Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alwin!!!!!!!!!!!!!!!!
Poka foty :P

plakietka to super pomysl. pinczerka&gizmo czasami na dogo sprzedaja kapitalne chusteczki z napisem SZukam Domu do zakladania na obrozke, polecam ;)

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Jutro odbieram aparat więc postaram się napstrykać foteczek mojej kochanej wiewióry :)

Posted

[quote name='monia3a']Jest to pocięta kamizelka odblaskowa a napis jest napisany mazakiem a pod spodem jest inny nieco grubszy materiał :)

[quote name='Madallena']Alwin!!!!!!!!!!!!!!!!
Poka foty :P

plakietka to super pomysl. pinczerka&gizmo czasami na dogo sprzedaja kapitalne chusteczki z napisem SZukam Domu do zakladania na obrozke, polecam ;)

Dziękuję za instrukcję i namiary. Zaraz piszę PW i biorę się do pracy

Guest monia3a
Posted

Już chyba wiem dlaczego ktoś wyrzucił Arwinka z domu.
Słuchajcie on cały czas szczeka. W dzień jak coś usłyszy i tak samo w nocy i nie mówię tu o nieznanych odłosach ale o takich domowych, moja staruszka Hera chrapie to on szczeka, kot kopie w kuwecie on szczeka, koty biegają on szczeka, mój mąż wraca z papieroska szczeka, dziś w nocy córka kaszlnęła w drugim pokoju - szczeka.

Wydaje mi się, że on nie nadaje się do mieszkania w bloku, ponieważ będzie cały czas jazgotał.
Za to jest bardzo mądry szybko łapie, że czegoś nie wolno. Wczoraj nauczyliśmy się robić siad i podaj łapkę :) siad czasem robił jakby znał ale podaj łapkę uczyliśmy się od podstaw.

Posted

A ta chętna rodzina to mieszka w bloku? Bo ja wysłałam zdjecia pewnemu domkowi,a wczoraj im napisałam,że Lisek jest wstępnie zarezerwowany.Oni mają dom.

Guest monia3a
Posted

Na szczęście w domu :) w każdym razie trzeba mówić ludziom o tym jego zamiłowaniu do szczekania. Dziś w nocy jazgotał 5 razy :)

Posted

Ja myślę, że Lisiątko chce pokazać, że jest dzielne i że pilnuje. I że jest dobrym, pracującym, przydatnym psem. Żeby juz go nie porzucić.
Lisek w schronisku w ogóle nie szczekał, zresztą był zawsze z boczku.

Guest monia3a
Posted

On jest zabawny jak szczeka i dla mnie osobiście to wogóle nie przeszkadza :)

A to Arwinek z dziś:

Upodobał sobie najwiekszego kota w moim domu, Oskara i bawią się i szaleją po całym mieszkaniu :D

Guest monia3a
Posted

Jego ulubiona zabawka oprócz piszczącego jeżyka

Uwaga szykuję się do skoku

A ta wielka czego się wcina ;)

Byłam dziś z Arwinkiem u wetki i chłopak dostał antybiotyk, ponieważ nie bardzo się goi mu ten szew, zrobił koopkę u pani doktor więc odrazu poszła do badania :D

Posted

nie wiem jak w Pl ,ale tutaj zdejmuja szwy po 2 tygodniach
daj troche czasu by ten antybiotyk mogl zadzialac i moze nie dawaj mu az tak szalec,z pewnoscia rozdraznie ta ranke
ale chlpoaczek jest strasznie fotogeniczny i widac ,ze zywe sreberko:evil_lol:

Posted

Wczoraj wieczorem pokazałam mojemu TZtowi to oto zdjęcie:
[quote name='monia3a']A to Arwinek z dziś:

Wiecie co powiedział? O...podobny z pycholka do naszego Węgielka:) A wiecie kto to Węgielek? Nasz kocurrrek :)
I wiecie co, chyba miał racje, tak teraz patrzę i patrzę na to zdjęcie i na prawdę widzę podobieństwo :) te uszyska,a do tego taka chuda mordeczka i duże oczka -ten sam wyraz pycholka :) hihi

Guest monia3a
Posted

Arwin już prawie wogóle nie interesuje się szwami. Według mojej wetki powinien je jeszcze mieć około 6-7 dni i zobaczymy co sie będzie działo. Niestety powiedziała, że pierwszy raz w życiu widzi takie szycie kastracyjne i ma nadzieję, że po zdjęciu szwów nie trzeba będzie tego poprawiać.

Dziś przespał spokojnie całą noc bez szczekania, rano na powitanie oblizał mi całą buzię :)

Chłopak już się do nas przyzwyczaił i pokazuje swój charakterek, ma niespożyte zasoby energii, ciągle się bawi i gania jak nie z kotem to z moją Kiarą, a jak nie może jej dosięgnąć to wskakuje na łóżko i mniej więcej się wyrównuje wysokość. Uwielbia aportować w szczególności na podwórku bo w domu nie przynosi do rzucania zabawek a raczej do przeciągania się. Kolejna ulubiona zabawa to kopanie dołków :D jak byliśmy za miastem to w każdym kretowisku musiał pokopać a u mnie szuka chyba robaków :D

Wczoraj musiał zostać sam w domu przez 4 godziny, nie narozrabiał nic ale płakał jak wychodziłam i płakał jak wracałam więc podejrzewam, że rozpaczał przez cały czas ;]

Guest monia3a
Posted

Byłam wczoraj na wizycie przed adopcyjnej. Dom wydaje się być fajny, ludzie świadomi obowiązku jakim jest pies i niewątpliwie dadzą jakiemuś psiakowi duuuuużo miłości. Pani pokazywała mi cały dobytek po ostatnim piesku: ubranka, kocyki, posłanka, szczotki, gumeczki, kokardki a było tego tak dużo, że prawie dostałam oczopląsów ;)
Państwo narazie mieszkają u rodziców Pani, a psiaka chcieliby wziąć dopiero jak sie przeprowadzą do siebie. Są w trakcie budowy domu a raczej wykończeniówki. Budowa powinna sie zakończyć za jakieś 3-4 tygodnie i wtedy wezmą Arwinka do siebie.
Umówiłam się z nimi w ten sposób, że będę szukać mu innego dobrego domku i jeśli taki się trafi to oddam go a jak oni będą już mogli przyjąć psiaka to poszukamy jakiegoś wspólnie.
Co myślicie??

Posted

[quote name='monia3a']Byłam wczoraj na wizycie przed adopcyjnej. Dom wydaje się być fajny, ludzie świadomi obowiązku jakim jest pies i niewątpliwie dadzą jakiemuś psiakowi duuuuużo miłości. Pani pokazywała mi cały dobytek po ostatnim piesku: ubranka, kocyki, posłanka, szczotki, gumeczki, kokardki a było tego tak dużo, że prawie dostałam oczopląsów ;)
Państwo narazie mieszkają u rodziców Pani, a psiaka chcieliby wziąć dopiero jak sie przeprowadzą do siebie. Są w trakcie budowy domu a raczej wykończeniówki. Budowa powinna sie zakończyć za jakieś 3-4 tygodnie i wtedy wezmą Arwinka do siebie.
Umówiłam się z nimi w ten sposób, że będę szukać mu innego dobrego domku i jeśli taki się trafi to oddam go a jak oni będą już mogli przyjąć psiaka to poszukamy jakiegoś wspólnie.
Co myślicie??[/QUOTE]
Pomysł dobry :) tym bardziej, że jakby ktoś inny się znalazł dla Arwinka, wówczas państwo może będą chcieli troszkę większego ogona, skoro mają mieć domek... albo np. 2 mikrusy?? hihi