IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 jesli skarbonka dolozy troche to i ja cos dosle i sunia moglaby juz wychodzic jesli Ewanko nie przeszkadza Ci by poszla prosto do Ciebie po zabiegu . Quote
Ewanka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='IVV']jesli skarbonka dolozy troche to i ja cos dosle i sunia moglaby juz wychodzic jesli Ewanko nie przeszkadza Ci by poszla prosto do Ciebie po zabiegu .[/QUOTE] Zobaczymy, jak dziewczyny zdecydują ... ja tu jestem caly czas ;) Quote
obraczus87 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Piechcia bardzo się ciesze, że taka podjęlyscie decyzje. Nie ma tego złego... już wiele razy Dogo utwierdziło mnie w tym przekonaniu :) W schronie sterylka za free, ale biorąc pod uwagę, że mam stała deklarację w skarbonce sterylkowej, to Dosia miałaby refundację 100%. Na weekend wyjezdzam, ale po powrocie zobowiazuje się do wysyłania PW z prośbą o pomoc. Quote
tripti Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 dziewczyny, a Dosia nie może mieć w takiej sytuacji sterylki u Ewanki, dobra cena te 200 zł, nie będzie zastrzeżeń. To kiedy może przyjechać? Quote
tripti Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 generalnie to mi chodzi o to, żeby jej nie stresować, żeby pobyła sobie z dwa - trzy tygodnie u Ewanki a później Ewanka ją ciachnie, a i żeby już wyjechała jak najszybciej z tego schronu w pierwszym dogodnym terminie dla Ewanki i Pani Kierowcy:) Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 mysle ,ze to bardzo dobry pomysl:) oczywiscie jesli to Ewance nie przeszkadza Quote
obraczus87 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Cioteczki a kiedy Dosia miała ostatnia cieczkę?? Zorba przecież to pies z jajami ;) Quote
tripti Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='obraczus87']Cioteczki a kiedy Dosia miała ostatnia cieczkę?? Zorba przecież to pies z jajami ;)[/QUOTE] o a byłam pewna, że fizycznie bez:) Quote
Ewanka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='obraczus87']Cioteczki a kiedy Dosia miała ostatnia cieczkę?? Zorba przecież to pies z jajami ;)[/QUOTE] O, celna uwaga ! Quote
obraczus87 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='tripti']o a byłam pewna, że fizycznie bez:)[/QUOTE] Fizycznie i psychicznie "z" ;) Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 no ,ale jesli Dosia poszlaby ze schronu prosto na zabieg ,a pozniej do Ewanki to nie bedzie problemu. znajdzcie ,moze jakiegos odpowiedzialnego vet i nie ma na co czekac i doszukiwac sie trudnosci. Quote
Ewanka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='obraczus87']Fizycznie i psychicznie "z" ;)[/QUOTE] ... fizycznie tak, a psychicznie znacznie mniej ... raczej typ kanapwca, leży a Lenka na niego wchodzi i ... pokazuje mu jak to się robi ;) Quote
piechcia15 Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 niestety ciężko stwierdzić kiedy była i kiedy będzie cieczka:( to raczej loteria:( myślę, że jeśli skarbona pomoże w kasie to napewno jest to dobry pomysł. Jestem jak najbardziej za, wiadomo wet lepszy i opieka. Quote
obraczus87 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 To ja biegne sie ustawic w kolejce do sterylki Dosi. Quote
kasia14 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Też mam stałą dekl. w skarbonce, więc zwrot 100% ;) Quote
tripti Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 no to jak w schronisku czy w dt sterylka? :) dla niej pewnie byłaby bezpieczniejsza narkoza wziewna, bo to takie charcikowate jest.. Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 i koniecznie kroplowka podczas calego zabiegu !!!!! Quote
dota&koka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 dobra ciotki,ja już naprawdę nic nie wiem. Dosia jedzie do Ewanki,tak?sterylka będzie robiona już w dt ze skarbonki sterylkowej,nie w schronie,zgadza się? miałam w nocy odesłać pieniądze,ale się wstrzymałam,bo rozumiem,że transport i tak będzie na dniach (tydzień?) wprawdzie z wawy do pabianic i w okolice sochaczewa wychodzi zdecydowanie taniej,może niech pieniądze na transport na razie leżą,nie zginą,a po dowiezieniu Dosi do dt zwracam Piechci co zostało.albo zaraz policzę pi razy drzwi ile będzie potrzebne. Dosi wątek przypomina rollercoaster ;) Quote
piechcia15 Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 tak Doroto dobrze rozumiesz:) jednak zróbmy sterylkę już u Ewanki, na dobre chyba jej wyjdzie, bo tu nigdy nic nie wiadomo i nikt pieścić się z nią nie będzie:( a takie upały, nigdy nie wiadomo co po tej narkozie się wydarzy:( a tam będzie miała czujne oko:) no tylko kasy jeszcze nie mamy, brakuje prawie 100zł + jakieś jedzenie:( kurde drogie to wszystko,a nie wiem skąd się takie ceny biorą:( Quote
Igiełka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 ...Dobrze że w porę się zorientowałam o co w tym wszystkim chodzi! Załatwiano już tymczas- pogrywano ze Mną... Quote
Zdrapka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Igiełka']...Dobrze że w porę się zorientowałam o co w tym wszystkim chodzi! Załatwiano już tymczas- pogrywano ze Mną...[/QUOTE] Tak, ależ oszywiście, wszyscy tu się nudzą jak mopsy, nie mają rodzin, psów, pracy, domu, innych zwierzaków i dla rozrywki robią cię w bambuko knując przez kilka miesięcy perfidną intrygę. Jeśli stale coś wokół Ciebie nie gra Igiełko a tak się dzieje i widzę to na innych wątkach, gdzie oferujesz DT, ten sam scenariusz - to nie jest wina innych tylko Twoja - przeczytaj jakiego zamieszania narobiłaś, wystraszyłaś wszystkich swoją nieodpowiedzialnością i niekonsekwencją i Dośka z minuty na minutę została przez ciebie na lodzie i musi iść na droższy od oferowanego przez Ciebie DT. Widzisz, co narobiłaś? Zastanów się czego chcesz i czy to "chcenie" przekłada się na Twoje realne możliwości i bądź konsekwentna wreszcie, bo bez tego to ani rusz jak widzisz, tylko szkodę psom i ludziom, którzy im pomagają wyrządzasz. I trochę autokrytycyzmu wobec siebie a mniej paranoicznej podejrzliwości wobec innych też by Ci się przydało. Przepraszam, ale jak przeczytałam zaległości i co się tu dzieje, to normalnie nie wytrzymałam. Szczęście w nieszczęściu, że w porę i prawidłowo zareagowałyście i Dosia będzie bezpieczna - mimo, że wyższym kosztem wszystkich. Quote
Akrum Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 czyli jeśli sterylkowa skarbonka by się zgodziła pokryć całość kosztów sterylki, to kiedy Dosia mogłaby jechać do Ewanki? będziemy prosić dalej o deklaracje, musi się udać uzbierać tą kwotę. nie takie rzeczy się tu na dogo robiło ;) obraczuś ma gadane, więc cioteczki trochę pogoni, od razu rzucą kaską :) Quote
piechcia15 Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 według mnie trzeba jeszcze dozbierać min. 50zł bezpiecznej kasy czyli deklaracji, aby Dosia miała zabezpieczenie. Bo 5-60zł miesięcznie zawsze się dozbiera, albo nasze Psie Konto dopłaci. Oczywiście mogłoby tak być, ze Dosia już pojedzie i ja zapłacę całość, dopłacając brakujące pieniądze z kasy psiaków, ale boję się, że jak pies będzie już "bezpieczny" to wtedy nikt już nie da deklaracji, a często tak bywa:( Quote
Recommended Posts