erka Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='erka'] [COLOR=#0000ff]Wpłynęło od ang z dwóch bazarków 330 zł na nasze psiaki, bardzo serdecznie dziękujemy:iloveyou::Rose:[/COLOR].[/QUOTE] Ang, wpłynęła kaska :), juz pisałam o tym w poniedziałek, tylko nie potwierdziłam na bazarkach, bo mi zgineły linki do bazarków,zaraz to zrobie. Quote
agniesia Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Witam po długiej przerwie ;) Dziewczyny szukam domu dla kocurka bezdomnego który jest tylko dokarmiany przez starszą panią,ale idzie zima i nie ma co z nim zrobić.Pytałam się znajomych ale nikt akurat nie potrzebuje kota,bo wszyscy mają albo nie mogą mieć.Jest biały i ma parę rudych plamek na ciele,może ma rok bo uwielbia się bawić, jest trochę wystraszony.Tyle wiem,jak uda mi się zrobić jakieś zdjęcia to postaram się wysłać. Czy Kuba znalazł dom. Quote
ang Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='erka']Ang, wpłynęła kaska :), juz pisałam o tym w poniedziałek, tylko nie potwierdziłam na bazarkach, bo mi zgineły linki do bazarków,zaraz to zrobie.[/QUOTE] nie o podziękowania chodziło, bo przecież wszystkieśmy na tym samym wózku:p, tylko o formalne potwierdzenie, że kasiory nie zdefraudowałam :diabloti: a wpis przegapiłam, sorry:oops: Agniesia, u mnie pod słynnym wagonem, gdzie koczowały szczeniaki Nory, teraz koczują koty, ze 3 chyba, w sumie nie wiem, boją się ludzi i dobrze.... zanoszę im dużą puszkę co drugi dzień i też nie wiem, jak sobie zimą poradzą... Quote
savahna Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='agniesia']Witam po długiej przerwie ;) Dziewczyny szukam domu dla kocurka bezdomnego który jest tylko dokarmiany przez starszą panią,ale idzie zima i nie ma co z nim zrobić.Pytałam się znajomych ale nikt akurat nie potrzebuje kota,bo wszyscy mają albo nie mogą mieć.Jest biały i ma parę rudych plamek na ciele,może ma rok bo uwielbia się bawić, jest trochę wystraszony.Tyle wiem,jak uda mi się zrobić jakieś zdjęcia to postaram się wysłać. Czy Kuba znalazł dom.[/QUOTE] Noooo....wreszcie!:lol::lol: Kuba niestety nadal szuka domu.U mag.dy wiadomo pławi się w luksusach, ale to jednak nie stały dom...Wexmiemy się za niego, bo na razie mało miał ogłoszeń... Agniesia,zdjęcia kota...przecież wiesz.;);) Znaczy już masz neta na zawsze?:roll: Quote
erka Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 (edited) Juz mam fotkę Zuzi z nowego domku, ale na kom. i nie mam jak wstawić. Wszystko dobrze, Zuzia juz zrobiła rozpoznanie domu i terenu. W pierwszym momencie tylko, jak przyjechała , pokazała ząbki labkowi, ktory chciał się przywitać, ale to stres i pewnie troche przestraszyła się większego kolegi. Ale juz po 10 min, było wszystko ok. labek ją juz wylizał i z pewnościa się zaprzyjaźnią, bo on uwielbia małe suczki. Bardzo dziękujemy doddy, która gratis zawiozła suńkę do Zawiercia:):). Wpłynęło dla naszych psiaków 310 zł z bazarku od mariusza pp i 100 zł od p.Doroty K., bardzo dziękujemy :loveu:. Edited October 4, 2012 by erka Quote
agniesia Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Agniesia,zdjęcia kota...przecież wiesz.;);) Znaczy już masz neta na zawsze?:roll:[/QUOTE] Na razie internet mam.Ale coś mi się wiesza i nie mogę zdjęć wysłać.Zdjęcia nie są rewelacyjne bo kobitka robiła z komórki,a kot nie skory do pozowania.Ale postaram się jak najszybciej je wysłać. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Erko jak sunia po sterylce ? Nie zemdlałaś ? Quote
erka Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 (edited) Przedstawiam rozliczenie, poprzednie było 5.09.2012, debet wynosił wtedy -[B]387,10 zł. Wpłaty: [/B]500 zł - jkp 50 zł - anetaks4 70 zł - ang 440 zł - Rudzia-Bianca/ bazarek/ 65 zł - Agata P /bazarek/ 150 zł - Jola /dla Perły/ 2812 zł - taks /bazarek/ 330 zł - ang /bazarki/ 100 zł - p.Dorota K. 310 zł - mariusz pp /bazarek/ [B]Razem: 4827 zł Wydatki: [/B]40 zł - transport Soni na sterylke do Chorzowa 91,60 zł - dopłata do sterylki Soni 50 zł - lek na uszy /Posatex/ dla Kuby 300 zł - hotel Fiony /20.08-19.09/ 40 zł - usg Fiony 360 zł - hotel Kuby /5.09-4.10/ 300 zł - hotel Perły /22.09-21.10/ 200 zł - obroże, szelki, smycze 80 zł - szczepienia Miki i Kory 280 zł - hotel Zuzi /7.09-4.10/ 300 zł - hotel Frani /7.09-6.10/ 240 zł - hotel Pikusia /7.09-29.09/ 210 zł - hotel Cziłki /18.09-17.10/ 30 zł - odrobaczenie i odpchlenie Maksia u weta 300 zł - dług Oskara 105,70 zł - dług Agata [B]Razem: 2928,30 zł Saldo: 4827 - (2928,30+387,10) = [COLOR=#ff0000]1511,60 zł [/COLOR][/B][COLOR=#000000] Fundacja KASTOR pokryła koszt sterylki Frani i Soni/200 zł /. Bigla, Hera i Wera - na bdt u mag.dy / przez pierwszy mies./ Rozliczenia Agata, Oskara, Albinki na ich wątkach. [/COLOR][B][COLOR=#0000ff]Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim ofiarodawcom:modla::iloveyou:. [/COLOR][/B][COLOR=#000000]W tej chwili pod nasza opieką znajdują się: Albinka, Oskar, Kuba, Perła, Cziłka, Frania,Lara, Fiona,Hera, Wera,Bigla, Maksiu, Bolek i Cypis, a jutro przyjadą 3 psiaki z Marzysza. [/COLOR] Edited October 5, 2012 by erka Quote
emilia2280 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='erka']Minia ma 1,5 roku i waży 1,5 kg, zaraz z nia idę i jestem nieprzytomna ze strachu, bo to takie maciupeństwo jest. Wegielkowa, czy Zuzia juz u Ciebie?[/QUOTE] bylo zawiezc do dochtora od swinek morskich ;pp [quote name='ewelinka_m']Tak ta sunia została wywalona praktycznie w tym samym miejscu co Toska z Elviskiem i Joko z Jagą... Też mi jakoś tak z pyska Toskę przypomina. Savaniu to ja już szykuje moją[B] wulgarną sukieneczkę i tirówkowe pończoszki [/B]:diabloti:[/QUOTE] o matko :O stracé tytul :crazyeye: Fajne te male podkocykowe zezole. A jak tam maly z lap Pana-Pisiajácego-i-z-Nieumytymi-Lapami u Inci? Quote
Incia Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Savanko, Fiprex był od erki, tylko u mnie stacjonował od czasów Kory i Miki:lol: Mój Masik wczoraj wykąpany, nareszcie sierść ładna i bez padliny pchlej:p Troszkę chciał spierniczać z wanny. Dziś został sam (no i z innymi bydlątkami:lol:), bo ja do pracy, i ładnie sobie poradził. Roszpunka zajrzała do Niego w południe, jutro też zajrzy koleżanka z pracy mojej. Rośnie super chłopak! Erko, ile on ważył u weta? Quote
wegielkowa Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Moje malutkie ślicznoty. I Cypidran piękny i Bolesławek piękny też, prawda? [IMG]http://imageshack.us/a/img40/5743/sssind.jpg[/IMG] Quote
wegielkowa Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Ziutka']Pewnie wągliczku, że są piękne :):):)[/QUOTE] A Ty co tu jeszcze robisz? Do łóżka Gówniaro, biegiem marsz! Quote
Ziutka Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='wegielkowa']A Ty co tu jeszcze robisz? Do łóżka Gówniaro, biegiem marsz![/QUOTE] No przecież pisałam Ci u Bocianowej, że ogłaszam :diabloti: Quote
Handzia55 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='wegielkowa']Moje malutkie ślicznoty. I Cypidran piękny i Bolesławek piękny też, prawda? [IMG]http://imageshack.us/a/img40/5743/sssind.jpg[/IMG][/QUOTE] Tylko te pościele jakieś takie mało eleganckie:shake: Quote
muufinka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 :lol::lol: toż to szczyt jest normalnie. Dwie biedotki przygarnąć i za "pościel mało elegancką" zostać skrytykowanym:lol: hehe polarowy kocyk najcieplejszy przecie;) Quote
ewab Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 (edited) [quote name='Handzia55']Tylko te pościele jakieś takie mało eleganckie:shake:[/QUOTE] No, czarnoziem pińczowski wzbogacony obornikiem, był bardziej wykwintny:grin:. Savhciu, a gdzie pilot do telewizora i wanna z bąbelkującym szampanem?!!! Edited October 5, 2012 by ewab Quote
ewelinka_m Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='savahna'] Brzydale:loveu: po kąpieli,obiedzie...wcinają deser....A życie wewnętrzne faktycznie baaardzo bogate i ruchliwe....:roll: [/QUOTE] jak bardzo bogate pokażemy później, bo węgielkowa mnie zmusiła do robienia taakich zdjęć :-( [quote name='Handzia55']Tylko te pościele jakieś takie mało eleganckie:shake:[/QUOTE] no ja sobie wypraszam, mam taki sam kocyk psi :mad: Quote
muufinka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Troche na ostatnią chwile wstawili, ale wklejam, bo może akurat coś komuś coś;) [h=5]PILNE !!! Może ktoś m do przetransportowania psiaka i przyłączy się do transportu zorganizowanego na prędce ..szukamy chętnych aby zmniejszyć koszty przejazdu .. sobota – 6.10 - Kacper o 6 , 7 rano wyrusza z Szydłowca koło Radomia do Wrocławia … będzie jechał min. przez Opoczno; Piotrków trybunalski; Bełchatów; Wieluń; Wieruszów; Oleśnica; Trzebnica , Wrocław Potem wraca tą trasą Wrocław – Puszków pod Warszawą - z powrotem do Piotrkowa Tryb. taka sama, a potem Piotrków Trybunalski ; Tomaszów Maz., Rawa mazowiecka, Pruszków; kamila 604 322 515 [/h] Quote
eliza_sk Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Czy mogłybyście obfocić psiaka, jest śliczny, więc dom na pewno znajdzie się szybko, byle przed zimą: [url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=393327404067590&set=a.218655968201402.52675.218345268232472&type=1&theater[/url] Quote
justysiek Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 szczylusie Cezara strasznie się boją, chowają się i warczą na niego. wg nie próbują uciekać. Bolek jest śmielszy, ale przez to że Cypis wycofany bardziej też się cofa, myślę, że jak by szybko jeden z nich znalazl dom to drugi byly bardziej spragniony kontaktu z człowiekiem, teraz to maja siebie. wychodza z nich tony owsikow:( chyba trzeba odrobaczyc czyms w nast. tyg, zeby w koncu wyszlo wszystko. są na prawde bezproblemowe, jak by psów nie było. Quote
justysiek Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='savahna']justysiek skrzyneczka zagruzowana....[/QUOTE] juz pusto:) Quote
wegielkowa Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Wiesz, Justysku, ja dziwię się, że psy urodzone na polu, z dala od ludzi, są i tak w miarę "niedzikie". Praktycznie zero kontaktu z człowiekiem. Dziękuję bardzo, że przyjęłaś koniki polne:loveu:. Sa bezproblemowe, bo nie wiedzą, co to szczenięce, beztroskie życie- a teraz ciepło, jedzenie i brzuszki nie bolą:). Quote
savahna Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Poszło pw. Co do szczylków.Mam z wczoraj super filmik, który pokazuje jak niewiele czasu im trzeba żeby zaczęły zachowywać się normalnie.Ewelinka próbuje mnie uswiadomić jak jej mam przesłać, ale ciężko mi idzie... U mnie tez były grzeczne i niewidzialne przez pierwszą dobę.Wczoraj już były normalne... ,Bolek zaczepiał moją sucz a nawet obaj za nią biegali co doprowadzało ją do szału. Cypis jest bardziej zdystansowany w stosunku do człowieka, ale przekochany kiedy zaczyna się przełamywać i zaczepiać do zabawy.Na filmiku widać jak o mało ogon mu sie nie urwie tak się cieszy(może przy pomocy ewelinki jakos kiedyś się go wstawi....). Poza tym jak ktoś wchodził do ich pokoju to właśnie Cypis zaczynał szczekać.Bolek jest wprawdzie bardziej otwarty i śmielszy w stosunku do człowieka , ale w tym związku to Cypis dominuje, doskonale to widać podczas zabawy, Bolo przegrywa jednak i trzeba go było czasem ratować z opresji... Quote
Recommended Posts