Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Są to Ci emeryci o których pisałam wcześniej.
Obydwoje na emeryturze, mieszkają co prawda w bloku ale codziennie teraz będą jeździć na działeczkę za miastem, a Arwin ślicznie jeździ samochodem, tylko otwórz drzwi a on już w nim siedzi i czeka na jazdę ;)
Mieszkają na pierwszym piętrze, mają dorosłą córkę ( nie mieszka z nimi )
Pani będzie gotować Arwinkowi, nie będzie karmić suchą karmą. Wydawali mi się odpowiednimi opiekunami dla małego. Na powitanie Arwin dostał mielona wołowinkę, którą zjadł z takim apetytem jakby nie jadł od paru dni :D
Co prawda nie bardzo chciał tam zostać chciał wychodzić ze mną ale nie ma co się dziwić pies był u mnie tydzień ja się do niego przyzwyczaiłam a on do nas. Za jakiś czas go odwiedzę.

Guest monia3a
Posted

Arwin czuje się dobrze :)
Pani dzwoniła prawie codziennie, teraz troszkę umilkła ale mam nadzieję, że wszystko u niego OK :)

Arwin ma brak amylazy co wskazuje na problemy trzustkowe więc narazie dostaje amylan codziennie jedną tabletkę, po 3 miesiącach powtórka badania koopy.

Guest monia3a
Posted

Podoba mi się jedna mała biała sunia o imieniu Kropeczka ale obawiam się, że do czasu aż będę mogła coś wziąć ( po tej niedzieli ) dziewczyna znajdzie już domeczek :roll: z drugiej strony bardzo dobrzez niech idzie szybko panienka :)

Posted

mamy ten sam gust, też mi wpadła w oko ;) Bierz ją Cioteczka, bierz. Po kąpielito będzie cudo:)

monia3a napisał(a):
Podoba mi się jedna mała biała sunia o imieniu Kropeczka ale obawiam się, że do czasu aż będę mogła coś wziąć ( po tej niedzieli ) dziewczyna znajdzie już domeczek :roll: z drugiej strony bardzo dobrzez niech idzie szybko panienka :)

Guest monia3a
Posted

Wybieram się do nich w najbliższym czasie więc będą i foteczki :roll: ale narazie proszę o cierpliwość :)

• 4 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Madallena napisał(a):
Fotki! chcemy Fotki szczura Alwina!! :) i chcemy, zeby Kropka pojechala na DT do moni!!

Fotki zrobię jak tylko do mnie przyjedzie.
U Państwa sytuacja zrobiła się nieciekawa, Pan dostał udaru i leży w szpitalu, Pani cały czas u niego a Arwin bardzo rozpacza jak zostaje sam. Przyjedzie do mnie a Pani ma podjąć decyzję czy go zabierze czy jednak szukamy mu nowego domku :(

Posted

monia3a napisał(a):
Fotki zrobię jak tylko do mnie przyjedzie.
U Państwa sytuacja zrobiła się nieciekawa, Pan dostał udaru i leży w szpitalu, Pani cały czas u niego a Arwin bardzo rozpacza jak zostaje sam. Przyjedzie do mnie a Pani ma podjąć decyzję czy go zabierze czy jednak szukamy mu nowego domku :(

Ja pierdykam...
Zmieniać tytuł czy czekamy na decyzję Pani?

Guest monia3a
Posted

Narazie nie zmieniaj. Pani ma mi dac znać wieczorem, bardzo płakała jak go zostawiała u mnie więc może go będzie chciała zabrać jak juz z mężem będzie nieco lepiej.

Posted

monia3a napisał(a):
Narazie nie zmieniaj. Pani ma mi dac znać wieczorem, bardzo płakała jak go zostawiała u mnie więc może go będzie chciała zabrać jak juz z mężem będzie nieco lepiej.

Dobrze. Jednak dobrze, że ta adopcja blisko Ciebie.

Guest monia3a
Posted

Też tak pomyślałam, dobrze, że on jednak był blisko.

Posted

jejku, jakie smutne wiadomości, ale może jednak Pani jak się wszystko unormuje, będzie chciała zatrzymać u siebie maciupińkiego Arwinka?
w końcu, w chwilach nerwów i smutku - bo pewnie teraz tak się czyje, potrzebny jest przyjaciel, a kto jest najlepszym przyjacielem człowieka? ZWIERZACZEK :)

• 2 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Dla wszystkich zainteresowanych:
Arwinek wraca do siebie w poniedziałek, Panu polepszyło się i nie ma już zagrożenia życia. Co prawda Pan jeszcze będzie przez jakiś czas w szpitalu ale Pani już sobie poradzi. Nie pisałam o tym, ponieważ ostatnio mało byłam na dogo z braku czasu. Przepraszam wszystkich jesli kogoś to uraziło.

Allegro było zrobione jak Pani sie wahała co zadecydować zaraz się kończy więc nie kasowałam, ponieważ szkoda gdyz jest wyróżnione.

Posted

uf... jak dobrze, że wszystko wróciło do stanu poprzedniego, Arwinek wrócił do swojego domku, pewnie tęsknił za swoją Panią :placz:
ale najważniejsze, że już z powrotem w domku :multi:
dziękujemy za informacje :)

Posted

monika. Powinnas uprzedzic Nas o tym, ze Arwin szuka domu przed tym jak wystawilas miu allegro.
Ile dni od tego czasu minelo? Czy my mamy sie o tym dowiadywac przypadkiem?
To chyba raczej nie o to chodzi, zeby robic sobie za plecami.
Po co takie akcje? To bylo zupelnie niepotrzebne i uwazam, ze nalezalo Nas o tym poinformowac przed ZATWIERDZ AUKCJE :roll:

Guest monia3a
Posted

Madallena napisał(a):
monika. Powinnas uprzedzic Nas o tym, ze Arwin szuka domu przed tym jak wystawilas miu allegro.
Ile dni od tego czasu minelo? Czy my mamy sie o tym dowiadywac przypadkiem?
To chyba raczej nie o to chodzi, zeby robic sobie za plecami.
Po co takie akcje? To bylo zupelnie niepotrzebne i uwazam, ze nalezalo Nas o tym poinformowac przed ZATWIERDZ AUKCJE :roll:

Masz rację, trzeba było.
Moja dobermanka jest śmiertelnie chora, walczę o jej życie już ponad dwa tygodnie i niestety staję przed ostateczną decyzją pomocy przejścia jej za TM. Nie jest to wytłumaczenie ale poprostu przy tej sytuacji nie mam głowy do niczego.

Dzięki Arwinkowi znalazły domki 3 inne psiaki z białostockiego schroniska...

Aha i w razie jeszcze jakiś znalezionych ogłoszeń to informuję wszystkich, że w necie są jego ogłoszenia, które były robione już dawno a wiszą bo nie zostały skasowane, nie jestem w stanie ich wszyskich pokasować.
Pozdrawiam.