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Zdjęcia wilka są piękne jak on sam, :) . Asiu, czy jak wilk wychodzi z Tobą na dłuższy spacer zauważyłaś żeby kulał? Utykał na łapę zaraz jak trafił do schroniska, dostawał przez 3 dni zastrzyki przeciwzapalne, przeciwbólowe. Nie zauważyliśmy żeby nadał kulał, być może kuleje po przejściu dłuższego odcinka? Quote
Itske Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Czy wiadomo - jak pies reaguje na koty, zwierzęta domowe, dzieci, inne psy? Quote
Asia_Klero Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Innych psiakow się boi albo nie reaguje-w porzadku. Na koty mialam dzisiaj sprawdzic ale nie dalam rady przyjechac.... raczej jest sympatyczny wobec wszystkiego. Grzeczny i ulożony wiec nie powinno byc problemu;) co do łapy kuleje szczegolnie jak troche pochodzi... czasami chodzi normalnie a czasami trzyma ja w gorze:( Quote
kaa Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Jak go widział weterynarz stwierdził że tą łapkę ma potłuczoną, po lekach wydawało się że wszystko wróciło do normy, jeśli przy przejściu dłuższych odległości jeszcze mu dokucza, to jutro musi być zbadany jeszcze raz. Quote
Asia_Klero Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Najlepiej jakby go jeszcze raz zobaczył. Jak przejdzie troche i stanie to trzyma ją u góry a najgorzej jak trochę przebiegnie.. Quote
kaa Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Mógł mieć faktycznie potłuczoną, a skacząc po bramce żeby się wydostać z pawilonu mógł sobie urazić .Wyszedł górą 2 razy, a nisko tam nie jest . Teraz jest w kojcu i jakoś na razie nie ucieka na szczęście . Quote
Asia_Klero Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 nagadalam mu ze ma byc grzeczny to grzecznie siedzi:) Quote
Asia_Klero Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 A są:) ciągle jestem w kontakcie mailowym z jednym potencjalnym domkiem praktycznie zdecydowanym. Mają do mnie zadzwonic po świetach(mam nadzieje,ze jutro)i dowiem się szczegołów:) Quote
kaa Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Wilk był badany przez weterynarza, ma mocno stłuczony mięsień, nawet jak by lekko wgnieciony, musiał się nieźle gdzieś uderzyć. Dostał leki przeciwbólowe, przeciwzapalne ponownie. Na razie będzie trochę utykał bo mięsień musi się zregenerować. Łapa sama w miarę chodzenia dojdzie do siebie , uraz nie jest poważny , ale dość bolesny. Nie wymaga na szczęście żadnego specjalnego leczenia . Quote
kaa Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Oj to raczej miał by poważniejsze obrażenia, może jak go wyrzucali się potłukł , bo pewnie się w delikatności nie bawili. Quote
Asia_Klero Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Malutki biedak:(:( najważniejsze,ze dostał coś przeciwbólowego i że mu się zagoi.. dzisiaj napiszę do tych ludzi, którzy byli nim zainteresowani.. Domek by się przydał.. Quote
Asia_Klero Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Wilk ma kolejną szansę za dom.. z kotem i dziećmi więc muszę to wszystko sprawdzić. Jednak wydaje mi się, że wilk jest na tyle spokojnym i ułożonym psem że powinno być ok;) Quote
Bjuta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Hm... Wilkuś, kotki są OK (co do dzieci, to mam mieszane uczucia...) ! Quote
NusiaiJa Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 dzieci są różne, dobre i.... mniej dobre ;) to wszustko zależy od dorosłych co im wbiją do głowy. Quote
Recommended Posts